Внимание: Намирате се в уеб сайт на Българска Асоциaция по Ски Свободен и Екстремен Стил (БАССЕС) версия 3 (2003, 2004, 02.2005 год.). Моля посетете http://befsa.com за всичко ново в българското freeride пространство!
Attention: You are at the archive web site of the Bulgarian Extreme and FreeSkiing Association (BEFSA) - (version 3).
Please visit http://befsa.com for all the news about Freeride in Bulgaria.

 

 

Равносметката:

 

АРХИВ НА ДЕЙНОСТТА НА БАССЕС ЗА СКИ СЕЗОН 2002-2003

 

Фото галерии:

 

Равносметката за сезон 2002/2003:

  • Снега падна и то в отлично количество и качество още през Декември
  • Напук на всички прогнози Януари и Февруари не бяха топли, а много, много студени и с обилни снеговалежи
  • Март беше студен и ясен а снега продължаваше да бъде все така хубав...
  • През Април - нови обилни снеговалежи. Последен пръхкав сняг в самия край на месеца

Като равносметка: един от най-добрите сезони, които аз а и по-стари скиори помнят!

Какво свърши БАССЕС пез сезона?

  • Най-голямото до момента Фриирайд състезание в България
  • Многобройни ски срещи, които ще се запомнят със страхотни спускания и веселби
  • Няколко премиерни ски спускания (Icefly, Козия улей) и изследване на Нови ски райони за БАССЕС (хижа Плевен, хижа Яворов и др.)
  • курс за лавинно обучение
  • осъществяване на нови контакти със "сродни души" от други страни и краища на света

 

 

 

 

Последната ски история от сезон 2002/2003: На ски поклонение в Мека-та на фриирайда в Северна Америка: Уислър, Британска Колумбия

 

Като подготовка за националната експедиция до вр.Еверест се проведе експедиция в Памир. Баха осъществени и ски спускания. Можете да прочетете повече информация и да разгледате фото галерия от експедицията до Памир.

Разказ на Андреана Янкова за състезанието по freeride - Ski-Snowboard First Track Freeride в St.Luc/Chandolin - Швейцария, проведено на 15-16 март 2003год. Прочетете

 

Фото галерия - ски ваканция с представителя на Powder Портър Фокс.

На 23.04.2003 Момчил Панайотов, Борис Йорданов, Илиaн Петров и Портър Фокс се спуснаха по много хубав улей в района на х.Рилски езера, който до момента си оставаше "недокосната територия" за БАССЕС.

 

На 19 и 20 Април на хижа Бъндерица се проведе ски събиране на БАССЕС. Участниците имаха шанса да карат в последния добър пръхкав сняг за сезона!

На 30.03.2003г. Момчил Панайотов, Илиан Петров и Красимир Петров направиха първо спускане на "Козия улей" с денивелация на спускането 960м (и още 200м каньонинг). Вижте история и снимки.

Нова галерия - прояви на БАССЕС за м. Март 2003г.

Интервю с Робърт Бракенхофър, един от най-добрите телемарк скиори в Света, който беше специален гостенин на БАССЕС за Състезанието по Екстремни Ски и Сноуборд.

Профил на Доминик Пере, който както Р.Бракенховър се изрази е "човек от друго измерение..."

На 22.03 Илиан направи "нечовешки" скок на Рилски езера. Вижте снимка и видео клип.

 

Нова галерия със снимки от състезанието по Екстремни Ски и Сноуборд Банско 2003

На 15 и 16 март 2003 г., се проведе състезание по фриирайд в Швейцария "Freeride first track"- Шандолин 2003. Андреана Янкова от БАССЕС спечели при жените 2-ро място, а в общото класиране след две квалификации и финално спускане е 19-та. Вижте снимка и класирането.

На 15 и 16 Март на хижа Безбог се проведе ски среща на БАССЕС. Освен спускане от вр. Безбог с подобаваща веселба беше отпрезнуван и рождения ден на Момчил Панайотов. Очаквайте история.

На 13 и 14 Март Момчил Панайотов и Мартин Неделчев бяха на "ски изследователско пътуване" в района на х.Яворов, Пирин. Бяха осъществени 2 хубави спускания и направени доста снимки на потенциални ски терени. Района е невероятен, но който иска да кара, трябва първо добре да покатери... От 21.03.2003 има и публикувана история

На 08.03.2003г. в района на вр.Мальовица се проведе Десетото алпийско ски рали "Купа Мальовица".Очаквайте информация за организаторите, спонсорите и победителите. От БАССЕС за "ски разходчица" и зрител на проявата се появи Момчил Панайотов, който междувременно направи и едно екстремничко спускане на улея с прага над Втора тераса. (дали не е по-удачно да го наречем "Оранжевия" например:). Към сайта са добавени и три нови фона за монитори със снимки от това пътуване.

От 01 до 03. 03. 2003 на хижа Рилски езера се проведе ски среща. Освен многото веселба беше осъществено и първо спускане на много красив улей в района. Можете да разгледате фото галерия от събитието и да прочетете история.

На адрес http://silviainteractive.com/Whistler03/index.html можете да видите снимки от ски екскурзията на Ричи (Теодор Стефанов) до Уислър (Канада). Очакваме и история.

На 14 и 15 Февруари 2003 по северния склон на вр.Тодорка се проведе второто международно състезание по екстремни ски и сноуборд. Повече информация за него, както и класиране и снимки можете да намерите в сайта, посветен на състезанието. От 20.02.2003 имаме публикувана и фото галерия за състезанието.
За съдийство и демонстративно спускане пристигна Робърт Бракенхофър, може би най-добрия скиор-телемаркер!

На 03.02.2003, Понеделник от 20:00ч. в хотел БЧК се проведе курс по лавинна безопасност. Беше изнесена лекция, придружена с прожекция на диапозитивни материали. Курсът бе съвместна инициатива на БАССЕС и ПСС.

От 31.01.2003г до 02.02.2003г в района на хижа Плевен се проведе алпиниада и алпийско ски рали. Победител в ралито е Камен Тотев, втори е Тодор Тодоров, трети - Николай Диков. Проявата се радваше на изключително голям интерес. На "опознавателно пътуване" в района бяха и Илиан, Момчил, Цоло и Марто от БАССЕС. Очаквайте фото галерия:)

На 25 01. 2003г. на хижа Рилски Езера се проведе състезание по екстремни ски и ски среща. Вижте класирането. На 04.02.2003 е добавена и Фото галерия за състезанието.

 

 

BEFSA's site hase been visited times

 


намирате се в:
http://befsa.com

секция:начало
страница:начало
обратно към : начало | секция
http://befsa.com
Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил