Цитат:
Първоначално изпратено от f2f
няма нужда да дишаш въздуха от някаква тръба, достатъчно е просто да има достатъчно голям джоб около теб при пълно затрупване. нещо с размерите на АБС-а около главата ти би било повече от достатъчно за час, дори и повече. пък и на лавинните курсове учат, че проблема с дишането не е от липса на въздух (снега е достатъчно порест) ами от това, че при липсата на достатъчно голям джоб издишвания топъл въздух от устата прави тънък леден филм който не пропуска въздух. това е и принципа на авалунг-а: да взима въздух от другаде, а не откъдето топлия дъх стопява снега.
|
аха.. ми значи балоните на ABS не вършат работа за създаване на джоб около главата, щото се раздуват около гърба ти. Само на SnowPulse се раздуват около глвата ти.. но от друга страна, какво ще прави човек под снега с надут абс балон.. нали идеята е да стои отгоре.. абе изобщо.. не ми е ясна тази идея с 'дишането от АБС-а' .. струва ми се малко фантасмагория.. ако някой иска да 'диша под снега' от бутилка с въздух, ще трябва да си носи водолазно оборудване в раницата и да захапва дихателя като дойде лавината... почти съм сигурен , че някъде във Франция в някъв момент и това са пробвали да правят

..