![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2018
|
Имам сериозно износване на хрущяла на коленете и при натоварване започва болка и усещане за хлабави стави.Пил съм и продължавам да пия глюкозамин като хранителна добавка с малко подобрение, сега започнах свински желатин с куркума, правих даже сух глад след като прочетох за доказано изследване как се увеличават стволовите клетки и очаквам някакъв резултат.Какъв е вашият опит и мнения за този често срещан проблем?
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Пробвай с мокър глад.
Има си тема за колена.
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
Цитат:
Продължавай с глюкозамините и хрущялите а също и с периодична физиотерапия а ако ти понасят има и разни хапове и инжекции. През това време свиквай с идеята. Хрущялът не се възстановява напълно. В най-добрия случай закрепваш положението и забавяш износването. Като се износи съвсем почваш да четеш и да разсъждаваш за изкуствени стави ама това е една друга много дълга тема с много въпроси и малко конкретни отговори ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
junior
Дата на присъединяване: Feb 2011
|
пробвай с пача - вариш няколко свински крачета и уши достатъчно дълго (под налягане отнема 2-3 часа, но и да прекалиш с времето, няма проблем), след което махаш кокалите, слагаш подправки и готово. хондроитинът от пачата се усвоява доста пълноценно и бързо, за разлика от капсулите с глюкозамин, които съм взимал дълго време без особен ефект.
|
|
|
|
![]() |
|
|