![]() |
||||
|
|
|
|||||||
| Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
|
Функции на темата | Display Modes |
|
|
|
|
Attorney-at-ski
|
Гипс ... какви са тия уроци за начинаещи?!
Да не обидим нашите състезатели, някои от които вече имат дългогодишен опит във фрирайд състезания! ![]() Във връзка с оценяването на състезателите: Препоръчвам на всички състезатели да гледат състезанията от Freeride World Tour - дори може да се гледат състезанията на живо - например за утре май е насрочено състезанието във Фийбербрун. Някъде от сайта на FWT би трябвало да има линк за гледане на живо. За който утре ще ходи някъде и не може да кеси цял ден вкъщи да гледа, има ги качени и на запис целите състезания, например ето 2 състезания от миналия сезон: Courmayeur: http://www.dailymotion.com/video/x1a...nt-blanc_sport SNB Men почва на 28 m. SKI Men 1:29 Fieberbrunn: http://www.dailymotion.com/video/x1b...pl-tirol_sport От тези състезания може да се добие добра представа за оценяването, тъй като оценките излизат веднага след спускането на всеки състезател и може да се направи извод за какво спускане колко точки се дават (това е само за състезанията на FWT; в състезанията от FWQ оценките се обявяват след края на състезанието - така ще е и на нашите състезания). Разбира се, преди това трябва внимателно да си прочетете правилника на FWT в частта за оценяване - вижте на http://around.freerideworldtour.com/...d-tools-judges Видеото от YouTube на https://www.youtube.com/watch?v=Qj0JdfOM5CI е предназначено за съдии, но може да даде и на състезателите полезни насоки относно оценяването (от началото до около 9-та минута). Ще се радвам, ако някой иска да обсъдим каквито и да било въпроси по оценяването на състезателите. Мисля, че ще бъде полезно повече хора да са подготвени по тези въпроси, за да няма после на състезанията изненади - защо това изпълнение е оценено така или по друг начин ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
Цитат:
Не знам кои ще са съдиите, но определено те са тези, които трябва да се подготвят много повече от участниците. Отделно на конференцията преди състезанията може да се представи поне на кратко на участниците системата за оценяване, за да са по-наясно всички. Между другото миналата година за Дончо Кани съм превел голяма част от Manual-a. Направихме и примерни съдийски листове, сходни с тези на FWT, но в съкратен вариант. Казах го това и като се виждахме декември на срещата на доста от вас. Без да ви се бъркам, да си знаете.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2006
|
Боби, това не са уроци за начинаещи- "Expert Ski Lessons #8.4".
Много са полезни дори ...поне на мен, де. Относно оценяването - много тегава работа! Всички говорят за цялостното впечатление от спускането, но то е изградено от многото дребни детайли. Много е важно за прогреса на състезателите /и на спорта като цяло/ съдиите да могат да им обяснят кое са оценили положително и кое отрицателно. Според мен най-важно е спускането да е красиво и да достави удоволствие на карача! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Прочетете това:
http://www.twintip.ru/pages/536.html Интервю на Ваня Малахов, расъждения за правилника, как си е коригирал карането за да почне да влиза в челото на FWQ. Къде беше когато идваше по нашите състезания и къде е сега. Особено 2-рия клип е... ![]()
|
|
|
|
|||
|
Attorney-at-ski
|
Цитат:
Цитат:
Аз съм се цанил за един от съдиите и точно затова повдигам въпроса за оценяването в темата. Защото всяка една дискусия ще е полезна за състезателите, а и за мен самия и другите съдии. Цитат:
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CEO of Shred
|
Къде ще е техническата конференция на 6ти?
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2007
|
Има ли някакво инфо дали ще се проведе състезанието или не .....Ще е хубаво да се знае от днес, не в последния момент да се урежда пътуването и спането ???
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2006
|
Резултатите от тестовете показаха средна степен на лавинна опасност, като на места е по-висока. За да се проведе състезанието ще изключим зоните с голямо снегонавяване.
В петък вечерта няма да има техническа конференция, а ще направим "райдърс мийтинг" в събота сутринта до хижа Безбог, където състезателите ще се запознаят с подробностите по трасето. Всички трябва да са в 08:00 часа (не по късно) на долна станция на лифта. Качването с лифта до х. Безбог е безплатно. След кратко разясняване там ще се предприеме изкачването на участниците до старта (около 1 час). Относно спането ще трябва да си осигурите сами такова. Ако искате да сте по-близо до ски зоната може да пробвате " Мочарата" но до там има почти час ходене от лифта.
|
|
|
|
|
байр будала
Дата на присъединяване: Apr 2005
|
Много странно, цяло състезание пък не е ясно къде ще е партито ... ако някой знае в Събота къде ще се събира тълпата да обсъжда зрелището на по аператив да казва за да можем да си подберем мястото за спане да е наблизо.
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Да, това е добър въпрос
. Аз имам още един, възможно ли ще е качването на склона без оборудване (панти, снегоходки и адаптери), а само по ски обувки ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Условията в района на Безбог в момента се променят изключително динамично. На долна станция е топло и вали дъжд. Екип сигурност в момента се качва към склона на състезанието. Следете тук за подробна и максимално актуална информация по-късно днес.
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Поради влошаване на метеорологичните условия и много фактори за повишаване лавинната опасност състезанието се отменя. Отправяме и предупреждение към всички да избягват лавиноопасните зони и въобще високопланинските склонове
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Привет,
имам едно запитване относно предстоящото състезание. Понеже доста време чакам Swollen Members да дойдат в БГ ![]() , както и доста други хора от този сайт предполагам, искам да питам дали е възможно да се дойде директно сутринта в Събота. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2015
|
Малко информация за състезанието на Витоша - http://conceptcreative.org/bg/projec...ha-x-lines-145
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
който го е страх от мечки
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
някаква програма, за състезанието на езерата, подобна на горния линк...?
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Ето я и окончателната програма
27 февруари до 19:00 - Пристигане и настаняване в хижа Рилски езера 27 февруари 19:00-20:00 - Регистрация за състезанието, теглене на стартови номера и заплащане на такса 27 февруари 20:00 - Техническа конференция 28 февруари 08:30 - Райдерс митинг пред хижата 28 февруари 09:00 - Отправяне към старта 01 март - Резервен ден Важно! Всички участници, които не са успяли да си намерят места в хижа Рилски езера и мислят да пътуват събота сутринта да изпратят мейл на: [email protected] с имената си. За тях е уговорен лифта от Пионерска да заработи един час по-рано за да успеят за Райдерс митинга. За целта трябва да сте най-късно 8:00 на долна станция
Не е важно да си добър, а е важно да си маниак! Ortovox X1 Запоследно променено от odar : 27-02-2015 в 18:43. |
|
|
|
|
|
|
|
келеме
|
Е? Какво се случи?
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Резултатите от 2-ри кръг, Рилски езера.
Жени Сноуборд 1 Василена Василева 2 Илиана Миховска Жени Ски 1 Йоана Дойнова 2 Николета Сотирова 3 Роси Митова Мъже Сноуборд 1 Борис Първанов 2 Павел Митренга 3 Димитър Найденов Мъже Ски 1 Емил Тумбакиев 2 Александър Карадинков 3 Валери Пелтеков Цялото класиране може да погледнете тук: http://freeridebgtour.com/klasirane.pdf
|
![]() |
| Функции на темата | |
| Display Modes | |
|
|