![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Обещавам ти да ти снимам всяко мое каране през сезона и ще броим опашките. В момента има по-голямо търсене. И това е неоспорим факт и не ми е ясно защо го отричаш?
![]()
|
|
|
|
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
Аз пък ще снимам липсите на опашка. И ще си мерим снимките на по бира
![]() Сега много по-малко хора карат активно ски, защото станаха скъп спорт. Съответно търсенето надолу. |
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Само се замисли над факта, че 90-95-та София беше 1 млн. Сега е над 2. Предполагам сам ще се сетиш какво значи.
Ще си ги мерим. Аз бира не пия вече. След като видях, че и в нея има Е-та я отказах.
|
|
|
|
|
|
чичка
|
Цитат:
А под "търсене" се разбира платежоспособно търсене. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2009
|
Цитат:
![]() Запоследно променено от Dora : 12-11-2015 в 21:00. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
Малко и аз да подъвча тази дъвка. Много ми харесва как се развива Витоша, пълно е с малки деца и фрирайд терен за ски и кайт. Ако толкова ви липсва курортния лукс винаги може да отидете на кънки на Ариана да си дремнете следобед и после пак да си вържете кънките. Не видяхте ли , че човека не е читав, че изгони хората от Банско и иска да направи Витоша СноуМол.
А и да не забравя да ни е честита новата неограничена сезонка на Банско реверанс към всички собственици на ваканционни имоти. |
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Дора, много ми е забавно как се люшкаМЕ от едната крайност в другата. Едните видите ли цеко ще направи 200 лифта и 400 км писти горе, другите еколозите не дават и 1 лифт. А не може ли нещата да се случат читаво? Кой от тука пишещите за миг е споменал, че иска горе 200 лифта? Аз сигурно 100-тина пъти съм казвал как ги виждам нещата, ако искате потърсете, че ми писна да повтарям..
И да искам да карам на Витоша и да не ставам в 4 сутринта за да бия 200 км. Асене, в момента говориш популистки. 2К лв заплата през 92-ра. Ти сериозен ли си? Помисли пак. Другото няма да го коментирам, защото е плоско.
|
|
|
|
|
чичка
|
Ники, това са 2К преди деноминация - ако не помниш си провери данните за периода. И да - картите бяха достъпни. И не - не говоря популистки.
Запоследно променено от batAssen : 12-11-2015 в 21:27. |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
.. ако бяхте толкова активни и преди 2-3-4-5 месеца, когато се провеждаха обществените обсъждания за бъдещите планове за управление на Витоша, Рила и Пирин, на които и бассес активно участвахме, и пращахме становища ( някой чете ли ги тези неща: http://befsa.com/?q=node/view/20435 ?, нещо казахте ли по тях, седят на сайта ни от месеци?), можеше и да ви повярвам че ви интересува сериозно какво и как ще се случи с курортите в тези наши планини. Сега просто си дъвчем старата форумна дъвка и си губим времето с празни приказки. Нека Дора сподели как се наложи на едни некомпететнни 'експерти' прекрояващи Пирин да им обясняваме каква е разликата между туристическа пътека, алпийски траверс, ски писта, фрирайд трасе, път за камиони...Положението е тежко, и ако си мислите че нещо хубаво го чака 'масовия' ски спорт в България ако нещата се развиват по схемата на Цеко Минев, много се лъжете.. Историята с тези 5000 фиданки край Лалето е просто прах в очите ни, в новия ПУП на Витоша почти цялата висока част на планината са я отредили зона за ски и строителство, погрома ще е повсеместен, ако този план мине. Цековците не искат да ремонтират и сменат 3-4 лифта, искат да ги оставят на мира да си строят горе каквото си решат, ако може с чужди пари, и без да се съборазяват с интересите на другите посетители и ползватели на планината..
|
|
|
|
|
|
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
Цитат:
![]()
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2015
|
България се намира като система на управление някъде във времената преди Платон. Няма такова животно като демократично управление или демократично общество, (всъщност въобще няма общество
) на тази територия. Има авторитарен режим на управление. Властта се разглежда само като власт, а не като инструмент за постигането на общо благо. Ерго властта се ползва за постигане единствено и само на някаква самоцел. Обикновенно на някой олигархичен-олигофреничен власт-имащ наподобяващ на човек елемент, с умствен багаж не повече от 2 килобайта. Живеем във варварство - хората тук се разделят на власт-имащи и власт-нямащи. И гледам един и същи филм с продължение не час и полвина, ами 25 г. Как власт-нямащите протестират и се опитват анджък да променят власт-имащите. И всеки път виждам как се провалят. Виждал съм го "отвътре", виждал съм го като наблюдател. Витоша няма да я бъде, Рила няма да я бъде, Пирин няма да го бъде. Всмисъл няма да бъдат това което се разбира под думата "нормално", "природосъобразно" или просто "човешко". До 15 г. ще осъмнем като първата държава в света с поп-фолк планини. Засега гледаме само етапите към това умопомрачително достижение.
|
|
|
|
|
|
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
Цитат:
За справка: ![]() Докато сме много и сме единни цекоминевчетата няма да успеят!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
Цитат:
![]() Ей тва и мене ме дразни най-много, толкова ли е трудно да се намери читавият вариант, а не да се залита винаги по дебилните крайности ![]() Явно още обществото ни не е дорасло, дано скоро се научиме как се правят тия неща ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
аз не знам кой ходи на Витоша и се разхожда покрай Алеко. Сигурно защото до там се стига с кола
малко като на златните мостове, 7000 човека, а към платото и Kамен дел - 3-ма колкото по-голяма е ски зоната в планина като Витоша, толкова по-добре за всички. Няма да стане 100 лева картата, спокойно, и катериците ще има къде да живеят. Винаги в началото на сезона като няма наддежда за сняг се разискват подобни теми във форума ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2015
|
Цитат:
Много ми се иска да си прав. Но колкото и да съм позитивен човек и оптимист.... те вече са успяли. ![]()
|
|
|
|
|
|
чичка
|
Ще си позволя да перефразирам написаното от Борко по-горе:
Случва се да настъпиш мотиката, но ако я настъпиш два пъти значи си ТЪП. Казано с други думи - трябва да си ТЪП, ако очакваш поведението на Витоша Ски да е различно от поведението на Юлен. |
|
|
|
|
|
|
|
Pray For Snow
|
iПОП тая снимка не трябваше да я показваш. Само като видях най-вляво на снимката кой е захванал "плаката" ........
![]() ![]() "Христо Николов споделя, че се занимава с обществена дейност от 1997 година. Има неправителствена организация, председател е на фондация и се занимава с интеграция на циганите у нас. Никога не бил очаквал, че ще му се случи да бъде дискриминиран по този начин. Бил един от протестиращите срещу Орешарски и по време на протестите никой никога не го е делил, защото е циганин." Добре ги интегрират мангалите......, ако не сте разбрали как ви използват за каквото им хрумне и яхват всякакви протести "алаал да ви е" ............
![]() 2014-2015/15, 2015-2016/7, 2016-2017/8 Запоследно променено от hwarang : 13-11-2015 в 08:46. |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
Това, което виждаме в тази тема е абсолютна извадка от това, което се вижда в държавата, политиците, обществото и т.н...
Никой не чува другия, дава ""експертно" акъл щото ТОЙ най добре знае и не търпи чуждо мнение. Това си е чиста проба егоизъм-шепа хора искат да запазят планините само за себе си. И на мен не ми харесва комерсиализацията, но докоснат ли се повече хора до планината, тя ще ги промени. Аз съм ЗА развитието на малките ски центрове, без грандомански проекти, даващи поминък на месното население и алтернатива на големите курорти.
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Точно щях да коментирам мангала в ляво на снимката.
![]() ![]() ![]() Еколози. Пак ще ви попитам, как така се увеличавате, след като не можете да се размножавате? Асене, 92-ра завърших университет и започнах работа със заплата 650 лв в Кремиковци като млад инженер в цеха за студено валцоване на ламарина(КИП и автоматика) И заплатата ми за това време беше една от най-високите. Какви 2000 лв, какви 5 лв.
|
|
|
|
|
|
чичка
|
Цитат:
Средномесечна работна заплата в България: 1996 г. – 13269,00 1995 г. – 7597,00 1994 г. – 4960,42 1993 г. – 3231,33 1992 г. – 2047,33 1991 г. – 1011,75 1990 г. – 377,75 1989 г. – 274,33 1988 г. – 252,08 А моята теза, ако не си разбрал беше, че преди Цеко да завземе Витоша цените на картите бяха съизмерими със съвременните карти на Мальовица и съоръженията с малки изключения работеха. И ако едно типично 4-членно семейство има нетен доход от 2000лв (т.е. хората не са ИТ или адвокати примерно, но взимат над средното) е доста трудно за тях да дадат 110лв за един ден на ски. А ти ми говориш как търсенето нарастнало, защото София била 2 милиона. Също така за това на Витоша да не работят съоръженията НЕ са виновни еколозите, а Витоша Ски. Запоследно променено от batAssen : 13-11-2015 в 08:57. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия |
|
|