Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Ски терени и условия

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 12-11-2015, 20:22     #2481
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Обещавам ти да ти снимам всяко мое каране през сезона и ще броим опашките. В момента има по-голямо търсене. И това е неоспорим факт и не ми е ясно защо го отричаш?
Стари 12-11-2015, 20:23     #2482
batAssen
чичка

Дата на присъединяване: Mar 2012
Начално

Аз пък ще снимам липсите на опашка. И ще си мерим снимките на по бира

Сега много по-малко хора карат активно ски, защото станаха скъп спорт. Съответно търсенето надолу.
batAssen Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 20:27     #2483
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Само се замисли над факта, че 90-95-та София беше 1 млн. Сега е над 2. Предполагам сам ще се сетиш какво значи.
Ще си ги мерим. Аз бира не пия вече. След като видях, че и в нея има Е-та я отказах.
Стари 12-11-2015, 20:36     #2484
batAssen
чичка

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Само се замисли над факта, че 90-95-та София беше 1 млн. Сега е над 2. Предполагам сам ще се сетиш какво значи.
Ще си ги мерим. Аз бира не пия вече. След като видях, че и в нея има Е-та я отказах.
Средна работна заплата за 1992 година - 2047 лв. Цена на голяма карта - 12лв, цена на детска (до 14 години) - 8лв.

А под "търсене" се разбира платежоспособно търсене.
Стари 12-11-2015, 20:52     #2485
Dora
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2009
Начално

Цитат:
Добре, Ники, по твоята логика - на Витоша порасна ли й капацитета за ски двойно? Стана двойно по-висока, двойно по-широка, зимните месеци се удължиха двойно, снега се увеличи двойно, какво се увеличи двойно в потенциала й за ски тези 20 год., за да задоволи този двойно увеличен "глад"? Ами това е една малка планина, по каквито и критерии да я гледаш! Наистина ли е толкова трудно да се види и оцени колко е потенциала й за ски - ами той вече беше изпълнен като терени, може би има някакъв потенциал в малко по-голям човекопоток на лифтовете, но наистина малко повече, защото все пак има някакъв стандарт за "населеност" на ски-пистите. И само един факт, макар и несвързан с Витоша - и четирите ми студентски празника - 8-ми декември, бяха на планина - на Мальовица или на Бъндерица - откриване на ски-сезона, е счупвахме се от каране. Просто имаше сняг, истински, естествен. А става дума за преди някакви си мижави 20-тина години. А сега сме супер доволни, ако на Коледа можем да жулим по някакъв изкуственяк тук-там. И за протокола - не съм "еколог", дипломата ми е от ВИФ

Запоследно променено от Dora : 12-11-2015 в 21:00.
Dora Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 20:55     #2486
BORKO
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2006
Начално

Малко и аз да подъвча тази дъвка. Много ми харесва как се развива Витоша, пълно е с малки деца и фрирайд терен за ски и кайт. Ако толкова ви липсва курортния лукс винаги може да отидете на кънки на Ариана да си дремнете следобед и после пак да си вържете кънките. Не видяхте ли , че човека не е читав, че изгони хората от Банско и иска да направи Витоша СноуМол.
А и да не забравя да ни е честита новата неограничена сезонка на Банско реверанс към всички собственици на ваканционни имоти.
BORKO Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 21:04     #2487
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Дора, много ми е забавно как се люшкаМЕ от едната крайност в другата. Едните видите ли цеко ще направи 200 лифта и 400 км писти горе, другите еколозите не дават и 1 лифт. А не може ли нещата да се случат читаво? Кой от тука пишещите за миг е споменал, че иска горе 200 лифта? Аз сигурно 100-тина пъти съм казвал как ги виждам нещата, ако искате потърсете, че ми писна да повтарям..
И да искам да карам на Витоша и да не ставам в 4 сутринта за да бия 200 км.

Асене, в момента говориш популистки. 2К лв заплата през 92-ра. Ти сериозен ли си? Помисли пак.

Другото няма да го коментирам, защото е плоско.
Стари 12-11-2015, 21:23     #2488
batAssen
чичка

Начално

Цитат:
Асене, в момента говориш популистки. 2К лв заплата през 92-ра. Ти сериозен ли си? Помисли пак.
Ники, това са 2К преди деноминация - ако не помниш си провери данните за периода. И да - картите бяха достъпни. И не - не говоря популистки.

Запоследно променено от batAssen : 12-11-2015 в 21:27.
Стари 12-11-2015, 21:33     #2489
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

.. ако бяхте толкова активни и преди 2-3-4-5 месеца, когато се провеждаха обществените обсъждания за бъдещите планове за управление на Витоша, Рила и Пирин, на които и бассес активно участвахме, и пращахме становища ( някой чете ли ги тези неща: http://befsa.com/?q=node/view/20435 ?, нещо казахте ли по тях, седят на сайта ни от месеци?), можеше и да ви повярвам че ви интересува сериозно какво и как ще се случи с курортите в тези наши планини. Сега просто си дъвчем старата форумна дъвка и си губим времето с празни приказки. Нека Дора сподели как се наложи на едни некомпететнни 'експерти' прекрояващи Пирин да им обясняваме каква е разликата между туристическа пътека, алпийски траверс, ски писта, фрирайд трасе, път за камиони...Положението е тежко, и ако си мислите че нещо хубаво го чака 'масовия' ски спорт в България ако нещата се развиват по схемата на Цеко Минев, много се лъжете.. Историята с тези 5000 фиданки край Лалето е просто прах в очите ни, в новия ПУП на Витоша почти цялата висока част на планината са я отредили зона за ски и строителство, погрома ще е повсеместен, ако този план мине. Цековците не искат да ремонтират и сменат 3-4 лифта, искат да ги оставят на мира да си строят горе каквото си решат, ако може с чужди пари, и без да се съборазяват с интересите на другите посетители и ползватели на планината..
Стари 12-11-2015, 21:58     #2490
iПоп
Powder prophet

Дата на присъединяване: Dec 2011
Red face

Цитат:
Първоначално изпратено отbatAssen Разгледай мнение
Ники,
Романски си бачкаше редовно. Реално я имаше 10 дни, в които не работи, я няма. Не знам ти по колко дни си правел на сезон, но '90-'95 аз правех по 30-60 дни и смея да твърдя, че добре си спомням нещата.

Опашки и преди, и сега има само в Събота. Само дето сега тези Съботи са 4-5.

Търсенето сега е по-малко, защото '92-ра една голяма карта беше 12лв (еквивалента на 4 шоколада Милка) - т.е. нещо като 6 лв сегашни пари. Capisce?
Ама дойде Цеко и подопечните му минетчии(кака Владка Каролкина) и се оправиха нещата и цените станаха наистина (анти)народни. Надявам се Пеков/Цеков да ме подкрепи

Агро дайнамик рейсинг тийм - Agro dynamic racing team
iПоп Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 21:58     #2491
Brozestian
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2015
Начално

България се намира като система на управление някъде във времената преди Платон. Няма такова животно като демократично управление или демократично общество, (всъщност въобще няма общество ) на тази територия. Има авторитарен режим на управление. Властта се разглежда само като власт, а не като инструмент за постигането на общо благо. Ерго властта се ползва за постигане единствено и само на някаква самоцел. Обикновенно на някой олигархичен-олигофреничен власт-имащ наподобяващ на човек елемент, с умствен багаж не повече от 2 килобайта. Живеем във варварство - хората тук се разделят на власт-имащи и власт-нямащи.
И гледам един и същи филм с продължение не час и полвина, ами 25 г. Как власт-нямащите протестират и се опитват анджък да променят власт-имащите. И всеки път виждам как се провалят. Виждал съм го "отвътре", виждал съм го като наблюдател.
Витоша няма да я бъде, Рила няма да я бъде, Пирин няма да го бъде. Всмисъл няма да бъдат това което се разбира под думата "нормално", "природосъобразно" или просто "човешко".
До 15 г. ще осъмнем като първата държава в света с поп-фолк планини. Засега гледаме само етапите към това умопомрачително достижение.
Стари 12-11-2015, 22:14     #2492
iПоп
Powder prophet

Дата на присъединяване: Dec 2011
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отBrozestian Разгледай мнение
България се намира като система на управление някъде във времената преди Платон. Няма такова животно като демократично управление или демократично общество, (всъщност въобще няма общество ) на тази територия. Има авторитарен режим на управление. Властта се разглежда само като власт, а не като инструмент за постигането на общо благо. Ерго властта се ползва за постигане единствено и само на някаква самоцел. Обикновенно на някой олигархичен-олигофреничен власт-имащ наподобяващ на човек елемент, с умствен багаж не повече от 2 килобайта. Живеем във варварство - хората тук се разделят на власт-имащи и власт-нямащи.
И гледам един и същи филм с продължение не час и полвина, ами 25 г. Как власт-нямащите протестират и се опитват анджък да променят власт-имащите. И всеки път виждам как се провалят. Виждал съм го "отвътре", виждал съм го като наблюдател.
Витоша няма да я бъде, Рила няма да я бъде, Пирин няма да го бъде. Всмисъл няма да бъдат това което се разбира под думата "нормално", "природосъобразно" или просто "човешко".
До 15 г. ще осъмнем като първата държава в света с поп-фолк планини. Засега гледаме само етапите към това умопомрачително достижение.
Няма да осъмнем като държава с поп-фолк планини докато има хора на които им пука какво се случва!!!!
За справка:

Докато сме много и сме единни цекоминевчетата няма да успеят!!!!

Агро дайнамик рейсинг тийм - Agro dynamic racing team
iПоп Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 22:17     #2493
sugarfactory
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2011
Начално

Цитат:
Едните видите ли цеко ще направи 200 лифта и 400 км писти горе, другите еколозите не дават и 1 лифт. А не може ли нещата да се случат читаво?

Ей тва и мене ме дразни най-много, толкова ли е трудно да се намери читавият вариант, а не да се залита винаги по дебилните крайности
Явно още обществото ни не е дорасло, дано скоро се научиме как се правят тия неща
sugarfactory Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 22:20     #2494
CRO
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

аз не знам кой ходи на Витоша и се разхожда покрай Алеко. Сигурно защото до там се стига с кола малко като на златните мостове, 7000 човека, а към платото и Kамен дел - 3-ма

колкото по-голяма е ски зоната в планина като Витоша, толкова по-добре за всички. Няма да стане 100 лева картата, спокойно, и катериците ще има къде да живеят.

Винаги в началото на сезона като няма наддежда за сняг се разискват подобни теми във форума
CRO Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 22:29     #2495
Brozestian
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2015
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отiПоп Разгледай мнение
Докато сме много и сме единни цекоминевчетата няма да успеят!!!!

Много ми се иска да си прав. Но колкото и да съм позитивен човек и оптимист.... те вече са успяли.
Стари 13-11-2015, 05:54     #2496
batAssen
чичка

Начално

Ще си позволя да перефразирам написаното от Борко по-горе:

Случва се да настъпиш мотиката, но ако я настъпиш два пъти значи си ТЪП. Казано с други думи - трябва да си ТЪП, ако очакваш поведението на Витоша Ски да е различно от поведението на Юлен.
Стари 13-11-2015, 07:04     #2497
hwarang
Pray For Snow

Дата на присъединяване: Jan 2011
Изпрати съобщение чрез skype; на hwarang
Начално

iПОП тая снимка не трябваше да я показваш. Само като видях най-вляво на снимката кой е захванал "плаката" ........

"Христо Николов споделя, че се занимава с обществена дейност от 1997 година. Има неправителствена организация, председател е на фондация и се занимава с интеграция на циганите у нас. Никога не бил очаквал, че ще му се случи да бъде дискриминиран по този начин. Бил един от протестиращите срещу Орешарски и по време на протестите никой никога не го е делил, защото е циганин."

Добре ги интегрират мангалите......, ако не сте разбрали как ви използват за каквото им хрумне и яхват всякакви протести "алаал да ви е" ............

2014-2015/15, 2015-2016/7, 2016-2017/8

Запоследно променено от hwarang : 13-11-2015 в 08:46.
hwarang Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 13-11-2015, 07:51     #2498
steppenwolf
Senior Member

Дата на присъединяване: Nov 2004
Начално

Това, което виждаме в тази тема е абсолютна извадка от това, което се вижда в държавата, политиците, обществото и т.н...
Никой не чува другия, дава ""експертно" акъл щото ТОЙ най добре знае и не търпи чуждо мнение. Това си е чиста проба егоизъм-шепа хора искат да запазят планините само за себе си. И на мен не ми харесва комерсиализацията, но докоснат ли се повече хора до планината, тя ще ги промени. Аз съм ЗА развитието на малките ски центрове, без грандомански проекти, даващи поминък на месното население и алтернатива на големите курорти.
Стари 13-11-2015, 08:34     #2499
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Точно щях да коментирам мангала в ляво на снимката.
Еколози.
Пак ще ви попитам, как така се увеличавате, след като не можете да се размножавате?

Асене, 92-ра завърших университет и започнах работа със заплата 650 лв в Кремиковци като млад инженер в цеха за студено валцоване на ламарина(КИП и автоматика) И заплатата ми за това време беше една от най-високите. Какви 2000 лв, какви 5 лв.
Стари 13-11-2015, 08:49     #2500
batAssen
чичка

Начално

Цитат:
Асене, 92-ра завърших университет и започнах работа със заплата 650 лв в Кремиковци като млад инженер в цеха за студено валцоване на ламарина(КИП и автоматика) И заплатата ми за това време беше една от най-високите. Какви 2000 лв, какви 5 лв.
Леко офтопик, но ето:
Средномесечна работна заплата в България:

1996 г. – 13269,00
1995 г. – 7597,00
1994 г. – 4960,42
1993 г. – 3231,33
1992 г. – 2047,33
1991 г. – 1011,75
1990 г. – 377,75
1989 г. – 274,33
1988 г. – 252,08

А моята теза, ако не си разбрал беше, че преди Цеко да завземе Витоша цените на картите бяха съизмерими със съвременните карти на Мальовица и съоръженията с малки изключения работеха.
И ако едно типично 4-членно семейство има нетен доход от 2000лв (т.е. хората не са ИТ или адвокати примерно, но взимат над средното) е доста трудно за тях да дадат 110лв за един ден на ски. А ти ми говориш как търсенето нарастнало, защото София била 2 милиона.
Също така за това на Витоша да не работят съоръженията НЕ са виновни еколозите, а Витоша Ски.

Запоследно променено от batAssen : 13-11-2015 в 08:57.
Отговор

Tags
децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 02:18.