![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2007
|
Цитат:
Изобщо недей да коментираш морето, защото тия плажове даже и на картинка не си ги виждал. А и по- добре. Такива като теб си виреят най- добре в Китен, най- много, ако се напънеш финасово или ако на жена ти техните пуснат некой лев- да стигнеш до Созопол. Пикаеш и сереш ти навсякъде, неделно туристунгелче недоклатено. Тоалетната ми на морето е по- чиста и приятна от тоалетната в скапаната ти панелка, а за да извозват отпадъците от септичната яма плащам годишно повече отколкото всичките ти данъци накуп. Ако не вярваш, мога да те завлача за космите на краката /щото на главата не мисля че са ти много стабилни/ да видиш как "мърляв еколог" си пълни целия багажник на GL-a с лопати и гребла и чували, които е купил от магазина и се спретва една бгигадка от 5 до 70 годишни и всички чистят боклуците, дето шибаните туристунгели като теб случайно ги забравят на плажа. Аре събирай си мазната физиономия и мигрирай нанякъде. Кво стана бе, баси модераторите. Чакахме ви докато бяхте в Япония, сега кво? Докога тоя трол ще сере наоколо? Данван за значително по- безобидни неща си замина. На този трябва ли всички да му търпим троленето? ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
||
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
Цитат:
Цитат:
Бая буфери ще се запълват с тези милиарди - историята с КТБ се повтаря. Запоследно променено от geleto : 06-04-2016 в 21:53. |
||
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Не мога да изчета всички глупости, особенно тия на Холмс - ама само да питам - как точно си представяте една офшорка да оперира в България и да НЕ плаща данъци в България. Ако може да ми го обясните как става, или явно не сте виждали регистрация на фирма през живота си?
![]()
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
Съвсем случайно и тайно - офшорката има същите собственици като българската фирма. Ако пък и "българската фирма" е собственост на офшорка - става съвсем трудно да се докаже че има договор между свързани лица. А за още по-сигурно, управителя на губещата фирма е "бушон" и като допълнителен бонус фирмата фалира с дългове към банки, данъчните, доставчици, по обществени поръчки, по договри с държавни и частни фирми и е източила няколко затънали в дългове приватизирани предприятия. Запоследно променено от geleto : 06-04-2016 в 23:15. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
Цитат:
И аз вчера почнах ама сърце не ми даде да довърша
|
|
|
|
|
|
|
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
Цитат:
Карайте ски бе хора.Има още един месец ![]()
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
И пудра и пудра. Е снощи колко пудра се изля.
![]()
|
|
|
|
|
|
Member
Дата на присъединяване: Feb 2011
|
Цитат:
Също така благодаря на Стенли за кратката и ясна лекция по икономика, която изнесе. Ако аз бях направил същото, никой нямаше да обърне внимание, щеше да бъде причислена към графа "глупостите на Холмс", а и също така сигурно нямаше да бъде толкова кратко и ясно. Но остава по-трудното, а то е голяма част от пишещите тук да я разберат. За мен темата е приключена. Когато я започнах исках да засегна моралната страна на въпроса. Как така едни офшорки са лоши, когато не са от нашите, а други са добри, когато са от нашите. За съжаление темата се изроди основно в личностни нападки. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Сори Холмс, ама от това, че WWF имала офис в Панама, до това как WWF имала офшорни операции в Панама, може само твоята глава да стигне и групата на платените писачи....
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Геле, примера не работи съвсем защото - като внасяш нещо на надута цена от офшорка плащаш надуто мито и ддс, и при тоя данък печалба в БГ, далаверата ми се струва несъществена, да не кажа, че няма такава (естествено зависи от някой подробности та е възможно сигурно в някой случаи). Отделно така или иначе, плащаш ДДС при продажбите, осигуровки и т.н. Та данък печалба е само една част от данъците...
А иначе, че някой дава кредити на предприятия на загуба, някой има задължения към държавата, доствачици и служители и т.н. е една друга тема, която не е пряко свързана с офшорките - все пак не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава.... Та аз проблем с данъците на офшорките толкова не виждам, колкото не е ясно тия пари от къде идват и къде отиват...което е далеч по-притеснително...
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2010
|
Холмс, прояви малко лично творчество, вместо да препредаваш опорната точка на Каролев-Камен, която пък "новата Емека" веднага услужливо е публикувала на страниците си. Или се консултирай със специалсти по финанси и прочие. Ще ти дам жокер, къде се крие разминавато между твоите евтини, манипулации и същината на нашата тема тук: Три са основните причини, поради които някой решава да използва офшорни фирми – по-ниски данъци, неясен произход на парите и запазване на анонимност на реалния собственик.
|
|
|
|
||
|
Senior Member
|
Цитат:
Лукойл генерира загуба от 1.8 милиарда лева за 7 години. Всички суровини се купуват от швейцарската фирма Литаксо и след това готовите продукти се продават на загуба на същата фирма. Която пък ги продава на офшорки. Цитат:
Ето пример на източване с офшорка: Ковачки спира договора с БДЖ за транспортиране на въглища и тази дейност се поема от офшорна копмания, която пък от своя страна възлага тази дейност на БДЖ. Резултата - офшорката спира да плаща и дължи на БДЖ 5.7 милиона. Ковачки е чист като сълза: БДЖ пие студена вода за 5,7 млн. лева от Христо Ковачки Има предостатъчно фирми които работят на загуба. Дори да не работи на загуба а просто да има минимална печлба - резултатат е че не плащат данъци а печалбите са в офшорната банка. Запоследно променено от geleto : 07-04-2016 в 10:00. |
||
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Ами така е Геле, като банков надзор, НАП, прокуратура и прочие не работят в някой "браншове" и докато не работят ще е така...Ясно, че поръчителите през офшорките не са ясни, ама изпълнителите що не са в панделата?
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Aug 2015
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2013
|
Напротив, нищо такова не си искал. Ако това ти беше целта, щеше да изчакаш информацията да бъде анализирана, преди да повдигаш въпроси в стил жълта медиа. И нямаше както винаги да пропускаш неудобните за теб коментари.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
Тази година ще се извърши стрес-тест на банките и тези които не се справят ще ги затварят. Правителството тегли кредити за милиарди с цел - "средства за ликвидни буфери заради стрес тестовете на банките". Самите банки пък усилено продават активи, вкл. и заеми към длъжници за да минат летвата. Не е изключено да има още закъсали банки - ама засега за други свинщини като тези в КТБ и ПИБ не съм чувал, най-вече защото другите големи български банки са собственост на големи европейски банки и не са свикнали да бъдат толкова нагли като Цеко и Цветан Василев. Запоследно променено от geleto : 07-04-2016 в 13:32. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Use the hand Holmes, let go Holms trust it...
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Aug 2015
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Member
|
Цитат:
В моята глава се зароди съмсем простичкия въпрос. Доколко е морално да плюеш по едни офшорки, а в същия момент да сключваш договори за бизнес партньорства (демек да те спонсорират) с други фирми също с офшорна регистрация. Това е. Толкова е просто. А ако публикувано не е вярно, нека WWF да осъди въпросната медия и тогава аз първи ще се извиня публично. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Member
|