![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2014
|
Сега последно скиори ли са, сноубордисти ли са, туристи ли са? Тея медии пак неадекватстват....
![]() Някой има ли инфо - имали ли са екипировка момчетата, аз не разбрах и дали са карали или са били пешеходно в крайна сметка... Много лоша новина. Нека почиват в мир.... |
|
|
|
|
|
|
|
Гъди
|
Казаха по новините че често идвали в хижата, имали лопати пипсове, и ако нямали, нямало да ги намерят до лятото защото снега бил 25 метра.
А аз не съм свикнал на това.мото клуб![]() Ники написа: Човек не спира да си играе, защото остарява, а остарява, защото е спрял да си играе Човек без мечти е като сняг без пудра. f2f:вие трябва да кажете "не, не искам, предпочитам да ида на планина и да дишам чист въздух вместо мръсната газ на някоя моторна шейна и да пипам зелена трева, вместо мазната смазка на някой лифт". VGA:Във Варна има много неща, но всеки знае, че Бургас е морската ски-столица на България! Всичко, което е далеч от морето е дълбока провинция - Ърнест Хемингуей Щастието не е дадено всекиму. Съжалявам другите! Гъди. |
|
|
|
|
|
|
|
Member
Дата на присъединяване: Oct 2006
|
http://kanal3.bg/video/216-%D0%A0%D0...%D0%B0%D0%BB-3
интервю с хижаря на Яворов... някой да е чул имена? |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2009
|
Все още няма много инфо, така че нека се изчака с коментарите. Били са бордисти. Знае се името на едно от момчета, обаче мисля, че роднините му трябва да го обявят ако сметнат за редно.
Били са супер подготвени, като екипировка и опит! Според братовчеда на едно от момчетата, някой извън групата им е съборил козирка високо над тях. Да почиват в пудра! |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
Имената са известни, но няма да е приятно някой близък да научи от интернет или новините, вместо, когато е с близки хора(edit: MrPilly, изглежда се засякохме с теб в постовете). Разпитайте приятелите си, нека почакаме с обявяването на имената из форума.
Хората не са вчерашни, с голям опит в планината и карането, по принцип имат лавинна екипировка и се съмнявам да не са я взели в такова време. Чух, нещо за несъвместими с живота травми, в който случай лавинния уред няма какво да ти помогне много. Като се върнат останалите от групата би било поучително, ако и тежко, ако може да публикуват пълната история, за да си вземем поуки. Нека почиват в мир и карат из вечната пудра момчетата.
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Цитат:
Защото за лавинен инцидент преди седмица в Стара планина си затраяха и нищо не се разбра. А това е информация, която може да спаси в бъдеще животи. Нека почиват в мир.
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
|
|
|
|
|
|
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Oct 2009
|
Цитат:
Хората са били предупреждавани многократно от поне двама човека в х. Яворов да не тръгват, че в момента обстановката е много лавиноопасна и че ТОЧНО ТАМ често падат лавини. Тези, които са им го обяснявали, са местни, опитни планинари и много добре знаят какво говорят. Да почиват в мир, момчетата, но не бива да се говори за това просто като за нещастен инцидент. Иначе, да, те са си носели лавинна екипировка и сами са намерили жертвите. Запоследно променено от rarekin : 09-03-2015 в 14:06. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Коментарите са безобразни.
http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=18634112 и така е и под другите статии. Не очаквам съчуствие, но липсата на уважение ме отблъсква. За пореден път съм потресен и отвратен от всеобхватната простотия и посредственост, която цари в обществото. Ако питат някой от тези авторитети, сигурно всеки един от тях много ще се гордее с постиженията на хора като Людмил Янков (без да познават целия му житейски път и съдба). Уви малцина в момента знаят цялата история, а правото да съдят имат само близките. След време ще остане поуката от грешките и надеждата такива инциденти да не се случват никога повече, но надали. Запоследно променено от bobber : 09-03-2015 в 14:22. |
|
|
|
|
|
|
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2013
|
Лавинната екипировка разбира се е задължителна, но понякога създава едно измамно чувство на сигурност и относителна безопасност. От лавина до лавина има голяма разлика, но всички знаем, че предвидливостта, трезвата преценка и превенцията са по-добри от всяка екипировка. И все пак пуста краста и тръпка в живота, която ни прави истински, не можем да избягаме от себе си. Да почиват в мир момчетата, както и Людмил Янков и тримата алпинюги, които загинаха на Матерхорн, както и всички, загубили живота си, докато правят любимите си неща в планините.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Комплексар
Дата на присъединяване: Mar 2010
|
Цитат:
Защо никой не ми говори така в очите - аз можех да съм там с тях на това място и в тези условия? Но за хората, допуснали нелепа грешка (о, чудо, да, случва се) веднага започва да се говори, колко са неопитни, за какви се мислят, писовете не ги правели тинтириминтири... Дано до душите им да не достига помията от земята... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Кофе, за съжаление трябва да го повярваш това за обществото. Беккънтри карането е сравнително интилигентен спорт, и ние сме просто една малка група от хора (дали покрай снега или другите неща, които правим), но 90+% от населението на тази държава са рядко неграмотни, злобни и тъпи хора. Залъгваме се, че не е така, зад някакви наши си стени - но това е положението!
Само например - същите, които пишат под новините сега, после се качват в старите си трошки и се размазват със стотици ежегодно, по пътищата и после някой трябва ги събира, спасява, лекува, разследва и прочие. Пак като ПСС-то с "държавни" пари и риск. И тях някой ги предупреждава през километър, но го правят. И те грешат и то редовно. Но никога няма да го проумеят. Та за обществото аз съм песимист. Да почиват в мир момчетата.....
|
|
|
|
|
|
Запоследно променено от bobber : 09-03-2015 в 21:00. |
|
|
|
|
|
|
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2015
|
Коментарите в новинарските сайтове по темата само доказват че 90% от българите са безнадежно глупави, злобни и завистливи боклуци. Тъжно и необратимо за съжаление...
Мир на праха на момчетата. Живите планинари да си вземат поука...последната 1 седмица времето е като по учебник за лавинна безопасност. |
|
|
|
|
|
|
|
Member
|
Още ми е трудно да осмисля всичко това, което се случи през последните няколко часа.. Трудно ми е да се освободя от тази странно неприятна тежест... Колко сме крехки...
Моля ви, нека поне за момент се откъснем от всеобщата "истерия" около инцидента и си спомним кои бяха тези момчета. Да си спомним за тях и затова, че бяха приятели, с които сме споделяли много... Ще липсват и това е сигурно... Почивайте в мир, приятели! Оставихте следа...
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
roe
|
Цитат:
едвам изчетох всички постове, нашето население не е нормално. Направо не знам как може да има толко долно племе. Да почиват в мир момчетата!
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2010
|
Трима наши приятели загинаха в лавината, която вчера, 8 март 2015 г., падна над хижа Яворов в Пирин. Това са Кристиан Велинов - Крис, Момчил Велчев - Момчи, и Камен Чипев. Нека ги изпратим в четвъртък, 12 март, от 10:30 часа в ритуална зала на Централните софийски гробища.
Родителите на Крис и Момчи са организирали прощаването на споменатото място. За Камен ще допълним минформацията, когато я получим. Сбогом приятели. Ще се видим пак, рано или късно ![]() PS Много силно се надявам да разберем какво точно се е случило, фактологията, детайлите....грешките. Изглежда се е случила много комплексна и специфична ситуация, която смятам заслужава сериозен анализ и изводи.
"The Future is unwritten. The pen is in our hands." ![]() Joe Strummer 21 August 1952 22 December 2002 Запоследно променено от tablatabla : 10-03-2015 в 08:37. |
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
За жалост дори и в неуважавана скиорска медия е така:
http://www.ski.bg/mbstart_bg.php?fir...ates&inc=forum Но явно лошият генетичен материал е навсякъде. Да почиват в мир момчетата. п.с. Подкрепям Таблата за споделяне на информацията. Знам, че е неприятно, но ще е полезно за всички ни.
|
![]() |
|
|