![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
Ето малко други картинки:
Gressoney-Saint-Jean ![]() Hintertux ![]() Mayrhofen (най-големият град в долината на река Ziller) Ако виждаш прилика с Банско, моля, да ми я покажеш. |
|
|
|
|
|
|
|
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
Всъщност нямам за цел да сравнявам Банско с каквото и да било.Аз моя избор и сравнение съм го направил преди 10г и поради тази причина не съм стъпвал от тогава там.Амо когато някой от Варна по джапанки плещи глупости от рода " там има само шалета на по 2 етажа и никой не строи в момента ) някак си ми се струва тъпо.Имам чувството ,че ме ебава..
![]() По-голям кенеф от това,което е сега Банско не може да стане,със или без лифтове и строителство. Виж франсетата могат да се пробват да закарат гмешта от Банско в Брезовица ...и не е далеч времето,когато ще се случи.Дето се вика ще им ударим едно рамо под предлог ,че клецаме Цеко(който си го заслужава де)
|
|
|
|
|
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
Цитат:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
СНЕГОЛАЗ
|
Така е ,когато селяните от полето и морето започнат да ти правят планински и зимен туризъм.....Разбира ти свиня от кладенчова вода...
|
|
|
|
|
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
а къде са им кемпинските и къде са им яките казина на тия мъничета ?http://www.valthorensguide.co.uk/ima...sortmapnew.png ... Val Thorens e на 2300м и лифт-зоната е нагоре до над 3000. Никакви кубици дръвца не е имало за сечене. Миленките ми жабарчета, не моат му стъпат на хиперБанско ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
На фона на тези пейзажи и с подкрепа на интелектуалци от политическия елит в България оживя новото лице на Бананско и родния ни туризъм. На живо пред Храм-паметника Александър Невски - непреклонни ценности и идеали за поколения напред!
![]() https://www.actualno.com/video/tita-...?autoplay=true |
|
|
|
|
|
|
|
|
СНЕГОЛАЗ
|
Цитат:
И мега казината са си там и дръвца бая са посекли ... жабари и кравари и франсета. С други аргументи трябва да се бори простотията
|
|
|
|
|
|
|
Чудесна статия
http://gradat.bg/news/2018/01/11/311...ata_na_rasteja |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2016
|
Като гледам проекта от тогава, кабинката е била планирана много по-смислено до Шилигарника. Има даже нова гара до кабинката
![]() Запоследно променено от pumana : 13-01-2018 в 12:28. |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2007
|
Едно сравнение с района около Цермат. Брой легла 16400 . Заети в момента 16000 това ми направи впечатление ( имаше предаване по някоя от телевизията). Въпрос колко километри писти и колко кабини/влекове има за да се кефат скиорите? В Банско се предполага че броя легла е около 25000. Ами сега ? Май няма да ни стигнат Пирин, Рила и Родопите взети заедно и направени на писти?!
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Значи в Швейцария мерилото е 80 скиора на хектар писта, за толкова се проектират съоръжения и трасета. При нас не знаем какво са проектирали и изчислявали, но виждаме, че даже довозващия капацитет не са успели да го сметнат.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
![]() Препоръчвам ти да прочетеш тук, че телевизията не е много ОК напоследък. В Цермат има 32000 легла. Местните са 6000. От тия 32000-6000, не всички се дават на туристи, но все пак са толкова. Капацитета на лифт системата е 55000 човека на час. Пистите, са 200км, но рядко са отворени всички, заради някой особености. Това е без да броим в системата италианската част, понеже там има още легла и още писти. Та.... ![]() ![]() ![]() И да му е*а ма*ката, кои каза, че трябва да ставаме Цермат, при положение, че можем и бяхме нещо друго, което те нямат? ![]()
. Запоследно променено от dimitard : 13-01-2018 в 20:21. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Ако ще даваш толкова точна информация за Цермат може да споменеш все пак и че там лични автомобили не се допускат и градския транспорт е изцяло електрически. Къде може да се мери Цермат с Банско, където изобщо няма градски транспорт? До скоро и светофари нямаха хората, за шофьорски изпит се ходеше в Разлог, защото там беше единствения светофар в цялата долина на р. Места. Банско е уникална работа, може да се мери единствено със Слънчака:
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2015
|
АбсоФакингЛютли, Dimitard!
Пирин е нещо уникално, от което имаме само едно а и никъде другаде по света няма такова! За какво сравняваме с Австрии, Швейцарии и т.н. Ето така простичко си го обяснявам и не ме интересува друго. Айде! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2008
|
Цитат:
https://www.google.bg/maps/@46.50845...7i13312!8i6656 Примерно тука освен уникалните върхове има и уникален асфалтов път и уникален хотел ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
СНЕГОЛАЗ
|
Цитат:
![]()
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Принципно намирам извънпистовото каране точно в Цермат и Доломитите (понеже някой ги спомена) за далеч по-смотано от Пирин. Комбинацията от разстояния, терен, опасности, време, сняг и т.н. - като теглиш чертата, Пирин ми пасва повече.
Иначе самото село, колкото и да те обезглавяват финансово на всеки сантиметър, ми харесва. Особенно есенно време, като няма хора и има сняг на ледника е много яко . ![]()
|
|
|
|
|
Senior Member
|
![]() |
|
|
|