Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 29-10-2006, 18:40     #1
SHMIT
келеме

Дата на присъединяване: May 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално купувам ново коляно

Здравейте. Спешно си търся ново ляво коляно размер L. Давам старо , със късани връзки (неколкократно) и разтяган минискус. Ще върши чудна работа на спокойни и оравновесени хора(какъвто аз не съм). Готов съм да доплатя разъмна сума + бонуси : 5-6 бр. обикновенни ластични наколенки, 1бр. осилена с метални шини наколенка, Голямо количество мазила , Аулин на корем.
за контакти 0888 08 68 47 само ми клипнете аз ще ви набера
Стари 29-10-2006, 18:46     #2
Velio
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2005
Начално

сериозно ли си си преебал коляното?
Velio Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-10-2006, 19:07     #3
Capelle
Pocket Rocket

Дата на присъединяване: Dec 2003
Начално

Мите изтреще ли бе ?

Мани - и аз нещо съм го закъсал с лявото коляно след една нелепа
контузия на морето... Ама все се надявам да мине с първия сняг :gym:
2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28, 2022/2023 - 17, 2023-2024 - 24
Capelle Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-10-2006, 19:39     #4
SHMIT
келеме

Начално

Прецаках го отново, и то отивайки на среща с директора на клиниката по ортопедия в горна Баня
Пича обеща да ме ОПРАВИ
Надявам се визираше коляното
Стари 29-10-2006, 19:57     #5
tdrome
Guest

Начално

Не искам да те плаша но в тази клиника "оправят" хората само когато става въпрос за ампутация... :boese: А едва ли това целиш
  Отговори с цитат
Стари 29-10-2006, 20:50     #6
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Начално

Мдаааааа, фитнеса е вреден. Правилно. Действайте все така. Особенно след 30 г. Тогава много вреди. Това е най-вредния спорт на земята.
Стари 29-10-2006, 21:07     #7
SHMIT
келеме

Начално

Цитат:
Originally posted by tdrome@Oct 29 2006, 07:57 PM
Не искам да те плаша но в тази клиника "оправят" хората само когато става въпрос за ампутация... :boese: А едва ли това целиш
Ако е така ще изчакам да мине сезона и тогава ще ходя там. Че планирах да покарам.
Сериозно ли са зле. Имам и друга алтернатива.
А ако на нямой са му оперирали връзки на коляното дали може да сподели за колко време се възстановява
Стари 29-10-2006, 21:18     #8
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

Цитат:
Originally posted by SHMIT+Oct 29 2006, 09:07 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (SHMIT @ Oct 29 2006, 09:07 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-tdrome@Oct 29 2006, 07:57 PM
Ако е така ще изчакам да мине сезона и тогава ще ходя там. Че планирах да покарам.
А ако на нямой са му оперирали връзки на коляното дали може да сподели за колко време се възстановява [/b][/quote]
зависи много от операцията.

ако са скъсани: 6+ месеца.
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-10-2006, 21:21     #9
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Цитат:
Originally posted by SHMIT+Oct 29 2006, 09:07 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (SHMIT @ Oct 29 2006, 09:07 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-tdrome@Oct 29 2006, 07:57 PM
А ако на нямой са му оперирали връзки на коляното дали може да сподели за колко време се възстановява [/b][/quote]
Ами познавам няколко човека с операции на колена. При артроскопска намеса се възстановява за около 4 седмици(ще можеш да ходиш)....за ски...ами след 2 години и то трудно и с наколенка! Ако прекарваш поне 2 пъти седмично в зала за укрепване на мускулите на крака, можеш да съкратиш и за 1 година. Навремето, когато ми оперираха ахилеса ми трябваше 1 година за да го раздвижа напълно и до сега десният прасец е почти 2 пъти по-слаб и малък от левия. А са минали 10 години от тогава и тренирам здраво! Много трудно се възстановяват мускулите, които укрепват коляното. Защото инстинктивно не го товариш и те още повече атрофрат. Като сложим и 1 месец в гипс и нещата отичат.
И един последен съвет. Недей да ходиш в Горна баня. Там са много добри, но няма да ти свършат работа. Там са обучени да закрепват човек да може да изпълнява ежедневните си задължения безпроблемно, но няма да те "оправят" така, че да можеш да караш ски отново! Трябва ти СПОРТЕН хирург. Човек, който оперира спортисти. Може и по-скъпо да ти излезне, но потърси такъв в клиниката по спортна медецина в Диана! И поискай гаранции, че ще можеш отново да спортуваш активно, а не просто да те закърпят. Защото от такива доктори сега си патя.
Стари 29-10-2006, 21:35     #10
SHMIT
келеме

Начално

За атрофията на мускулите знам чудесно. Беше ми намалял с 6 см. за 2 месеца, но сравнително бързо ги възстанових.
2 години не ме устройват. На 3 или 4 месеца се съгласявам ама 2 год. никога не мога да изкарам без да си чешам крастите.
Днеска карах колело. Пораздвижих се ,но сега пак едвам ходя. Други пъти винаги съм се оправял с движение, но сега изглежда е малко по-сериозно. Ще си купя един велоалгометър и за откриването на сезона ще съм пръв на лифта
Стари 29-10-2006, 21:46     #11
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Купи си Крос тренажор, а не велоергометър! От типа на Орбитрек. Натоварва по-добре мускулите и щади ставите!!!!
Не ти говоря за големите мускули. Говоря за стабилизиращите мускули вътре в коляното и около него. Те са малки и се натоварват при специфични движения и целтта им е да стабилизират ставата. Четириглавия ще се възстанови, но те са проблем. Защото инстинктивно, когато пазиш коляното(а ти неминуемо ще го правиш) те не работят и вместо да се възстановяват, атрофират още. За това съм ти дал и 2 години. Фитнес зала и крос тренажор! Само за информация. Мартин Петров(футболиста) скъса връзки на коляното преди 2 седмици. Оперираха го и започна рехабилитация. Дават му завръщане към нормална тренировъчна дейност най-рано след 6 месеца. А той е професионален спортист и с това си изкарва хляба, зад гърба му има цял екип лекари и рехабилитатори, с които работи ВСЕКИДНЕВНО по специална програма. И пак 6 месеца. Помисли дали тези 2 години, които давам са много!
Стари 29-10-2006, 21:58     #12
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

Ники какв точно е крос тренажор? Мисля си за една машина в тукашния фитнес, но не знам дали е това, което ти имаш предвид..
Стари 29-10-2006, 22:08     #13
SHMIT
келеме

Начално

Я вярно, кажи за този тренажор, че се заинтригувах. И аз си мислех за нещо такова ,но не съм сигурен дали говориме за едни и същи нвща.
Стари 29-10-2006, 22:15     #14
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Ами Крос тренажор е нещо като велоергометър, но не си седнал а си прав и държиш едни дръжки пред тебе, които се движат в такт с въртенето. Уникално добро е. Имитира колело, каерене на стълби и тичане, но без негаривните ефектни на трите изброени за ставите, защото движението е елипсовидно и е напълно естествено. Освен това поради факта, че се натоварват повече мускулни гупи, топенето на мазнини е до 60% по-добро в сравнение с колелото или тичането! А от всичко най-вредно е тичането! Това ти разбива всички стави!
Стари 29-10-2006, 22:18     #15
danvan
Senior Member

Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на danvan
Начално

danvan Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-10-2006, 22:24     #16
SHMIT
келеме

Начално

Точно за същото си мислих. Дори миналата седмица пробвах един в магазина. Наистина е уникално
Стари 29-10-2006, 22:53     #17
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

а знам го това нещо.. добро е, в редките случаи когато стъпвам във фитнеса го използвам.. не знам дали гори повече мазнини от тичането, но след 5 км тичане съм много по-изморен от след 5 км на този тренажор.. Толкова ли е вредно тичането бе Ники? Не мисля , че е проблем, освен ако не го правим всеки ден много годино подред (а, ако успеем да сме толкова постоянни, не мисля , че ще ни е зле.. не знам за ставите)
Стари 29-10-2006, 23:21     #18
vafi
kele6

Дата на присъединяване: Feb 2005
Начално

Утре ще разпитам един приятел който пролетта се оперира от скъсани коленни връзки ( не помня предни или задни ) и ще пиша кво що , но квото и да е тва си е сериозна контузия и дано да се оправиш Възстановяването го дават 6 месеца ориентировъчно , но си спомням че беше ходил при два корифея в областа и първия му забрани всякакво движение преди операцията и го гипсира , а втория му махна гипса и му каза да кара колело :huh: Сега вече е добре и се надявам да караме заедно тази година , дано и при тебе да е така
vafi Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 30-10-2006, 06:29     #19
f2f
ските са скъп спорт!

Дата на присъединяване: Nov 2004
Начално

Цитат:
Originally posted by Mitko@Oct 29 2006, 02:53 PM
Толкова ли е вредно тичането бе Ники?
тичането не е вредно само по себе си (особено ако не го правиш в зала: свери 5км на пътеката в зала срещу 5км в парка, разликата е огромна) но крос тренажорите са подобрение в това, че не поставят нито една част от тялото под особено голямо напрежение. всички движения там са въртеливи за разлика от тичането, където коляното е поставено под голямо напрежение всяка втора стъпка.

крос тренажорите могат да симулират наклон и да създават трудност. като средство за мъчение не са много добри точно защото не натоварват ставите, може би трябва да правиш 40 минутни сесии на тях за да достигнеш натоварването за 20 минути на стълбите например, но като средство за възстановяване нямат равни на себе си.

не правят нищо за скиорската мускулатура за жалост. там само ските оправят
f2f Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 30-10-2006, 10:25     #20
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Цитат:
Originally posted by Mitko@Oct 29 2006, 10:53 PM
а знам го това нещо.. добро е, в редките случаи когато стъпвам във фитнеса го използвам.. не знам дали гори повече мазнини от тичането, но след 5 км тичане съм много по-изморен от след 5 км на този тренажор.. Толкова ли е вредно тичането бе Ники? Не мисля , че е проблем, освен ако не го правим всеки ден много годино подред (а, ако успеем да сме толкова постоянни, не мисля , че ще ни е зле.. не знам за ставите)
В китайските бойни изкуства тичането не се употребява въобще, като тренировъчен метод, даже се отрича. И като следствие от това не е рядкост да видиш практикуващ 70-80 годишен човек. В същото време в корейските и японските тичането е дълбоко залегнало. Рядкост е да има корейски или японски майстор, който да практикува активно на такава възраст. Масотатсу Ояма е в инвалидна количка.
При тичането основното натоварване е в/у ставите. Колене, тазобедрена става, глезени. Участието на четириглавият мускул е нищожно. Справка маратонците са сухи без никакви мускули, докато бегачите на къси разстояния сами ги виждате, как изглеждат. Ако ще тичаш, то нека е на кратки интервали взривно с максимална бързина за 200м и после релаксиращо ходене за 500м. и пак така...няколко серии така дават много повече, от колкото крос в парка за 10 км. примерно. Аз лично, когато тичам после едвам ходя и съм като инвалид. Виж с колело е друга работа!

Запоследно променено от Ники : 09-11-2008 в 15:19.
Ники Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 21:16.