![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2014
|
![]() Цитат:
При моята операция бе използвано сухожилие от задната част на бедрото, но не съм имала подобни проблеми. Почнах да стъпвам още от първия ден след операцията с болки, най-вече заради дренажа, които изчезнаха след махането му. Имаше неква фиктивна шина за 3 дни и толкоз. На втората седмица имах 110 градуса сгъване. Сега, 23 дни след операцията, мога да клекна почти до долу и имам пълно разгъване. Така че ще си позволя да не се съглася, че раздвижването е бавно и мускулатурата отслабва драстично - разликата между двата ми крака е почти незабележима. НО До момента съм била изключително стриктна с програмата за раздвижване - без пропуски, няма боли ме, не ме боли. От ключово значение са първите няколко седмици, през които рехабилитаторът трябва да подходи много сериозно към раздвижването ти. @dspirov може да сподели също своя опит, че и двамата ни кълца Валери Петров, до колкото знам и при него върви доста добре ![]() Възстановяването освен че е индивидуално, изключително много зависи и от това на какво ниво е била мускулатурата ти/гъвкавостта ти преди операцията. Лично аз работих доста през двата месеца от контузията до операцията за допълнително засилване на краката, явно е оказало влияние... Живот и здраве, скоро почвам с плуване и по-активно натоварване ![]() П.П. @Capelle, мерсаж за линка! Запоследно променено от mishoni : 28-05-2015 в 23:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
Ники, прав си! Аз бях така преди да скъсам - цяла седмица залепен на стола и уикенда - футбол. Не става така. Хубавата страна на тази травма е, че вече ходя редовно на фитнес. А футбола съм на 99% сигурен, че ще го спирам за постоянно. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Въпроса е защо всички тръгват на фитнес след това? Защо всички тука ми обясняват, колко е тъпо на фитнеса? Как да им обясня, че и шахматистите ходят на фитнес?
Чужди проблеми.
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Mar 2013
|
![]() Понеже в доста от горните постове се споменава използването на инжекции с кръвна плазма, ето ви една доста противоречива статия относно тяхната полза. http://www.nytimes.com/2011/09/05/he...nted=3&_r=2&hp
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2011
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: May 2015
|
![]() Здравейте,
От доста години чета форума, но си изгубих регистрацията. Та направих нова.. Моя случай е хондропатия на ляво коляно. Спортовете, които практикувам са сноуборд, фикси и от 1 година кросфит. Тичах също бая, но спрях... Преди 12 години от скейт си извадих капачката. Направиха ми пункция при което се установи че съм има разкъсване(кръв, а не течност...), ЯМРто не показа скъсване на връзки - 2 месеца гипс, после 1 месец шина и рехабилитация. През годините още 1 път я вадих, пак ЯМР - което показа скъсано коренче на менискус, само това. 2 Пункции ми трябваха коляното да придобие нормален вид.. Почивка си дадох от спортовете. Миналата година една сутрин се събудих със супер сковано коляно, ставайки, директно паднах. И от там почна хрущенето при сгъване. Пия какви ли не хапове, аминокиселини, хондроитини и тн. Физиотерапии с лазери и и ел. пулсове. Има ефект , но е не е голям. Изометрията на тялото е много важна - за големите натоварвяния на коляното - квадрицепсите са най-важни. Да няма толкова разгъване и сгъване колкото само напъване на мускула. Ластици, фоум ролери и машини за бедрени екстензии. Запоследно променено от topliyski : 31-05-2015 в 19:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2011
|
![]() Не помня къде писах по-рано, но след операциите, когато се опитах да бягам ме боляха и двете колена от вътрешната страна. С изометрични упражнения няколкo серии - задържане в скиорска поза и слизане и качване на 1 стъпало болката минаваше. Няколк подскочета за глезените и ми беше достатъчно да разгряване.
Според мен машината за бедрена екстензия дори е вредна за ACL. Taka беше при мен. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: May 2015
|
![]() Загряването е нещо много важно във всеки спорт! Аз си гледам пулса да е в някакви граници, но това е съвсем друга тема.
Колкото до машината за квадрицепса - на мен много ми помогна. Но всеки е с различно възстановяване! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jun 2015
|
![]() Здравейте, имам няколко въпроса, и се надявам ако някой от вас помогне.Преди половин година имах артроскопия при д-р Хубенов-отстраняване на плака, и някаква скъсана ципа.След операцията ми каза, че имам износване на капачката, хруштялът щял да се втвърди отново-нищо сериозно. С всеки изминал месец болката във външната страна на коляното се усилва, хруштенето си остана.Ако стоя прав повече време прав, после коляното ме боли слабо с часове.Също така усещам повишено триене в него,нямам никакво зачервяване или отток.Два пъти бях при него- вадя му думите с ченгел от устата- има няма 5 минути преглед и ме отсвирва.При вторият преглед само ми каза да не свивам коляното, и че съм за инжекции и си замина в съседният кабинет...Питах дали мога отново да карам колело, дали ми трябва някаква рехабилитация, дали мога да правя клекове за да задравя отслабналите мускули на коляното, но разни уклончиви отговори набързо, и "довиждане"Някой от вас с хондропатия да даде препоръки какво да правя?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2008
|
![]() Здравейте, предстой ми операция на ПКВ и мениск..., може ли някой да ми каже актуална цена при Тони Георгиев? Опитах се да намеря но не успях никъде... Благодаря за вниманието
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
За бонуса менискус не мога да ти кажа калко ще оскъпи - зависи дали ще се шие или не. Ако се шие, обикновено това вдига цената с около 6-700 лв. За интервенции, които не включват шиене не се заплаща до колкото знам. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2012
|
![]() Допълнение – при шиене на менискус скъпото са консумативите (съшивателите), които са по 700 лв някъде. Доколкото знам най-често се ползва един, в по-тежки случаи 2-3.
![]() А понеже стана дума по-горе за машината за квадрицепс – кинезитерапевта изрично ми каза да не я ползвам, тъй като натоварва новата ПКВ! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() А можете ли да споделите кой метод на реконструкция е за предпочитане
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Mar 2013
|
![]() Някакви координати на д-р Загоров, можете ли да ми дадете – служебен телефон, адрес на клиника/кабинет където преглежда….. (може и на лични). Звъних в Света София но от там ми отговориха че този понеделник ще го няма а и за следващия не са сигурни.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||
Senior Member
|
![]() Цитат:
Аз съм с две ръце за Hamstring, най-малкото, защото при него няма болката в капачката, която BTB метода оставя години след операцията, плюс че възстановяването протича по-добре. А и просто защото Хубенов не ми допада като лекар. Но това е лично мое мнение. Имай предвид, че съвети ще получиш много и най-различни по въпроса, затова е важно ти самият да установиш кой метод ще е по-подходящ за теб предвид твоя начин на живот, нивото ти на спортуване и т.н. Преди време бях постнала ето това нещо, може да ти послужи поне като за начало да се ориентираш в обстановката: Цитат:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Д-р Мурадов оперира по метода double bundle. Най-общо - взема част от сухожилие от областта под капачката (от грацилис и семитендинозис - това е от епикризата ми). Става въпрос за сухожилие над предната кост на долната част на крака. Това сухожилие се закрепва с два резорбируеми винта за двете стави.
Аз лично съм доста доволен от д-р Мурадов - внимателен е, обяснява какво прави по време на операцията, интересува се какво е състоянието ти и след нея. Много съм доволен и от рехабилитаторката ми. Надявам се да съм бил полезен и ти пожелавам успех! |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|