![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2014
|
![]() Цитат:
![]() Double bundle се отнася не за мястото, от което ти взимат мат'рял, а за метода, по който "оформят" новата ти връзка преди да ти я сложат. Получава се някво объркване с много наименования на сухожилия. Реално в зависимост от мястото, от което се взима новата ти връзка...(както и при някои други дейности) има два метода - отпред или отзад... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2008
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2014
|
![]() Цитат:
Цитат:
https://www.youtube.com/watch?v=s5MitUMdA8M Тук горе-долу е представена схематично техниката double bundle. Основното й предимство е, че новата връзка е доста близка като движение на анатомичната. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() И такааа, на 01.07 ме резна д-р Мурадов, използва пателарно сухожилие за връзката. Мениска в момента на операцията се видя добре като поражение и решихме да го зашием тъй като ми даде шанс 50/50 да зарастне. Заради зашиаването на мениска рехабилитация все още не съм започнал, очаква се в края на месеца да започна. В момента съм с две патеричоци и шарнирна шина която е на 60 градуса. Имам питане нормално ли е отока да е почти както след операцията? Слагам лед по 3-4 пъти на ден. Спаднал е но сравнително малко. Когато се изправя също така, цялото ходило ми става моравко без някаква съществена болка.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2010
|
![]() Много добре е че са ти разрешили да раздвижваш толкова рано след като е шит менискуса.За отока не бери грижа-ще спадне след като почнеш активната рехабилитация.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2015
|
![]() добър кинезитерапевт,който работи със здравната каса?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2011
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Много се радвам да чуя, че нещата се развиват добре. Пиши как върви ходенето след махането на помощните средства.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2009
|
![]() Привет, хора
![]() ![]() Паднах от колело, основно на ръцете. Става дума за основата на китките, от натъртване се стигна до възпаление на връзките и в зоната на удара (преди 4 седмици стана). След кратка почивка тръгнах на работа, но тогава ме заболяха връзките. Утре мисля да си направя снимка и да отида на ортопед. ![]() Опитна кинезитерапевтка ги прегледа и ми каза да почиват. Минаха две седмици, без особено подобрение. И коляното пак ми се обади, от вътрешната страна като съм паднал съм разтегнал явно стара травма, но засега не пречи. Минах на втората седмица: почнах 7дни физиотерапия+алгасан (още от първия ден ги мазах), сега съм края на 2рия курс физио още 7дни (с дийп релийф) - утре е последната сесия... има леко подобрение, но едната си ме боли при дори леки движения. Почнах Анимал Флекс, рибено масло от няколко дни. Ще си поръчам и протеолетични ензими (бромелайн...), но ще дойдат след 3седмици. Понеже и на работа трябва да се връщам, а искам да ми мине докрай, да не стане хронично (трябва им почивка) - мисля да взема нещо нестероидно противовъзпалително, за да спря възпалението, ускоря процеса - дайте идея какво да е? Колко време трябва да го пия? Или по-скоро ме насочете към ортопед (ако може да ми продължи болничния и да се консултирам). София Запоследно променено от hakama : 13-08-2015 в 01:05. Причина: ъпдейт |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() И ако няма пуснато, счупено по мое мнение зарежете ортопедите . Трябва да се прави разлика между ВРЪЗКИ и СУХОЖИЛИЯ Връзки на китката https://www.google.bg/search?q=%D0%B...ZdEPlQAFG1M%3A Сухожилия на китката https://www.google.bg/search?q=%D1%8...v3AbRL5FDHM%3A Разгледайте си картинките и стаиите. Ако сте напънали ВРЪЗКИТЕ, това изисква покой доста време. Ако сте възпалили залавните места на сухожилията, отново покой и доста време. Но, тъй като там са мали костици, които лесно се разместват при удар, си боли докато свикнат, ако не "свикнат" се иска наместване и не става с лекарства и инжекции. Мога да Ви препоръчам за мануално наместване д-р Чергиланов от В. Търново, които намести китката на майка ми, която 2 седмици не можеше да я движи след леко подпиране, но ако искате. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Oнзи ден бях на ортопед, каза ми, че е натъртване и няма възпаление... Тогава болката от какво е??
На рентгена няма нищо. ![]() За медикаменти нищо не ми препоръча. Кази да ги раздвижвам. А кинезитерепетката (на която имам повече доверие) ми каза да не ги движа, за да не се възпаляват на ново. Аз си взех Диклак 75мг (Helag) - 1табл с забавено освобождаване/ден и мажа този път с Мобилат. Физиото го прекъснах (не настоя да ми дава талон, аз му казах че 15дни съм оправил и не съм постигнал особен ефект) ![]() Чудя се дали да не я подновя. От снимките ми се струва по-скоро връзки да са. Мисля си за комп. томография (към 100лв струва), но дали има смисъл? Или да отида при още един специалист ![]() Колко още трябва да ги щадя ми е въпроса, т.е. ще оздравеят ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() На рентгенова снимка връзки, сухожилия не се виждат. А, щом пациента започва да мисли и да поставя диагноза, здравеопазването е много зле. Аз МИСЛЯ, не твърдя, че имаш разместване. Ако все пак имаш натъртване ще почакаш човече, това не е драскотина.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
Иначе на снимката (рентгеновата) нищо няма. За диагнозата, от двама специалисти чух две различни неща... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|