Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 17-05-2016, 12:08     #2161
dewly
Senior Member

Дата на присъединяване: May 2011
Начално

Загубих доверие! Ненужни операции.

Преуспял неврохирург напуска „Св. Анна” заради нечовешко отношение към пациентите

Read more at https://www.diana.bg/preuspyal-nevro...QKrT8o61pfm.99
https://www.diana.bg/preuspyal-nevro...m-patsientite/
dewly Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-05-2016, 12:15     #2162
parnata
Junior Member

Дата на присъединяване: May 2016
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отfromhell_ Разгледай мнение
д-р Хубенов
Благодаря! Желая на всички успех с възстаноеяването.
parnata Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-05-2016, 01:56     #2163
Сале
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

Цитат:
ако менискуса не ти блокира коляното, можеш, аз лично реконструкция на ПКВ + менискус ги отложих 1година и 3месеца...
И аз така отлагам вече над 25 години и мисля да отлагам още. Поне докато мога да карам ски Понякога блокира частично и хрущи стряскащо за околните, но съм му свикнал.
Сале Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-05-2016, 09:47     #2164
fromhell_
който го е страх от мечки

Дата на присъединяване: Jan 2011
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отСале Разгледай мнение
И аз така отлагам вече над 25 години и мисля да отлагам още. Поне докато мога да карам ски Понякога блокира частично и хрущи стряскащо за околните, но съм му свикнал.
тъпото в случая, е че ти се разказва играта на ставния хрущял и после нещата отиват на нова става... или силни болко-успокоителни, но като цяло съм съгласен, че при скъсана връзка и ако мислиш да ядеш и пиеш и нищо повече, може да го отложиш...
fromhell_ Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-05-2016, 09:50     #2165
fromhell_

Начално

но, както се казва в статията по-долу и по-точно в точна 1)....

http://unofficialnetworks.com/2016/0...lly-a-local-aa
Стари 18-05-2016, 10:21     #2166
parnata
Junior Member

Начално

Все пак мисля да си направя реконструкцията но края на лятото или по скоро Септември. Чак толкова немисля да отлагам. Въпросар, че ме е страх да не си птецакам менидкуса още повече до тогава.
Стари 19-05-2016, 09:26     #2167
fromhell_

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отparnata Разгледай мнение
Все пак мисля да си направя реконструкцията но края на лятото или по скоро Септември. Чак толкова немисля да отлагам. Въпросар, че ме е страх да не си птецакам менидкуса още повече до тогава.
няма какво толкова повече да му прецакаш на менискуса, по скоро той и по точно косъмчетата дразнят ставния хрущял, но не мисля, че ще има проблем, ако го щадиш и внимаваш да не го усучеш и един съвет, намери си спорт, в които да няма усукващи движение и поддържай мускулатурата на крака във форма, примерно плуване...
Стари 19-05-2016, 11:12     #2168
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Плуването натоварва краката около коляното точно никак.
Няма как да заякчиш краката с плуване.
Стари 19-05-2016, 12:04     #2169
fromhell_

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Плуването натоварва краката около коляното точно никак.
Няма как да заякчиш краката с плуване.
то всяко движение свързано с краката товари коляното, въпроса е че го щади най-много от всичко друго, а и когато плуваш с дъска, доста се натоварват краката... + плуването е полезно за цялостното ти състояние и мускулатура в такъв момент... пак казвам лично мое мнение и опит, аз скъсах връзка преди повече от година и само с плуване постигнах доста добър резултата, които ми помогна страшно много за възстановяването!
Стари 19-05-2016, 12:28     #2170
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Просто казвам, че плуването не е панацея. И то от човек занимавал се професионално с плуване.

М/у другото открих супер добавка за стави, сухожилия и хрущяли.

Цяла зима я пих и за пръв път нямах никакви оплаквания от колене, кръст...
Работи на 100%. Струва 30-тина лв кутията и стига за 1 месец. Още на 3-4 ден след започване се усеща.

Съдържа стандартните неща+желатин.
Стари 19-05-2016, 15:46     #2171
fromhell_

Начално

Цитат:
Просто казвам, че плуването не е панацея. И то от човек занимавал се професионално с плуване.

Цяла зима я пих и за пръв път нямах никакви оплаквания от колене, кръст...
Работи на 100%. Струва 30-тина лв кутията и стига за 1 месец. Още на 3-4 ден след започване се усеща.

Съдържа стандартните неща+желатин.
така е прав си, не е "панацея" и аз съм се занимавал с плуване професионално, но в случая е подходящо... иначе за добавката, ще я пробвам...
Стари 19-05-2016, 16:09     #2172
banzai
"чакаме се долу"

Дата на присъединяване: Mar 2010
Начално

Аз съм фен на едни витамини които имат включен ставен комплекс - controlled labs orange triad, също работят добре и се усеща ставния комплекс. Друга малка тайна са амино киселините - мога да чарджвам едни 2-3 часа отгоре
При травми наистина е много важно човек да остане силен и психически, така че всякакъв спорт който може да се практикува въпреки травмата е божи дар. Иначе откак карам колело активно (2 год), преминаването от зимен към летен режим и обратното, почти не го усещам. Не случайно навсякъде го пишат като супер тренировка за ските, а и протата като не разцепват Аржентински склонове гледам си въртят повечето.
banzai Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-05-2016, 16:45     #2173
Сале
Senior Member

Начално

Цитат:

Ааа значи не си се отказал за пробваш нови продукти от пазара.
На мен пък като, че ли ми помага Flex Code от две години насам ама чакам да мине повече време за да не правя прибързани изводи.
Стари 19-05-2016, 17:20     #2174
Сале
Senior Member

Начално

Цитат:
тъпото в случая, е че ти се разказва играта на ставния хрущял и после нещата отиват на нова става... или силни болко-успокоителни, но като цяло съм съгласен, че при скъсана връзка и ако мислиш да ядеш и пиеш и нищо повече, може да го отложиш...
Хрущялът се износва при всички случаи и колкото повече го товариш толкова по-бързо се износва. Неизбежно е.
За изкуствена става може да се замисля ако взема да докарам докъм 80, което не ми се вярва и то ако тогава все още имам мерак и сили за ски и ако е останал сняг по планините. Има време дотогава.
Стари 19-05-2016, 17:33     #2175
parnata
Junior Member

Начално

Цитат:
няма какво толкова повече да му прецакаш на менискуса, по скоро той и по точно косъмчетата дразнят ставния хрущял, но не мисля, че ще има проблем, ако го щадиш и внимаваш да не го усучеш и един съвет, намери си спорт, в които да няма усукващи движение и поддържай мускулатурата на крака във форма, примерно плуване...
Много благодаря. Тъкмо ще събера кураж и ще се подготвя психически. Първите дни като четох профила направо настръхвах. Но сега благодаря за вашата информация и се поуспокоих.
Стари 19-05-2016, 20:47     #2176
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Цитат:
На мен пък като, че ли ми помага Flex Code от две години насам ама чакам да мине повече време за да не правя прибързани изводи.
Flex Code го пих близо 3 месеца. Абсолютно прахосани пари в кенефа.

Установих опитно, че такива неща не трябва да се купуват от аптеки, а от специализирани магазини за спортисти.

Този препарат(Osteo) го открих случайно. В залата, където ходя да клякам, някъв си го поръчал и не си го взел. И аз намазах. И от тогава вече 5 месеца не го спирам. И коса почна да никне А ноктите растат като побъркани. Ставам за седмица като орел.
Стари 20-05-2016, 12:00     #2177
fromhell_

Начално

Цитат:
Хрущялът се износва при всички случаи и колкото повече го товариш толкова по-бързо се износва. Неизбежно е.
За изкуствена става може да се замисля ако взема да докарам докъм 80, което не ми се вярва и то ако тогава все още имам мерак и сили за ски и ако е останал сняг по планините. Има време дотогава.
да абсолютно е така, при всеки е различно износването, така че точно не може да се каже, но е добре при такава контузия, ако няма да се вземат мерки, да се натоварва минимално...

Запоследно променено от fromhell_ : 20-05-2016 в 12:03.
Стари 20-05-2016, 12:05     #2178
fromhell_

Начално

в тази добавка, която Ники препоръчва има желатин, което е много важно...
Стари 20-05-2016, 12:19     #2179
fromhell_

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbanzai Разгледай мнение
Аз съм фен на едни витамини които имат включен ставен комплекс - controlled labs orange triad, също работят добре и се усеща ставния комплекс. Друга малка тайна са амино киселините - мога да чарджвам едни 2-3 часа отгоре
При травми наистина е много важно човек да остане силен и психически, така че всякакъв спорт който може да се практикува въпреки травмата е божи дар. Иначе откак карам колело активно (2 год), преминаването от зимен към летен режим и обратното, почти не го усещам. Не случайно навсякъде го пишат като супер тренировка за ските, а и протата като не разцепват Аржентински склонове гледам си въртят повечето.
колелото е уникално и всеки го препоръчва(дори е задължително) след манипулацията и не само , ще трябва да си купувам колело сега...
Стари 09-06-2016, 13:34     #2180
Stiliyan
Junior Member

Дата на присъединяване: Jun 2016
Начално рехабилитация след реконструкция на ПКВ

Здравейте, имах скъсана предна кръстна връзка и преди 30 дни се оперирах при Д-р. Петров от СофияМед. Дотук всичко се развива много добре - вчера свалих шината, нямам отток, свивам го до 100-110 градуса.
Още няколко дни и махам патериците и се чудя къде да отида да си правя рехабилитацията, за да възстановя пълната подвижност на коляното. Има ли място, където това би станало по здравната каса... В Дианабад ми препоръчаха, за някъде в Горна баня също. Силно ми препоръчаха за в Царско село, където не е по здравната каса. Какво е вашето мнение?
Stiliyan Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 08:12.