![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2009
|
![]() Привет,
Ще попитам тук ![]() Преди година и 6 месеца си притиснах ахилесовото сухожилие в един стол... и макар че уж ми мина, все още ме боли при продължително ходене или каране на кола. Залавното място към петата. Решил съм да ме види специалист, но освен Тони Георгиев не се сещам друг, но е доста скъпо (а и не съм за операция)... поне два пъти ще трябва да мина, заради образната диагностика най-малко. София Предполагам ще трябва да направя и нещо повече от рентген (такъв имам). Ще си купя и добавки. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2018
|
![]() Здравейте имам проблем с лявото коляно. Проблема е от 2 години някъде, не мога да клякам до долул. Напоследък обаче от обикновени движения се подува и боли. След около седмица всичко отшумява.
Ясно ми е , че трябва да се направи атроскопия, но ми казват да отивам в София. За Пловдив има разнопосочни мнения за специалистите и се колебая. Бях се насочил към Шидеров в Еврохоспитал, но и за там не е сигурно... В момента съм на кръстопът. Това е резултата от резонанса. Ако имате мнение, моля споделете. Ще съм благодарен. --------------------------------------------------------------------------------- Касае се за пациент с анамнеза за болезненост в областта на лява колянна става по хода на медиална стаена цепка и затруднени флексия и екстензия при липса на травмен момент.Ад обс. На настоящото МРТ изследване : Хиперинтензна във всички измервания интраменискална лезия - II -III степен на задния рог на медиалния менискус с белези на капсуло-лигаментарна сепарация, асоциирана с лекостепенна контузия на предната кръстна връзка, която е оточна, но със запазени курс и интегритет. Суб- и параменскална псевдокистозна колекция - пред и латерално от преден рог на медиален менискус. Латерален менискус-интактен. Повишено количество интраставен флуид,разположено ретропателарно, в двата рецесуса на супрапателарнта бурса, в задните отдели на ставата с тенденция към оформяне на кистом и по хода на предната кръстна връзка, в зоната на залавното и място върху еминенцията на тибията. Набелязан костно-мозъчен едем като хиперинтензна в измерването с маетна сатурация зона без дефинирана форма и размери,ангажираща субхондралната спонгиозна съставна компонента на медиален бедрен епикондил. Сухожилието на м. квадрицепс феморис и дисталната инсерция на лигаментум пателе проприум се представят с набелязан хиперинтензитет в измерването с маетна сатурация в областта на пателарните им инсерции .Едемни инфрапателарни мастни пространства на Хофа. МРТ данни за ретрожпателарна хондромалация. Задна кръстна връзка; колатерални лигаменти; останалите картилагинерни артикулиращи повърхности и костни ставо-образуващи елементи - в норма. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Идеи за добър кинезитерапевт в София? Става дума за ахилиес, коляно, рамо...
ПП: не търся чекръкджия. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2011
|
![]() Цитат:
http://www.bmd-kinetika.com/about-us/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2010
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Знам, че големите професионалисти не обичат да ги хвалят но Др. Динко Хубенов ме върна в играта! Имах скъсана кръстна връзка на колянната става! Страхотен екип! Благодарен съм му много!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jun 2019
|
![]() Някой с операция на плика ?
Колко пари излиза операцията ? Кой ви оперира ? Възстановяването колко време отне ? Както при всяка артроскопия ли е ? След като е премахнат плика има ли вероятност пак да се уголеми/да му стане нещо ? След като е премахнат, има ли последствия от липсата му в бъдеще ? (Примерно както е при минискуса, ако се махне изцяло, се износва хрущяла) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2008
|
![]() Здравейте , искам да ви попитам ползвате ли някаква протекция на колената след операция на пкв ? Защото като попитах доктора който ме оперира ми каза . За какво ти е то вече е здраво само трябва да се възстанови мускула .
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() И е прав. Имаш 5 месеца за да тренираш.
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2014
|
![]() Здравейте!Отново пиша тук след операция този път на менискус на дясното коляно.Предишната операция беше на предна кр.връзка на ляво коляно.И двете ги правих при Хубенов и Атанасов.Много съм доволен.Пак ми препоръчват инжекции с кръвна плазма.Сега вече инжекциите са по 100лв.Първата операция на ПКВ беше 2015г.,тогава инжекциите бяха по 50лв.Колебая се дали да направя всичките-5 ми препоръчват,тъй като хрущяла ми е бил напукан.Споделете мнения.Знам,че имаше някакви мнения за тези инжекции,но не ги намирам,а и темата е много дълга!Благодаря предварително на всички ,които ще се отзоват!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2014
|
![]() 106,107 и 112,113 страници са последното коментирано по темата с кръвната плазма (само за инфо ако някой не сподели "по-нова" информация)
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2017
|
![]() Аз не съм и не бих
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2014
|
![]() Благодаря!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Moже ли за идеи къде да иде на преглед брат ми, че вече 3 месеца не минава коляното му - след месеци застоял режим - при натоварване цял ден - си изкълчва коляното. Бил е само на физио в Пирогов. Обмисля и ЯМР
София. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Здравейте , да ви запозная и с моята история а тя е следната :
Бивш боксьор съм , през далечната 2015 год . (може би повече от 10 години не бях слагал ръкавици , и не се бях качвал на ринга ) та един слънчев ден реших да се разкърша и белята стана , Тук искам да подчертая , че бях загрял както трябва , след това боксирах на чувал , и след като влязох да направим лек спаринг с един мой приятел , при опит да ударя с лявата ръка (обратен гард съм) не успях да завъртя подбедрицата и коляното ми се усука , последва остра и много силна болка и от там се случи , че скъсах ПКВ. Правени са ми 2 операции в в гр.Пловдив (Неуспешни се оказаха ) . Първата операция беше Юли месец уж скъсан менискус , след като ми отвориха коляното се видя че имам скъсана ПКВ , и се разбрахме с доктора , че първо трябва да мине известно време , и след това да се направи втора операция за възстановяване на връзката. Септември месец отидох за операция , направиха ми я по метода със сухожилие от задното бедро (Семитендинозис)престоях 7 дни в болницата и ме изписаха , като носих шина с тутор около 2 месеца . Започнах рехабилитация към края на 2 рия месец , и добре че поне кинезитерапевта беше свестен човек и благодарение на него проходих пак , понеже доктора си беше оставил ръцете и нищо не ми обясни , как да се възстановявам , кога да започна рехабилитация , ей такива неща . Понеже още тогава усетих че нещата не са както трябва , записах си час при проф . Аспарухов преглежда в Плевен , та като отидох на преглед при него той ми направи няколко теста и разбра , че операцията която са ми направили не е направена както трябва , резултата беше 70% нестабилно коляно и ми обясни , че ако искам отново да съм пълноценен , трябва да се подложа отново на тази процедура да си кажа честно тогава ме достраша и се отказах , но към днешна дата нещата са зле и след доста четене и премисляния реших че е време да се оперирам отново . Днес бях на преглед при доктор Хубенов в клиниката в Драгалевци (останах изключително доволен от прегледа и професионализма му )за съжаление предния доктор е направил една камара поразии , и от там доктор Хубенов ми обясни , че ще направи всичко възможно да поправи щетите . Първо ми обясни че ще трябва да се махнат старите винтове и самото разположение на връзката при първата операция не е както трябва , и ми обясни че ще стане в ставата като швейцарско сирене , заради тунелите от старата връзка , и заради махането на винта който е в подбедрицата . Та реших се няма да го отлагам повече , ще се радвам , ако някой от вас е претърпял повторна реконструкция на ПКВ да сподели няколко думи , какво да очаквам , да се шашакам ли предварително , или няма нужда , че честно ви казвам главата ми пуши и ме е шубе , но съм решен на 100 процента да се оперирам и отново да спортувам ! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2008
|
![]() Здравейте ,искам да ви попитам дали някой има този проблем. Оперираха ми менискус и ПКВ. Та въпроса ми е : Почна да ми пука доста коляното ходих при лекаря където ме оперира каза че нищо му няма ,но малко ми е притеснено ,защото като го бутна с вътрешната част на ходишото нещо и се усеща едно блокиране и като хо изпъна се чува пукане .Няма болка и подуване .
благодаря |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: May 2020
|
![]() Здравейте! Попрочетох темата и разбрах , че тук е мястото на всичките ми въпроси на тема "коляно").
Бихте ди споделили опита си - когато ви препорьчват операция на менискус направиха ли ви преди това някакви изследвания? На мен - само рентген, за да се видят други неща... а ми се иска да се убедя "черно на бяло", че менискусьт ми има нужда от корекции.... И също - един опитен рехабилитатор и един физиотерапевт работи ли според вас без конкретни лекарски предписания? Тоест аз искам да опитам пьрво рехабилитация и физиотерапия, но нямам лекарско предписание за това? Благодаря на всички! Запоследно променено от Etrangere : 17-05-2020 в 11:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
За опитните рехабилитатори темата е малко по-сложна и зависи доколко ти самият си готов да им се довериш. Аз съм точно от тези дето отказват дори да си говорят с хирурзи и така вече над 30 години, но това си е моето коляно ![]() Запоследно променено от Сале : 07-06-2020 в 18:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2008
|
![]() Здравйте колеги,някой запознат ли е с този иновативен метод за лечение на колянната става-термохирогел или за по просто, течен имплант.Гледам че само в една болница се практикува в България, в Плевен от Доц. д-р Вихър Ковачев.Не намирам много мнения за тази процедура,това ме води до съмнения за ефекта от тази интервенция.Поздрави.Да вметна,аз съм със напълно премахнат менискус,а сега вече и с гонартроза.Позрави.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|