Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 25-08-2008, 20:53     #361
mmanev
Junior Member

Дата на присъединяване: Aug 2008
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отrabbeat Разгледай мнение
Абе човек, вземи се консултирай с някой специалист или поне вземи изчети внимателно темата? Какви са тия нагревки? Принципно се прави електростимулация за атрофията. И какви са тия рехабилитации, да не можеш в края на втория месец да го сгънеш на 90 градуса. И масажа се прави преди упражненията ... целта е да подготви мускулите. Нещо сериозно са те заблудили тия доктори в Стара загора ...
Ами при първата консултация ми казаха да свивам шината след 30-ия ден със стъпка през два дни ,за да не става прекалено бързо!На 45-ия ден ми казаха да си намуря някой да ме раздвижи!Приеха ме в отделение по физиотерапия!Правят ми електростимулация,ултразвук и УВЧ след което маса упражнения за увеличаване на екстензията на коляното!Значи хвърлих патериците и след един ден ходене без тях веднага минах тези 90%,които с цяла седмица мъки не успях !Докторите тук,ако не го заковеш веднага те оставят на произвола на съдбата!Просто нямам думи!Добре ,че е интернет пространството!Няма да ти говоря,че упражненията за кинезитерапията ги намерих в този сайт!Нямам думи!Да не се разболяваш в БГ!
mmanev Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 27-08-2008, 15:13     #362
TOTEM
Junior Member

Дата на присъединяване: Oct 2007
Начално

Вероятно има предвид противовъзпалителната лампа, която действително затопля малко. А и след криотерапия (натъркване на коляното с лед)понякога се използва инфрачервена лампа за възтановяване на температурата.
TOTEM Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 28-08-2008, 10:42     #363
nmishev
Junior Member

Дата на присъединяване: Jun 2008
Начално

mmanev, rabbeat е абсолютно прав.
По-добре се консултирай с някой компетентен в областта. Прочети темата назад има и програма за възтановяване по месеци показана. Принципно 90 градуса се достигат в края на първата началото на втората седмица от рехабилитацията.
Виж кои специалистите в областта поне за България и се консултирай с тях. Защото има хора, които изключително забавят възтановяването си заради това, че са попаднали не на правилните лекуващи.

Поздрав най-сърдечен!
Никола
nmishev Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-08-2008, 16:59     #364
manince
Junior Member

Дата на присъединяване: Aug 2008
Question д-р Хубенов

Много ще ви бъда благодарна, ако ми дадете адреса на клиниката в Драгалевци, в която извършва прегледи д-р Хубенов. Знам, че почти всеки вторник приема за прегледи там... Pls
manince Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 09-09-2008, 16:25     #365
Curious cast
Junior Member

Дата на присъединяване: Sep 2008
Unhappy re: купувам ново коляно

Здравейте!
Реших и аз да се включа в този форум и да потърся съвет!
Накратко преди 5 дни при падане от мотоциклет усуках много лошо коляното на левия си крак. Тъй като много ме болеше, разбира се че отидах на лекар в спешното отделение на местната поликлиника. Там ми направиха стимка и след като травматолога дълго я разглежда, ми каза че имам пукната капачка и усукани предни кръстни и странични връзки.
След което ми постави една гипсова шина от върха на пръстите чак до горния край на бедрото, като ми каза да я нося 20 дни, след което отново да отида на преглед. Но тази шина е изключително неудобна пък и коляното много ме боли.
Разбира се аз изчетох почти всичко по темата за травмите на коляното и начините по които се лекуват, но се обръщам към вас за да чуя какво ще ме посъветвате да предприема, защото съм малко притеснен, пък и досега никога не ми се налагало да бъда в гипс и то толкова голям.
Даже обмислям да махна гипсовата шина и да видя какво е състоянието на коляното ми и ако е много зле да отида при някой частен добър травматолог. Предварително благодаря за съветите.
Curious cast Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 09-09-2008, 16:28     #366
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Отиди при добър специалист по колена. Тука в темата ги има всичките. Хубенов, Мазнейков.....и всички останали светила в колената. Иначе така само си гадаем.
Стари 15-09-2008, 17:20     #367
quittr
Junior Member

Дата на присъединяване: Jul 2007
Начално

Здравейте!Не знам дали ме помните, но преди около година бях писал тук.Значи наистина след 1,5 месеца физиотерапия болката изчезна почти напълно, а по-късно и напълно.Обаче остана пукане при разгъване.Нямам никаква болка, вече минаха 14,5 месеца и в 90-95% от разгъванията на левия ми крак има пукане - някак хрущящо и неприятно.Иначе ритам отдавна.Аз честно казано ски не съм карал, въпреки че много бих искал.Играя футол почти всеки ден, ама това пукане не минава.Бях отишъл на ортопед пак и той ми каза да вземам някакви хапчета, но аз не съм ги вземал, защото ме е стах, че ще ми увреди нещо друго.И така умолявам ви ако знаете начин как да го премахна да кажете.
quittr Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 15-09-2008, 17:39     #368
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Спри футбола.
И моите колена пукат. И аз съм играл много футбол. От 3г. съм го спрял, защото скъсах поредният мускул на крака и вече не останаха. Това е най-малоумният спорт за практикуване от любители. Най-травмиращ.
На сметката ми са-скъсан ахилес, скъсан ректус фемори, скъсано сухожилие на стъпалото, счупен нос, разбита(няколко пъти) глава, чупени пръсти на ръцете, чупени кокалчета на краката. Да продължавам ли? И това от квартален футбол.
И сега, когато се разваля времето няма част от тялото дето не ме боли. Ама е за добро. Никога не е рано да спрете с футбола!
Стари 16-09-2008, 17:32     #369
quittr
Junior Member

Дата на присъединяване: Jul 2007
Начално

Ами за съжаление не мога.И аз само в квартала играя, но примерно лятото е такава простотия, че просто футбола усмисля деня ми.Засега аз нямам чак толкова травми- 1 счупен пръст, тази, която казах, един удар на гърба ми в гредата, леко сцепване на главата и други по-леки.Като малък все си белех колената, но напоследък не.Според мен живота е безмислен без спортуване, а футболът просто няма алтернатива, поне за мен.И дори да трябва да умра на игрището ще продължавам.Просто бих искал да спра пукането, но като няма как какво да направя.
quittr Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 16-09-2008, 17:46     #370
snowhite
снежинка

Дата на присъединяване: Jun 2007
Начално

quittr,не искам да те отчайвам,но пукането не минава-моите колена вече 20 години си пукат-верно по-слабо и спряха отдавна да се надуват със смяната на времето ..вземай калций,Ники беше споменал някаква друга добавка,която е на българския пазар..и като не искаш да спираш футбола-недей,но си пази колената-ползвай наколенки...а за ските-опитай,няма да съжаляваш -но да знаеш че си е зараза голяма..
snowhite Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 16-09-2008, 18:42     #371
yavka
джуниър мембър

Дата на присъединяване: Feb 2008
Изпрати съобщение чрез skype; на yavka
Начално

Цитат:
футболът просто няма алтернатива
Има - волейбола.
Аз преди 2 години (преди да имам проблем с коляното) играех почти всеки ден след училище на асвалт. Това лято всеки ден се събирахме и си опъвахме мрежа, играехме волейбол, а футбол съм играл 5 пъти на изкуствен терен с хора, който разпускат след работа и не играят грубо.
Честно казано с комбинацията колело + волейбол се чувствам много по-дборе.
yavka Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-09-2008, 01:23     #372
Capelle
Pocket Rocket

Дата на присъединяване: Dec 2003
Начално

Yavka - волейбола съвсем не е безболезнена алтернатива. От 5 години практикувам тоя спорт (като заместител на баскетбола) а от 2 играя доста сериозно - тази година отбора ни ще играе в любителската волейболна лига Volleymania (което ме опасява че може и да ми струва един, два powder дни но съм готов да го приема). По същество - волейбола товари ужасно много коленете - аз играя като център, отскока ми все още е приличните 75 см, а приземяването е все по-болезнено с годините. Нагледах се на бая жестоко контузени глезени въпреки липсата на full contact в този прекрасен спорт. Далеч съм от мисълта да го сравнявам с футбола, но бъди сигурен, че и волейбола може да ти докара бая сериозни контузии. Факт е че коленете никога не са ме боляли от ски така както от волейбол. Ама краста - мамка му...

П.П. А болката в рамото почти никога не минава... Напоследък установих, че добро загряване плюс задължително 20-тина лицеви опори преди мач значително подобряват нещата, но пак си ходя с вечен дискомфорт в дясното рамо ;-)
2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28, 2022/2023 - 17, 2023-2024 - 24
20
Capelle Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-09-2008, 09:03     #373
Ники
Екстремен лифтар

Начално

И по-зле ще става Капеле На 20 мислех, че съм безсмъртен. И да се контузя, минаваше за 5-10 дена. На 30 вече мислех, че съм смъртен, но на 100% кръв. След 40 вече съм на 50% кръв и 0% броня. Една безобидна контузия минава за повече от 30 дена и остава след това.
Някой да знае, от къде мога да намеря медицински пакети и броня
Стари 17-09-2008, 10:41     #374
danvan
Senior Member

Дата на присъединяване: May 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на danvan
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Някой да знае, от къде мога да намеря медицински пакети и броня
Тия неща ги няма по магазините и аз търся
И в склада нема
danvan Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 20-09-2008, 19:25     #375
*izkukal*
хвърколет

Изпрати съобщение чрез skype; на *izkukal*
Cool преживях операциятя

Да се похваля!!!

Имам чисто нова ПКВ на ляво коляно.

Накратко ще разкажа:
Операцията ми я спретнаха във Военна болница. Доцент Тони Георгиев ме оперира - и се убедих че е най-големия човек и лекар. Най-гадното по време на операцията са звуците - чукове , бормашина и длета. При мен нямаше болка, докато не започна да ми се пикае и още бях под упойка. Щеше да ми се спука пикочния мехур, а не мога да го из пикая. Сега сам си у дома и лежа. Ще се опитам с правенето на ежедневни упражнения да намаля срока на възстановяване.

Една препоръка към хората на който им предстои такава операция: Облечете се добре щото у болницата е невероятно студено сега, докато няма парно.

*izkukal* Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 20-09-2008, 19:29     #376
inikoloff
Junior Member

Дата на присъединяване: Sep 2008
Начално

Здравейте,
Изчетох колкото е възможно подробно написаното тук като коментари и мнения. Аз усуках дясното коляно на 27.08 и както се оказа след много ходене по мъките и направена артроскопия, че е сломена предна кръстна връзка и то така, че е необходима пластика на същата. Има ли някой, който може ПОДРОБНО да ми опише процедурата и процентите за възстановяване? Аз съм от Пловдив. Може ли някой да ми препоръча специалист тук, към който да се обърна?
Може да се повтарям с въпросите, но съм "на зор".
inikoloff Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 20-09-2008, 20:49     #377
mi11er
наХазматизиран

Дата на присъединяване: Jun 2005
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено от*izkukal* Разгледай мнение
Да се похваля!!!
Имам чисто нова ПКВ на ляво коляно.
Владо, бързо и пълно възстановяване
mi11er Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-09-2008, 20:58     #378
*izkukal*
хвърколет

Изпрати съобщение чрез skype; на *izkukal*
Cool

за зорлията, да ти кажа с тва бързане не бива все пак си е здравето ти и нямаш много колена още.

Предполагам си спортис и се опитваш да не изпуснеш нещо играта ... налучквам ...

... да директно на въпроса ...
София ти е близо и тук са най-добрите специалисти които оперират!
Възстановяването е ПЪЛНО и бих казал - по мое мнение, че става по-здраво от преди. Проблемът идва лягайки под ножа след това 1 месец (30 - 35 дни) няма стъпване на този крак. много по сложна и тежка операция. Купуваш един медикамент (1700лв цена) с помощта на който ти зашиват връзките. използва се и част от твоето сухожилие ... не знам как точно става ... Ако може д-р Максо да обясни научно.
След това вкъщи правиш малки и леки упражнения, колкото да не ти умрат съвсем мускулите. Сваляйки шината на 45-тия ден след операцията тръгваш на рехабилитация, фитнес и плуване.Официално на 6-тия месец след операцията си напълно възстановен!!!

Пожелавам ти успех.
Мисли и късмет.

*izkukal* Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-09-2008, 21:01     #379
snowhite
снежинка

Дата на присъединяване: Jun 2007
Начално

izkukal,оздравявай бързо

Запоследно променено от snowhite : 21-09-2008 в 21:34.
snowhite Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 22-09-2008, 18:04     #380
TOTEM
Junior Member

Дата на присъединяване: Oct 2007
Начално

Да поправя "izkukal", не след 45-тия ден се тръгва на физиотерапия, а около 20-тия. При мен конкретно беше около 27-ия ден, защото имах усложнения с последвала повторна атртоскопска ревизия и 10дни "лаваш"-промивка на коляното с почистващ разтвор. Така, че ме оставиха 1 седмица след 2-рото изписване да си правя упражненията вкъщи и чак след това започнах сериозната физиотерапия. И мой съвет - не ходете при случайни физотерапевти в квартални поликлиники, а само при спортни такива и в специализираните клиники и кабинети. Лошата физиотерапия може да е по-вредна от лошата операция. Аз ходех в клиниката на Мазнейков (където се и оперирах) и докато бях по клиничната пътека (10 дни) мога да кажа, че ми правеха физотерапията колкото да отчетат работа. Като започнах да си плащам по 20лв на процедура нещата се промеиха коренно - но и хората са други. Тези, които взимат на частно там са различни от хората, които работят по НЗК. И съответно тези дето не бачкат много и не са много добри са ги сложили да отхвърлят текучеството хора. Тези, които си разбират от работата и усещаш реалния си напредък след процедури при тях - трябва да цакаш за да си при тях. Заради това стечение на обстоятелствата (и заради усложненията ми, които причиниха сраствания в ставата), аз успях да си сгъна крака на max чак 3 месеца след операцията. Ако бях попаднала на правилните хора по-рано сигурно щеше да се случи още на 2-рия месец.
Мога да препоръчам с 2 ръце клиниката на д-р Мазнейков. Безкрайно съм доволна и благодарна за професионализма на д-р Калин Михов и д-р Христо Мазнейков. Получих перфектно отношение и прекрасна пластика на нова предна кръстна връзка.
TOTEM Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 08:02.