Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 10-01-2007, 20:54     #81
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Цитат:
Originally posted by Velio@Jan 10 2007, 08:07 PM
Абе новата година започва просто "прекрасно"...
Ужас. Това е ужасна диагноза. Помня майка ми преди 20 години беше така и точно с такива някакви инжекции я оправиха, ама ще я питам точно какви.
И за мен започна подобаващо. Откриха ми, че съм предразположен към слабилна херния и ми забраниха да карам ски, да карам колело и да вдигам тежко. При което аз им отвърнах, че е по-добре да се самозапаля, отколкото да спра тези неща.
Ама....ще се оправиш, сигурен съм.
Стари 10-01-2007, 22:49     #82
stenly666
СНЕГОЛАЗ

Дата на присъединяване: Feb 2005
Начално

Цитат:
Ортопеда ми направи някаква каратистка хватка и ми намести някакви стави в кръста
НИКОГА!!!!!!!!!!
Купи си лумбостатен колан на OPTI със сигурност ще ти помогне.Около 100лв.струва.От 4г.карам с такъв...(счупени корени на L5,спукан диск м/у L5 и сакрален)в следствие на което L5 преплъзнал с 3мм
Стари 10-01-2007, 23:21     #83
ninjea
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Начално

баща ми кара ски по цял сезон вече 4-5 години без кръстни връзки в коляното. не знам как успя и е прекалено инат, че да отиде да го оперират. той всъщност чак миналта година разбра, че ги няма кръстните връзки. Как стана тая работа си нямам идея, но като го гледам едва ли ще издържи още един сезон, тъй че се опрерирай.

-Иво

"тежко е да си говедо,
а е скучно да си умен." - хиподил
ninjea Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-01-2007, 23:43     #84
SHMIT
келеме

Дата на присъединяване: May 2006
Начално

преди доста години стигнах до положение , че не мога да ходя. Прегледи, доктори, скенери и накрая ми откриха някакви малки шморлови телца на L4 и L5.
Докторите ми казаха НИКАКВИ СКИ ПОВЕЧЕ! След един месец още куцайки (беше ме ударило в левия крак) се качих на ски. След 3-4 карания вече нищо ми нямаше Оправих се и до сега съм си ОК. С всяко каране усещах че се подобрявам.
Та мисълта ми е , че докторите не ги разбират много тези работи Както и за операцията на предни кръстни връзки. Казват, 20 дни с шина, но забравят да кажат че трябва започнеш да си сгъваш кракъ няколко дни след операцията. иначе е много зор с раздвижването после. Това е мое мнение което в последствие открих,че се практикува в щатите.
Стари 13-01-2007, 03:07     #85
sportis4eto
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2007
Начално

Еми реших и аз да споделя опит. Значи скъсах връзки, но на футбол оперира ме д-р Хубенов преди 6 7 месеца. Операцията е успешна, но аз се изоставих с възстановяването. Та шмит ти добре си почнал да сгъваш от рано крака мисля, че това е правилното, но после трябва фитнес и плуване. Аз точно тук направих грешка на плуване ходя ама не е достатъчно за мускулите на целия крак и тук идва фитнеса. И в тая връзка някои може ли да ми каже какви упражнения трябва да правя в фитнеса освен крос незнам си квото. Ще съм много благодарен. А иначе здравната каса поема операцията поне в Дианабат, но не плаща по-скъпите нинони. Те струват 1300лв. без ДДС ако имате здравна застраховка примерно тя ще ги покрие т.е. операцията е безплатна, но екстрите са скъпи. И за много години Капеле
А и havy metal, копелета
sportis4eto Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 13-01-2007, 18:25     #86
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Можеш да ползваш всички уреди за крака, които има в "твоята" зала. Ако няма достатъчно си намери такава с повечко. Значи на машините за сгъване и разгъване на крака. На лег пресата, хакен клек ако има. Всичко трябва да правиш по повече повторения с умерена тежест в началото. Постепенно повишавай тежестите и намалявай повторенията. Докато с новата тежест почнеш да правиш предишните повторения на по-леката тежест. Тренирай така поне 3 месеца, преди да почнеш упражнения със свободни тежести(клякане с щанга, напади...) Запомни, че всичко трябва да е постепенно и последователно.
Стари 13-01-2007, 21:06     #87
deni_dn
Junior Member

Дата на присъединяване: Dec 2005
Начално

Цитат:
Сигурен съм, да. Няколко дни поред имах страшни болки в кръста. Можех да се движа, но с много усилия и болки. Отидох на ортопед вчера, той ме прати в една клиника на някакъв ядрено-магнитен скенер или каквото е там и се потвърди, че е "дискова херния". Ортопеда ми направи някаква каратистка хватка и ми намести някакви стави в кръста, та болката стана по-поносима и е само при определени положения на тялото. Но пак си я има... z0006.gif
Тепърва ще гледам как мога да се лекувам и дали въобще мога. Най-лошия възможен сценарий е да се развие още по-зле положението и да се стигне до операция. Операцията е много рискована и ако ми прекъснат някой нерв в гръбнака - ставам инвалид unsure.gif
Баща ми получи същата диагноза "дискова херния" преди 2 години,неговата беше много тежка, почти неможеше да се движи. ту се опрвяше от разни лекарства и инжекции ту ставаше по зле. отне му 6 месеца да се навие на операция. оперира се във военна болница, (незнам името на лекаря но мога да го разбера). всичко мина перфектно, е отне му време докато остави патериците,но все пак става дума за 10 см разрес по гръбначния стълб. сега вече е много добре, пак го понаболява кръста но мн рядко и то след голямо натоварване...остава си това че трябва да се пази цял живот.
успех
deni_dn Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 13-01-2007, 21:36     #88
sportis4eto
Junior Member

Начално

мерси ники. а можеш ли да ми кажеш дали ще е добри да редувам ден фитнес ден плуване без почивка. а и за д-р Хубенов единия вариант е Дианабад, но според мен по-добре да го посетите в личния му кабинет в Драгалевци. приемното му време е 16:30 до 19:00. ако някои иска да ми пише на мейла ще му дам повече инфо takakakto@abv.bg
Стари 13-01-2007, 23:16     #89
SHMIT
келеме

Дата на присъединяване: May 2006
Начално

Цитат:
Originally posted by sportis4eto@Jan 13 2007, 09:36 PM
мерси ники. а можеш ли да ми кажеш дали ще е добри да редувам ден фитнес ден плуване без почивка. а и за д-р Хубенов единия вариант е Дианабад, но според мен по-добре да го посетите в личния му кабинет в Драгалевци. приемното му време е 16:30 до 19:00. ако някои иска да ми пише на мейла ще му дам повече инфо takakakto@abv.bg
Защо да го посещаваш в частен кабинет ако не си здравноосигурен. Грешни пари са. Вниманието което получаваш в Дианабат е същото
Стари 13-01-2007, 23:21     #90
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Цитат:
Originally posted by sportis4eto@Jan 13 2007, 09:36 PM
Можеш, но недей 3 пъти седмично да тренираш крака в залата. Нека в началото да е 2 пъти седмично(понеделник и четвъртък), когато почнеш по-сериозни упражнения и тежести, мини на вариант пак 2 пъти но с поне 4 дена м/у тренировките, докато минеш на веднъж седмично. Плуването не пречи, даже е добре.
Стари 14-01-2007, 13:23     #91
алота
Junior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Начално

Здравейте ,
Говорих с Хубенов и той каза , че ще ме оперира в Диана бад, като в понеделник ще си взема направление за хоспитализация.
При мен са доста скъсаните връзки , предни, странични , както казах по - рано .
SHMIT - Надявах се и аз скоро да се кача на колата си (като шофьор) , но като гледам ще ми се размине...И шофирането ми липсва много ))Макар и хората да са казали :
"Шофьор жена и негър скиор няма" за първото не съм съгласна ....
Преди да пострадам с коляното водех доста активен живот и сега това обездвижване направо ме съсипва....само от леглото до пц-то и малко навън и пак залежаване ....
Това застояване има, обаче и едно основно предимство...след 2 седмици имам изпити за доктурантура (ще се пробвам да стана доктор )))хе хе ) и поне като съм вързана за леглото успявам да си прочета лекциите и да си науча част от темите за изпита...Истината, обаче е че вече ме много мързи да уча и малко се надявам да не ме вземат , въпреки , че ме поканиха да кандидатствам от катедрата...
алота Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-01-2007, 21:01     #92
sportis4eto
Junior Member

Начално

успех алота. скорошно оздравяванеjavascript:emoticon('')
Стари 19-01-2007, 22:55     #93
mp2
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2003
Начално

много страшна тема.... Настръхвам.
И аз малко се попребих това лято, но все отлагам. Максо като ми обясни какво трябва да се направи ако еди какво си.... и аз му казах, че ще чакам да мине зимата и тогава ще се преглеждам. Защото при мен е с наслагване (от 10 години си имам "нещичко"). Аз за "здравната". Ша ги е..... и у пед....те. От август се мотая по тоя и ония за резонанс и само ми загубиха времето. В БГ човек всичко трябва да си плаща и т'ва е. Тъй че ако можете пестете от здравни вноски и си ги трупайте "в лична здравна буркан сметка" за черни дни.....
Стари 21-01-2007, 10:16     #94
Velio
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2005
Начално

Цитат:
Originally posted by mp2@Jan 19 2007, 10:55 PM
В БГ човек всичко трябва да си плаща и т'ва е. Тъй че ако можете пестете от здравни вноски и си ги трупайте "в лична здравна буркан сметка" за черни дни.....
Абсолютно си прав. Аз съм здравно осигурен и си изкарах направление за ортопед. И отивам в една клиника - имаше само 1 ортопед на смяна и чакам да вляза. Идва моя ред и сестрата ми казва "ами доктора не работи със здравната каса - трябва да си платите прегледа, ако искате" - е кво да права - бях на зор, нямаше други лекари и си платих 20 кинта за преглед... Йебем ти и здравното осигуряване :stars:
Velio Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-01-2007, 18:38     #95
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Скоро и Ники танера ще пише в тазитема...от днес
Вельо, а с тебе какво става?
Стари 21-01-2007, 20:40     #96
extremerider
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2004
Начално

Какво е станало с Танера? Днес нали всичко си беше наред бе Ники? :huh:
Стари 21-01-2007, 21:23     #97
extremerider
Senior Member

Начално

Цитат:
Originally posted by extremerider@Jan 21 2007, 08:40 PM
А с мен всичко е наред Ники(ако става въпрос за мен де) Малко съм насинен и с леки болки в ребрата,но това се преживява B) Радвам се,че все още се чувствам гумен и пластичен :gym: :hammer:
Стари 21-01-2007, 21:27     #98
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Цитат:
Originally posted by extremerider+Jan 21 2007, 09:23 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (extremerider @ Jan 21 2007, 09:23 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-extremerider@Jan 21 2007, 08:40 PM
А с мен всичко е наред Ники(ако става въпрос за мен де) Малко съм насинен и с леки болки в ребрата,но това се преживява B) Радвам се,че все още се чувствам гумен и пластичен :gym: :hammer: [/b][/quote]
Пречука се на последен скок на големия скок. Пострада му коляното. За сега прогнозите са обнадеждаващи, но се надявам да успее да си вземе направление за ЯМР и там ще се види всичко. На снимката се виждало само травмирано и уж не било скъсано нищо. Ама едвам го свалихме с лопатата на Корлиц :stars:
Стари 21-01-2007, 21:38     #99
extremerider
Senior Member

Начално

разбрах...аз му звъннах...дано не се окаже нещо сериозно <_< :idea3: а ем му разправях,че отдолу не ми изглежда хубаво....аз бях долу на голямата бабунка над алеко и го чух и разбрах,че някой успя да се пречука на глупавия скок ма изобщо не загрях,че той каза,че се качва :huh: мерси за снимките btw.Другия път ще гледам да прелетя целия бокс на 180ка та ептем да не ме уловиш :chrs: :chrs: Ще черпя бира
Стари 22-01-2007, 09:30     #100
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

ей хора, кротко с фрийстайла, не се ебавайте с апаратурата много много и тренирайте и през лятото.

и ако някъде сте в планината с джедай маста Ники (или някой друг приятел) и ви каже че има предчувствие и не скачай тоя скок или не пускай тоя улей ... по-добре недейте.
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 12:14.