![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Тоя доктор да вземе да си запали дипломата.
Значи всички жени, които имат артроза, са клякали с тежести на младини. Всяко едно бебе първото нещо, което започва да прави, когато проходи е да кляка. По хиляди пъти на ден. И го прави в продължение на десетки години. Значи по неговата теория, всяко едно дете на 10 години трябва да е инвалид. ![]() ![]() Клякането е едно от най-удачните упражнения. Защо? Защото е естествено. А уредите натоварват ставата изолирано и в точно едно направление. Поради тази причина, изтъркване може да се получи от много работа на уреди. Не се притеснявайте за менискуса. Той за това е там. Ако толкова лесно се изтъркваше.... Ще цитирам Сашко Башко. Искам да си направя седалка за колелото от кожа на пу..ка. Познайте защо. ![]()
![]() |
![]() |
|
Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
![]() Цитат:
и има риск от с4упване на капа4ката приател4е с което се оперирахме заедно я с4упи при подхлъзване втори месец след операциата и още неможи да се оправи според хубенов това се слу4ва едно на хиляда но риска го има а при клиакане капа4ката е лостовиа механизам и се товари страшно затова клякането е забранено до 4 месец |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2009
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2010
|
![]() В добрия смисъл или напротив?
Запоследно променено от ZmeyGorianski : 27-06-2010 в 10:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]()
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2010
|
![]() Здравейте на всички колеги с препатили колена
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2008
|
![]() За шит мениск ако не се лъжа чак на 25ти ден може да се стъпва.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Носих патерици и шина до 32-рия ден след операцията,заради шит мениск.Лично решение,лекарят ми бе казал след 30-тия да ги махна.
Една година го пази мениска. Моята година свършва след седмица ![]()
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Я дайте акъл. Моят проблем е от 20-ти ноември мин. година. Усукване, д-р Максо и д-р Хубенов казаха, частично разкъсана медиална(вътрешна от към друдият крак) връзка. Вече колко....7 месеца при сгъване навътре си ме наболява. Цяла зима карах ски здраво-никакви болки, тренирам и в момента всеки ден таекуон-до. Боли ме вечер предимно. И при натиск на точно определено място. Възможно ли е да е прецакан мениска в ъгъла? И за това да ме наболява. Оток няма. Имам пълен обем движение, вчера кляках с щанга, правих лег преса с този крак с 50 кила. Никакви проблеми или нестабилност. Обаче леката болка остава. Какво може да е?
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
АматЙор
|
![]() Ники,според мене те наболява заради ежедневнто натоварване на крака в комбинация с нестабилното време навън.При мен поне,така се получи(вярно,че на мен ми е оперирано коляното) и като се консултирах с Хубенов,ми сподели тези неща.Споко!
![]()
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Бе той и на мен ми сподели, че вследствие на разкъсването при зарастването се получва нещо като фиброзна тъкан(да не се бърка с фибром;-)), която не е толкова еластична, като "оригиналното" сухожилие и при резки натоварвания се получва тази болка. Мен обаче ме притеснява болката при натиск в/у издадената част на коляното от вътрешната част. Баш където е менискуса.
Когато тренирам няма никаква болка. Както каза Вейдър, същото е и при мен. Като му дам почивка от една седмица и почва да ме боли дори в покой. Много странно. Понякога се будя през ноща, когато се опитам да се завъртя и ме боли. Е Корлиц(ако я чете тая тема), ще сподели, какви неща правя в залата. Сега си взех шарнирна шина за спорт и я слагам, само когато работя на чувал. Като, че ли е по-добре. Иначе тренирам без нея.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ![]() Тази медиална връзка ми бе първата,която успях да усетя чрез болка. A long time ago ме болеше,където и Ники(от вътрешната страна на коляното),в следствие на едно нежно пропадане между две морени. Пипнах си брадата с другата страна на коляното ![]() Имам и аз нещо като фиброзна тъкан...абе има разлика между двете вътрешни страни...все едно е калцирано. Мина след години,вече не помня как. Ники,най-вероятно не е мениск.При проблем с него(скъсване) много често се ограничава хода на кракът-блокира - не се разгъва докрай примерно.
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() По това,което съм виждал,кръстните връзки са захванати за менисците.
Нямам идея за ръбчето на мениска как се отчупва и дали се отчупва при усукване.Според една анатомия с много хубави картинки: Medial meniskus e свързан с Tibial collateral ligament,a Lateral meniskus e гърбом към Fibular collateral ligament Всичко,което пиша,е на база ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ И ОПИТ. Разгледай ставата в 3Д вариант и мисли аналитично.
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ Запоследно променено от Петре : 07-10-2010 в 10:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]()
"НИКОЙ НЕ Е СЪВЪРШЕН,ПРОСТО НЯКОИ................" Запоследно променено от Dъrt VEIDAR : 12-07-2010 в 15:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Здравейте отново! В процеса на четене на форума се породи един много важен според мен въпрос. А именно: При кой метод реконструкцията на ПКВ е по-здрава и издръжлива? Знам, че Георгиев и Хубенов използват различни методи и понеже доста хора се колебаят кой да изберат, според мен по-правилният въпрос е кой метод е по-надежден. Ако някой е запознат, бих се радвал да сподели. Аз прочетох различни мнения из интернет и не знам на кое да вярвам
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Здравейте, визитка ми е: 7 месеца след реконструирана предна кръстна връзка + шит менискус. Всичко с коляното е тип-топ, но не съм започнал активен спорт все още.
Четох за една нова техника, която може да се приложи при частично изрязан менискус. Накратко - пришива се колагенен имплант на мястото на изрязаната част от менискуса и този имплант започва да служи като скеле. Тялото постепенно генерира хрущялна тъкан и абсорбира импланта. При 80 % успеваемост резултатът е чисто нов и здрав менискус (поне така го рекламират). Някой от докторите във форума може ли да каже колко е надежден този метод и дали има шанс в близките години да се прилага и в България? Друга иновация, на която попаднах преди 2-3 години беше свързана с гел от стволови клетки???, но това май отиде в 9-та глуха. Запоследно променено от velchev : 14-07-2010 в 22:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2008
|
![]() Според мен тялото така и така генерира хрущялна тъкан на мястото на махнатия менискус, без значение изцяло или частично, въпросът е че никога не е същото като преди и ставата си се износва много по бързо.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|