![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Crazy and lost
|
![]() Don Joy ne se vkarava v BG ot 1-2 godini. Pishi na tozi mail, 4ovekut moje i da ima ne6to
himhim@abv.bg
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2009
|
![]() Някой знае ли да има еквивалент на шина/протектор на Дон Джой за китка? Имам стара травма и искам да я предпазя от предобряне.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jul 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2009
|
![]() Мерси, аз не отправих правилното питане:артикули има доста, аз дори пробвах разни. По-скоро ме интересува работещо решение за каране на колело, или нещо, с което можеш да сложи ръкавица отгоре/отдолу, т.е. да не ограничава особено спортните активности.
А, и да фешън ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: May 2011
|
![]() ![]() ПРОЩАВАЙ ДОКТОРЕ ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ! Опитайте и за мнения в www.izpoved.info но се съмнявам! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Mar 2011
|
![]() Някой от Варна да сподели къде е ходил на рехабилитация и доволен ли е
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2010
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Знаеш ли дали работят с направление или се плаща и колко излиза горе долу ?
Запоследно променено от DIM34 : 08-06-2011 в 19:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jun 2011
|
![]() Здравейте на всички от форума.Аз като нова булка тук реших да драсна някой и друг ред за моите нежоли с краката.Преди около година и половина както си джитках футбол реших да се правя на Messi с удар във въздуха.Презимих се с моите 95 кила на левия си крак и както се сещате се чу онова звучно "хрус".Кракът се поду и ме болеше,но за седмица всичко отшумя,ходих си на бачкане без проблеми и така цяла година.Докато там на работа не паднах от една стълба и същия този ляв крак се озова между стъпалата на стълбата и се усука хубаво.Болката беше ужасна,а кракът същата работа както преди,подуване и болки.След 2 седмици реших да си направя ЯМР и се оказа,че имам скъсана предна връзка и скусан вътрешен мениск.И понеже работата ми е свързана с физическо натоварване и много ходене напред назад,реших да се оперирам.След кратко "раследване" си харесах Др. Халваджиан от плевенската клиника "Авис медика".Намерих му телефона в интернет и му звъннах лично.Това беше в петък,а човека каза,че в сряда може да ме приеме и най-късно в четвъртък или петък да ме оперира.Така и стана.Оперираха ме на 11.03.2011.Днес на 10.06.2011 ходя на работа от близо 2 седмици,за което трябва да благодаря на рехабилитатора Нели Цанова която с нейната рехабелитационна програма много ми помогна за бързото ми възстановяване.Патериците ги хвърлих на 22 ден след операцията.Рехабелитацията ми премина само и единствено в домашни условия.Кракът го свих и разпънах на маx може би на 40 ден.Почнах да правя упражнения във фитнеса на 35 ден с минимални натоварвания като каране на колело,кростренажор и леки тежести.На 45 ден ходих при Нели Цанова и тя доста беше изумлена,ходих с съжсем леко накуцване,качвах и слизах по стълби без проблеми.За това че на 82 ден от операцията тръгнах на работа без да имам никакви проблеми и несигурност в ставата искам да се дължи на този същия доктор Халваджиан на който съм му безкрайно благодарен.Еми тва е!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2010
|
![]() Цитат:
Далаверата е да представиш бележка, че си спортист и тогава всичко е безплатно. Намери някой клуб по каквото и да е (тенис, джудо, кърлинг, шах) и уговори нещо. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Oct 2008
|
![]() Здравейте , имам едно питане за разтегнати връзки . Преди седмица си усуках коляното и изпука . На следващия ден се поду и не можех да хода . Отидох на лекар в горна баня и там ми каза че съм разтегнал връзки . Каза ми 2 седмици със шина да седа . Аз имах шина от преди 2 години , бях скъсал коленниз кръстни на другото коляно . Понеже трябва да бачкам реших да не слагам шината защото после и раздвижване и 1 месец сигурно в нас не трябваше да мърдам . Пък и други приятелчета със същите симптоми са се оправяли . И вече мина 1 седмица и си хода нормално но имам болки в коляното от вътрешната страна където изпука . Аз работя готвач и съм по 10-12 часа на ден на крак . Има ли някаква възможност да се появи усложняване от това че тръгнах на работа неизлекуван , има ли опасност за крака . То така би трябвало да мине по бавно но ми трябват пари , че и катастрофирах и ... веднъж като тръгне надолу си .... Не всичко е пари но в момента са така нещата . МОля за съвет някой , искам само да знам дали може да има усложнения
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Няма разтегнати връзки. Тия доктори, дето поставят такива диагнози да си отворят учебниците по анатомия.
Или са напълно скъсани или частично скъсани. Правилно си направил, че не си сложил шината. Иди на друг лекар.
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Попринцип исках да ходя при д-р Хубенов . Обаче нямах никакви пари точно тогава и нямаше от кой да взема . За това отидох при личния лекар и исках направление . Значи на другото коляно като скъсах връзки болката беше непоносима . Сега беше съвсем друго и симптомите са други . Сега нямаше болка а просто леко изпука коляното . Можех да си ходя нормално и нямаше болка или като предния път да ми се "разминават" ставите . То коляното ми сега се поду чак на 3-тия ден . Иначе тоя доктор дето ходих при него ми се виде толкова компетентен че ... викам му късал съм връзки и имам шина нали без градуси нормална , нали става ? Тои ми отговаря : не знам такава шина , ходи в другата стаичка дето са шините и виж номер 1 дето е , така ти трябва . Когато отивам и гледам 1 към 1 с мойта ... И му викам ако е частично разкъсана връзката като се възтановя след 1-2 месеца , след 4-5 и нататъка има ли по голяма вероятност да скъсам връзки на това коляно и ми отговаря : щом късаш така връзките явно не си за футбол ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Е за това е 1000% прав.
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Много нелепо станаха и двете контузии ... Първия път един ми влезе отпред коляно в коляно и тои ме удари с капачката от вътрешната страна на десния крак и така скъсах . А сега един съотборник ми поиска топката която беше малко далече и исках да изпревара противника и си протегнах десния крак да достигна топката и левия ми се изви навътре към десния и така стана ... общо взето много нелепо
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Всички травми във футбола са нелепи.
Ти си за е..не. ![]()
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Аз това искам да знам дали би могло да има усложнения при положение че не съм се възстановил и го натоварвам постоянно като работя ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Зависи от травмата. Определено ще си го влачиш така с години.
![]() |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|