Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Ски терени и условия

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 12-11-2015, 09:04     #2461
steppenwolf
Senior Member

Дата на присъединяване: Nov 2004
Начално

Нещо си се объркал. Не съм от фенките на цеко. Ако имаш проблем с родовете и личните местоимения-върни се в 4ти клас.
На вас ако ви харесва сегашното състояние на Витоша, то на мен не ми харесва. И не искам да пътувам 1800км. за да карам ски като нормален човек!

Запоследно променено от steppenwolf : 12-11-2015 в 09:09.
steppenwolf Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 10:06     #2462
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отsteppenwolf Разгледай мнение
Какво бе момче, не ти стана ясно, да ти го повторя втори път, щото бавно схващаш??
Или просто се възбуждаш да си напишеш коментара "без коментар"??
Поста ти - който оставих, "без коментар" първоначално - чупи някой рекорди в този форум за най-много тъпотии в най-малко текст и директно влиза в графата "малоумна история". Просто не исках да влизам в лични квалификации, но темата така или иначе отива в тая посока.

А затова ти колко познаваш планините....
Стари 12-11-2015, 11:54     #2463
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

http://btvnovinite.bg/video/videos/t...k-vitosha.html - опит за обяснение какво се случва горе.
И една чудесна схема на разрешените сечи и строежи из района на Лалето.
А ето и кратко и ясно обяснение какво се случва със схема и документи:

И въпроси от Сашо Дунчев, който е и автор на това обяснение и схема направена по тези официални документи:
Цитат:
Искате още доказателства, че държавата работи за Цеко не само на Пирин, но и на Витоша?
1. Защо горското е планирало извозен път (де факто нов ски път), с предвидени за сеч живи дървета от х. Алеко до писта Витошко лале, за да добие 287 кубика сухи дървета пръснати в площи от общо 40 дка?
2. Как досега в района бяха добити над 3000 кубика чрез санитарна сеч без нито един извозен път?
3. Защо като извозен път не е ползвана съществуващата просека до стария ветровал от 1986 г.?
4. Как машините на Витоша ски стигнаха до тези сухи петна директно от Меча поляна без път, а за сечите се прави нов?
5. Защо МЗХ не разобличи днес лъжите на Витоша ски и Форум природа, признавайки че санитарната сеч е в петна от общо 40 дка, които нямат нищо общо с разораната площ от 20 дка?
Стари 12-11-2015, 11:56     #2464
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Начално

Графично са писали кур за еколозите.
Стари 12-11-2015, 12:22     #2465
kokala
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2008
Начално

Всичко ще оправят съвсем скоро:
http://www.nenovinite.com/ne/kultura/7727/
kokala Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 13:44     #2466
bentley
Member

Дата на присъединяване: Dec 2010
Начално

Като гледам как сте се изпокарали чак ме е яд, че започнах темата. Според мен нито начина да се садят дървета е като се боцкат между клоните на гниещите, нито пък да се разчисти е все едно ще се садят картофи. Лошото е, че по медиите и у фейсбука основно коментират някакви хора дето не са се качвали последните 5 години и един ден на Витоша и рецитират "истината" любезно предоставена на медиите, от ЦМ или ТБ - който е по угоден в момента.
Но след като тук от 10 човека има 11 мнения, явно това е положението, което устройва всички
bentley Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 13:49     #2467
ivaski
Member

Дата на присъединяване: Nov 2012
Начално

[quote=batAssen;146680]Ако може фенките на Цеко (визирам Holms, steppenwolf и т.н.) да ми отговорят защо "Заека", "Спас", "Боби" и "Романски" спряха да работят?

Защо и "Витошко лале" не работеше доста време?

+1
ivaski Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 14:06     #2468
batAssen
чичка

Дата на присъединяване: Mar 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbentley Разгледай мнение
Като гледам как сте се изпокарали чак ме е яд, че започнах темата. Според мен нито начина да се садят дървета е като се боцкат между клоните на гниещите, нито пък да се разчисти е все едно ще се садят картофи. Лошото е, че по медиите и у фейсбука основно коментират някакви хора дето не са се качвали последните 5 години и един ден на Витоша и рецитират "истината" любезно предоставена на медиите, от ЦМ или ТБ - който е по угоден в момента.
Но след като тук от 10 човека има 11 мнения, явно това е положението, което устройва всички
Значи, пускаш тролско мнение, постигаш съвсем закономерен резултат и после се чудиш защо така...
batAssen Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 14:16     #2469
Patzo
Senior Member

Дата на присъединяване: Apr 2007
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbatAssen Разгледай мнение
Значи, пускаш тролско мнение, постигаш съвсем закономерен резултат и после се чудиш защо така...
+1
Patzo Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 15:08     #2470
sugarfactory
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2011
Начално

Пичове да ви кажа, не познавам и нямам никакви допирни точки с Тома Белев и хората около него, още по-малко пък с Цеко и хората от Витоша ски. Съдя от това, което съм чул от познати и от това, което циркулира по медиите (статии бол в защита и на едните и на другите). Ще ви кажа обаче как изглежда цялата тая работа отстрани, като един средностатистически софиянец, който обича да кара ски.
Изглежда като че двете групички, едната на така наречените еколози и другата на така наречените слуги на собствениците и представителите на капитала, са две користни, обременени и силно зависими от кукловодите си групи борещи се за парчето от баницата, с различни средства и методи, но целта им е една и съща да захапят вимето и да си цоцкат от него. През това време най-голяма част от хората, тези като мен, средностатистическите, седиме и ви слушаме и гледаме цирка и вече сумати години не можем да караме нормално ски на НАШАТА си планина, не на ВАШАТА. Не забравяйте че Витоша не е нито на Цеко нито на Тома, тя е НАША, на всички. Явно докато не се организираме тия средностатистическите и не ви/ги изметем и псевдоеколози и цековци и всякакви други подобни от Витоша няма нищо хубаво да ни се случи.
Повръща ми се, честно, като гледам как дори в един форум, в който уж има хора със сходно мислене и желания постоянно всички се дърлят и се делят на групички и се обиждат...направо се отчайвам
sugarfactory Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 15:09     #2471
Mitko
Senior Member

Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Бивол....достоверно.
кое в материала ти е недостоверно? Данните са от търговския регистър, българксия, кипърския и тн.. Въпросния кипърец официално е собственик на Витоша Ски, купил я е с гигантски заеми от ПИБ .. ако не ти е достоверно, рови сам по регистрите и банковите досиета...
Стари 12-11-2015, 15:14     #2472
Mitko
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отsugarfactory Разгледай мнение
Пичове да ви кажа, не познавам и нямам никакви допирни точки с Тома Белев и хората около него, още по-малко пък с Цеко и хората от Витоша ски. Съдя от това, което съм чул от познати и от това, което циркулира по медиите (статии бол в защита и на едните и на другите). Ще ви кажа обаче как изглежда цялата тая работа отстрани, като един средностатистически софиянец, който обича да кара ски.
Изглежда като че двете групички, едната на така наречените еколози и другата на така наречените слуги на собствениците и представителите на капитала, са две користни, обременени и силно зависими от кукловодите си групи борещи се за парчето от баницата, с различни средства и методи, но целта им е една и съща да захапят вимето и да си цоцкат от него. През това време най-голяма част от хората, тези като мен, средностатистическите, седиме и ви слушаме и гледаме цирка и вече сумати години не можем да караме нормално ски на НАШАТА си планина, не на ВАШАТА. Не забравяйте че Витоша не е нито на Цеко нито на Тома, тя е НАША, на всички. Явно докато не се организираме тия средностатистическите и не ви/ги изметем и псевдоеколози и цековци и всякакви други подобни от Витоша няма нищо хубаво да ни се случи.
Повръща ми се, честно, като гледам как дори в един форум, в който уж има хора със сходно мислене и желания постоянно всички се дърлят и се делят на групички и се обиждат...направо се отчайвам
Ами айде де, измитай всички и почвай наново , чакаме с нетърпение.
Докато се сещате за Витоша само когато гръмне някой медиен скандал нищо няма да се случи за подобряване на положението там горе. От половин година се обсъждат новите планове за развитие на природен парк Витоша за следващите 10 години, тогава беше шанса на всички които им 'пука' да се опитаме да променим нещо... следващия път е 2025-та година
Стари 12-11-2015, 15:36     #2473
bentley
Member

Начално

Цитат:
... Не забравяйте че Витоша не е нито на Цеко нито на Тома, тя е НАША, на всички. Явно докато не се организираме тия средностатистическите и не ви/ги изметем и псевдоеколози и цековци и всякакви други подобни от Витоша няма нищо хубаво да ни се случи.
Това исках и аз да кажа, но явно нямам дар слово. Тъжно ми е като гледам например една моя приятелка, симпатизантка на някои от 'зелените', от другия край на България, която последните поне 2-3 години не се е качвала на Витоша и не кара ни ски ни борд, публикувала във фейсбук, как едва ли не вековни дървета са били изкоренени и ритуално подпалени за да може Цеко да си направи барбекю, 10на нови писти на Витоша, че и да свърже Витоша и Банско в един курорт. Въпросният пост събрал 100++ лайка и пълно с коментари от сорта на "унищожиха природата" и "не останаха дървета", а от медиите разбирам, че из цяла България ще се организират протести за защита на Витоша от Цеко, като предполагам голяма част от хората, изобщо нямат идея за какво става въпрос и какво е било състоянието преди пост-апокалиптичните кадри.
Та седя си аз и си спомням как преди 7-8 години можеше цял ден да се пускаш през гората отстрани и да не си повториш следите, защото някой (може би?) е почиствал и паднали дървета почти нямаше. Последния сезон положението беше страшно, и то не заради Цеко, а защото еколозите ще убият с камъни всеки, който тръгне дори малко да почисти падналите дървета (това че ако се даде позволение, Цеко може 'санитарно' да изсече цялата гора, не го оспорвам). И се чудя какво можем да направим ние, които наистина караме там зимата и се разхождаме лятото (защото и с туристическите пътеки положението с паднали дървета е същото), откъдето дойде и 'тролското ми мнение'. Явно нищо.
Стари 12-11-2015, 15:43     #2474
bentley
Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMitko Разгледай мнение
И една чудесна схема на разрешените сечи и строежи из района на Лалето.
Митко, не искам да се заяждам, явно съм глупав и не мога да разбера колко е чудесна тази схема. Гледах я 5 минути и не можах да разбера защо сухите дървета за сечене (40 дка) видимо са някъде 1/4 от разораната площ (20 дка)?
Стари 12-11-2015, 16:24     #2475
sugarfactory
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMitko Разгледай мнение
Ами айде де, измитай всички и почвай наново , чакаме с нетърпение.
За съжаление не са като есенните листа по тротоара и не се измитат толкова лесно. Това са дебели преяли кърлежи забили се в умиращото тяло и смучат ли смучат, та измитането ще е трудно и ще отнеме време, но не е невъзможно, стига да имат срещу тях някакви обединени хора с общи идеи и цености, а не дърлещи се помежду си остроумници
Стари 12-11-2015, 17:40     #2476
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Начално

Цитат:
Средностатистическите никога не управляват, нито измитат когото и да било (или поне не по тяхна воля). Та има два варианта - да се радваш на средностатистическия си пръст в огледалото или да се опитваш да мислиш малко повече....
Стари 12-11-2015, 19:20     #2477
sugarfactory
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отdimitard Разгледай мнение
Средностатистическите никога не управляват, нито измитат когото и да било (или поне не по тяхна воля). Та има два варианта - да се радваш на средностатистическия си пръст в огледалото или да се опитваш да мислиш малко повече....
Прав си че не управляват средностатистическите (за добро или за лошо), управляват парите тоест капитала, представителят на парите и на капитала в нашия случай е ясно КОЙ е, по твоята логика значи си се кефим на цеко и си траем, какво тогава толкова се джафкате тука За измитането не съм съвсем съгласен, не рядко точно средностатистическите измитат боклука по различни начини - избори, референдуми, петиции и тн и тн. За съжаление явно в БГ, у нас тоест, тоя "трик" не става, май точно поради тая причина, че винаги се цепим и делим.
Толкова за твоята логика. По моята логика обаче точно средностатистическите е хубаво да вземат решенията (особено когато става въпрос за някакъв локален въпрос какъвто е случая с Витоша). Тъпо е при положение че за една година на Витоша се качват няколко десетки хиляди човека (или стотици не ги знам колко са, но са много), решенията да ги вземат хиляда псевдоеколози или още по-зле няколко парцала от кликата на цеко. Като са толкова активни еколозите (истинските не ония на гуруто дето доколкото разбирам бая се е нахранил покрай заниманията си с природата) да направят една подписка и да принудят Фандъкова да направи референдум в София за да разберем дали хората (местните) искат на Витоша да се карат ски и хората да се качват горе да се кефят или да затворим планината и да я оставим само за птичките и пчеличките, и за някоя друга лисица....забравих и за корояда

Запоследно променено от sugarfactory : 12-11-2015 в 19:22.
Стари 12-11-2015, 21:03     #2478
batAssen
чичка

Начално

Цитат:
Прав си че не управляват средностатистическите (за добро или за лошо), управляват парите тоест капитала, представителят на парите и на капитала в нашия случай е ясно КОЙ е, по твоята логика значи си се кефим на цеко и си траем, какво тогава толкова се джафкате тука За измитането не съм съвсем съгласен, не рядко точно средностатистическите измитат боклука по различни начини - избори, референдуми, петиции и тн и тн. За съжаление явно в БГ, у нас тоест, тоя "трик" не става, май точно поради тая причина, че винаги се цепим и делим.
Толкова за твоята логика. По моята логика обаче точно средностатистическите е хубаво да вземат решенията (особено когато става въпрос за някакъв локален въпрос какъвто е случая с Витоша). Тъпо е при положение че за една година на Витоша се качват няколко десетки хиляди човека (или стотици не ги знам колко са, но са много), решенията да ги вземат хиляда псевдоеколози или още по-зле няколко парцала от кликата на цеко. Като са толкова активни еколозите (истинските не ония на гуруто дето доколкото разбирам бая се е нахранил покрай заниманията си с природата) да направят една подписка и да принудят Фандъкова да направи референдум в София за да разберем дали хората (местните) искат на Витоша да се карат ски и хората да се качват горе да се кефят или да затворим планината и да я оставим само за птичките и пчеличките, и за някоя друга лисица....забравих и за корояда
На Витоша имаше предостатъчно съоръжения, КОИТО СЪЗНАТЕЛНО БЯХА СЪСИПАНИ - включително събаряне на стълб с трак. Не помните ли?
Достатъчно е да ги възстановят и ще има повече капацитет отколкото е търсенето в момента. Между другото, имат право да строят по старите трасета, които според мен лично са доста добре подбрани.
От друга дори и сега на Лале няма кой да те напсува с изключение за 4-5 дни в годината - т.е. не знам за чий *** са тези строителни амбиции. Всъщност знам - за да се построят лифтове с общински пари, но да са собственост на офшорка, която е собственост на кипърец, който е взел заем от ПИБ.....

Иначе на тези дето много им се кара в модерен европейски курорт - карайте на Бансчо, бре. Вече и магистрала има. Какво ви спира? Или очаквате като построят модерните лифтове на Витоша ски-картата да е по-евтина? Балъци!
Стари 12-11-2015, 21:10     #2479
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Начално

Асенка, на Банско няма как да стана сутрин от МОЕТО легло в 8, да съм в 1-ва кабина и да се прибера в 15, да дремна и да се кача в 18 да покарам още малко.
И да на Романски трасето е най-малоумното нещо проектирано някога. Той за това още от 80-та работеше 10 дена през зимата.
Относно търсенето, предполагам помниш опашките на Спас до 2-ри стълб, на Заека до наклона горе, на Боби да не говорим. Какво те кара да мислиш, че сега търсенето е по-малко? Миналия сезон до началото на април, всяка събота и неделя горе беше митинг на Лале. И става все по-зле.

Ето ти от 8.02. Когато условията още не бяха митични като март месец. Караше се предимно по изкуственяк.

Запоследно променено от Ники : 12-11-2015 в 21:16.
Ники Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-11-2015, 21:16     #2480
batAssen
чичка

Начално

Ники,
Романски си бачкаше редовно. Реално я имаше 10 дни, в които не работи, я няма. Не знам ти по колко дни си правел на сезон, но '90-'95 аз правех по 30-60 дни и смея да твърдя, че добре си спомням нещата.

Опашки и преди, и сега има само в Събота. Само дето сега тези Съботи са 4-5.

Търсенето сега е по-малко, защото '92-ра една голяма карта беше 12лв (еквивалента на 4 шоколада Милка) - т.е. нещо като 6 лв сегашни пари. Capisce?

Запоследно променено от batAssen : 12-11-2015 в 21:20.
Отговор

Tags
децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 08:18.