![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() Нещо си се объркал. Не съм от фенките на цеко. Ако имаш проблем с родовете и личните местоимения-върни се в 4ти клас.
На вас ако ви харесва сегашното състояние на Витоша, то на мен не ми харесва. И не искам да пътувам 1800км. за да карам ски като нормален човек!
Aiming High Запоследно променено от steppenwolf : 12-11-2015 в 09:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
А затова ти колко познаваш планините.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() http://btvnovinite.bg/video/videos/t...k-vitosha.html - опит за обяснение какво се случва горе.
И една чудесна схема на разрешените сечи и строежи из района на Лалето. А ето и кратко и ясно обяснение какво се случва със схема и документи: ![]() ![]() И въпроси от Сашо Дунчев, който е и автор на това обяснение и схема направена по тези официални документи: Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Графично са писали кур за еколозите.
![]()
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Dec 2010
|
![]() Като гледам как сте се изпокарали чак ме е яд, че започнах темата. Според мен нито начина да се садят дървета е като се боцкат между клоните на гниещите, нито пък да се разчисти е все едно ще се садят картофи. Лошото е, че по медиите и у фейсбука основно коментират някакви хора дето не са се качвали последните 5 години и един ден на Витоша и рецитират "истината" любезно предоставена на медиите, от ЦМ или ТБ - който е по угоден в момента.
Но след като тук от 10 човека има 11 мнения, явно това е положението, което устройва всички ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2012
|
![]() [quote=batAssen;146680]Ако може фенките на Цеко (визирам Holms, steppenwolf и т.н.) да ми отговорят защо "Заека", "Спас", "Боби" и "Романски" спряха да работят?
Защо и "Витошко лале" не работеше доста време? +1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
![]() Пичове да ви кажа, не познавам и нямам никакви допирни точки с Тома Белев и хората около него, още по-малко пък с Цеко и хората от Витоша ски. Съдя от това, което съм чул от познати и от това, което циркулира по медиите (статии бол в защита и на едните и на другите). Ще ви кажа обаче как изглежда цялата тая работа отстрани, като един средностатистически софиянец, който обича да кара ски.
Изглежда като че двете групички, едната на така наречените еколози и другата на така наречените слуги на собствениците и представителите на капитала, са две користни, обременени и силно зависими от кукловодите си групи борещи се за парчето от баницата, с различни средства и методи, но целта им е една и съща да захапят вимето и да си цоцкат от него. През това време най-голяма част от хората, тези като мен, средностатистическите, седиме и ви слушаме и гледаме цирка и вече сумати години не можем да караме нормално ски на НАШАТА си планина, не на ВАШАТА. Не забравяйте че Витоша не е нито на Цеко нито на Тома, тя е НАША, на всички. Явно докато не се организираме тия средностатистическите и не ви/ги изметем и псевдоеколози и цековци и всякакви други подобни от Витоша няма нищо хубаво да ни се случи. ![]() Повръща ми се, честно, като гледам как дори в един форум, в който уж има хора със сходно мислене и желания постоянно всички се дърлят и се делят на групички и се обиждат...направо се отчайвам ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() кое в материала ти е недостоверно? Данните са от търговския регистър, българксия, кипърския и тн.. Въпросния кипърец официално е собственик на Витоша Ски, купил я е с гигантски заеми от ПИБ
![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Докато се сещате за Витоша само когато гръмне някой медиен скандал нищо няма да се случи за подобряване на положението там горе. От половин година се обсъждат новите планове за развитие на природен парк Витоша за следващите 10 години, тогава беше шанса на всички които им 'пука' да се опитаме да променим нещо... следващия път е 2025-та година ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
Та седя си аз и си спомням как преди 7-8 години можеше цял ден да се пускаш през гората отстрани и да не си повториш следите, защото някой (може би?) е почиствал и паднали дървета почти нямаше. Последния сезон положението беше страшно, и то не заради Цеко, а защото еколозите ще убият с камъни всеки, който тръгне дори малко да почисти падналите дървета (това че ако се даде позволение, Цеко може 'санитарно' да изсече цялата гора, не го оспорвам). И се чудя какво можем да направим ние, които наистина караме там зимата и се разхождаме лятото (защото и с туристическите пътеки положението с паднали дървета е същото), откъдето дойде и 'тролското ми мнение'. Явно нищо. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Митко, не искам да се заяждам, явно съм глупав и не мога да разбера колко е чудесна тази схема. Гледах я 5 минути и не можах да разбера защо сухите дървета за сечене (40 дка) видимо са някъде 1/4 от разораната площ (20 дка)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() Толкова за твоята логика. По моята логика обаче точно средностатистическите е хубаво да вземат решенията (особено когато става въпрос за някакъв локален въпрос какъвто е случая с Витоша). Тъпо е при положение че за една година на Витоша се качват няколко десетки хиляди човека (или стотици не ги знам колко са, но са много), решенията да ги вземат хиляда псевдоеколози или още по-зле няколко парцала от кликата на цеко. Като са толкова активни еколозите (истинските не ония на гуруто дето доколкото разбирам бая се е нахранил покрай заниманията си с природата) да направят една подписка и да принудят Фандъкова да направи референдум в София за да разберем дали хората (местните) искат на Витоша да се карат ски и хората да се качват горе да се кефят или да затворим планината и да я оставим само за птичките и пчеличките, и за някоя друга лисица....забравих и за корояда ![]() Запоследно променено от sugarfactory : 12-11-2015 в 19:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
чичка
|
![]() Цитат:
Достатъчно е да ги възстановят и ще има повече капацитет отколкото е търсенето в момента. Между другото, имат право да строят по старите трасета, които според мен лично са доста добре подбрани. От друга дори и сега на Лале няма кой да те напсува с изключение за 4-5 дни в годината - т.е. не знам за чий *** са тези строителни амбиции. Всъщност знам - за да се построят лифтове с общински пари, но да са собственост на офшорка, която е собственост на кипърец, който е взел заем от ПИБ..... ![]() ![]() Иначе на тези дето много им се кара в модерен европейски курорт - карайте на Бансчо, бре. Вече и магистрала има. Какво ви спира? Или очаквате като построят модерните лифтове на Витоша ски-картата да е по-евтина? Балъци! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Асенка, на Банско няма как да стана сутрин от МОЕТО легло в 8, да съм в 1-ва кабина и да се прибера в 15, да дремна и да се кача в 18 да покарам още малко.
И да на Романски трасето е най-малоумното нещо проектирано някога. Той за това още от 80-та работеше 10 дена през зимата. Относно търсенето, предполагам помниш опашките на Спас до 2-ри стълб, на Заека до наклона горе, на Боби да не говорим. Какво те кара да мислиш, че сега търсенето е по-малко? Миналия сезон до началото на април, всяка събота и неделя горе беше митинг на Лале. И става все по-зле. ![]() Ето ти от 8.02. Когато условията още не бяха митични като март месец. Караше се предимно по изкуственяк.
Футболът остана единствения легален начин да си купиш негър. Запоследно променено от Ники : 12-11-2015 в 21:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() Ники,
Романски си бачкаше редовно. Реално я имаше 10 дни, в които не работи, я няма. Не знам ти по колко дни си правел на сезон, но '90-'95 аз правех по 30-60 дни и смея да твърдя, че добре си спомням нещата. Опашки и преди, и сега има само в Събота. Само дето сега тези Съботи са 4-5. Търсенето сега е по-малко, защото '92-ра една голяма карта беше 12лв (еквивалента на 4 шоколада Милка) - т.е. нещо като 6 лв сегашни пари. Capisce? Запоследно променено от batAssen : 12-11-2015 в 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|