![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
![]() Публикувано във ФБ страницата им:
Има решение за модернизацията на Витоша „Витоша ски“ АД неведнъж е заявявала своето желание да подмени старите, амортизирани въжени линии на територията на Природен парк „Витоша“ с нови такива, по съществуващите трасета. Нашата цел е да създадем лесен, бърз и екологичен достъп до планината и отново да я превърнем в любимо място за спорт и туризъм. По този начин ще бъде осигурен целогодишен достъп до планината за практикуването на всички видове спорт. Преди време се обърнахме чрез медиите към вас и поканихме всеки, който знае как да извървим невъзможната според нас процедура по подмяната им, като заявихме, че тази помощ няма да бъде безвъзмездна. Тогава никой не се отзова и ние продължихме да търсим вариант и да чакаме. Но вчера от статията „Пет пъти по-малко лифтове. Какъв е проблемът на Витоша? на Теодора Бързакова в „Свободна Европа“ - разбрахме, че има начин. В статията тя цитира бившият директор на Природен парк „Витоша“ г-н Тома Белев, при чието управление беше приет Плана за управление на ПП „Витоша“ . Той е и един от авторите на текстовете на Закона за горите свързани с изграждането на лифтове и ски-писти. Радваме се, че той знае начина и го каним най-официално за консултант, който да покаже пътя, по който можем да направим законно Витоша достъпна, модерна за всички посетители. Ние имаме две предложения от водещи световни фирми за въжени съоръжения за подмяната на лифта „Княжево- Копитото“. Ако господин Белев приеме нашата покана, за възнаграждение, което той сам определи, за да подготви необходимите административни процедури и да получим съответните разрешения за законна подмяна на лифта, ние сме готови да започнем с подмяната още напролет. Всички действия и стъпки ще бъдат официално оповестявани на сайта ни. Ще изпратим официална покана на г-н Белев чрез Столичен общински съвет и се надяваме той да допринесе за каузата - Витоша да стане една модерна и достъпна планина. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Интересно. Дали ТБ ще си купи още един жиБ?
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
![]() И още как, въпреки, че като гледам дискусиите, той е повече за пешеходния туризъм.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Ти нищо не знаеш. Според него ските са вреден и опасен спорт и трябва да се забранят.
Това е негов цитат от форума на ПСС навремето. И тоя човек ще решава каквото и да било? Цел живот директор на планина. Баси благата работа.
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
![]() Сега и ако кажат аджеба коя точка/правило/алинея от ПУП за парка и закона за горите им пречи и може и да се разберем, иначе тва си е лаладжийство каквото правят всяка година по това време
![]()
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2017
|
![]() Знам, че дори да се случи няма да има голямо отношение към нашия любим спорт, но поне е някакво раздвижване в планината. Дано се случи.
https://dariknews.bg/regioni/sofiia/...pitoto-2212598 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2018
|
![]() ![]() Запоследно променено от Madafaka : 22-02-2020 в 01:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Ей, стегнете се малко и спрете да бързате да пишете каквото ви дойде на кратуните (Ники?!?), че наистина се резилите.
Значи, на Витоша ски им пречел плана за управление на ПП”Витоша”? Ми, а прочетете го и тогава бройте на Белев джиповете,а? (Той няма, ама вие бройте, поне шса научите да броите) И ако можете да четете, па ако и разберете какво пише, ще трябва много да му се извинявате ма Тома Белев. И да-чел съм го целия план и съм се постарал да го разбера. И защото знам, че няма да се напънете, ще помогна: -Томата: Ремонтирайте, стройте, само да е в сегашните граници на просеките и пистите, или ако е повече-да мине през ОВОС. (Даже не го е писал той тоя план) -Цеко: Искам да ремонтирам лифтовете, ама само ако мога да набримча и хотели и паркинги и заведения, където си искам (и на Витоша, и на Пирин); -Бойко: Се таа, брат! Тия закони много пречат, ама имам по-важни проблеми. Нали сме съдружници? Оправяй се там... Гъди, дай са некоя статия от “независимите медии”, нещо там със зелените грантаджии... P.S. Ама му се чудя на Томата... бе, я си земи джипа и ги остави да правят Слънчака на Витоша и Пирин...тука пак ще те псуват, тогава пък що не си реагирал... Запоследно променено от Madafaka : 22-02-2020 в 01:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() А? Той БатАссен е пуснал линк, дето бая работи е обяснил.
Май и аз пиша, без да чета, сори. Та, обяснено е. Отворете Плана и четете. И законите. #peace Всеки има право не мнение, Това моето не е хейт. Надявам се някой да прочете нещо и да стане по-труден за манипулиране. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Глей ся. С лицето ТБ спорим относно витоша още от 2002 рс. Та позволи ми да му знам мнението на тоя потен брадат ретард.
И запомни едно нещо от мен ТБ+ЦМ=ВНЛ. А иначе аз ги храня и двамата. Та не ме намесвай мен. Много добре съм запознат с плана.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2010
|
![]() Почистват по трасето на Драгалевския лифт. Някой да знае нещо, кое, как...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2015
|
![]() Гледам във фейса едни снимки едни чудеса, някой знае ли кога ще отварят Уауето.
![]() |
![]() |
|
![]() Важното е, че ковид диспансера с кодово име "66" върти и се пръска, както през 2000та.
Безплатен. Удобен. Топъл. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2008
|
![]() Гледам на 15.01 са отворили. Някой да има впечатление за условията?
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Лале е мед. Тия от Витоша ски са наели некъв пич дет прави пистата брутална. Работил бил дълги години по австрийско.
При всичкия дъжд дет се изля и -20, нямаше никъде грам лед. Просто кеф. Като изключим тия -20 с вятър до към -35. Виж в момента за нощното как изглежда. Аз съм потресен как може да изглежда Лале. Няма такъв кеф. При това следобедно, нямаше грам изровено никъде. Все едно сега е правена. Впечатленията ми са от вчера следобед. Боро да го лигави.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
![]() Снощи до към 23:00 обработваха котвата под Черни Връх. Доста добре е станала, но още 30-ина сантиметра няма да ѝ навредят. Синята също е обработена. Предполагам са се засилили да пускат Лале 2 в скоро време. Само не знам, как ще ограничат желаещите за Лавината...
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2011
|
![]() Вчера (2021-02-04) сутринта от Черни връх до горната станция на Лале 1 (по котвата и синя писта) беше обработено и бих казал доста прилично ( https://www.youtube.com/watch?v=K75iT2NtohQ - макар и с кофти качество и камера забита в земята може да се придобие представа), а защо не го пускат - сигурно чакат събота/неделя за да разделят опашките.
Иначе на качване духаше доста на горно плато (Ю-ЮЗ вятър) извън следата на рактрака беше обледенено, след 9:30 като че ли поутихна |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() От днес работи.
![]() |
Tags |
децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия |
Функции на темата | |
Display Modes | |