|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
|
Функции на темата | Display Modes |
11-02-2007, 23:08 | #21 | |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
Цитат:
единственото което виждам като евентуален проблем за теб е че напрактика избора ти се ограничава до Адреналин/Ендорфин. Все пак по-важно е да ти е удобна от колкото да е точно определена обувка. ако сега трябва пак да избирам пак щях да взема Адреналин. |
|
12-02-2007, 09:30 | #22 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2006
|
Аз съм за алпийската - все пак цялото това ходене е за да се спускаме ,а контрола и комфорта при каране според мен е най-важното.На този етап не съв.м доволен и от комбинираните автомати.
|
12-02-2007, 09:56 | #23 | |
Екстремен лифтар
|
Цитат:
М/у другото бих предложил проста формула. Ако времетраенето на качването е >>от времетраенето на спускането си взимаш комбинирани обувки. Имайки предвид, че лично Капеле този сезон предимно катери, то си мисля, че ще му е по-удобно с комбинирани. Там където той се разхожда си му трябват комбинирани обувки. Пробвай. С Корлиц сте един номер, прежали се един ден и ела на Витоша и пробвай. Това според мен е най-разумно.
12-02-2007, 11:46 | #24 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
Привет,
и аз може ли да кажа като човек с личен опит, а не само 100 часа пред компютър.... Аз си карам garmont G-Ride и съм супер доволен. Досега имам само един случай, в който съм бил недоволен - опитах се да карам на почти заледени писти на Бансчо състезателен Fischer и не се получаваше. Иначе на извън-пистово - никога не съм имал проблеми с твърди терени. Все пак тези обувки не са типичните пантаджийски, далеч по-твърди и стегнати са... Не знам за "по-новите модели" (Адреналино и т.н.), май не отстъпват по твърдост. За гумените подметки - никви грижи за контрол, стъпиш ли на скала или хасвалт се благодариш, че ги имаш. Особено за автомати като твоите (NAXO). За изхлузването от автомата при падане - също без грижи. Фритчито има подвижна пластина, виж как е при теб, но искам да напомня, че в повечето случаи се отмества челюстта, а останаолото е повечко в рекламата... Лично моето мнение е: ако човек е 50% каране с помощ на панти или извънпистово и не е от "летящите холандци" - перфектни обувки. Ако се кара повече на писта - нещо по-пистово (това за Ники. За Цената - много дърво в БГ, ако има някой с постоянно живеене по чужбината се правят намаления по магазинчетата в края на зимата и се взимат на по-добри цени (не става дума за магазин в Шамони все пак....). Просто тук Стената са се оляли (както и с много други цени) а и лично в моя случай имаше доста проблеми с доставката. Може и нещо да се е попроменило де....
12-02-2007, 11:47 | #25 |
Senior Member
|
Ники като са толкова зле според теб комбинираните обувки, Корлитз защо е във възторг от тях? Вземи и ти ги пробвай пък тогава ги отричай тотално. Хората, които се занимават със ски алпинизъм и се пускат по еднокилометрови 50 градусови склонове, които преди това са качвали пеш, го правят с комбинирани обувки, сигурен съм , че ако не даваха добър контрол , щяха да катерят със рейсърски чипици..
12-02-2007, 11:53 | #26 |
Senior Member
|
Аз след много дълго мислене по темата и някаква практика с различни обувки и ски, стигнах до извода, че проблема неможе да се реши с един комплект ски/обувки, ами с 3 .
Лично на мен ми се иска, да имам: 1. ски, обувки, и автомати Dynafit (точковите) от туринг или рейс серията - за дълги ходения, високи планини, катерения и други штуротии. Моят май вече дълъг опит с такава комбинация ми говори, че така се ходи много лесно и бързо, но карането е просто ужасно, особенно ако нямаш добра техника на каране (моя случай ). 2. freeride комбинация, като тук си мисля, че най-добре пасват споменатите по-горе Скарпа и Гармонт. 3. ски и обувки за писта, които могат да поемат ролята и на каменарки, а от такива май имаме все по-голяма нужда. В крайна сметка, повечето хора тук не се интересуват от точка 1, но от 2 и 3 може да се направи една супер комбинация, която да отговаря на повечето ситуации описани от f2f. А и те хората са казали: две коли, две жени...трябва и поне 2 чифта ски.
12-02-2007, 11:55 | #27 | |
Senior Member
|
Цитат:
|
|
12-02-2007, 12:09 | #28 | |
Екстремен лифтар
|
Цитат:
Ще мина с лафа на Капеле от едно време-като гледам Илиянката, Багера, Гипса, Андрей все с рандоне обувки карат и все с панти.
12-02-2007, 12:27 | #29 | |
Senior Member
|
Цитат:
Ще мина с лафа на Капеле от едно време-като гледам Илиянката, Багера, Гипса, Андрей все с рандоне обувки карат и все с панти. [/b][/quote] абе имам малко съмнения наистина за по-тежки и по-агресивни скиори че няма да дойдат много добре Адреналините (то всъщност и скречовете). Те гармонт приципно за това пуснаха Ендорфина ... ама него дори в магазин не съм го обувал и нищо не мога да кажа. Един приятел на брат ми кара с ендорфин, ама и той е 50 кила с мокри дрехи и не кара никак агресивно. |
|
12-02-2007, 12:38 | #30 |
келеме
|
Екскюзми за спама
Не че съм голям спец по въпроса, ама и аз да кажа. На твое място бих взел Комбинираните. Като ще пантиш караш с тях, като ще лифтиш си караш с алпийските и готово. Сигурен съм, че комфорта на комбинираните не е за изпускане.
12-02-2007, 13:35 | #31 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2004
|
и аз все повече се убеждавам, че си трябват комбинирани обувки.
в съб се качвахме към бак на мальовица. 1 с диамири съм и се убедих, че salomon xcourse flex 110 не е най-удобната обувка за пантене, адски ми се искаше да имам няква малка поне възможност да си сгъвам крака в глезена... 2 поне 3 пъти сваляхме ски - къде заради мн твърд снягкъдето колани не държаха, къде заради пресичане на камъни, където за 2ри път умирах за комбинирана обувка на крака. но и аз се притесневам от това, че ще ми е по-тегаво спускането- саломоните са ми префектни надоле... като тегло - гармонтът е към 1800-900 грама 1та, саломона ми е 2200 гр едната... някак си не е чаак толко разликата? доста труден избор е това, напълно го разбирам капелето че пуска тема. но пък цената... засега най-вече заради нея си оставам с алпийските обувчи! 1во требе чувал си земем |
12-02-2007, 18:50 | #32 | |
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
Цитат:
първоначално не исках да давам съвет защото, според мен, пантенето в бг е много по-различно от пантенето другаде (последната галерия на сайта е пълен пример за това: тук просто хижите на толкова достъпни места са много малко и обикновено резервирани с месеци напред). затова и само споменах за буйките, които може би биха били добър баланс за това, което се търси. когато Capelle поиска сериозен съвет му дадох такъв базиран на собствения си опит, а не на нещо четено. все пак комбинираните обувки не са рядкост тук, слагаме ги и ходим с тях. само в последните два месеца имам две излизания със Scarpa Spirit 3 защото мислех да ги купувам. както и да е, пак сори за изказването: не съм запознат с българската реалност от последните години. очевадно там нещата пак са по-различни от другаде. |
|
12-02-2007, 21:23 | #33 | |
Senior Member
|
Цитат:
|
|
19-02-2007, 23:30 | #34 |
Senior Member
|
ми аз май твърдо реших да си взема комбинирани обувки...
(по-точно бащата се сети, че не ми бил купил подарък за рд, дето беше декември , та мислим да го измуфтим яко ) твърдо реших да имат дупки отпред за динафити, щот си мисля че е много реалистично да мина на такова чудо... нали искам преходи да правим-тва-онова... доколкот гледах по нета вариантите ми са м/у garmont mega ride scarpa matrix dynafit aero freeride crispi - нещо си динафита са най-твърди, но и най-тежки и най-скъпи... криспито никой не го знае кво е. гармонт мега райдът май е най-доброто решение... ама май вече го нямат в стената?! ако някой може да помогне и на мен със съвети или инфо, мучо грасияс |
20-02-2007, 02:13 | #35 |
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
хвърли едно очо и на Scarpa Spirit 3, по-твърда е от матрицата. не мога да ти кажа повече, защото само скарпите ми стават на краката, друго не съм пробвал...
успех с динафит автоматите: ще се родиш наново докато ходиш нагоре! |
20-02-2007, 07:42 | #36 |
Senior Member
|
Вчера ми се стори ,че има scarpa в Алпин спорт (не съм сигурен, бях за друго) обади се да провериш.
|
20-02-2007, 09:15 | #37 | |
Senior Member
|
Цитат:
аз иначе съм си заплюл като порасна, ето тоя сетъп за катерене и пускане на фирновани улеи: Dynafit Aero чепици, Dynafit Mustagh Ata ски, и Dynafit автомати |
|
20-02-2007, 12:36 | #38 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2005
|
Митьо, Христо Чичанов (който внася и наксото и е дружка с Борето от Алпин спорт) внася комбинирани обувки и сега с риск да кажа някоя глупост: мисля, че внася crispi. Той няма регулярни доставки, разумен е и може да се преговаря за компроисна цена.
Не знам дали ти помагам с тоя пост
20-02-2007, 13:22 | #39 |
Senior Member
|
мерси
тр тия дни да намеря време за изследователска обиколка по магазини... може би наистина е най-добре да си взема максимално твърдите... аеро... че мойте сегашни саломони са с флекс 110... ама ного скъпиии май са към 900 лв ?!? пък тея "хрупкавите" обуща е интересно да се видят... |
Tags |
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|