![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
|
снежинка
Дата на присъединяване: Jun 2007
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2010
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2010
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
![]() След преглед при Тони Георгиев и втори резонанс се оказа,че новата му връзка е скъсана и се налага пак пластика на връзка.Човека даде още 5000лв за да го оправят и сега е добре |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jun 2006
|
![]() Здравейте и от мене!
Аз се оперирах при Тони Георгиев преди 40 дни- предна кръстна връзка и зашит менискус. Доволен съм от операцията, доцентът е голям професионалист и знае какво да прави. Не съм изпитвал големи затруднения с раздвижването, но всеки ден правех упражненията и разпъвах коляното. Цените явно прогресивно се вдигат всяка година (1850 за ПКВ и по 650 за всеки шев на менискуса са в момента), но все пак най-важното е да се възстановя напълно. Най-опасен се оказва интервалът от 5та до 8ма седмица след операция, защото човек започва да се чувства добре и пробва разни неща. Връзката обаче не е все още напълно приета от организма и съответно не е съвсем здрава. Ако някой има нужда- продавам си и имобилизационната шина с градуси. Марката е Ортотех, размер L, 100 лв, тел. 0887 973 553 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Stupid Snowboarder
|
![]() Здравейте,
Брат ми (и той е клето бордистче, кат мен) има проблем с коляното (дясно). Оплаква се от това след края на минлата зима. Мисли, че причината е, че няколко пъти падна лошо с цялата си тежест върху коляното си на лед. Тогава го боля, но въпреки това кара и постепенно болките отшумяха преди отново да се появят някъде април. Няколко месеца не прави нищо просто почивка, като се надяваше болката да отшуми. Казва, че болката не е супер силна и остра, но е неприятна, появява се обикновено към края на деня, след като е използвал коляното си за ходене, шофиране (тогава се усещала особено). По принцип коленете му не пукат много, много (като моите примерно), но проблемното коляно е почнало да пука повече. Пукане се усеща при разгъване на коляното, почти при най-разгънато положение. Усеща кратко облекчение, ако пукне, но малко след това напрежението и болката се връщат. Това, което той направи - отиде при д-р Митов (ортопед-травматолог) от ВМА. Той диагностицира Хондропатия (износване на хрущяла под капачката). Прави си рентгенова снимка, която потвърди диагнозата. Той попита доктора има ли смисъл да се прави ядрено-магнитен резонанс, но той каза, че няма. Лечение: 10 дни физиотерапия, комбинирана с противовъзпалителни хапчета (не съм сигурен за името им) + витамини. Ефект никакъв. След това доктора предложи и той прие да му бие инжекции в коляното Ostenil (разтвор на хиалуронова киселина) 3 инжекции пред 7 дни (и минус около 500 лв.). Действието им било в продължение на няколко месеца. Освен това му изписа и DONA (прахчета, които пие откакто му сложиха инжекциите преди 2,5 месеца). Доктора му каза, че при нужда, терапията с Ostenil трябва да се повтори след 4-5 месеца). Състояние: Въобще не се е подобрил, дори напротив понякога болките са по-силни отпреди. На мен тая диагноза ми звучи абсурдна. Братото е на 26 г. и просто не виждам как може да си е износил хрущяла вече. Моля, ви помагайте, защото това нещо много го мъчи! ![]() Моля, който се чувства компетентен, да изкаже мнение. Също така препоръки към конкретни специалисти също няма да са излишни. Искаме да направим консултации с повече специалисти и да се предприемат адекватни мерки...
"The absolute simplicity. That's what I love. When you're climbing your mind is clear and free from all confusions. You have focus. And suddenly the light becomes sharper, the sounds are richer and you're filled with the deep, powerful presence of life..." Heinrich Harrer, 7 years in Tibet Запоследно променено от Malolo : 30-11-2010 в 15:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2009
|
![]() Това с пукането и при мен го има,но след операцията.Обяснявам си го с непълноценен обем на мускула.Може и от не доброто смазване на ставата от синовиалната течност да е,понеже е нарушена херметизацията на ставната капсула.При операцията питах лекаря дали имам проблем с хрущяла.Каза не!
От всички тъпанарски лекарства с хиалуронова киселина,трябва да избереш на задокеанската фирма Soft gel. Аз очаквам моите по Коледа-стига да стават чудеса тогава ![]()
![]() |
![]() |
|
снежинка
Дата на присъединяване: Jun 2007
|
![]() Цитат:
Може,Malolo,аз бях на 16 г,когато ми откриха хондромелация-износени хрущяли,липса на междуставна течност,деформирани коленни стави..не съм била някаква голяма спортистка,тренирах лека атлетика в училище-бягане..2 години не можех да клекна с левия крак..не помня,какви бяха инжекциите,които ми изписаха в Горна Баня,биеха се по система,но отидох след това на преглед при завеждащия спортния диспансер в Пловдив и той ме посъветва да не си ги бия,каза ми,че нещата ще отшумят..на мен и това ми трябваше да чуя,защото много ме беше страх от инжекции в коляното..коляното ми спря да се надува със смяната на сезона,но направих една много голяма пауза без спорт ![]() сега пазя коленете,всичко правя с наколенки и внимавам как падам..ските са ми абсолютно противопоказни,но докато мога да ходя се надявам и да карам... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Stupid Snowboarder
|
![]() Благодаря за отговорите!
И все пак, да препоръчате някой, за да направим консултация поне с още един специалист.
"The absolute simplicity. That's what I love. When you're climbing your mind is clear and free from all confusions. You have focus. And suddenly the light becomes sharper, the sounds are richer and you're filled with the deep, powerful presence of life..." Heinrich Harrer, 7 years in Tibet |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
АматЙор
|
![]() Ми пробвайте Хубенов например,аз имам добри впечатления от него,оперирал ми е коляното(реконсрукция на ПКВ) и 9мес. след това карах вече.0887936323-др. Хубенов,успех.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2007
|
![]() да отиде и при хубенов, но след като болките ги има толкова време и то само при шофиране, най-вероятно ще се разбере какво точно му е на коляното, след като се направи артроскопия.
аз имах подобен проблем преди 4 години с болки през цялото лято и накрая през октомври атркоскопия при хубенов. той мислеше, че е менискус, но се оказа неква скъсана ципа, прещипва се нещо и прави възпаления. това е рядка диадноза, но искам да кажа, че всичко е възможно. хубаво да се направи ямр, но и то не винаги помага. ако има на хрущяла сериозни дефекти би трябвало са се видят. знам обаче, че на доста хора се опитват да им набутат инжекции и без особено големи проблеми. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Stupid Snowboarder
|
![]() @kuzatameduza
Много благодаря за отговора!
"The absolute simplicity. That's what I love. When you're climbing your mind is clear and free from all confusions. You have focus. And suddenly the light becomes sharper, the sounds are richer and you're filled with the deep, powerful presence of life..." Heinrich Harrer, 7 years in Tibet |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() "да отиде и при хубенов, но след като болките ги има толкова време и то само при шофиране, най-вероятно ще се разбере какво точно му е на коляното, след като се направи артроскопия
Koлега kuzatameduza, не трябва ли да се разбере причината за болката в коляното преди да се оперира? ![]() Иначе за какво е измислен резонанса и другите предоперативни изследвания..... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Aug 2010
|
![]() Да се похваля - днес карах ски
![]() Крака все още е по-слаб, но с шина (Don Joy Armor Extreme) се справя доста добре, много по-добре от миналата година, когато се опитах да карам със скъсана връзка и със същата шина. Продължавам да съжалявам, че не се оперирах веднага след контузията, а се мотах 1 година със скъсана връзка. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2007
|
![]() Koлега kuzatameduza, не трябва ли да се разбере причината за болката в коляното преди да се оперира?
![]() Иначе за какво е измислен резонанса и другите предоперативни изследвания.....[/quote] разбира се, че трябва да се изследва, ямр също съм споменал. но мисълта ми беше, че има случаи (какта стана при мен), когато само артроскопия помага за точна диагноза. това ми заприлича на по-заплетен случай, където подобна развръзка е напълно възможна... дори мисля бях чел нещо на времето, че артроскопията се счита както за лека операция, така и за метод за диагностициране |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
но мисълта ми беше, че има случаи (какта стана при мен), когато само артроскопия помага за точна диагноза. това ми заприлича на по-заплетен случай, където подобна развръзка е напълно възможна... [/quote] Точно така.Тогава диагнозата се доказва само при артроскопията ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Малко полезна информация за всички с проблеми в колената:
От 3 дена ползвам този метод: Кинезиотейпинг. Смело мога да ви уверя, че РАБОТИ. Предполагам сте виждали футболисти с овъртяни колена. Купих си една ролка за проба и съм удивен. Лепнах си съвсем дилетантски една лента на вътрешната част на коляното и усетих моментално стабилизиране на вътрешната ми връзка. Вече изчезна дори и малката болка. Лентата представлява едно като лейкопласт, антиалергино е, можеш да се къпеш и се носи седмица. Еластична е. Разтягаш лепиш и това е. Е ако имаш косми....абе по-добре е да е обръснато мястото, защото лепи здраво. Хем имаш пълна мобилност, хем ти дава външна стабилност само от страната, от която имаш нужда. Предполагам, че поставена от кинезитерапевт, който знае как точно става, нещата ще бъдат още по-добри.
![]() |
![]() |
АматЙор
|
![]() Ники,откъде купи тази лента,че аз нещо не разбрах от сайта?
![]() |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|