![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Mar 2023
|
![]() Здравейте,
Имам пантаджийски ски обувки Dynafit Radical. Проблемът ми с тях е, че са ужасно горещи и краката ми се овлажняват, а от там умората и пришките само се влошават. Чорапите ми са най-тънките на пазара, на места са като чорапогащник. Докато пантя, си навивам панталона до коляното, за да излиза горещия въздух нагоре. И въпреки всичко, като сваля обувките, започва да излиза пара. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Дали е възможно да перфорирам liner-а на ключови места, без да го прецакам? Замислих се и за race liner, но хем е харч, хем официално едва ли ще е гарантирана съвместимост. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() Според мен, по скоро трябва да намериш някакъв крем, с който да си мажеш караката.
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2011
|
![]() Или да намалиш темпото (до такова с което да можеш да ходиш 1-2 часа без ИЗОБЩО да спираш за почивки или за "глътка въздух" и съответно да можеш да говориш свободно докато се изкачваш) и дрехите - по тялото (по-малко слоеве, само термобельо и мембрана) и по краката (панталони с големи отвори за проветряване, евентуално само мембрана, без пълнеж). Ако често спираш докато ходиш за да си починеш - това е явен знак, че ходиш по-бързо от колкото трябва - забави толкова че да можеш да поддържаш постоянен ход.
Тялото е сложна система и в зависимост от темпото (което влияе в коя heart rate zone си в даден момент) човек се загрява и поти различно, отделно когато по торсът има много дрехи и тялото прегрява се поти като естествен механизъм за понижаване на температурата. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Mar 2023
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |