Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Обяви Купува/Продава

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 27-01-2016, 13:54     #1
pohara
Junior Member

Дата на присъединяване: Mar 2013
Начално Продавам пипс Ortovox F1

Продавам лавинен уред Ortovox F1 retriever. Позван е само на едно ходене из Рила. По уреда няма никакви следи от употреба. Цена 110лв.
За повече информация 0887525458.

Запоследно променено от pohara : 27-01-2016 в 13:56.
pohara Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 27-01-2016, 23:08     #2
Mitko
Señor Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отpohara Разгледай мнение
Продавам лавинен уред Ortovox F1 retriever. Позван е само на едно ходене из Рила. По уреда няма никакви следи от употреба. Цена 110лв.
За повече информация 0887525458.
да се намеси пак 'пипс полицията'.. Коя година е произведен този F1? Модела е доста стар и не съм сигурен че се произвежда вече. Производителите на лавинни уреди препоръчват веднъж на 5 или малко повече години уредите да се пращат за настройка на честотата на излъчване и проверка.. съответно е важно колко стар е един уред..
Отделно, ползването на този модел на Ортовокс изисква доста тренировки и умения, предвид че е аналогов и едноантенен. Казвам го просто, за да обърна внимание на хората, които търсят първи уред и са с малък бюджет. Тъй де, уреда работи прекрасно, просто няма нищо общо със съвременните триантенни дигитални, трябват много часове тренировки, за да се овладее работата с него..
Mitko Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 27-01-2016, 23:52     #3
Patzo
Senior Member

Дата на присъединяване: Apr 2007
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMitko Разгледай мнение
да се намеси пак 'пипс полицията'.. Коя година е произведен този F1? Модела е доста стар и не съм сигурен че се произвежда вече. Производителите на лавинни уреди препоръчват веднъж на 5 или малко повече години уредите да се пращат за настройка на честотата на излъчване и проверка.. съответно е важно колко стар е един уред..
Отделно, ползването на този модел на Ортовокс изисква доста тренировки и умения, предвид че е аналогов и едноантенен. Казвам го просто, за да обърна внимание на хората, които търсят първи уред и са с малък бюджет. Тъй де, уреда работи прекрасно, просто няма нищо общо със съвременните триантенни дигитални, трябват много часове тренировки, за да се овладее работата с него..
Не се произвежда от 2014.
Митко, не мога да разбера, обявите за пипсове в тоя форум вече през твоето одобрение ли трябва да минават?
Да, аналогов е, нищо общо с триантенните глезотии с които и 5 годишно дете се оправя. Но мисля, че независимо с какъв пипс ще ме търсят, ако собственика му е безхаберен, ако ще и с скенер на НАСА да облъчва, пак ще си остана труп. Сори, ама 90 % от собствениците на пипсове са безхаберници. Така че, в крайна сметка всеки си прави сметка с кой да тръгва в планината. Дали ще тръгне с някой с триантенен пипс, абс, карбонови щеки и ски 150 мм или с някой който знае как да търси. Мисля че е малко прекалено някой тук да се изявява като последна инстанция по въпроси за екипировка и то не когато го питат а в раздела за обяви.
Иначе пипса е супер надежден, за разлика от PIEPS Freeride, не му се бъгва софтуера, пак за разлика от freeride, по- трудно е търсенето отколкото с дву- и триантенен, но с него се намира, гарантирано. И го казвам, не защото съм чел по ревютата или съм го държал за половин час в ръката. Първият ми пипс беше такъв и с достатъчно тренировки се намира бързо с него.
И отделно- да аналогов е, както виждаш и цената му е аналогова.
Patzo Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 28-01-2016, 00:42     #4
Mitko
Señor Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отPatzo Разгледай мнение
Не се произвежда от 2014.
Митко, не мога да разбера, обявите за пипсове в тоя форум вече през твоето одобрение ли трябва да минават?
Да, аналогов е, нищо общо с триантенните глезотии с които и 5 годишно дете се оправя. Но мисля, че независимо с какъв пипс ще ме търсят, ако собственика му е безхаберен, ако ще и с скенер на НАСА да облъчва, пак ще си остана труп. Сори, ама 90 % от собствениците на пипсове са безхаберници. Така че, в крайна сметка всеки си прави сметка с кой да тръгва в планината. Дали ще тръгне с някой с триантенен пипс, абс, карбонови щеки и ски 150 мм или с някой който знае как да търси. Мисля че е малко прекалено някой тук да се изявява като последна инстанция по въпроси за екипировка и то не когато го питат а в раздела за обяви.
Иначе пипса е супер надежден, за разлика от PIEPS Freeride, не му се бъгва софтуера, пак за разлика от freeride, по- трудно е търсенето отколкото с дву- и триантенен, но с него се намира, гарантирано. И го казвам, не защото съм чел по ревютата или съм го държал за половин час в ръката. Първият ми пипс беше такъв и с достатъчно тренировки се намира бързо с него.
И отделно- да аналогов е, както виждаш и цената му е аналогова.
аз пък си мислих че идеята на 'форума' е именно такава - да се информираме и споделяме опит, ето и ти го направи току-що . Дай Ф1 на човек, който за първи път ползва лавинен уред и гледай какво шоу ще настане, дай му един триантенен дигитален (Ортовокс, ВСА..) и в рамките на 10 минути ще знае как да работи с него. Споделям опит просто, от пет години участвам в лавинните курсове като инструктор и имам наблюдения как се оправят хората в началото с тези машинки. Предпочитам някой току-що открил фрирайда и съответно проблемите с лавините да може да си прецени на базата на информация дали да даде 100 лв или 200 лв за уред, с който може да му се наложи да спасява живота на приятели. Ти били препоръчал F1 на някой 18 годишен решил да се 'оборудва', за да почне да излиза извън пистите из наще мили родни планини? Аз не, освен ако не е сигурен че ще отдели нужното време да се научи да работи с него..
И не, няма да тръгна да давам акъл за карбонови щеки и стелки на обувки за хора с болки в стъпалата, нямам личен опит с това .
Стари 28-01-2016, 09:59     #5
Patzo
Senior Member

Дата на присъединяване: Apr 2007
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMitko Разгледай мнение
аз пък си мислих че идеята на 'форума' е именно такава - да се информираме и споделяме опит, ето и ти го направи току-що . Дай Ф1 на човек, който за първи път ползва лавинен уред и гледай какво шоу ще настане, дай му един триантенен дигитален (Ортовокс, ВСА..) и в рамките на 10 минути ще знае как да работи с него. Споделям опит просто, от пет години участвам в лавинните курсове като инструктор и имам наблюдения как се оправят хората в началото с тези машинки. Предпочитам някой току-що открил фрирайда и съответно проблемите с лавините да може да си прецени на базата на информация дали да даде 100 лв или 200 лв за уред, с който може да му се наложи да спасява живота на приятели. Ти били препоръчал F1 на някой 18 годишен решил да се 'оборудва', за да почне да излиза извън пистите из наще мили родни планини? Аз не, освен ако не е сигурен че ще отдели нужното време да се научи да работи с него..
И не, няма да тръгна да давам акъл за карбонови щеки и стелки на обувки за хора с болки в стъпалата, нямам личен опит с това .
Мисля, че не яко да спамиш на някой в обявата. Иначе да- форумът е полезен именно със споделените мнения и съвети. Аз съм научил много неща оттук, мисля че и с всеки друг е така. Дали бих препоръчал на някой F1? Ами ако е с екипировка за 3000 лв и нагоре, маска за 300 и т.н.- не естествено, да ходи и да си купува някой триантенен и да се надяваме, че после ще започне да се учи и няма да спре да се учи. Има и хора с малки възможности, които обаче имат интерес, искат да се научат, интересува ги лавинната безопасност- за такъв човек F1 си е вариант, много по- добър от това да не се учи на никакъв пипс. Ходенето в планината е съвсем друга работа. Ти примерно ще си спокоен ли да пуснеш някой шибан терен, докато те осигурява някой 18 год младеж с триантенен пипс, който е изкарал току- що курс по лавинна безопасност?
Понеже пак стана дълго- да го кажа обобщено- едно е да имаш пипс, друго е да знаеш как да го ползваш, трето е да не спираш да се учиш с него, а съвсем друга работа е да си адекватен, когато недай боже нещата се сдухат. Триантенния пипс, както и абс не те прави безсмъртен. Както и това, че другарчето ти е с едноантенен не те прави потенциален мъртвец.
Patzo Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 28-01-2016, 11:05     #6
Mitko
Señor Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отPatzo Разгледай мнение
...
съгласен съм с всичко
само ще добавя, че имаме ето това общо правило за пускане на обяви: http://www.befsa.com/forum/showthread.php?t=7348
и ако юзъра Pohara беша споделил повече инфо, нямаше да питам кога е произведен F1-цата. Ще се съгласиш, че ако е от ранните Ф1 произвдени през 90-те години, не му е мястото да се продава тук. Отделно, 'спама' помага, темата излиза най-отгоре.. А пък админ-а е в Япония ..
Стари 28-01-2016, 11:22     #7
night_walker
Member of the Skyteam

Дата на присъединяване: Dec 2008
Начално

И аз съм на мнение, че всеки трябва да знае какво купува и какви рискове има скрити. В крайна сметка не са някакви криви тараби, дето щат не щат ще се пързалят.
Като имаш заделени 100 лева за уред, няма да дадеш 400 за нов.
night_walker Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 00:02.