|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
|
Функции на темата | Display Modes |
14-12-2010, 13:07 | #321 |
Екстремен лифтар
|
23-12-2010, 15:22 | #322 |
Senior Member
|
Искахте ски-туринг обувка, която да се кара като алпийска и да е много твърда...е тука е :
http://www.wildsnow.com/4031/mobe-scarpa-boot-review/
24-02-2011, 18:19 | #323 |
Pray For Snow
|
Ники, може ли да ми кажеш повече инфо за тези стелки, че имам едни 28.5 обувки , но пръстите ми опират ?
|
24-02-2011, 18:56 | #324 | |
Гъди
|
Цитат:
********************************************* Моята практика е следната. След пробване на всякакви видове стелки, вече не си купувам обувки, маратонки ако не ми заспат целите силиконови стелки. На ски обувки дабело съм слагал пети силиконови, защото ако не ги стегна усещам че ми се повдига петата при законтряне и се намаля контрола. Ако стегна ски обувките, не ми се повдига петата, обаче ми е много неконфортно. С цели силиконови силиконови стелки на ски обувки още не съм пробвал, но времето е мое.
The Power of Dreams. Скучен ми е живота напоследък... А аз не съм свикнал на това.мото клуб Ники написа: Човек не спира да си играе, защото остарява, а остарява, защото е спрял да си играе Човек без мечти е като сняг без пудра. f2f:вие трябва да кажете "не, не искам, предпочитам да ида на планина и да дишам чист въздух вместо мръсната газ на някоя моторна шейна и да пипам зелена трева, вместо мазната смазка на някой лифт". VGA:Във Варна има много неща, но всеки знае, че Бургас е морската ски-столица на България! Всичко, което е далеч от морето е дълбока провинция - Ърнест Хемингуей Щастието не е дадено всекиму. Съжалявам другите! Гъди. Запоследно променено от gydi : 24-02-2011 в 19:28. |
|
24-02-2011, 20:47 | #325 |
Екстремен лифтар
|
Не помагат. Стелките. Палеца ми пак е син. Почна ли да подскачам повече и -К..р. Еб..л съм го...пак ще търся обувки.
24-02-2011, 21:27 | #326 | |
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
Цитат:
Сериозно: Аз поради тази причина четвърти сезон карам с есин Бандит...,но за съжаление не съм фешън и шъ го сменям и като си помисля ква драма ме чака.....направо
12-12-2011, 13:33 | #327 |
Senior Member
|
Последна информация от Екипировка, BlackDiamond спират да пройзвеждат метод-а, и ще правят Фактор с по нисък флекс - 110. От следващата година би трябвало да го вкарат и в България. В този ред на мисли, ако някой знае къде освен в Екипировка се продава Метод ще се радвам да сподели, търся си 27ми номер
Дай на човека огън и той ще се топли цял ден, подпали му чергата и ще те помни за цял живот. - Тери Пратчет There is an old chinese curse - May you live in interesting times. Запоследно променено от eeasss : 12-12-2011 в 13:38. |
12-12-2011, 14:23 | #328 |
Senior Member
|
Това не е валидно от догодина, ами от тази година, и беше ясно още от Февруари 2011-та. Та актуалните модели от пауър серията в момента са Factor 110, Factor 130 и Shiva - т.е. Method и в момента не се предлага от BD, и всичко което се продава е от сезон 2010 или по-рано ....(с други думи в бг няма да намериш....)
12-12-2011, 22:36 | #329 |
Senior Member
|
http://www.salomonfreeski.com/bg/min...uest14_fw11-12
Приличат на комбинирани! Много добре са ги изпипали. Красиви са!
12-12-2011, 23:18 | #330 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
Чалгата влиза с 200 в бекънтрито http://shop.tecnicausa.com/Product/0...-boots-cochise тия ги видях на витрина в Ла Граф.
|
23-12-2011, 11:04 | #331 |
Senior Member
|
Хора, имам един венерически (да се чете генерически) въпрос относно комбинираните обувки. Изчетох всичко каквото намерих във форума по въпроса, но още не са ми ясни някои неща относно този вид обувки и по специално тези с алпин туринг байндинг:
1) Обувка с туринг байндинг (динафит) може ли да се карат нормално (безопасно) с алпийски автомат) 2) Ако да - хубаво, ако не - това значи ли, че не могат да се карат безопасно и с панти от рода на диамир? Ако взема за пример новата пантаджийска обувка на BD - Прайм, която е налична и в България, в manual-а и пише, че принципно може да се кара с алпийски автомати, но обувката не е сертифицирана, тоест не е сигурно, че ще се отвори когато трябва. За комбинираните обувки, които не са с динафит байндинг ясно - мисля, че всички които проверих могат да се карат с алпийски автомати без проблеми.
Дай на човека огън и той ще се топли цял ден, подпали му чергата и ще те помни за цял живот. - Тери Пратчет There is an old chinese curse - May you live in interesting times. Запоследно променено от eeasss : 23-12-2011 в 12:57. |
23-12-2011, 11:12 | #332 | |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
Цитат:
Можеш да караш спокойно комбинирана обувка с алпийски автомат, който има регулиране на височината (например някои соломони). Диамирите също имат. съвсем отделен въпрос е защо по дяволите искаш да караш обувка като БД Прайм с алпийски автомат ... |
|
23-12-2011, 12:04 | #333 |
Ентусиаст
|
Да подметна, че Динафит обувка с туринг предна и задна плочка влизат и в автомат на който не му се регулира предницата. Примера е с VIST и Dynafit ZZeus. обувката има и алпийски плочки които ще продължават да си седят в кутията незиползвани.
Алпийският автомат работи по-добре с туринг обувки когато има по-добра система за опора на предница на обувката която позвлоява плъзгане на пластина (AFD - Anti Friction Device) или нещо подобно (тиролия). . Забележка - алпийските автомати до ДИН 12 се правят със такива системи - тези с по-висок ДИН не. Пример LOOK Pivot 14Пластината е тефлонова но е неподвижна. Другия проблем който си остава е, че гумената подметка се дефотмира при промяна на ъгъла на усилие който прилагаш и това нарушава контрола и прехвърлянето на това усилие към ската.
We skiers are a strange breed. When most of society is running for cover, we find ourselves rejoicing at the sight of a cold low pressure system circling on the Satellite loop. We yearn for the feeling of cold powder snow blowing in our faces. Inside a swirling maelstrom of snowflakes, we feel most free. |
24-12-2011, 18:44 | #334 |
Senior Member
|
Благодаря за съветите! В крайна сметка се спрях на BD Prime. Ходих да ги разтъпча днес на Витоша, първите впечатления са, че обувката е уникално лека, аз такова нещо не съм виждал, просто не се усеща като тежест на краката в режим ходене. На спускане като твърдост ми се стори подобна на старият ми Salomon X-Wave, BD претендират, че флекса е 110 и обувката се усеща така. Общо взето най-доброто от двата свята, което може би е очаквано, предвид цената и. Като я покарам по по-разнообразни терени ще напиша повече впечатления.
26-12-2011, 18:48 | #335 |
Pray For Snow
|
Искам да попитам дали има смисъл да си сменя сегашните ски обувки:
http://www.lockwoods.com/ski-boots/s...prod_2595.html за http://www.backcountry.com/garmont-a...t-mens-gar0146 Защото чувам различни мнения
26-12-2011, 19:00 | #336 |
Екстремен лифтар
|
Абсурд. Точно тази смяна е безумна. Че трябва да смениш горните обувки с нещо по-чиваво е ясно, но точно за тоя кашкавал е абсурд.
26-12-2011, 19:02 | #337 |
Senior Member
|
Ако ще пантиш...що да не ги смениш....
26-12-2011, 19:05 | #338 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
Щото са мега грозни преди всичко
|
26-12-2011, 19:06 | #339 |
Senior Member
|
Дали има значение - като ще ги пазарува за 200лв....http://www.befsa.com/forum/showthread.php?t=7291
26-12-2011, 19:08 | #340 |
Pray For Snow
|
За мен няма значение дали са грозни, но не съм карал с такива обувки досега и затова питам. Ама като нямам панти... май няма много смисъл.
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|