Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 14-12-2010, 13:07     #321
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Стари 23-12-2010, 15:22     #322
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Начално

Искахте ски-туринг обувка, която да се кара като алпийска и да е много твърда...е тука е :

http://www.wildsnow.com/4031/mobe-scarpa-boot-review/
Стари 24-02-2011, 18:19     #323
hwarang
Pray For Snow

Дата на присъединяване: Jan 2011
Изпрати съобщение чрез skype; на hwarang
Начално

Ники, може ли да ми кажеш повече инфо за тези стелки, че имам едни 28.5 обувки , но пръстите ми опират ?
hwarang Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 24-02-2011, 18:56     #324
gydi
Гъди

Дата на присъединяване: Feb 2008
Изпрати съобщение чрез skype; на gydi
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Май схванах къде е драмата. И защо така ми опира палеца в 27.5.
Днес като смених обувките и взех 27.5 в магазина на Атомик видях за 16 лв едни ортопедични стелки с ясно повдигнат свод и меко на петата и под възглавничката на крака. Купих ги. В магазина пръста опираше яко отпред , но викам ще го изстрадам да се напасне. Прибрах се в нас обух ги на килимчето, разгледах стелките. Смених оригиналните стелки на обувката с ортопедичните. И О ЧУДО. Пръста вече не опира болезнено, а съвсем леко, обувката седи като бетонирана на крака, не хлопа, петата седи като циментирана, крака седи в обувката странно стабилно.
Явно проблема е бил в равното ми стъпало и сега, когато свода е повдигнат, пръстите ми леко се отдръпват, а и крака не се приплесква толкова.
Пробвай цели силиконови стелки. Към 50 лв. струват. Това е най доброто. Изключително съм доволен.
Моята практика е следната. След пробване на всякакви видове стелки, вече не си купувам обувки, маратонки ако не ми заспат целите силиконови стелки. На ски обувки дабело съм слагал пети силиконови, защото ако не ги стегна усещам че ми се повдига петата при законтряне и се намаля контрола. Ако стегна ски обувките, не ми се повдига петата, обаче ми е много неконфортно. С цели силиконови силиконови стелки на ски обувки още не съм пробвал, но времето е мое.
VGA:Във Варна има много неща, но всеки знае, че Бургас е морската ски-столица на България!
Всичко, което е далеч от морето е дълбока провинция - Ърнест Хемингуей
Щастието не е дадено всекиму. Съжалявам другите! Гъди.

Запоследно променено от gydi : 24-02-2011 в 19:28.
gydi Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 24-02-2011, 20:47     #325
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Не помагат. Стелките. Палеца ми пак е син. Почна ли да подскачам повече и -К..р. Еб..л съм го...пак ще търся обувки.
Стари 24-02-2011, 21:27     #326
stenly666
СНЕГОЛАЗ

Дата на присъединяване: Feb 2005
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Не помагат. Стелките. Палеца ми пак е син. Почна ли да подскачам повече и -К..р. Еб..л съм го...пак ще търся обувки.
Вземи си от ония шарените с връзкачите фул мил ли, тил ли и ги носи олабени.

Сериозно: Аз поради тази причина четвърти сезон карам с есин Бандит...,но за съжаление не съм фешън и шъ го сменям и като си помисля ква драма ме чака.....направо
Стари 12-12-2011, 13:33     #327
eeasss
Senior Member

Дата на присъединяване: Aug 2007
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на eeasss
Начално

Последна информация от Екипировка, BlackDiamond спират да пройзвеждат метод-а, и ще правят Фактор с по нисък флекс - 110. От следващата година би трябвало да го вкарат и в България. В този ред на мисли, ако някой знае къде освен в Екипировка се продава Метод ще се радвам да сподели, търся си 27ми номер

Запоследно променено от eeasss : 12-12-2011 в 13:38.
eeasss Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-12-2011, 14:23     #328
dimitard
Senior Member

Начално

Това не е валидно от догодина, ами от тази година, и беше ясно още от Февруари 2011-та. Та актуалните модели от пауър серията в момента са Factor 110, Factor 130 и Shiva - т.е. Method и в момента не се предлага от BD, и всичко което се продава е от сезон 2010 или по-рано ....(с други думи в бг няма да намериш....)
Стари 12-12-2011, 22:36     #329
flirty
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2009
Изпрати съобщение чрез skype; на flirty
Начално

http://www.salomonfreeski.com/bg/min...uest14_fw11-12

Приличат на комбинирани! Много добре са ги изпипали. Красиви са!
Стари 12-12-2011, 23:18     #330
BORKO
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2006
Начално

Чалгата влиза с 200 в бекънтрито http://shop.tecnicausa.com/Product/0...-boots-cochise тия ги видях на витрина в Ла Граф.
BORKO Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 23-12-2011, 11:04     #331
eeasss
Senior Member

Начално

Хора, имам един венерически (да се чете генерически) въпрос относно комбинираните обувки. Изчетох всичко каквото намерих във форума по въпроса, но още не са ми ясни някои неща относно този вид обувки и по специално тези с алпин туринг байндинг:

1) Обувка с туринг байндинг (динафит) може ли да се карат нормално (безопасно) с алпийски автомат)
2) Ако да - хубаво, ако не - това значи ли, че не могат да се карат безопасно и с панти от рода на диамир?

Ако взема за пример новата пантаджийска обувка на BD - Прайм, която е налична и в България, в manual-а и пише, че принципно може да се кара с алпийски автомати, но обувката не е сертифицирана, тоест не е сигурно, че ще се отвори когато трябва.

За комбинираните обувки, които не са с динафит байндинг ясно - мисля, че всички които проверих могат да се карат с алпийски автомати без проблеми.

Запоследно променено от eeasss : 23-12-2011 в 12:57.
eeasss Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 23-12-2011, 11:12     #332
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отeeasss Разгледай мнение
Хора, имам един венерически (да се чете генерически) въпрос относно комбинираните обувки. Изчетох всичко каквото намерих във форума по въпроса, но още не са ми ясни някой неща относно този вид обувки и по специално тези с алпин туринг байндинг:

1) Обувка с туринг байндинг (динафит) може ли да се карат нормално (безопасно) с алпийски автомат)
2) Ако да - хубаво, ако не - това значи ли, че не могат да се карат безопасно и с панти от рода на диамир?

Ако взема за пример новата пантаджийска обувка на BD - Прайм, която е налична и в България, в manual-а и пише, че принципно може да се кара с алпийски автомати, но обувката не е сертифицирана, тоест не е сигурно, че ще се отвори когато трябва.

За комбинираните обувки, които не са с динафит байндинг ясно - мисля, че всички които проверих могат да се карат с алпийски автомати без проблеми.
адвокатите на производителите са казали да се пише, че не става ...

Можеш да караш спокойно комбинирана обувка с алпийски автомат, който има регулиране на височината (например някои соломони). Диамирите също имат.

съвсем отделен въпрос е защо по дяволите искаш да караш обувка като БД Прайм с алпийски автомат ...
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 23-12-2011, 12:04     #333
orlincho
Ентусиаст

Дата на присъединяване: Feb 2008
Начално

Да подметна, че Динафит обувка с туринг предна и задна плочка влизат и в автомат на който не му се регулира предницата. Примера е с VIST и Dynafit ZZeus. обувката има и алпийски плочки които ще продължават да си седят в кутията незиползвани.

Алпийският автомат работи по-добре с туринг обувки когато има по-добра система за опора на предница на обувката която позвлоява плъзгане на пластина (AFD - Anti Friction Device)

или нещо подобно (тиролия).
.

Забележка - алпийските автомати до ДИН 12 се правят със такива системи - тези с по-висок ДИН не. Пример LOOK Pivot 14Пластината е тефлонова но е неподвижна.

Другия проблем който си остава е, че гумената подметка се дефотмира при промяна на ъгъла на усилие който прилагаш и това нарушава контрола и прехвърлянето на това усилие към ската.
We skiers are a strange breed. When most of society is running for cover, we find ourselves rejoicing at the sight of a cold low pressure system circling on the Satellite loop. We yearn for the feeling of cold powder snow blowing in our faces. Inside a swirling maelstrom of snowflakes, we feel most free.
orlincho Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 24-12-2011, 18:44     #334
eeasss
Senior Member

Начално

Благодаря за съветите! В крайна сметка се спрях на BD Prime. Ходих да ги разтъпча днес на Витоша, първите впечатления са, че обувката е уникално лека, аз такова нещо не съм виждал, просто не се усеща като тежест на краката в режим ходене. На спускане като твърдост ми се стори подобна на старият ми Salomon X-Wave, BD претендират, че флекса е 110 и обувката се усеща така. Общо взето най-доброто от двата свята, което може би е очаквано, предвид цената и. Като я покарам по по-разнообразни терени ще напиша повече впечатления.
Стари 26-12-2011, 18:48     #335
hwarang
Pray For Snow

Начално

Искам да попитам дали има смисъл да си сменя сегашните ски обувки:

http://www.lockwoods.com/ski-boots/s...prod_2595.html

за

http://www.backcountry.com/garmont-a...t-mens-gar0146

Защото чувам различни мнения

2014-2015/15, 2015-2016/7, 2016-2017/8
Стари 26-12-2011, 19:00     #336
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Абсурд. Точно тази смяна е безумна. Че трябва да смениш горните обувки с нещо по-чиваво е ясно, но точно за тоя кашкавал е абсурд.
Стари 26-12-2011, 19:02     #337
dimitard
Senior Member

Начално

Ако ще пантиш...що да не ги смениш....
Стари 26-12-2011, 19:05     #338
BORKO
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2006
Начално

Щото са мега грозни преди всичко
BORKO Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 26-12-2011, 19:06     #339
dimitard
Senior Member

Начално

Дали има значение - като ще ги пазарува за 200лв....http://www.befsa.com/forum/showthread.php?t=7291
Стари 26-12-2011, 19:08     #340
hwarang
Pray For Snow

Начално

За мен няма значение дали са грозни, но не съм карал с такива обувки досега и затова питам. Ама като нямам панти... май няма много смисъл.

2014-2015/15, 2015-2016/7, 2016-2017/8
Отговор

Tags
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 21:16.