![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2016
|
![]() Лошото е ,че няма дългосрочни прогнози ,не се знае този имплант колко ще издържи 5 ли ,10 ли ,15 години ,а и възстановяването ,доколкото съм запознат от чуждите форуми ,е доста сериозно .За Actifit имплантите има добри мнения ,мисля ,че Тони Георгиев слага такива .Те представляват пореста структура от биоразградим полимер ,който се зашива за останалата част от човешкия менискус .И действа един вид ,като скеле за да може тялото да изгради собствена тъкан по него .Доколкото съм запознат ,на мястото на премахнатия менискус ,тялото започва да изгражда тъкан ,но това става много бавно и недостатъчно ,заради слабото кръвоснабдяване .
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2015
|
![]() ![]() Запоследно променено от Myashkov : 25-11-2016 в 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2011
|
![]() Аз пък мисля, че за да оправдаят ЯРМ пред касата или изпразнения джоб на пациента, сякаш задължително пишат по някоя лезия. Самия ТониГеоргиев казва, че ЯРМ не е 100%. Четете, мислете и не бързайте.
Не съм му фен. Спасих човек от излишна операция. http://www.vbox7.com/play:276b7e6c чуйте около 11 минута. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Наистина не е стопроцентов резонанса ,а зависи и кой го разчита ,но все пак е някакъв ориентир .Но при артроскопията ,като мушне камерата ,вече всичко се вижда .Моят съвет е веднага да се обръща внимание на травмите в коляното ,да не се чака ,да не се отлага !Аз в началото преди 2-3 години имах едно прещракване в коляното ,когато играех футбол,все едно се вадеше за момент ,с лек дискомфорт за около 10 секунди след което всичко се оправяше и продължавах да тичам ,като кон .Това ставаше рядко може би веднъж ,два пъти в месеца ,не му обърнах внимание ,защото мислех ,че е нещо незначително и така до миналата година ,когато пак при футбол ми блокира коляното .Починах месец-два ,раздвижих го ,викам си няма да бързам с операция ,цял живот съм бил спортист и не вярвах ,че мога да получа тежка контузия .Но последваха още един-два по-леки блокажа на коляното и така ми махнаха над 60 процента от медиалния менискус ,без да може да се зашие .Така ,че моят съвет е ,ако сте имали блокиране ,друга тежка травма или дискомфорт в коляното ,потърсете решение на проблема ,защото с времето няма да мине ,а ще стане по-зле и ще съжалявате ,че не сте предприели действие по-рано .Съгласен съм също ,че има много безобразия в здравната система ,много порочни практики ,но нека Бог и бъде съдник ,те са положили Хипократова клетва ,те ще отговарят .
Запоследно променено от Getoviq : 20-08-2016 в 23:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
да се информираме, а не да се доверяваме на "касичката" за пари |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Бях при доктора и да споделя за който се интересува , актифит импланта струва 5 000 лева ,като сложиш конци,такси и т.н работата отива на около 6 бонбона .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2016
|
![]() Здравейте след направеният ЯМР се оказа че имам хипертрофирала медиопателарна плика или така нар.плика синдром , плика в коляното
Докторът ми препоръча консервативно лечение с растежни фактори или още известно метод с кръвна плазма.Някой правил ли си ги е , и адекватно ли е лечението по този начин , понеже ми казаха в болницата че рядко се стигало до операция и първо се процедирало консервативно с лечението. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2016
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ![]() Запоследно променено от Myashkov : 25-11-2016 в 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Браво ,ти си се възстановил по—бързо и от Луис Суарез (беше скъсал мениск и го върнаха в игра за 3,4 седмици) .Предполагам разкъсването не е било голямо и надали са ти махнали повече от 20—30 процента от менискуса .Вътрешен или външен мениск ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Sep 2012
|
![]() Да ви споделя и аз моят проблем:
Преди четири години скъсах ПКВ на ляво коляно при игра на баскетбол( момчето срещу мен блокира топка и при приземяването ми, с неговото коляно удари моето, коляното изпука вътре и строполих на паркета). По спомени коляното се поду бързо. След като спадна отока, започнах да ходя нормално но имах проблем с качването по стълби. Започнах да ходя по доктори и всички при които ходих, казаха - менискус! Реших да направя артроскопия във Варна( не му помня името на доктора), но в момента в който вкара камерата в коляното, каза:"Менискусът е здрав, връзката е скъсана".Реших да се оперирам при проф. Аспарухов. В рамките на по-малко от 30 дни успях да сгъна крака на повече от 120 градуса. Въпреки това, след четири години, продължавам да имам дискомфорт в него. Разказвам всичко това, защото имам нов проблем, но този път другия крак, отново на баскетбол, този път при по-различна ситуация. Бягайки назад, за да пресека топка и отскачайки, при приземяването на десният крак, коляното поддаде, усука се крака и изпука в страни( от двете страни по спомени). Случката същата - строполяване на паркета, трудно стъпване и временно усещане на нестабилност в ставата( поддаване на коляното навътре). Това се случи преди шест дни. На следващият ден имах лек отток но ходя сравнително добре, изкачвам стълби без никакъв проблем, сгъвам крака без никакъв проблем. Имам поносима болка в коляното в дясно под капачката при по -бързо ходене и при пълна разгъване на крака. Ходих отново на няколко ортопеда, които въртяха, усукваха и натискаха крака всячески- нямам болка. Не усещам и " халтавост" на коляното.Днес, правих ЯМР, и резултата е лезия на ПКВ . Въпросът ми е малко лаически, но все пак:При всичко, което изредих, като усещания, различни от предишната травма,дали е възможно да се касае, за нещо по-различно от цитираната по-горе диагноза? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ![]() Запоследно променено от Myashkov : 07-12-2016 в 06:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() Все пак,целта на всичко което обясних беше да получа някакъв, що-годе адекватен отговор, до колкото и въпроса го позволява естествено. Така че,ако не можеш да ми дадеш такъв,си запази остроумието зя себе си! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() На така зададен въпрос би трябвало да си напълно наясно, че единственият възможен отговор е „Естествено, че е възможно“ както и, че подобен отговор с нищо не променя това, което вече знаеш.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() 1. Играй още баскетбол.
2. Включи и футбол. 3. И докторите семейства хранят. Та така.
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
![]() Запоследно променено от rado1313 : 21-11-2016 в 21:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Mar 2013
|
![]() Спри с баскетбола и започни със ски. Споко шансовете да прецакаш нещо по теб не намаляват. Дотук с шегите
![]() След като си направил ЯМР, ако си във Варна отиди до ортопедията на Света Марина, със сигурност ще ти дадат, по-адекватно становище от това на образната диагностика. В началото на 2015 след падане на ски имах абсолютно същите симптоми които описваш - Остри болки при ходене, и чувство че коляното ще подаде и ще се сгъне на обратно (това беше единственото чувство за нестабилност), невъзможност да сгъна максимално коляното, лек оток. След една седмица острите болки при ходене изчезнаха и ме болеше само при усукващи движения от външна страна на капачката, постепенно и тези болки затихваха и до една година изчезнаха. Чувството за обратно огъване изчезна също за около година. След около 8 месеца можех да сгъвам коляното си на макс. В рамките на година всичко отмина. Относно прегледите - ходих на ехограф и ЯМР, посетих четири ортопеда, като двама от тях бяха Т.Георгиев и А.Мурадов. Становището на образната диагностика беше лезия (разкъсване) на ПКВ и някаква киста (не помня как се казваше). Препоръките на ортопедите варираха от нищо ти няма, през имаш леки разкъсвания но не си за операция, до трябва да се оперира единия сноп на ПКВ. Поради факта че самия аз не усещах характерните нестабилности при скъсана ПКВ реших да се доверя на ортопедите които ме посъветваха да не се оперирам и не съжалявам. Бих те посъветвал ако нямаш разкъсване на менискус да изчакаш поне една година с по-сериозни интервенции като преглед с артроскоп и операции. Запоследно променено от Krasimir : 22-11-2016 в 10:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ![]() Запоследно променено от Myashkov : 07-12-2016 в 06:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
![]() Инъче, ви благодаря за отговорите,дори и за саркастичните такива ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() [quote=Krasimir;152954]Спри с баскетбола и започни със ски. Споко шансовете да прецакаш нещо по теб не намаляват. Дотук с шегите
![]() След като си направил ЯМР, ако си във Варна отиди до ортопедията на Света Марина, със сигурност ще ти дадат, по-адекватно становище от това на образната диагностика. В началото на 2015 след падане на ски имах абсолютно същите симптоми които описваш - Остри болки при ходене, и чувство че коляното ще подаде и ще се сгъне на обратно (това беше единственото чувство за нестабилност), невъзможност да сгъна максимално коляното, лек оток. След една седмица острите болки при ходене изчезнаха и ме болеше само при усукващи движения от външна страна на капачката, постепенно и тези болки затихваха и до една година изчезнаха. Чувството за обратно огъване изчезна също за около година. След около 8 месеца можех да сгъвам коляното си на макс. В рамките на година всичко отмина. Относно прегледите - ходих на ехограф и ЯМР, посетих четири ортопеда, като двама от тях бяха Т.Георгиев и А.Мурадов. Становището на образната диагностика беше лезия (разкъсване) на ПКВ и някаква киста (не помня как се казваше). Препоръките на ортопедите варираха от нищо ти няма, през имаш леки разкъсвания но не си за операция, до трябва да се оперира единия сноп на ПКВ. Поради факта че самия аз не усещах характерните нестабилности при скъсана ПКВ реших да се доверя на ортопедите които ме посъветваха да не се оперирам и не съжалявам. Бих те посъветвал ако нямаш разкъсване на менискус да изчакаш поне една година с по-сериозни интервенции като преглед с артроскоп и операции.[ "трябва да се оперира единия сноп на ПКВ. " ![]() Запоследно променено от dewly : 14-01-2017 в 14:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|