Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 17-08-2016, 12:00     #2221
Getoviq
Junior Member

Дата на присъединяване: Jul 2016
Начално

Лошото е ,че няма дългосрочни прогнози ,не се знае този имплант колко ще издържи 5 ли ,10 ли ,15 години ,а и възстановяването ,доколкото съм запознат от чуждите форуми ,е доста сериозно .За Actifit имплантите има добри мнения ,мисля ,че Тони Георгиев слага такива .Те представляват пореста структура от биоразградим полимер ,който се зашива за останалата част от човешкия менискус .И действа един вид ,като скеле за да може тялото да изгради собствена тъкан по него .Доколкото съм запознат ,на мястото на премахнатия менискус ,тялото започва да изгражда тъкан ,но това става много бавно и недостатъчно ,заради слабото кръвоснабдяване .
Getoviq Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-08-2016, 20:33     #2222
Myashkov
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2015
Начално

Запоследно променено от Myashkov : 25-11-2016 в 19:18.
Myashkov Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 20-08-2016, 21:21     #2223
dewly
Senior Member

Дата на присъединяване: May 2011
Начално

Аз пък мисля, че за да оправдаят ЯРМ пред касата или изпразнения джоб на пациента, сякаш задължително пишат по някоя лезия. Самия ТониГеоргиев казва, че ЯРМ не е 100%. Четете, мислете и не бързайте.
Не съм му фен. Спасих човек от излишна операция.

http://www.vbox7.com/play:276b7e6c
чуйте около 11 минута.
dewly Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 20-08-2016, 23:02     #2224
Getoviq
Junior Member

Начално

Наистина не е стопроцентов резонанса ,а зависи и кой го разчита ,но все пак е някакъв ориентир .Но при артроскопията ,като мушне камерата ,вече всичко се вижда .Моят съвет е веднага да се обръща внимание на травмите в коляното ,да не се чака ,да не се отлага !Аз в началото преди 2-3 години имах едно прещракване в коляното ,когато играех футбол,все едно се вадеше за момент ,с лек дискомфорт за около 10 секунди след което всичко се оправяше и продължавах да тичам ,като кон .Това ставаше рядко може би веднъж ,два пъти в месеца ,не му обърнах внимание ,защото мислех ,че е нещо незначително и така до миналата година ,когато пак при футбол ми блокира коляното .Починах месец-два ,раздвижих го ,викам си няма да бързам с операция ,цял живот съм бил спортист и не вярвах ,че мога да получа тежка контузия .Но последваха още един-два по-леки блокажа на коляното и така ми махнаха над 60 процента от медиалния менискус ,без да може да се зашие .Така ,че моят съвет е ,ако сте имали блокиране ,друга тежка травма или дискомфорт в коляното ,потърсете решение на проблема ,защото с времето няма да мине ,а ще стане по-зле и ще съжалявате ,че не сте предприели действие по-рано .Съгласен съм също ,че има много безобразия в здравната система ,много порочни практики ,но нека Бог и бъде съдник ,те са положили Хипократова клетва ,те ще отговарят .

Запоследно променено от Getoviq : 20-08-2016 в 23:07.
Стари 12-09-2016, 09:21     #2225
dewly
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отGetoviq Разгледай мнение
Наистина не е стопроцентов резонанса ,а зависи и кой го разчита ,но все пак е някакъв ориентир .Но при артроскопията ,като мушне камерата ,вече всичко се вижда .Моят съвет е веднага да се обръща внимание на травмите в коляното ,да не се чака ,да не се отлага !Аз в началото преди 2-3 години имах едно прещракване в коляното ,когато играех футбол,все едно се вадеше за момент ,с лек дискомфорт за около 10 секунди след което всичко се оправяше и продължавах да тичам ,като кон .Това ставаше рядко може би веднъж ,два пъти в месеца ,не му обърнах внимание ,защото мислех ,че е нещо незначително и така до миналата година ,когато пак при футбол ми блокира коляното .Починах месец-два ,раздвижих го ,викам си няма да бързам с операция ,цял живот съм бил спортист и не вярвах ,че мога да получа тежка контузия .Но последваха още един-два по-леки блокажа на коляното и така ми махнаха над 60 процента от медиалния менискус ,без да може да се зашие .Така ,че моят съвет е ,ако сте имали блокиране ,друга тежка травма или дискомфорт в коляното ,потърсете решение на проблема ,защото с времето няма да мине ,а ще стане по-зле и ще съжалявате ,че не сте предприели действие по-рано .Съгласен съм също ,че има много безобразия в здравната система ,много порочни практики ,но нека Бог и бъде съдник ,те са положили Хипократова клетва ,те ще отговарят .
Така е, "нека Бог и бъде съдник", но ако те боли 5 години след операция е добре да не чакаме съда, а многоооооого, многоооооого

да се информираме, а не да се доверяваме на "касичката" за пари
Стари 14-09-2016, 15:11     #2226
Getoviq
Junior Member

Начално

Бях при доктора и да споделя за който се интересува , актифит импланта струва 5 000 лева ,като сложиш конци,такси и т.н работата отива на около 6 бонбона . .Между другото темата е много добре озаглавена "Купувам ново коляно " .
Стари 26-09-2016, 11:39     #2227
toti_roma86
Junior Member

Дата на присъединяване: Apr 2016
Начално Растежни фактори - АСР , кръвна плазма .

Здравейте след направеният ЯМР се оказа че имам хипертрофирала медиопателарна плика или така нар.плика синдром , плика в коляното
Докторът ми препоръча консервативно лечение с растежни фактори или още известно метод с кръвна плазма.Някой правил ли си ги е , и адекватно ли е лечението по този начин , понеже ми казаха в болницата че рядко се стигало до операция и първо се процедирало консервативно с лечението.
toti_roma86 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 26-09-2016, 12:52     #2228
toti_roma86
Junior Member

Дата на присъединяване: Apr 2016
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отasdf1234 Разгледай мнение
Здравейте, някой да знае нещо повече за "плика синдром", че и на мен ми дадоха такава диагноза след ЯМР, но ми се струва най-вероятно, тъй като нямам 2 мнения на лекари за това, но 4 човека до сега са ми казвали различни неща.Взех за най- правилен отговорът, че е плика синдром защото в най-общи линии до колкото мога да повторя мнението на артроскописта и травматолог е, че при рязка смяна на посоката на бягане(усукване на коляното) се е откъснала някаква част от вътрешността на коляното и е застанала между двете кости..бедрената и долната. И за това при по голмямо отпускане върху кракът болката се засилва, защото пликата притиска. Също така мога да кажа, че на много мека повърхност мога да бягам, например на мека пръст, докато на футболен терен е абсурд да си го помисля. Този същият, който ми даде тази диагноза ми каза да се опитам да я забравя тая плика и да ходя на плуване, тъй като е имало случай от плуването да се освободи тази плика от мястото където е заседнала. А вече, ако не стане така - не било проблем да се оправи с артроскопия.
Вече минаха 8 месеца, защото незнам мога ли да имам доверие на тази хипотези при положение, че не ми е потвърдена от друг лекар и някой хора твърдят, че артроскопистите едва ли не си измислили тая плика за да оперират.

Ще съм благодарен ако някой ми даде някакъв отговор.
Здравей Аз също имам плика , предложиха ми инжекций с кръвна плазам , ти оправили се?
toti_roma86 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-10-2016, 19:27     #2229
Myashkov
Senior Member

Начално

Запоследно променено от Myashkov : 25-11-2016 в 19:18.
Стари 21-10-2016, 18:35     #2230
Getoviq
Junior Member

Начално

Браво ,ти си се възстановил по—бързо и от Луис Суарез (беше скъсал мениск и го върнаха в игра за 3,4 седмици) .Предполагам разкъсването не е било голямо и надали са ти махнали повече от 20—30 процента от менискуса .Вътрешен или външен мениск ?
Стари 21-11-2016, 17:22     #2231
rado1313
Junior Member

Дата на присъединяване: Sep 2012
Начално

Да ви споделя и аз моят проблем:

Преди четири години скъсах ПКВ на ляво коляно при игра на баскетбол( момчето срещу мен блокира топка и при приземяването ми, с неговото коляно удари моето, коляното изпука вътре и строполих на паркета). По спомени коляното се поду бързо. След като спадна отока, започнах да ходя нормално но имах проблем с качването по стълби. Започнах да ходя по доктори и всички при които ходих, казаха - менискус! Реших да направя артроскопия във Варна( не му помня името на доктора), но в момента в който вкара камерата в коляното, каза:"Менискусът е здрав, връзката е скъсана".Реших да се оперирам при проф. Аспарухов. В рамките на по-малко от 30 дни успях да сгъна крака на повече от 120 градуса. Въпреки това, след четири години, продължавам да имам дискомфорт в него. Разказвам всичко това, защото имам нов проблем, но този път другия крак, отново на баскетбол, този път при по-различна ситуация. Бягайки назад, за да пресека топка и отскачайки, при приземяването на десният крак, коляното поддаде, усука се крака и изпука в страни( от двете страни по спомени). Случката същата - строполяване на паркета, трудно стъпване и временно усещане на нестабилност в ставата( поддаване на коляното навътре). Това се случи преди шест дни. На следващият ден имах лек отток но ходя сравнително добре, изкачвам стълби без никакъв проблем, сгъвам крака без никакъв проблем. Имам поносима болка в коляното в дясно под капачката при по -бързо ходене и при пълна разгъване на крака. Ходих отново на няколко ортопеда, които въртяха, усукваха и натискаха крака всячески- нямам болка. Не усещам и " халтавост" на коляното.Днес, правих ЯМР, и резултата е лезия на ПКВ . Въпросът ми е малко лаически, но все пак:При всичко, което изредих, като усещания, различни от предишната травма,дали е възможно да се касае, за нещо по-различно от цитираната по-горе диагноза?
rado1313 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-11-2016, 17:55     #2232
Myashkov
Senior Member

Начално

Запоследно променено от Myashkov : 07-12-2016 в 06:52.
Стари 21-11-2016, 20:04     #2233
rado1313
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMyashkov Разгледай мнение
1. Спри го тоя баскетбол
2. Иди на лекар
3. Пък ше почерпиш...
Не знам как не се бях сетил за първите два пукнта!
Все пак,целта на всичко което обясних беше да получа някакъв, що-годе адекватен отговор, до колкото и въпроса го позволява естествено.
Така че,ако не можеш да ми дадеш такъв,си запази остроумието зя себе си!
Стари 21-11-2016, 20:07     #2234
Сале
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отrado1313 Разгледай мнение
Не знам как не се бях сетил за първите два пукнта!
Все пак,целта на всичко което обясних беше да получа някакъв, що-годе адекватен отговор, до колкото и въпроса го позволява естествено.
Така че,ако не можеш да ми дадеш такъв,си запази остроумието зя себе си!
На така зададен въпрос би трябвало да си напълно наясно, че единственият възможен отговор е „Естествено, че е възможно“ както и, че подобен отговор с нищо не променя това, което вече знаеш.
Сале Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-11-2016, 21:02     #2235
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

1. Играй още баскетбол.
2. Включи и футбол.
3. И докторите семейства хранят.

Та така.
Стари 21-11-2016, 21:30     #2236
rado1313
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
1. Играй още баскетбол.
2. Включи и футбол.
3. И докторите семейства хранят.

Та така.
Я! Още един остроумник!:woow!За ските нещо да кажеш

Запоследно променено от rado1313 : 21-11-2016 в 21:44.
Стари 22-11-2016, 10:29     #2237
Krasimir
Member

Дата на присъединяване: Mar 2013
Начално

Спри с баскетбола и започни със ски. Споко шансовете да прецакаш нещо по теб не намаляват. Дотук с шегите
След като си направил ЯМР, ако си във Варна отиди до ортопедията на Света Марина, със сигурност ще ти дадат, по-адекватно становище от това на образната диагностика.
В началото на 2015 след падане на ски имах абсолютно същите симптоми които описваш - Остри болки при ходене, и чувство че коляното ще подаде и ще се сгъне на обратно (това беше единственото чувство за нестабилност), невъзможност да сгъна максимално коляното, лек оток.
След една седмица острите болки при ходене изчезнаха и ме болеше само при усукващи движения от външна страна на капачката, постепенно и тези болки затихваха и до една година изчезнаха. Чувството за обратно огъване изчезна също за около година. След около 8 месеца можех да сгъвам коляното си на макс. В рамките на година всичко отмина.
Относно прегледите - ходих на ехограф и ЯМР, посетих четири ортопеда, като двама от тях бяха Т.Георгиев и А.Мурадов. Становището на образната диагностика беше лезия (разкъсване) на ПКВ и някаква киста (не помня как се казваше). Препоръките на ортопедите варираха от нищо ти няма, през имаш леки разкъсвания но не си за операция, до трябва да се оперира единия сноп на ПКВ.
Поради факта че самия аз не усещах характерните нестабилности при скъсана ПКВ реших да се доверя на ортопедите които ме посъветваха да не се оперирам и не съжалявам.
Бих те посъветвал ако нямаш разкъсване на менискус да изчакаш поне една година с по-сериозни интервенции като преглед с артроскоп и операции.

Запоследно променено от Krasimir : 22-11-2016 в 10:34.
Krasimir Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 22-11-2016, 12:00     #2238
Myashkov
Senior Member

Начално

Запоследно променено от Myashkov : 07-12-2016 в 06:52.
Стари 22-11-2016, 19:25     #2239
rado1313
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMyashkov Разгледай мнение
Е-и аз и Ники същото казахме, но сбито. Ако прочетеш трите точки внимателно- ще разбереш, че не се шегуваме-нито аз, нито той.

Само за почерпката всички мълчат....

П.С. В Св.Марина търси д-р Максим Загоров. Оперирал е повечето Член-К@респонденти тук, включително и мен.
Когато,където и каквото кажеш

Инъче, ви благодаря за отговорите,дори и за саркастичните такива
Стари 22-11-2016, 21:00     #2240
dewly
Senior Member

Начално

[quote=Krasimir;152954]Спри с баскетбола и започни със ски. Споко шансовете да прецакаш нещо по теб не намаляват. Дотук с шегите
След като си направил ЯМР, ако си във Варна отиди до ортопедията на Света Марина, със сигурност ще ти дадат, по-адекватно становище от това на образната диагностика.
В началото на 2015 след падане на ски имах абсолютно същите симптоми които описваш - Остри болки при ходене, и чувство че коляното ще подаде и ще се сгъне на обратно (това беше единственото чувство за нестабилност), невъзможност да сгъна максимално коляното, лек оток.
След една седмица острите болки при ходене изчезнаха и ме болеше само при усукващи движения от външна страна на капачката, постепенно и тези болки затихваха и до една година изчезнаха. Чувството за обратно огъване изчезна също за около година. След около 8 месеца можех да сгъвам коляното си на макс. В рамките на година всичко отмина.
Относно прегледите - ходих на ехограф и ЯМР, посетих четири ортопеда, като двама от тях бяха Т.Георгиев и А.Мурадов. Становището на образната диагностика беше лезия (разкъсване) на ПКВ и някаква киста (не помня как се казваше). Препоръките на ортопедите варираха от нищо ти няма, през имаш леки разкъсвания но не си за операция, до трябва да се оперира единия сноп на ПКВ.
Поради факта че самия аз не усещах характерните нестабилности при скъсана ПКВ реших да се доверя на ортопедите които ме посъветваха да не се оперирам и не съжалявам.
Бих те посъветвал ако нямаш разкъсване на менискус да изчакаш поне една година с по-сериозни интервенции като преглед с артроскоп и операции.[
"трябва да се оперира единия сноп на ПКВ. "

Запоследно променено от dewly : 14-01-2017 в 14:19.
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 14:41.