![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
![]() Здравейте,
мисля 1-10 април тази година да покарам в Алпите. Никога не съм ходил и много съм запален! Избрал съм Австрия, пътуване с кола и самостоятелно настаняване. Имам няколко изисквания и въпроси, на които се надявам да ми отговорите. 1) Държа курорта да има ледник и писти около и над 3000м надморска височина 2) Да има колкото се може повече трасета като километраж 3) Да бъде красиво, живописно, и доколкото е възможно, финансово по-достъпно... Досега се заглеждам по Капрун, Цилертал (640км писти с една карта!), Зьолден, Пицтал... Моля за вашите мнения и съвети. Как са тези курорти? Как е най-добре да се намери квартира (трябват ми 2 отделни спални)? Благодаря! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() В Австрия е много яко
![]() В събота се върнахме малка група от Pitztal - избирахме общо взето между същите неща като теб - Kaprun, Zillertal, Pitztal. Избрахме Пизтал защото търсихме място с по-малко туристи - в Пицтал ходят почти само австрийци и някой и друг германец, малко други ![]() спането го уредихме през tiscover.com Гледахме и други сайтове, но този ни даде най-добра цена и най-голям избор. Оetztal звучи точно каквото търсиш - съседната долина на Питцтал, Solden и Kuhtai са там ако не се лъжа. Беше много хубаво при нас, но мисля че не се покрива с искането ти за максимален километраж писти. Има около 50км, повечето сравнително полегати. Примерно черни няма ![]() ![]() Днес ще гледам да досортирам снимките и да пусна галерия. Поздрави и успех с организацията!
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Коце, кажи къде ходихте на тур, мани ги тия писти....
![]()
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Oct 2007
|
![]() Цилертал е страхотно. Бях там началото на февруари, но като цяло нямаше много сняг. Една от кабинките води до глетчер. Мястото си заслужава много. Няма да успееш да караш на едно и също място два дни
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Linker Fernerkogel, 3277m
Ще му оспамим на човека темата ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Оооо...ДА!
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ние бяхме една силна група в Зьолден в края на Януари, когато липсата на сняг беше отчайваща и въпреки това успяхме да попудрим 2 дена. Писти - бол, ледници - 3 броя над 3000 метра, гледки - уникални, даже има и специални платформи откъдето можеш да правиш 360 панорама. Спането ни излезе по 130 EUR на човек за 7 дена, резервирах през atraveo.com. Недостатък е, че е доста известен курорт и има много туристи, вкл. и руснаци, но както във всички алпийски курорти в които съм ходил досега съоръженията са предвидени да поемат капацитета на легловата база и опашки почти няма.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
![]() http://www.sulden.com/en/solda/winte...outh-tyrol.asp
Последното ми открите ...от което съм много горд ![]()
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Мерси на всички за отговорите!
Само да уточня: карам само по пистите ![]() blueavalanche, на какво място точно сте спали за такива пари? Ние сме двама възрастни с 1 дете и искаме отделна стая за детето. Какъв тип "квартира" ни трябва - хотел, вила, апартамент? желателно е да е със закуска. Има ли значение колко е отдалечено от лифта? Може ли с колата да се ходи до него, паркинги има ли?... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ние бяхме за 125 Евро на човек в къща за гости. 4 човека, две спални.
По принцип паркинг има, но има и Ski Bus-чета навсякъде, които те карат бързо и удобно до целта, без да мислиш къде ще оставиш колата и т.н. Обикновено когато избираш място за спане пише и колко е разстоянието до спирката на автобуса ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() Коце не се прави, ами дай да гледаме снимките от Австрия, вече ги пусна във фейсбука, ама друго си е тука да видим
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() И тука ги има вече
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2010
|
![]() А как стои въпроса с застраховката в Цилертал? Включена ли е в цената на лифт картата?
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Искам да знам и друго:
Как точно са свързани ски зоните в Цилертал (460км писти)? Може ли например човек да се качи на ледника и оттам да има достъп до другите ски зони само чрез пистите и лифтовете? Има ли връзка отвсякъде за навсякъде? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() не виждам връзка...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2006
|
![]() Връзка между ски-зоните, включени в т.нар. superskipass с лифтове и писти има само между 3-те зони на Zillertal Arena, частите на ски-зоната над Mayrhofen (с изключение на Ahorn, което е от другата страна на долината), както и Hochzillertal - Hochfugen. Между тези места, както и до Hintertux, връзките са ски-бусове. Най-стратегически разположен според мен е Mayrhofen, като на сравнително равни разстояния от него в двете посоки по долината се падат Hintertux и KAltenbach (Hochzillertal-Hochfugen), малко по-наблизо е Zell am Ziller, от където има достъп до цялата Zillertal Arena само с лифтове и спускания. За всяко от изброените места ти трябва минимум 1 ден, т.е. и да имаха връзка с лифтове, при положение, че нощуваш на едно място, нямаше да можеш да обиколиш кой знае колко в рамките на един ден. Ние се установихме в Mayrhofen, като за дните в Hintertux, Zillertal Arena и Hochzillertal-Hochfugen, ползвахме колата си, защото ски-бусовете пристигат малко по-късно от отварянето на лифтовете, а искахме да отворим с първия и затворим с последния лифт съответната ски-зона
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
И аз това се чудех - къде е по-стратегическо място: някъде по средата на долината, близо до ски лифтове, по-високо в планината, на по-живописно и спокойно място, до път и т.н... Мисля да се придвижваме с колата, но гледам има и къщи отдалечени на 20-тина километра - не ми се шофира всеки ден на разстояния от тук до Боровец! Искам да ми е по-спокойно, а и меракът отдавна ми е за глетчер та гледам нещо по-близо до него... Наистина ли през април не става?! Това ме учудва - дори Банско е ок през април... Зьолден пък е още по-далече от София... Освен Зьолден, Капрун и Пицтал кои други глетчерни курорти са добри? Както и да е засега съм се настроил за Цилертал и най-вероятно ще отида там. Последно за квартирата: задължително ли е да резервираме предварително или може и на място да се спазари. Все пак е април... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2006
|
![]() Глетчерът е най-малката от всичките изброени ски-зони, иначе е най-живописната. Не мога да кажа "не става", там ще правят изкуствен сняг като обезумяли, но тая зима си е "слаба" и там (имам предвид конкретно положението в момента, други зими сигурно става и през май), а всичко освен Hintertux е ниско - разгледай по интерактивната карта височините. Миналата седмица след снеговалежа, снегът си отиде за един ден от долината, а горе темепературите бяха положителни. Ако въобще можеше да се слезе със ски, а не с лифт до долу, то беше по локви изкуственяк. Разбира се, може да имаш късмет и да вали още, това са Алпите все пак, но в Зьолден няма да имаш нужда от тоя късмет. За квартирата нямам представа как стои въпросът на място. След 15 часа път, предпочитам да има нещо резервирано. Може да поразпиташ за другите места в Австрия, отговарящи на твоите изисквания, във форума на ПСС, защото тук хората се интересуват основно от извънпистово каране.
Запоследно променено от Nadya : 11-03-2011 в 09:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() В Zell am Ziller има ли магазини от типа на Била, удобно ли е за пазаруване там.
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|