![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2017
|
![]() Здравейте
![]() ![]() Та искам да попитам ако има патили - колко време след случката сте карали, можете ли да препоръчате рехабилитатор, има ли нещо по-специално при възстановяването (и после карането)? Казаха ми, че до края на месеца трябва да е обездвижено рамото, а после рехабилитация, но нищо повече - за момента не знам каква ще е рехабилитацията и колко време ще продължава. Предполагам първоначално ще е "вдървена" ставата, понеже месец няма да е движена, а и 100% ще има атрофия на мускули, но до там. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
CEO of Shred
|
![]() Аз си го извадих доста жестоко на уейк 2013та в Англия - наместваха ми го с пълна упойка в болница. После няколко седмици ходих с лента през врата - посъветваха ме да не го обездвижвам напълно, за да не се вдърви и атрофира твърде. След това доста упражнения в продължение на няколко месеца - свободно с ръцете и с гирички от по 1.5кг. Ластици също помагат, но тогава не ползвах. Някъде около месец след случката ги започнах.
3 години нямах никакви проблеми - нито беше излизало повече, нито ме болеше, нито имах ограничения в движението, направо го бях забравил. 2016та паднах със сноуборд с много тежка раница на скорост - извади се и се щракна обратно, докато се търкалях. Няколко месеца по-късно пак се извади, докато карах колело, при това не при падане. От тогава става все по-зле и упражненията, гирите, този път и ластици, не помогнаха кой знае колко. Сега се размества в нелепи ситуации, макар че на цяло не излиза и ще видим кога ще се режа.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Aug 2005
|
![]() Здравей,
И аз съм вадил рамо на ски, но нямаше счупване. Счупването е проблем, защото ще трябва да го обездвижиш докато зарастне. След това съответно повече рехабилитация. Аз карах ски много скоро след травмата, но при мен нещата се подобриха бързо, защото следвах стриктно програмата за рехабилитация. Рамото ми беше на 100% след това, и не съм го пазил. Правих предимно ластици в началото и после доста фитнес. Важно е да възстановиш мускулатурата и да го укрепиш добре за да не се повтори като при mordinbg. Ако повториш и потретиш травмата, връзките не се възстановяват толкова добре и остава халтаво... Не мога да ти препоръчам специалист - най-добре виж с лекуващия лекар, и по възможност в спортна клиника. Дисклеймър: аз не съм лекар и най-добре слушай какво ти пропоръчва твоят и следвай програмата. Бързо въстановяване! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
Мога да ти препоръчам много добър рехабилитатор ако си в София, но първо ти трябва ортопед, който да ти обясни дали, за колко дълго и как трябва да се обездвижи рамото. Ако е за повече от месец раздвижването после е доста гадно - мускулите не само атрофират ами се и схващат жестоко. Личен опит ![]() На теория можеш да караш ски още утре ама нали се сещаш какво ще ти се случи и при най-лекото падане ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Хора,
До колкото съм запознат, нашият любим приятел, скиор и доктор Максим Загоров, се справя много много добре освен с колена и с рамена. Аз лично задължително бих му позвънил при проблеми с рамото. Поздрави. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2012
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
![]() Има едни пичове Лив ту Лифт (http://www.livetolift.com/). Занимават се основно с обездвижени и контузени хора - част от тях са и кинезитерапевти и много си разбират от работата. Аз започнах лятото да тренирам с тях, като много ми помогнаха след като си контузих супер нелепо коляното (ама от толкоз акъл толкоз). Та, препоръчвам.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2017
|
![]() С малко закъснение - благодаря за мненията и контактите. За Live to Lift... познаваме се с тях, че даже и сме работили заедно
![]() ![]() Иначе самото счупване не е сериозно, обездвижено е рамото, но всъшност е доста лека/мека ортезата. За момента не усещам/забелязвам видимо да има атрофия на мускула, ще видим след Нова Година като се видим с ортопеда какво ще каже за продължение. Относно фитнеса - искрено се надявам да не трябва да чакам цяла година - далече съм от идеята за силов трибой, но надеждите са ми точно да мога да се върна към тренировките, за да го укрепя и да избегнем другия сезон повторения - доста хора ме предупредиха, че иде ли повече от 2-3 пъти ваденето отива на операция, която като всеки нормален човек бих избегнал при възможност ![]() Още веднъж благодаря и дано поне има сняг та вие да се радвате на зимата ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2007
|
![]() Василка Вълова
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Запоследно променено от Patzo : 24-12-2017 в 03:08. Причина: коледно парти, с последица кофти рефлекс в пръстите върху клавиатурата |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2008
|
![]() Цитат:
- Статистиката казва, че 85% от хората, извадили си рамото веднъж си го вадят повторно. Ако се стигне до повторно изваждане, бих те посъветвал да си направиш операция, понеже с всяко следващо вадене ставата става все по-халтава. - Бих те посъветвал да си дадеш целия сезон почивка. Едно лошо падане и може да се върнеш в началното положение. - Има начин да се намали риска от вадене. Въпреки, че ставата е увредена, мускулатурата също държи рамото на място. Лека-полека след рехабилитацията е добре да почнеш да тренираш и да не преставаш с тренировките. При мен се случи повторно изваждане от сервис на волейбол, около година и половина след травмата. Бях решил, че всичко е наред и бях поизоставил тренировките и това беше грешка. - от LiveToLift съм много доволен. Записах се при тях 6 месеца след травмата и след 2 месеца тренировки правех набирания, вдигах щанги, ходех на катерене и изобщо бях забравил за травмата. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2009
|
![]() Идеи за добър кинезитерапевт в София? Става дума за ахилиесово сухожилие/пета (също и коляно, рамо).
ПП: не търся чекръкджия. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() А какво им е ако не е тайна?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2019
|
![]() Здравейте! Закъсах с коляното и издирвам контакти на д-р Максим Загоров. В гугъл няма актуална информация с негови координати и за това се надявам някой тук да може да ми съдейства.
![]() Благодаря предварително. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Д-р Загоров в момента пори JapoW.
![]()
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
![]() Ортопед Чанев преди година ме прегледа - ахилодония... Нося стелки, все се каня да започна упражнения. второстепенни: плексит (дясно) - вече 5г... при течение и студ ме прерязва... ляво рамо - от 1г - при еднообразни движения или легнал по гръб и увисване на ставите - предната част на рамото (май е бицепса). То така и стана, след едно заспиване на ръката ми от една мацка... ![]() Идеята ми е в скоро време да започна да тренирам в зала с тежести... с треньор, но ми се ще да мина първо през кинезитерапевт - опитен специалист. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Не казваш за кой град иде реч, но аз препоръчвам Live to Lift - работиш с треньор кинезитерапевт
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Абсолютно и безрезервно поькрепям Тояга за тях.
Лазар е факир.
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
Косьо работи с много спортисти, самият той е бивш спортист и не само от моя личен опит с него (над 10 години за различни проблеми) ами и от доста други хора, които съм водил там имам само положителни отзиви. Меко казано положителни. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
За LTL съм чувал добри неща ![]() ![]() |
|