![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
|
Функции на темата | Display Modes |
|
![]() |
![]() |
Member
|
![]() здравейте,
тази година реших да се направя на по умен и предприех предсезонно тренировки във фитнес зала с идеята като изляза на пистата да съм по-железен и съответно да ми е по - густо карането . потих се по стотина различни начина. правих клякания с щанги, които уж заякват краката и т.н. Всяка седмица качвах килограмите и като цяло си качих силата в краката. обаче, проблема дойде, че като се качих на пистата, се оказа, че от 2 месеца тренировки в залата, няма никакъв ефект. Бабуните направо ми разбиха краката. Дори ми се стори, че болката в мускулите доиде по рано от като карах миналата година. някой има ли идея за това какви натоварвания и по какъв начин спомагат за тонуса на пистата?? би ми било интересно ако някои сподели, ако е експериментирал с физическа подготовка за каране на любителски ски. пс. в интернет има доста материали, обаче те са за професионалните скиори които карат по един , максимум два манша по една две минути на ден. мене ме интересува дали някои знае правилна методика за подготовка за каране от 9 сутринта до 4.30 следобяда без спиране с ядене на лифта. Щото обикновенно караме до дупка. предварително мерси на които пише леко и много сняг
![]() |
![]() |
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() не разбирам: искаш да кажеш, че един състезател няма да може да кара цял ден по пистите на 30% от натоварването което изпитва при състезателно каране?
най-добре виж всичките материали, които излизат преди всеки сезон по списанията и по интернета и прави упражненията които те дават за скиори. важното е да натоварваш точните мускули, издържливостта ще си дойде с времето. нито едно от тези упражнения не е направено за културисти, те са за нормални хора. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
По миналта година бях в обратна ситуация - редовен фитнес със упражнения за сички мускулни групи - всяка трета тренировка целия комплекс за крака (със прасец включително) и нямах никакви грижи при откриването- кеф ти в пудра кеф ти по твърдо. Какво точно правиш в залата ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Като покараш 3-4 пъти и ще се оправиш
![]() ![]() Хайде със Здраве! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Алта, а колко време тренираше? 1, 2, 3 месеца? Това ми по-любопитно. Цяло лято ли си тренирал или само няколко месеца? И за първо лято ли тренираш?
А м/у другото голяма глупост каза с това за 2-та манша? Присъствал ли си на тренировка на състезател? Виждал ли си състезателите какви бутове имат? Твойте такива ли са? :read:
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ами аз тази година започнах края на Септември, с 2 ходения в седмицата на фитнес и повечко упражнения за крака.
В резултат на което, след първия ден от 9 до 16.30 на пистата имах мускулна треска на гърба и ръцете, но не и на краката ![]() Пантите Dynafit пък ги смених с на Odar-a scratch-a, който в комбинация с diamir автоматите и оловните ми обувки lange, тежат безобразните 2.5-3 пъти повече от Dynafit комплекта. Пантенето обаче, с тоя scratch и прилежащите му по ширина колани също не можа да ме разчувства особенно. Което ме навежда на мисълта, че фитнеса трябва да се забрани, като убиец на тръпката ![]() Сега сериозно, не прекалявайте с тежестите и не забравяйте гимнастиката и упражненията за гъвкавост, иначе ефекта е обратен. Дори има книжки на темата - гъвкавост за скиори....
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Vlado - кой ти е казал да пиеш вино без сериозно мезе - месце за предпочитане? Явно много не ги разбираш тия работи ... някой път може да проведем практически курс
![]() За комбинацията лекарства + алкохол - определено си прав но все пак това е изпитана методика, която иам ефект при мен ... не задължавам никои да я прилага. За болката и тренировката - ако някъде те заболи (при каране) значи не е добре тренирано - за това при тренировките във фитнеса се изработва схема за трениране на слабото място - пример заболял го гърба човема - еми много ясно това е елемента, който държи цялото тяло - не само краката участват в карането на ски! За упражненията за писта и пудра - помисли къде е центъра на тежестта при карането в двете условия!!!! :hammer: В пудра си леко назад или център - напрягаш горната част на бедрото и корема. На писта си център и леко напред - напрягаш задна част на бедрото и гръб. :notalk: Айде дано завали малко снежец та да го проверим In situ. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() Цитат:
![]() нещо на теб ти е много олдскуул техниката, щото моята не е чак толкова ню скуул |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Искренно се забавлявам
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Korlitz ами виж в mouvies и ... има клипче ... незнам дали е олд или ню но е приятна за каращия и за гледащия :P
И казвам леко напред и леко назад - все пак не карам freestyle ски а и обичам чат пат малко по бързо каране. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
![]() Срещу болката в мускулите единственото, което ми помага е сода бикарбонат.Най бързо разгражда кисилините,които се натрупват в мускулите.А като се замисля(химията не ми е от най-силните)
![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() :chrs: от мен и сядам да гледам при вас ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
![]() Много обичам да чета теми в които спорещите нямат ни най-малка представа от материята по която спорят! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
СНЕГОЛАЗ
|
![]() Цитат:
Сега сериозно:Фитнес и Байк,Сърф
![]() |
![]() |
![]() |
money talks
|
![]() Чул - недочул, в мускулите се натрупва млечна киселина , но това умора на мускулните влакна, няма нищо общо с възстановяването
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() тази тема става все по-забавна
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
СНЕГОЛАЗ
|
![]() т.е. това със содата може да се окаже вярно??Ако се пие превантивно тези кисилини изобщо няма да се натрупат.
когато взаимодействат кисилина и основа се отделя сол и вода(някаква дисоциация се казваше) Абе я ми дайте и на мене пуканки ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|