Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 10-01-2007, 01:08     #1
Alta
Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

здравейте,

тази година реших да се направя на по умен и предприех предсезонно тренировки във фитнес зала с идеята като изляза на пистата да съм по-железен и съответно да ми е по - густо карането . потих се по стотина различни начина. правих клякания с щанги, които уж заякват краката и т.н. Всяка седмица качвах килограмите и като цяло си качих силата в краката.

обаче, проблема дойде, че като се качих на пистата, се оказа, че от 2 месеца тренировки в залата, няма никакъв ефект. Бабуните направо ми разбиха краката. Дори ми се стори, че болката в мускулите доиде по рано от като карах миналата година.

някой има ли идея за това какви натоварвания и по какъв начин спомагат за тонуса на пистата??
би ми било интересно ако някои сподели, ако е експериментирал с физическа подготовка за каране на любителски ски.

пс. в интернет има доста материали, обаче те са за професионалните скиори които карат по един , максимум два манша по една две минути на ден. мене ме интересува дали някои знае правилна методика за подготовка за каране от 9 сутринта до 4.30 следобяда без спиране с ядене на лифта. Щото обикновенно караме до дупка.
предварително мерси на които пише

леко и много сняг
Стари 10-01-2007, 02:13     #2
f2f
ските са скъп спорт!

Дата на присъединяване: Nov 2004
Начално

не разбирам: искаш да кажеш, че един състезател няма да може да кара цял ден по пистите на 30% от натоварването което изпитва при състезателно каране?

най-добре виж всичките материали, които излизат преди всеки сезон по списанията и по интернета и прави упражненията които те дават за скиори. важното е да натоварваш точните мускули, издържливостта ще си дойде с времето. нито едно от тези упражнения не е направено за културисти, те са за нормални хора.
f2f Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-01-2007, 07:45     #3
danvan
Senior Member

Дата на присъединяване: May 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на danvan
Начално

Цитат:
Originally posted by Alta@Jan 10 2007, 03:08 AM
здравейте,

тази година реших да се направя на по умен и предприех предсезонно тренировки във фитнес зала с идеята като изляза на пистата да съм по-железен и съответно да ми е по - густо карането . потих се по стотина различни начина. правих клякания с щанги, които уж заякват краката и т.н. Всяка седмица качвах килограмите и като цяло си качих силата в краката.

обаче, проблема дойде, че като се качих на пистата, се оказа, че от 2 месеца тренировки в залата, няма никакъв ефект. Бабуните направо ми разбиха краката. Дори ми се стори, че болката в мускулите доиде по рано от като карах миналата година.

някой има ли идея за това какви натоварвания и по какъв начин спомагат за тонуса на пистата??
би ми било интересно ако някои сподели, ако е експериментирал с физическа подготовка за каране на любителски ски.

пс. в интернет има доста материали, обаче те са за професионалните скиори които карат по един , максимум два манша по една две минути на ден. мене ме интересува дали някои знае правилна методика за подготовка за каране от 9 сутринта до 4.30 следобяда без спиране с ядене на лифта. Щото обикновенно караме до дупка.
предварително мерси на които пише

леко и много сняг
При мен тази година е ад - не съм тренирал и си нося последствията.
По миналта година бях в обратна ситуация - редовен фитнес със упражнения за сички мускулни групи - всяка трета тренировка целия комплекс за крака (със прасец включително) и нямах никакви грижи при откриването- кеф ти в пудра кеф ти по твърдо. Какво точно правиш в залата ?
danvan Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-01-2007, 07:54     #4
princa
Senior Member

Начално

Като покараш 3-4 пъти и ще се оправиш , а след пистата удряй по един аспирин и 2 чаши червено вино (утвърдена методика) Това с фитнеса ... виж сега кои мускули те болят, отиди във фитнеса и подкарай упражненията - при които упражнения те заболят - еми това е. Всичко друго е теория. Сам разбираш, че упражнения, които са ефективни при каране на писта не са чак толкова полезни като излезеш в пудрата
Хайде със Здраве!
princa Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-01-2007, 08:19     #5
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Начално

Алта, а колко време тренираше? 1, 2, 3 месеца? Това ми по-любопитно. Цяло лято ли си тренирал или само няколко месеца? И за първо лято ли тренираш?
А м/у другото голяма глупост каза с това за 2-та манша? Присъствал ли си на тренировка на състезател? Виждал ли си състезателите какви бутове имат? Твойте такива ли са? :read:
Стари 10-01-2007, 08:57     #6
Vlado.
Member

Дата на присъединяване: Oct 2005
Начално

Цитат:
Originally posted by princa@Jan 10 2007, 08:54 AM
Като покараш 3-4 пъти и ще се оправиш , а след пистата удряй по един аспирин и 2 чаши червено вино (утвърдена методика) Това с фитнеса ... виж сега кои мускули те болят, отиди във фитнеса и подкарай упражненията - при които упражнения те заболят - еми това е. Всичко друго е теория. Сам разбираш, че упражнения, които са ефективни при каране на писта не са чак толкова полезни като излезеш в пудрата
Хайде със Здраве!
Принце, нещо не съм съгласен с теб. Аспирин + вино - това е атомна бомба в корема бе! Аспирина първо не се пие на гладно, второ хапчета + алкохол и то на гладно е ебаси ужаса. А това пък дето казваш, че което те заболяло там да го тренираш..... - ако те заболи някъде СПИРАШ !! Това значи че не си загрял достатъчно. Просветлението че "упражнения за писта" не действали за "излизане в пудра" е направо върха ти казвам, връх..... :hammer: Какви са тия специални упражнения за писта и отделно за пудра бре че ме заинтригува ?!
Vlado. Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-01-2007, 09:29     #7
danvan
Senior Member

Начално

Цитат:
Originally posted by princa@Jan 10 2007, 09:54 AM
Сам разбираш, че упражнения, които са ефективни при каране на писта не са чак толкова полезни като излезеш в пудрата
Стари 10-01-2007, 09:54     #8
dimitard
Senior Member

Начално

Ами аз тази година започнах края на Септември, с 2 ходения в седмицата на фитнес и повечко упражнения за крака.

В резултат на което, след първия ден от 9 до 16.30 на пистата имах мускулна треска на гърба и ръцете, но не и на краката .

Пантите Dynafit пък ги смених с на Odar-a scratch-a, който в комбинация с diamir автоматите и оловните ми обувки lange, тежат безобразните 2.5-3 пъти повече от Dynafit комплекта. Пантенето обаче, с тоя scratch и прилежащите му по ширина колани също не можа да ме разчувства особенно.

Което ме навежда на мисълта, че фитнеса трябва да се забрани, като убиец на тръпката .

Сега сериозно, не прекалявайте с тежестите и не забравяйте гимнастиката и упражненията за гъвкавост, иначе ефекта е обратен. Дори има книжки на темата - гъвкавост за скиори....
Стари 10-01-2007, 10:52     #9
princa
Senior Member

Начално

Vlado - кой ти е казал да пиеш вино без сериозно мезе - месце за предпочитане? Явно много не ги разбираш тия работи ... някой път може да проведем практически курс :chrs:
За комбинацията лекарства + алкохол - определено си прав но все пак това е изпитана методика, която иам ефект при мен ... не задължавам никои да я прилага.

За болката и тренировката - ако някъде те заболи (при каране) значи не е добре тренирано - за това при тренировките във фитнеса се изработва схема за трениране на слабото място - пример заболял го гърба човема - еми много ясно това е елемента, който държи цялото тяло - не само краката участват в карането на ски!

За упражненията за писта и пудра - помисли къде е центъра на тежестта при карането в двете условия!!!!
:hammer:
В пудра си леко назад или център - напрягаш горната част на бедрото и корема.
На писта си център и леко напред - напрягаш задна част на бедрото и гръб. :notalk:
Айде дано завали малко снежец та да го проверим In situ.
Стари 10-01-2007, 10:54     #10
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

Цитат:
Originally posted by princa@Jan 10 2007, 11:52 AM
Vlado - кой ти е казал да пиеш вино без сериозно мезе - месце за предпочитане? Явно много не ги разбираш тия работи ... някой път може да проведем практически курс :chrs:
За комбинацията лекарства + алкохол - определено си прав но все пак това е изпитана методика, която иам ефект при мен ... не задължавам никои да я прилага.

За болката и тренировката - ако някъде те заболи (при каране) значи не е добре тренирано - за това при тренировките във фитнеса се изработва схема за трениране на слабото място - пример заболял го гърба човема - еми много ясно това е елемента, който държи цялото тяло - не само краката участват в карането на ски!

За упражненията за писта и пудра - помисли къде е центъра на тежестта при карането в двете условия!!!!
:hammer:
В пудра си леко назад или център - напрягаш горната част на бедрото и корема.
На писта си център и леко напред - напрягаш задна част на бедрото и гръб. :notalk:
Айде дано завали малко снежец та да го проверим In situ.
е па аз и на писта съм си център както и в пудрата

нещо на теб ти е много олдскуул техниката, щото моята не е чак толкова ню скуул
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-01-2007, 11:02     #11
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Искренно се забавлявам
Стари 10-01-2007, 11:03     #12
princa
Senior Member

Начално

Korlitz ами виж в mouvies и ... има клипче ... незнам дали е олд или ню но е приятна за каращия и за гледащия :P
И казвам леко напред и леко назад - все пак не карам freestyle ски а и обичам чат пат малко по бързо каране.
Стари 10-01-2007, 11:18     #13
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

Цитат:
Originally posted by Ники@Jan 10 2007, 12:02 PM
Искренно се забавлявам
черпи малко бе, имаш два пакета
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-01-2007, 11:30     #14
stenly666
СНЕГОЛАЗ

Дата на присъединяване: Feb 2005
Начално

Срещу болката в мускулите единственото, което ми помага е сода бикарбонат.Най бързо разгражда кисилините,които се натрупват в мускулите.А като се замисля(химията не ми е от най-силните)
Стари 10-01-2007, 11:33     #15
danvan
Senior Member

Начално

Цитат:
Originally posted by korlitz+Jan 10 2007, 01:18 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (korlitz @ Jan 10 2007, 01:18 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Ники@Jan 10 2007, 12:02 PM
Искренно се забавлявам
черпи малко бе, имаш два пакета [/b][/quote]
:chrs: от мен и сядам да гледам при вас
Стари 10-01-2007, 11:39     #16
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Цитат:
Originally posted by stenly666@Jan 10 2007, 12:30 PM
Срещу болката в мускулите единственото, което ми помага е сода бикарбонат.Най бързо разгражда кисилините,които се натрупват в мускулите.А като се замисля(химията не ми е от най-силните)
Аха..и какви точно кисИлини се натрупват в мускулите?

Много обичам да чета теми в които спорещите нямат ни най-малка представа от материята по която спорят!
Стари 10-01-2007, 11:46     #17
stenly666
СНЕГОЛАЗ

Начално

Цитат:
Аха..и какви точно кисИлини се натрупват в мускулите?

Много обичам да чета теми в които спорещите нямат ни най-малка представа от материята по която спорят!

ДНК,ДРНК,.......представа си нямам,но знам ,че лябната сода помага.

Сега сериозно:Фитнес и Байк,Сърф
Стари 10-01-2007, 11:48     #18
Гогата
money talks

Начално

Чул - недочул, в мускулите се натрупва млечна киселина , но това умора на мускулните влакна, няма нищо общо с възстановяването
Гогата Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-01-2007, 11:49     #19
danvan
Senior Member

Начално

тази тема става все по-забавна
Стари 10-01-2007, 11:55     #20
stenly666
СНЕГОЛАЗ

Начално

т.е. това със содата може да се окаже вярно??Ако се пие превантивно тези кисилини изобщо няма да се натрупат.
когато взаимодействат кисилина и основа се отделя сол и вода(някаква дисоциация се казваше)
Абе я ми дайте и на мене пуканки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 21:59.