![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2015
|
![]() Здравейте,
Търся нови или много запазени, почти неизползвани алуминиеви, автоматични котки, под 500 гр. Пишете на лично. Благодаря |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Трудно ще намериш. Мойте след много дебнене ги взех от "Аутсайдер".
В момента гледам че имат едни, които не пише какви са, не пречи да им звъннеш: http://outsider-bg.com/produkt/%D0%B...BA%D0%B8-camp/ Иначе тук, ама сигурно си ги гледал тия ![]() https://www.sport-conrad.com/en/prod...param=crampons https://www.basecamp-shop.com/produc...crampons-w2019 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Автоматични напълно функционални алуминиеви котки - най-лекия модел в света произвеждан в момента тежи 490гр. (изключвам skimo изпълнения и други закачки, който не определям като напълно функционални). Така, че избора ти се спира до един модел
![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Ще им звънна на Аутсайдер. :-) А иначе да, гледах ги всичките сайтове и затова се надявах някой да си е взел и да не му се носят повече ;-) dimitard, Четох и гледах доста ... както и твоята много помагаща статия за котките (БТУ наистина спестява много - благодаря). На базата и на нея, се представих, че мога да сложа в раницата едни алуминиеви котки, просто за да имам за зор-заман някаква опция. Прецених, че не бих искал да съм със ски на места, в които биха ми трябвали по-стабилни котки. Ако съм в грешка според теб, ще се радвам да споделиш още :-) ... Предполагам, че в отговора на срития ти въпрос се крие думичката NEVE?! :-) Също, какво не им харесваш на SKIMO-то?! Нали са CAMP! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Не, не точно за Neve, въпреки че са ОК.
Сега въпроса е, че тия за skimo, са много често просто част от задължителна екипировка - къси зъби и съвсем олекотени. Тия около 600гр. са доста по-здрави, аз имам едни от 5-6 години, полуавтоматични съм взел нарочно, за да ги ползвам и зима и лято. И като цяло вършат доста прилична работа. Проблема е, че е достатъчно да има в терена малко камъни (а то почти винаги има), за да искаш да си с поне 10 зъба и да са една идея малко по-сериозни от тия skimo вариантите по 350-400гр.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
CEO of Shred
|
![]() Аз имам Grivel Haute Route 558 грама. Алуминиеви зъби на петата и стомани отпред, за да оцеляват по камъните.
Предните 2 зъба са късички, но стават. В България ги ползвам крайно рядко - 2-3 пъти съм ги носил със себе си за 4 години и не съм ги ползвал нито веднъж. Навън са ми влизали в употреба чат-пат.
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Е аз съм си с BD Neve-то, просто не искам да звучи, като реклама...
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
![]() Neve-то е супер!
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2009
|
![]() Пешо, много зависи за какво ще ги ползваш. Ако ти трябват да са в раницата за всеки случай - някой заледен ръб или кулоар - котки от типа на NEVE са супер.
Ако обаче има вероятност да минаваш и по камънаци с тях или пък да слизаш по нещо замръзнало - котки с 10 зъба и то алуминиеви ![]() И аз сега си тръся по-универсални котки (да стават и за висулки и за ски) и нещото което най ми отговаря на критериите по проучване в нета е това: http://www.grivel.com/products/ice/crampons/23-g20 Ще ги чекна на живо тези дни и ще пиша ако са ОК и прежаля тази цифра. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Взех си един алуминиев Camp от Outsider, втора ръка.
(ne_e_lesno, благодаря за жокера, както и на всички останали за съветите). Надявам се да не ми се налага да ги ползвам на камъни и т.н. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|