![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2017
|
![]() Здравейте,
може да ви прозвучи малко странно, но искам да 'мина на другия бряг' - карам сноуборд 20 години и искам да започна със ски. Виссок съм 185 см и тежа 94 кг. Сега е момента на намаленията и съм решил да се оборудвам - не искам втора ръка. Ще карам основно по обработени писти и ме интересуват главно 2 въпроса: дължина на ските и твърдост на обувките. Предварително благодаря за съветите.
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2015
|
![]() Цитат:
От едно време си спомянм, ска под брадата в твоя случай 165/170, средно мека ( за да я караш повече време ), обувка с Flex между 70/90 като за начало. Поздрави и успех! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Благодаря за съвета. Знам, че сайта е за "екстремисти", ни не знам друго място за квалифициран съвет. Дъската ми е 165 см, така, че дължина на ските от 165 - 170 см ми се вижда разумна. Също и твърдостта на обувките - попрочетох малко по въпроса.
![]()
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Ако искаш слаломна ска 165-167.
Ако искаш ска за по-висока скорост и изтеглени завой 172-175. При този ръст и тегло, обувки не по-меки от 110-120. Всичко друго е компромис и ще ти развали удоволствието от карането. При 94 кг живо тегло обувка с твърдост 90 ще я чувстваш като джапанка. Аз съм с твоите габарити и карам със 140 твърдост обувки.
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
![]() ![]() Лично мое мнение с което сигурно много хора няма да се съгласят е, че в твоя случай най-добре да се ориентираш към т.нар. „пистови all-mountain" ски. Производителите често ги водят 50-50%, но реално са си пистови ски, които са малко по-широки и много по-универсални. По правило са с рокър отпред, който много помага и за по-лесно завиване докато се учиш. Ето тази категория: https://www.sport-conrad.com/en/skii...%5D%5B0%5D=Men Определено е най-добре първо да пробваш няколко различни чифта под наем преди да купуваш, но ти си знаеш. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Благодаря на всички за съветите - спрях се на модел "all mountain",
169см, с талия 90 (Atomic Vantage 90 Ti Skis + Warden MNC 13 Bindings 2019) и обувки NORDICA SPEEDMACHINE 100. Пожелайте ми късмет. ![]()
![]() |
![]() |
"чакаме се долу"
Дата на присъединяване: Mar 2010
|
![]() С твойте габарити бих взел 184 ...или поне 176.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Aug 2018
|
![]() Подкрепям Banzai. Може да я усещаш къса след няколко излети активно каране, когато позадобрееш и се отпускаш по-сериозно. Има си рокър Vantage-a, така че площта, която контактува постоянно със снега е чувствително по-малко. Аз съм 178см висок и скоро взех едни Dynastar Cham ски 172cm и ги чувствам малко къси.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|