![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Feb 2017
|
![]() Да това е добра идея да кажеш къде точно е тая китайка
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2015
|
![]() Нямам телефон, а и българския ѝ не е много добър, диалога не върви много, но винаги има и български продавачи в магазина.
Значи по спомени, идвайки от кръговото на надежда пазара се пада в ляво, подминавате централния вход и влизате във входа за коли дето е чак накрая преди да свърши оградата. Влизайки направо се влиза на паркинга за автомобили, отдясно е оградата а отляво има наредени магазини. Магазина на тази китайка е някъде в началото втория или третия, продава само електроника, няма как да го объркате. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() имам 2 баофенга uv5r и но нещо неможах да уцеля с кой софт се подкарват или ще да е от версията на windows-а или явно не съм дочел всичко от диска с инсталационни бози.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Пробвай с CHIRP. Ако няма връзка между радиото и компа, проблем може да е и кабела.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2018
|
![]() Здравейте,
Нов съм във форума и след преглед на темите за радиостанции реших се спра и пробвам модела BaoFeng UV-82HP както и някои от допълнителните му аксесоари. Имам обаче и няколко въпроса: 1. От спецификациите изглежда, че радиостанцията покрива честотите за Европа и Америка. Това така ли е, защото не намерих да се предлага никъде другаде освен а американския Амазон? 2. На някои от радиостанциите, които съм ползвал до сега, явно все за Европа, каналите се определят като някакви числя 13-4, 12-6 и т.н., докато на тази се задава директно честота. Ще може ли да се връзва към други радиостанции, работещи на споменатия принцип? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2012
|
![]() Цитат:
Каналите не са нищо повече от предварително фиксирани честоти с някакъв номер - можеш да си ги програмираш на Baofeng-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2016
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2018
|
![]() За ограниченията и честотите прочетох, просто исках да разбера каква е разликата межу точните честоти и каналите(12-6 и т.н.), но сега разбрах. Някакви впечатления за марката HQT? Предлагат ми HQT TH-2890UV. Като човек неразбиращ много и само по четене на спецификациите изглеждат почти еднакви с Baofeng-a, като HQT работи само до 4W, но пък пише че може да слушаш на двете зададени честоти едновременно, което в едно ревю за Baofeng-a пише, че е невъзможно. Разбира се има и по технически спецификации, които се различават, но не са ми ясни на мен.
Запоследно променено от ukrainian : 14-02-2018 в 13:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2012
|
![]() Цитат:
Също - пак работи до 4 вата някъде, нищо, че пише 5 :-) Поне по-старите бяха така. Има ги някъде на Илиенци, знам че един познат купува от там. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2016
|
![]() Цитат:
|
|