![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2014
|
![]() Приемам мнения относно корка, тъй като по клипове в интернет и статии главно съм виждал работа с ютии и четки, без коркове. Тази година направих първото си ваксане на ски преди няколко седмици в бар Безкрай, понеже имаше събитие безплатно ваксане и си викам, че това е супер възможност да видя как става и да се науча. Там имаше ютии, цикли, вакси, коркове, но нямаше четки (освен, ако някой не си носи от тях си). Та там като ми показваха, процеса, с наличните пособия, беше следният: Почистване на базата от мустачки(ако има), изчистване, след това нанасяне на вакса с ютия, след няколко часа престояване на ваксата да попие се започна циклене и след това минаване с корк.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Аз винаги минавам с корк-а преди четката.
![]() |
![]() |
CEO of Shred
|
![]() И аз не виждам смисъл от корк след ютия...
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Малко уточнения и натрупан опит.
В първото мнение съм писал, че след ремонта се минава базата с различни видове шкурки(от по-едра, към по-ситна). Това е ГРЕШКА!!! Минава се с шкурка макс 100 и след това се полага вакса. Така се "отварят" порите на базата и ваксата попива вътре в нея. При минаване с финна шкурка и правене на базата "като огледало", после ваксата не попива в базата, а и на кофти сняг се получава нещо като вакуум м/у снега и базата и се преебава целото каране. Реално с финната шкурка се премахва структурата на базата, а без структура, на пролетните ски е драма. За това, след ремонт шкурка 80-100 и директно вакса.
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
Говорим за тежки кор-шотове!! Та процедурата е следната: Първо се изрязва и оформя поражението. След което се взима парче тънък памучен плат(някоя стара тениска), и се изрязва парче, покриващо напълно дупката и излизащо извън нея. Полага се отгоре на дупката и се маже с епоксидна смола. Така плата и смолата запечатват сърцевината на ската и придават якост. Изчаква се 24 часа да изсъхне смолата и се изрязва отстрани с ножче излишният плат, така, че да остане само това, което е в дупката. След което се награпява леко със шкурка и се накапва отгоре с п-текс. Процедурите после са ясни - циклене, пилене, шкурене, вакса...
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Sep 2010
|
![]() здравейте на всички!
хубава тема, но не намерих отговор на един въпрос: трябва ли да ваксна новите си ски(чисто нови са, от магазина) или са вакснати от завода и са готови за каране? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ski Bum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member