![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2011
|
![]() Ха Ха...Някой сериозен отговор ще даде ли или ще си чешем езиците ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
loco en el coco
Дата на присъединяване: Jan 2010
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Абсолютно. Автомата е съставен от 2 части, които работят в синхрон. Натягането на едната част в повече или охлабването и, води до нарушаване на този синхрон. Това е като да имаш скъсан мускул на единия крак. Той е по-слаб и се товари повече другия за да компенсира. С различната настройка, ти получаваш точно такова положение.
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
Отделно разхлабване. И друго много важно нещо. Разхлабените автомати се държат лятото със ЗАТВОРЕНИ задници. Иначе нищо не сте направили.
![]() |
![]() |
![]() |
|
Филти Мадафака
Дата на присъединяване: Oct 2002
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
![]() За мен лично това е въпрос на настройка. Аз започвам сезона ВИНАГИ с по-леко настроени автомати, правя няколко леки спускания, ако имам неправилни отваряния (докато карам, завивам, при много леки удари) - натягам леко и ... те така. Между другото аз си държа предниците малко по-слаби от задниците (половин степен). Според мен предница и задница не работят в абсолютен синхрон, това не са свързани устройства. И лично аз предпочитам при усукване предницата да ми отваря по-лесно. За това го правя и досега не съм имал проблеми.
Е, скъсах връзки, но тогава се качих на чужди ски, не погледнах как са настроени (на 10, а аз винаги карам на 7-8), избрах грешно минаване и... сам съм си виновен! Предишните дни си карах, падах и всичко с моите настройки си беше перфектно, ама....
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() - if my client requests it if they have an injury/weakness etc that they want to protect, ie a weak knee which may require a slightly lower setting on the toe piece or a calf/achilles injury that may require a slightly lower heel piece.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
"чакаме се долу"
Дата на присъединяване: Mar 2010
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Опитай да завъртиш отзад винта за разхлабване/затягане на отворен автомат.
![]() Когато автомата е отворен, пружината е смачкана напълно. Реално автомата работи, когато е затворен и пружината е на 30-60% сгъната. Поради тази причина не е добре да се кара автомат до DIN 12 на 11-12. Защото пружината няма къде да се събере. Когато автомата е отхлабен и е затворен, пружината е напълно разгъната и ненатоварена.
Футболът остана единствения легален начин да си купиш негър. Запоследно променено от Ники : 01-12-2011 в 11:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Филти Мадафака
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
"чакаме се долу"
Дата на присъединяване: Mar 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Attorney-at-ski
|
![]() слушайте чичо си Ники и далеч ше стигнете!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pray For Snow
|
![]() Само да споделя от личен опит, че от неправилно откачане на автомата(не трябваше да се откача...) се разминах с леко сътресение и събуждане чак в Пирогов... това след едно нощно лале. 2-3год. не карах после...
Иначе за извънпистово каране според мене трябва да са настроени с 2 нагоре спрямо настройка за писта. ![]()
![]() |
![]() |
|
Fancy Noddle
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() Цитат:
Гложди ме въпросът, като си купиш нови автомати задният затворен ли е или не? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
Поне аз лично съм присъствал на 10-тина монтажа на Саломон и Росиньол. Всички са затворени и разхлабени. Нямам спомен, но мисля, че и Вист също така идваха.
![]() |
![]() |
![]() |
Филти Мадафака
|
![]() Така идват.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ентусиаст
|
![]() Малко математика или две системи за смятане на необходимото усилие за отваряне на автоматите
ISO 8061:1991 Ако някой миже да докопа последните ревизии на ИСО-тата описващи алпийските автомате нека ги сподели. Смятането чрез размера на дебелия кокал в прасеца не го бях чувал.
We skiers are a strange breed. When most of society is running for cover, we find ourselves rejoicing at the sight of a cold low pressure system circling on the Satellite loop. We yearn for the feeling of cold powder snow blowing in our faces. Inside a swirling maelstrom of snowflakes, we feel most free. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |