Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Общи дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 21-01-2013, 16:29     #61
tablatabla
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2010
Начално

Днес, в ТРУД...

Караш ски? Помисли за застраховка
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1728724

Joe Strummer 21 August 1952 22 December 2002
tablatabla Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 22-01-2013, 10:33     #62
bobber

Дата на присъединяване: Dec 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Голяма тъпотия е тази статия. Нищо не казват, а само плашат

Цитат:
Освен това застрахователят отказва изплащане, ако инцидентът се е случил извън означените и обработени ски писти или в извънработното време на съоръженията. Така че ако искате да карате по пухкав сняг или в гората, добре помислете дали си заслужава. При всички случаи е силно препоръчително четенето на текста на общите условия, за да няма изненади.
Ако караш на лифт, застраховката е включена в картата. Ако се движиш извън пистите ти трябва планинска застраховка. Единствен проблем са екстремните спортове и както всички знаем за тях има завишени такси.
bobber Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 30-01-2013, 19:42     #63
mp2
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2003
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmp2 Разгледай мнение
Въпроса със секциите се оказа сложен.
До ден-два очаквам екипът на "Клуб на пътешественика" да изяснят със сигурност дали "българи в България" е ОК като покритие.
Иначе трябва да станем членове на "Britanica"секцията...

http://aacuk.org.uk/

За процедурата по самото членство тук:

https://aacuk.org.uk/membership/
ТАКА, накратко,
БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ имат покритие на "спасителни разноски" за доста голяма сума (около 25 000 евро), като НЕ плащат, а това се оправя директно!

Ако сте в чужбина, имате в допълнение и "спешна медицинска намеса" (т.е. като обичайните застраховки, които си правим при пътуване), "гражданска отговорност", "правна помощ" и т.н....

МИСЛЯ, че поне за мен това изяснява нещата.
Стари 13-02-2013, 17:44     #64
*izkukal*
хвърколет

Дата на присъединяване: May 2006
Изпрати съобщение чрез skype; на *izkukal*
Cool

Цитат:
Нов хеликоптер ще спасява за 15000/час | | 05.02.2013 | 24 Часа | стр. 9 |
Марияна БОЙКОВА
Хеликоптер "Аугуста 109К2" е купила авиокомпания "Хели ер" . Той е вписан в регистъра на гражданската въздухоплавателна администрация на 11 януари, което означава, че може да извършва полети у нас. Вертолетът ще пристигне до седмица от Белгия.
Машината е оборудвана с медицинска апаратура, за да осигурява спешна помощ и е клас "А1", който е най-високият за извършване на такава дейност, казват авиоексперти. Купен е от швейцарската фирма РЕГА, която е специализирана за медицинска помощ по въздуха. От ГВА заявиха, че досега няма оператори с одобрения да извършват тази дейност.
"Вертолетите за извършване на спешна медицинска помощ, най-общо казано, не само трябва да са с два двигателя, но и достатъчно мощни, за да продължат полета над населено място и да кацнат в случай на отказ на двигател. Вертолети с един двигател могат да бъдат използвани за спешна медицинска помощ при определени условия."
Вертолетът ще може да бъде наеман от авиокомпанията. Още няма определена тарифа, но обикновено един летателен час на медицински хеликоптер е между 1500-2000 евро. Той е като линейка, която дежури на повикване с парамедици и лекар , казват експертите.
Това е статия от вестник, която прочетох скоро на хартиен носител. До ден днешен хелито не е долетяло явно да наша територия, та не се знае как, какво, що, но цена та е ясна!
За догодина мислете задължително застраховки покриващи Хилито!

Една малка стъпка за авиацията = една малка стъпка за планинското спасяване в БГ.

*izkukal* Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 05-06-2013, 13:58     #65
dimitard
Senior Member

Начално

Е, 4-месеца след като ми се присмивахте за хеликоптерите от РЕГА, днес летяха и правиха демостранция пред Кемпински. Който ги е видял видял, който не - довечера по новините....
Стари 05-06-2013, 14:00     #66
Version 7.0
Senior Member

Дата на присъединяване: Jul 2006
Начално

Единственото, което мога да кажа е "Евала" и "Дай Боже повече"
Стари 05-06-2013, 14:24     #67
dimitard
Senior Member

Начално

Аз бих казал "евала", като сработи услугата и почнат реално да вършат работа, ама сигурно щом до тук са стигнали....
Стари 05-06-2013, 14:33     #68
mp2
Senior Member

Начално

Цитат:
Аз бих казал "евала", като сработи услугата и почнат реално да вършат работа, ама сигурно щом до тук са стигнали....
Също.

В България хелита бол, работа малко... Силно се надявам "проекта" да си намери завършека, да има реално работещи спасителни хеликоптери с обучен екип. В наш интерес е Разбира се, част от "реалното сработване" неименуемо ще трябва да мине през договаряне с ПСС и други институции, които по принцип оказват помощ на пострадали. Иначе не виждам реално как ще стане.
Стари 05-06-2013, 17:33     #69
tablatabla
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2010
Начално

България вече разполага с въздушна линейка

http://bnt.bg/bg/news/view/102288/by...dushna_linejka

Хелито вече е факт! Днес присъствах на представянето.

Аз съм доста обнадежден от плановете на Хели Еър. Днес сключиха договор с Агуста Уестленд за този хеликоптер, присъства и шеф от РЕГА и представител на подобна фирма и дейност от Словакия. Хели Еър имат концепция как трябва да се получи система за ХЕМС спасяване, но разбира се трябва институции да поработят и да се намери начин за финансиране. Сега застраховките би трябвало да имат техническо покритие, Спасов-шефа на Хели Еър каза, че те биха пратили хеликоптера дори да е за тяхна сметка после.....започват обучение на пилоти+спасители+медици. Идеята им е да закупят още машини - поне 3 площадки, в Бургас, Банско и София. От Банско! били много заинтересовани и предлагали дори терен за площадка до 1 станция на лифта. Днес беше докаран и приземен от словашки пилоти и не беше напълно оборудван с всичко възможно. От РЕГА заяви пича, че работят с такива и покриват правилото за "Златния час".

Joe Strummer 21 August 1952 22 December 2002
tablatabla Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 22-06-2013, 07:42     #70
bobber

Начално

При 10 000 лв за час полет може БГ застраховките да имат техническо покритие, но продължават да нямат добър финансов лимит.
bobber Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 15-07-2013, 12:06     #71
dimitard
Senior Member

Начално

За феновете на хели-спасяването, гледайте тука:

Стари 26-11-2013, 13:33     #72
ton4o
Junior Member

Дата на присъединяване: Feb 2008
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmp2 Разгледай мнение
Въпроса със секциите се оказа сложен.
До ден-два очаквам екипът на "Клуб на пътешественика" да изяснят със сигурност дали "българи в България" е ОК като покритие.
Иначе трябва да станем членове на "Britanica"секцията...

http://aacuk.org.uk/

За процедурата по самото членство тук:

https://aacuk.org.uk/membership/

Иначе може би си струва за вбъдеще да се влезе в преговори БАССЕС да се явява нещо като "партньор" на клуба в България, не мисля, че е редно ние да сме "секция" на чужд клуб... То същото важи и за БАК де
Вече има ли яснота дали "българи в България" е ОК като покритие?
Някой имал ли е опит с възстановявяне на разходи? По прости сметки за 2ма души, техните условия са много по-добри от колкото на родните застрахователи, особенно ако караме поне 1 седмица в чужбинско
ton4o Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 26-11-2013, 13:37     #73
dimitard
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отton4o Разгледай мнение
Вече има ли яснота дали "българи в България" е ОК като покритие?
Питал съм ги - ОК е. Иначе слава богу - засега нямам опит с разходите...
Стари 05-12-2013, 17:54     #74
blueavalanche
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2008
Начално

Във връзка с изискването за застраховка за участие в лавинния курс, ще има ли някаква организация за групова такава (традиционната годишна имам предвид, а не специално за курса) или всеки да се спасява поединично.
blueavalanche Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 06-12-2013, 10:40     #75
Mitko
Señor Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отdimitard Разгледай мнение
Ползвай си кредитната карта и стани ЧЛЕН тука, става веднага, до 2-3 дни ще ти пратят потвърждение и всичко, боба после:
http://aacuk.org.uk/p-membership-2013
Да питам, някой пусна ли си застраховка към австрийския алпийски клуб през такова членство в британската им секция след тези разговори миналия януари?
Mitko Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 06-12-2013, 10:45     #76
bob_beliata
Senior Member

Дата на присъединяване: Jun 2004
Начално

Аз ще, скоро, ама директно в AAC.
Стари 06-12-2013, 10:46     #77
Mitko
Señor Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbob_beliata Разгледай мнение
Аз ще, скоро, ама директно в AAC.
През клуба на пътешественика ли? Те май ще ходят към Австрия чак края на декември.. а на мен ми трябва застраховка, валидна от 15ти декември натам.. Просто се чудя дали някой се е застраховал през тази опция - английската секция - и съответно колко време отнема, за да се задейства и заработи застраховката/членството..
Mitko Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 06-12-2013, 12:34     #78
djogobg
Senior Member

Дата на присъединяване: Feb 2009
Начално

Аз се регистрирах по интернет към британският клон - никакви проблеми нямах миналата година - документите ми пристигнаха за една - две седмици. При ААК има наистина най-голям резон да се членува - хем получаваш страхотна застраховка, която освен разходи по спасяването, медицински разходи(в определени страни - генерално в ЕС + някои други) имаш и съдебни разноски(пак в определени страни) ако някой реши да те съди при възникнал инцидент(примерно караш си - пребиваш се, повличаш и друг и така...), хем има доста солидни намаления в алпийските хижи - не само за нощувка, а и за храна и пиене в някои от тях. Тази година си продължих членството, отново без проблеми. Има бонуси, ако жена ти/приятелката ти са членове, безплатно е за деца на родители членове - в общи линии за 86 паунда(с доставката) си застраховаш цялото семейство...

Ако се притесняваш за двете седмици, докато дойдат документите - от деня след приемане на плащането вече си застрахован - получаваш писмо на електронната си поща с детайлите, които ти трябват в случай на нещастие.

Само да допълня - има един бъг в системата им, ако плащаш с Маестро - полето ISSUE е много дебилно и трябва да бъде попълнено, макар да няма такава информация на картата. Аз вкарвам произволно двуцифрено число, започващо с 0 - 01, 02, 03(досега съм тествал с 04 и 05 и стана). Ако пробваш с месеца на издаване на картата може и да сработи пак.
Стари 06-12-2013, 12:46     #79
mp2
Senior Member

Начално

потвърждавам предното. Моята карта я получих със закъснение, но си знаех номера. Без проблеми през секция Британика и мисля, че нямаше и съществена парична разлика...
Стари 06-12-2013, 13:02     #80
i.slavchev
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2012
Начално

Застраховката в ААК важи ли извън ЕС и има ли ограничение на застрахователното покритие за надморска височина?
i.slavchev Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 21:06.