![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2010
|
![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() Голяма тъпотия е тази статия. Нищо не казват, а само плашат
Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
![]() Цитат:
БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ имат покритие на "спасителни разноски" за доста голяма сума (около 25 000 евро), като НЕ плащат, а това се оправя директно! Ако сте в чужбина, имате в допълнение и "спешна медицинска намеса" (т.е. като обичайните застраховки, които си правим при пътуване), "гражданска отговорност", "правна помощ" и т.н.... МИСЛЯ, че поне за мен това изяснява нещата.
![]() |
![]() |
![]() |
|
хвърколет
|
![]() Цитат:
За догодина мислете задължително застраховки покриващи Хилито! Една малка стъпка за авиацията = една малка стъпка за планинското спасяване в БГ.
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Е, 4-месеца след като ми се присмивахте за хеликоптерите от РЕГА, днес летяха и правиха демостранция пред Кемпински. Който ги е видял видял, който не - довечера по новините....
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Единственото, което мога да кажа е "Евала" и "Дай Боже повече"
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Аз бих казал "евала", като сработи услугата и почнат реално да вършат работа, ама сигурно щом до тук са стигнали....
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
В България хелита бол, работа малко... Силно се надявам "проекта" да си намери завършека, да има реално работещи спасителни хеликоптери с обучен екип. В наш интерес е ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2010
|
![]() България вече разполага с въздушна линейка
http://bnt.bg/bg/news/view/102288/by...dushna_linejka Хелито вече е факт! Днес присъствах на представянето. Аз съм доста обнадежден от плановете на Хели Еър. Днес сключиха договор с Агуста Уестленд за този хеликоптер, присъства и шеф от РЕГА и представител на подобна фирма и дейност от Словакия. Хели Еър имат концепция как трябва да се получи система за ХЕМС спасяване, но разбира се трябва институции да поработят и да се намери начин за финансиране. Сега застраховките би трябвало да имат техническо покритие, Спасов-шефа на Хели Еър каза, че те биха пратили хеликоптера дори да е за тяхна сметка после.....започват обучение на пилоти+спасители+медици. Идеята им е да закупят още машини - поне 3 площадки, в Бургас, Банско и София. От Банско! били много заинтересовани и предлагали дори терен за площадка до 1 станция на лифта. Днес беше докаран и приземен от словашки пилоти и не беше напълно оборудван с всичко възможно. От РЕГА заяви пича, че работят с такива и покриват правилото за "Златния час". ![]()
![]() |
![]() |
|
![]() При 10 000 лв за час полет може БГ застраховките да имат техническо покритие, но продължават да нямат добър финансов лимит.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() За феновете на хели-спасяването, гледайте тука:
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2008
|
![]() Цитат:
Някой имал ли е опит с възстановявяне на разходи? По прости сметки за 2ма души, техните условия са много по-добри от колкото на родните застрахователи, особенно ако караме поне 1 седмица в чужбинско ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Питал съм ги - ОК е. Иначе слава богу - засега нямам опит с разходите...
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Във връзка с изискването за застраховка за участие в лавинния курс, ще има ли някаква организация за групова такава (традиционната годишна имам предвид, а не специално за курса) или всеки да се спасява поединично.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Señor Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
![]() Аз ще, скоро, ама директно в AAC.
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() През клуба на пътешественика ли? Те май ще ходят към Австрия чак края на декември.. а на мен ми трябва застраховка, валидна от 15ти декември натам.. Просто се чудя дали някой се е застраховал през тази опция - английската секция - и съответно колко време отнема, за да се задейства и заработи застраховката/членството..
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
![]() Аз се регистрирах по интернет към британският клон - никакви проблеми нямах миналата година - документите ми пристигнаха за една - две седмици. При ААК има наистина най-голям резон да се членува - хем получаваш страхотна застраховка, която освен разходи по спасяването, медицински разходи(в определени страни - генерално в ЕС + някои други) имаш и съдебни разноски(пак в определени страни) ако някой реши да те съди при възникнал инцидент(примерно караш си - пребиваш се, повличаш и друг и така...), хем има доста солидни намаления в алпийските хижи - не само за нощувка, а и за храна и пиене в някои от тях. Тази година си продължих членството, отново без проблеми. Има бонуси, ако жена ти/приятелката ти са членове, безплатно е за деца на родители членове - в общи линии за 86 паунда(с доставката) си застраховаш цялото семейство...
Ако се притесняваш за двете седмици, докато дойдат документите - от деня след приемане на плащането вече си застрахован - получаваш писмо на електронната си поща с детайлите, които ти трябват в случай на нещастие. Само да допълня - има един бъг в системата им, ако плащаш с Маестро - полето ISSUE е много дебилно и трябва да бъде попълнено, макар да няма такава информация на картата. Аз вкарвам произволно двуцифрено число, започващо с 0 - 01, 02, 03(досега съм тествал с 04 и 05 и стана). Ако пробваш с месеца на издаване на картата може и да сработи пак.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() потвърждавам предното. Моята карта я получих със закъснение, но си знаех номера. Без проблеми през секция Британика и мисля, че нямаше и съществена парична разлика...
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2012
|
![]() Застраховката в ААК важи ли извън ЕС и има ли ограничение на застрахователното покритие за надморска височина?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|