![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() Здравейте,
Оглеждам се за кутии за ски и багаж за комби, търся препоръки за модели, които да са подходящи за пренасяне на 3-4-5 чифта ски и багажи. Гледам че има голямо разнообразие от модели на нови Hakr и Neumann на приемливи цени, разбира се има и Thule, които са скандално скъпи.. На старо излизат малко оферти, поне в OLX. Ще се радвам за всякакви насоки и впечатление за багажници, които позлвате..
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2014
|
![]() аз съм с Neumann и съм доволен, бях се насочил първо към Hakr (че нали по-евтини) ама ме отказа човека от магазана като отидох на живо да ги гледам/купувам. Каза че пластмасата на Hakr е по-евтина и много дрънчат по дупките и ги купували само хора с джипове, които ходят по язовири за риба и не ги дразни хлопането.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Вземи си ТУЛЕ. Заеби ги тия другите. Брат ми си взе Нюман и след 3 г. се разпадна пластмасата. Просто се напука.
Недостатъка на ТУЛЕ е, че се крадат много.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2010
|
![]() За всякакъв тип багажници има ТУЛЕ и всички останали. Сам ще го разбереш, но по-добре рано отколкото след две-три смени.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Señor Member
|
![]() Цитат:
![]() Някой с впечатления от Neumann и Hakr все пак има ли? Наистина ли се поврежда пластмасата за няколко години?
"Shut the fuck up Donny" 86 20/21-70; 19/20-45(fkccorona);18/19-66;17/18-68;16/17-54;15/16- 42; 14/15-50;13/14-44+15;12/13-38;11/12-47*!;10/11-45;09/10-44 Запоследно променено от Mitko : 25-08-2017 в 11:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Aug 2006
|
![]() Имам Хакер от 3-4 години. Освен зимите от (ноември до юни) е бил и 2 години целогодишно на колата. Никакви грижи с пластмасата. С повечко тетрис съм събирал 6 чифта ски, 1 борд с разкачени автомати и щечи. Няма спор, че пластмасата е много по-различна от на Тулетата (имаш чуството, че ще се строши всеки момент, ама ей го на..) ма за 400 леа чистак нов - толкова.
Единственият проблем, с който съм се сблъсквал е, че за това време около 10-тина пъти ми се е случвало да ми замръзне ключалката. Много е дразнещо понеже обикновено се случва в най-яктие дни за сезона.. и все бързаш за първа седалка.... По някой път ми е отнемало 30-40 минути да го отворя, но натрупах опит и последните пъти доста бързо се справях ![]() Освен това.. преди години имаше един случай в квартала - за една вечер бяха откраднали всички куфари.... моя само си стоеше ![]() Ако имах 2к+ кинта за куфар, бих си взел туле, естествено.. ама пак казвам моя го взех за 400 - 220 см дълъг да ми побира ските.. такъв размер на туле в момента ме е страх да погледна колко струва. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2010
|
![]() Мите, оглеждай се в ЕМАГ, за по стар модел и втора употреба. Но сам ще се убедиш накрая, че ТУЛЕ е истината, въпреки че е бая скъпичък. Повярвай ми.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() И аз да дам един глас за Thule. Да скъпи са наистина, но всяка стотинка си заслужават. Освен всичко друго топ моделите им вдигат разхода със съвсем малко, което никак не е без значение. Обаче пък и ги крадат в София за съжаление. Моя го отнесоха миналата зима след 7 години на паркинга пред блока а вече чувам и за доста други случаи. Та ако нямаш гараж се замисли дали си заслужава риска.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2013
|
![]() Митак звънни да ти разкажа, че не мога да пиша от телефона. Имам нойман от 8 години и яко съм го блъскал и още не виждам никакъв проблем с пластмасата. Има и цака за замръзването. Тази година жена ми си купи и чисто ново Туле и според мен предимствата не оправдават разликата в цената и страхът да ти го откраднат
(Нойманът не се сваля никога) Аз съм за евтина пънкарска кутия |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Feb 2017
|
![]() Така освен Туле има и други добри производители
за краденето - какво да се коментира тия ключалки се о тварят с отвертка а за производителите Погледни и за тези правят доста добри неща и някой производители са им оригиналните аксесоари. Kamei - Мерцедес саоргинлани такива Autoform - Субару и още някой. Mont blanc има и още някой. За шума да ти кажа всички шумят над 130-40 ( дори туле не съм пробвал exellence -ама там цените са 2000 + ++) над 150-160 почва да е леко дискомфортно в колата. Както казват колегите земи си по добра кутия първоначално. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Hakr Magic 400
до 195 см ски, 4 чифта + обувки, до 120 км/ч... усеща се някакъв шум, но не дразни... над 130 така или иначе не препоръчват, не съм усетил феноменално увеличение на разхода, отваряне от двете страни... 400 лв Колата е комби. За сега една зима и едно лято - не съм имал никакъв проблем. Тюлето, е тюле, ама спонсор който да ми даде 1400 още не съм намерил ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() Аз и Ерменков сме с HAKR MAGIC LINE 350
Имам го от тази зима и го ползвам непрекъснато, а Ерменков от 2-3 сезона. Върши чудесна работа, не виждам смисъл да се дава за ТЮЛЕ - има за къде по-смислени неща да се изхарчат 1000лв. Това за 6-те чифта ски дето са написали може и от мен да са го чули, изисква малко тетрис да поиграеш - но работи. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2012
|
![]() Аз имам кутия KAMEI от около 5-6 години. Зимата не се сваля от колата, последните 2 лета също. Супер доволен съм, не съм имал никакви ядове и побира много багаж.
Предимството на Тюлетата е че и гредите и кутиите им имат доста по-удобни захващащи механизми. Предполагам и пластмасата е по-добра, но за мен не си струва да плащаш двойно. Има качествени кутии и на по-тънки пари ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2012
|
![]() +1 за HAKR.Всичко споделено от колегите по-горе потвърждавам.Моят е MAGIC 400-200 см дължина.Достатъчен за 4-5 чифта ски. Втора година седи постоянно в/у колата.Лятото ми се наложи да пътувам 2-3 пъти до Бургас ,Хасково-перкам си със 130-140 км/h по магистралата и никви грижи.За мен голям плюс е,че не го мисля(да не чуе дявола).Ако съм с THULE за 2к бих спал в него.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2015
|
![]() Задължително ли е да е автобокс.... една универсалка не е ли вариант?
За такъв тип имам предвид. https://www.thule.com/en-us/us/sport-rack/ski-racks/thule-universal-pull-top ![]() Не е кутия, но пък предимството му е че можеш да го свалиш лесно и няма да го има филма с кражбата, замръзващи ключалки (само замръзващи ски ![]()
![]() |
![]() |
|
Señor Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() А на какво стават ските докато стигнеш до Алпите особено ако е във Франция ... Отделно, че „легенът“ позволява да се уплътнят ските с още доста неща а през зимата се явява естествен хладилник пък то винаги има неща дето е по-добре да стигнат изстудени до крайната точка. Ако ще и кисело мляко да е ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
![]() Не, че отричам боксовета, ама тука всички сме чели за разпилян инвентар по магстралите от отворена кутия.
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Feb 2017
|
![]() ами те ключалите понеже не им замръзват а даже са 2 и на леко по открито място.
и определено доста се цапат нещата отгоре а когато ги свалиш и ти ставаш на ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|