![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2004
|
![]() Здравейте, колебая се между въпросните два автомата, ще са ми първи точкови автомати.Не съм агресивен скиор, туровете са сравнително леки тип до Мальовица, Белмекен и сравнително леки спускания от тях.Ските на които планирам да бъдат монтирани са Salomon MTN Explore 95, като килограми съм около 80-85 с екипировката.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() На толкова леки ски, особено когато фокуса е в туринга не бих сложил по-тежък автомат. По-скоро нещо от типа на Marker alpinist, G3, dynafit tlt, atk или plum. Не се притеснявай за издръжливостта, аз съм твоите колограми и ги карам от мн години на доста по-големи ски.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Това гледам че също ми идва в бюджета, но е почти двойно по-тежък: https://www.sport-conrad.com/en/prod...-stoppers.html
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Да, не чета правилно, видях кингпин-а и се разписах. Xenic-a е по-добрата опция. Нямам опит с карането му. Някой друг да каже.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ти кое караш, кингпин-а ли?Доста го гледах и него, но ми се струва тежък, около 800гр на автомат, а сегашния ми сет е с туринг автомати тип алпийски и ска с талия 99mm и тежи 2610гр, та затова ми се иска като взимам нещо ново да е по-леко.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() карам G3 ion вече 2-3 чифта ски смениха. Иначе правилно си се ориентирал за по-леки автомати.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2015
|
![]() Цитат:
Предницата му е като на Ксеник- с еластично отваряне при нужда. При мен се случва от време на време и то доста добре. Така се пазят коленете. Задницата на Тектона е със свойства на тази на КингПин - Държи здраво петата към ската, за да може по-добре да се предава натиска върху нея. При КингПин трябва да се има също предвид задължителното разкопачване на автоматите при транзишън (минаване от качване към спускане например), което мен ме дразни, но други хора не толкова. Все пак това си е Маркер - сериозна марка. За леко пантене и двете ти опции ще свършат работа. Аз бих се чувствал несигурно заради задницата на Ксеника по одуханите части на Белмекен и някои други заледени места над Втора тераса, но не би било фатално. За Фричи/Диамир има известнен негативизъм заради пластмасовите части на моделите от миналото. За мен това е наистина в миналото. Все пак не са много популярни в БГ , което идва със съответните плюсове и минуси. Що се отнася до ските. Синът ми е с такива. Отличен избор за целта. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2015
|
![]() може и да греша. :-(
Това пише на сайта им: Horizontally moving pin levers for a secure hold in downhill skiing without blocking Exceptionally broad support of the heel unit for progressive power transmission Reliable release with 10 mm elasticity for the flexing ski Separately and infinitely adjustable lateral and vertical release Sophisticated technology for easy operation without compromise Fixed stop and broad step-in pedal for easy step-in |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Благодаря на всички за отзивите, в крайна сметка се спрях на Dynafit ST Rotation 10 нещо ме достраша с пластмасата по Xenic-a а и гледам че Динафит дава lifetime гаранция.
![]() |
![]() |
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |