![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2006
|
![]() Здравейте,
обръщам се с молба за съвет и размисли по отношение проблем, който взе да ме саботира решително. Едната ми ски обувка притиска прекалено силно нервите от двете страни на ахилеса и в следствие ми изтръпва и изстива стъпалото. Проблемът се корени в това, че този ахилес е по-дебел след операция. А след като изтръпне, това стъпало не си го усещам по няколко дни изобщо. По принцип си харесвам обувките и като твърдост/150/ и като фит, но ето че ще трябва да се огледам за алтернатива. Моля да споделите опит и мнения, дали някоя марка и модел, с тези wide вариантите или някой по- специален чорап intuition нещо? Поздрави и благодаря Киро 0882 413822 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() Добре си се насочил към Интуишън , Кире. Аз също съм с удебелен акилес след операция и нямам никакви проблеми.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2009
|
![]() Здравей,
извини ме за спама, но аз имам подобемн проблем, но в обратна посока. едната обувка си мие супер, но при другата леко се усеща повдигане на петата. Поразрових се и попаднах на доста стаии в USA за Jbar, нещо като малък бумеранг който се прикача към обувката около кокачето на глезена. Някой дали знае в Бг къде се продават? има и опция сам да си го направя със самозалепваща се пяна, но трябва да е по-дебелична, а такава не намирам по железариите. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2006
|
![]() Аз имах проблем с по-голяма обувка и в Скишарки сложиха такава вложка (padding) на чорапа в областта над кокалчетата, за да уплътни и да не се вдига петата. Цената е 25 лв на бр. - https://www.skisharki.bg/ceni-na-bootfitting-uslugite
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Да се оглеждам ли за Full Tilt обувки, там май се ползва такъв чорап интуишън, а и обемът съм чувал е по-голям? Те какви са им най-твърдите черупки?
Поздрави Киро |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Кире, аз също съм със късан и шит ахилес. В продължение на 5 г сменях обувки като изоглавен, докато не пробвах Salomon X-Pro 130. Там се пече и черупката и чорапа. Родих се. Аз освен с ахилеса имам и проблем с криви кокалчета. Само това ми става. Прилична твърдост, комфорт и контрол.
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
това звучи обнадеждаващо, ще разгледам дали мога да си намеря. Поздрави Киро |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Купих си нови чорапи направо.
Има едни много яки пичове в Банско - Тотем, човекът се казва Стамен и ми помогна да избера измежду доста варианти. В крайна сметка Head се оказа марката, с гел може да се допълва и в последствие. Ако закъсате с някаква екипировка, отивайте там - над Кемпински веднага. Имат доста неща за тестване и пистово и фрирайдърско. Поздрави Киро |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
благодаря ти за приноса. Гледах им твърдостта на фултилт - 130 макс. Те са с по-различна коруба от стандартните обувки, но предполагам индексът е стандартен. На мен ми се малее 130, но ако ми попаднат фултилт бих пробвал. Ти колко тежиш, че тези са ти твърди? 700 долара са на сайта им, което не ми е много привлекателно, но ако някой има предложение - 28.5 може да е моята. поздрави Киро |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() В olx им а няколко full tilt, поне ще можеш да пробваш. За флекса няма стандарт и е почти невъзможно само по него да се избира обувка.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Здравейте,
Последвах съвета на Cro и си намерих обява за фултилт, а именно - https://www.olx.bg/d/ad/ski-obuvki-f...&sliderIndex=1 Обувките са направо чистак-бърсак /значи нови/, а продавачът - Борислав ги е обявил на половината от цената в магазина, от където ги е купил преди месец/от Стормшоп потвърдиха/. Определено си заслужава сделката!!! Лично в моя случай кое оказа влияние: - 28.5 е моят номер/46 маратонки/ и 326мм -337мм респективно са двата размера на корубата на моите ски обувки. На фултилта пише 28.5, но 318мм и съответно ми бяха определено малки! - Подметката на фултилта изискват grip walk автомати, а аз нямам такива монтирани. В комплекта има резервни подметки за отпред и отзад на обувката, с които пробвахме, но уви не можа. - Флекс 120 - на мен ми се стори като малко по-висока планинарска обувка, определено е комфортно обуването и събуването, но ако ще скачам ще трябва да е доста по-твърдо. Поздрави Киро Запоследно променено от kirelata : 12-03-2022 в 15:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() След като написах няколко пъти fulltilt онлайн и youtube реши да ми помогне и той, без да съм го молил, със следния клип:
https://www.youtube.com/watch?v=ly-mUzvN3pU Поздрави Киро |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Купих си нови чорапи направо.
Има едни много яки пичове в Банско - Тотем, човекът се казва Стамен и ми помогна да избера измежду доста варианти. В крайна сметка Head се оказа марката, с гел може да се допълва и в последствие. Ако закъсате с някаква екипировка, отивайте там - над Кемпински веднага. Имат доста неща за тестване и пистово и фрирайдърско. Поздрави Киро |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|