Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 07-03-2022, 15:07     #1
kirelata
Senior Member

Дата на присъединяване: Nov 2006
Начално Проблем с тесни обувки!!

Здравейте,

обръщам се с молба за съвет и размисли по отношение проблем, който взе да ме саботира решително.
Едната ми ски обувка притиска прекалено силно нервите от двете страни на ахилеса и в следствие ми изтръпва и изстива стъпалото. Проблемът се корени в това, че този ахилес е по-дебел след операция. А след като изтръпне, това стъпало не си го усещам по няколко дни изобщо.

По принцип си харесвам обувките и като твърдост/150/ и като фит, но ето че ще трябва да се огледам за алтернатива.
Моля да споделите опит и мнения, дали някоя марка и модел, с тези wide вариантите или някой по- специален чорап intuition нещо?

Поздрави и благодаря
Киро
0882 413822
kirelata Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 07-03-2022, 15:10     #2
BORKO
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2006
Начално

Добре си се насочил към Интуишън , Кире. Аз също съм с удебелен акилес след операция и нямам никакви проблеми.
BORKO Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 07-03-2022, 15:27     #3
kirelata
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отBORKO Разгледай мнение
Добре си се насочил към Интуишън , Кире. Аз също съм с удебелен акилес след операция и нямам никакви проблеми.
Боре,

благодаря ти, само съм чувал и ще пробвам.
Имам един приятел дето предлага такива.
Стари 07-03-2022, 21:10     #4
Sofw
Senior Member

Дата на присъединяване: Apr 2009
Начално

Здравей,
извини ме за спама, но аз имам подобемн проблем, но в обратна посока. едната обувка си мие супер, но при другата леко се усеща повдигане на петата. Поразрових се и попаднах на доста стаии в USA за Jbar, нещо като малък бумеранг който се прикача към обувката около кокачето на глезена.

Някой дали знае в Бг къде се продават? има и опция сам да си го направя със самозалепваща се пяна, но трябва да е по-дебелична, а такава не намирам по железариите.
Sofw Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 07-03-2022, 21:38     #5
psychedelic
Senior Member

Дата на присъединяване: Jun 2006
Начално

Аз имах проблем с по-голяма обувка и в Скишарки сложиха такава вложка (padding) на чорапа в областта над кокалчетата, за да уплътни и да не се вдига петата. Цената е 25 лв на бр. - https://www.skisharki.bg/ceni-na-bootfitting-uslugite
psychedelic Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 08-03-2022, 11:30     #6
kirelata
Senior Member

Начално Full Tilt дали е вариант?

Да се оглеждам ли за Full Tilt обувки, там май се ползва такъв чорап интуишън, а и обемът съм чувал е по-голям? Те какви са им най-твърдите черупки?
Поздрави
Киро
Стари 08-03-2022, 11:34     #7
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Кире, аз също съм със късан и шит ахилес. В продължение на 5 г сменях обувки като изоглавен, докато не пробвах Salomon X-Pro 130. Там се пече и черупката и чорапа. Родих се. Аз освен с ахилеса имам и проблем с криви кокалчета. Само това ми става. Прилична твърдост, комфорт и контрол.
Стари 08-03-2022, 13:53     #8
kirelata
Senior Member

Начално Благодаря, Ники!

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Кире, аз също съм със късан и шит ахилес. В продължение на 5 г сменях обувки като изоглавен, докато не пробвах Salomon X-Pro 130. Там се пече и черупката и чорапа. Родих се. Аз освен с ахилеса имам и проблем с криви кокалчета. Само това ми става. Прилична твърдост, комфорт и контрол.
Ники,

това звучи обнадеждаващо, ще разгледам дали мога да си намеря.

Поздрави
Киро
Стари 10-03-2022, 13:42     #9
kirelata
Senior Member

Начално Намерих решение!!!

Купих си нови чорапи направо.
Има едни много яки пичове в Банско - Тотем, човекът се казва Стамен и ми помогна да избера измежду доста варианти. В крайна сметка Head се оказа марката, с гел може да се допълва и в последствие.
Ако закъсате с някаква екипировка, отивайте там - над Кемпински веднага.
Имат доста неща за тестване и пистово и фрирайдърско.

Поздрави
Киро
Стари 10-03-2022, 19:16     #10
Сале
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отkirelata Разгледай мнение
Да се оглеждам ли за Full Tilt обувки, там май се ползва такъв чорап интуишън, а и обемът съм чувал е по-голям? Те какви са им най-твърдите черупки?
Поздрави
Киро
Не успях да се намеся, че на Full Tilt Ascendant чорапът върви фабрично с такива вложки на репейче а езикът, който при Full Tilt определя твърдостта е най-твърдия който предлагат. На мен са ми неприятно твърди. Предполагам идеята е че ще пантиш с меки ски та поне обувките да са твърди. Ама вече няма значение
Сале Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 11-03-2022, 12:42     #11
kirelata
Senior Member

Начално Full Tilt???

Цитат:
Първоначално изпратено отСале Разгледай мнение
Не успях да се намеся, че на Full Tilt Ascendant чорапът върви фабрично с такива вложки на репейче а езикът, който при Full Tilt определя твърдостта е най-твърдия който предлагат. На мен са ми неприятно твърди. Предполагам идеята е че ще пантиш с меки ски та поне обувките да са твърди. Ама вече няма значение
Сале,

благодаря ти за приноса.
Гледах им твърдостта на фултилт - 130 макс. Те са с по-различна коруба от стандартните обувки, но предполагам индексът е стандартен. На мен ми се малее 130, но ако ми попаднат фултилт бих пробвал. Ти колко тежиш, че тези са ти твърди?
700 долара са на сайта им, което не ми е много привлекателно, но ако някой има предложение - 28.5 може да е моята.

поздрави
Киро
Стари 11-03-2022, 15:35     #12
CRO
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

В olx им а няколко full tilt, поне ще можеш да пробваш. За флекса няма стандарт и е почти невъзможно само по него да се избира обувка.
CRO Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 11-03-2022, 18:29     #13
kirelata
Senior Member

Начално нападам олх

Цитат:
Първоначално изпратено отCRO Разгледай мнение
В olx им а няколко full tilt, поне ще можеш да пробваш. За флекса няма стандарт и е почти невъзможно само по него да се избира обувка.
Благодаря ти за насоката,
ще стане ясно много бързо.
Киро
Стари 12-03-2022, 15:30     #14
kirelata
Senior Member

Начално FullTilt - пробвани, резултати!

Здравейте,

Последвах съвета на Cro и си намерих обява за фултилт, а именно - https://www.olx.bg/d/ad/ski-obuvki-f...&sliderIndex=1

Обувките са направо чистак-бърсак /значи нови/, а продавачът - Борислав ги е обявил на половината от цената в магазина, от където ги е купил преди месец/от Стормшоп потвърдиха/. Определено си заслужава сделката!!!

Лично в моя случай кое оказа влияние:
- 28.5 е моят номер/46 маратонки/ и 326мм -337мм респективно са двата размера на корубата на моите ски обувки. На фултилта пише 28.5, но 318мм и съответно ми бяха определено малки!
- Подметката на фултилта изискват grip walk автомати, а аз нямам такива монтирани. В комплекта има резервни подметки за отпред и отзад на обувката, с които пробвахме, но уви не можа.
- Флекс 120 - на мен ми се стори като малко по-висока планинарска обувка, определено е комфортно обуването и събуването, но ако ще скачам ще трябва да е доста по-твърдо.

Поздрави
Киро

Запоследно променено от kirelata : 12-03-2022 в 15:32.
Стари 13-03-2022, 11:02     #15
kirelata
Senior Member

Начално Youtube и той с принос.

След като написах няколко пъти fulltilt онлайн и youtube реши да ми помогне и той, без да съм го молил, със следния клип:

https://www.youtube.com/watch?v=ly-mUzvN3pU

Поздрави
Киро
Стари 14-03-2022, 14:22     #16
kirelata
Senior Member

Начално Намерих решение!!!

Купих си нови чорапи направо.
Има едни много яки пичове в Банско - Тотем, човекът се казва Стамен и ми помогна да избера измежду доста варианти. В крайна сметка Head се оказа марката, с гел може да се допълва и в последствие.
Ако закъсате с някаква екипировка, отивайте там - над Кемпински веднага.
Имат доста неща за тестване и пистово и фрирайдърско.

Поздрави
Киро
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 09:37.