![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2007
|
![]() Здарвейте,
Предстои ми закупуването на ПИПС. Не съм се спрял на нищо определено, тепърва сега ще разглеждам какво се предлага, но ми се ще да видя и вашите мнения. Бюджет - до 400 лв, максимум. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() Цитат:
оттам нататък ако мислиш да взимаш втора ръка аналогов пипс знай, че по-старите модели имат изместване на честотата, така че го пробвай с някой друг дали се разбират преди да го вземеш. най-популярните модели тук са Ортовокс Ф1 (тези които са си ги купили преди години) и DTS Tracker на БЦА (тези които сега взимат, този е по-модерен). и двата са под $290USD чисто нови... ако не ти върши работа този пост щото не те интересуват америчките цени вземи само тази информация: каквото и да вземеш бъди сигурен че се разбира с тези на приятелите с които ще ходиш на планина и практикувай с него докато не го осъвършенстваш (пък и после, естествено). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Не мисля да взимам втора употреба, пък и то няма предлагане.
Спор няма, наличието на предавател без умения за боравене е глупост. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Работата с цифров се усвоява по-лесно, а наличието на 3 антени подобрява точността.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Предполагам, че предлаганите предаватели на тукашния пазар са съвместими с масово използваните в момена от вас, били те цифрови или аналогови.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() да
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() За твоя бюджет най-логичният избор май е BCA Tracker DTS. Доста е удобен, а от времето когато аз си купих моя (май преди година и половина две) съм запомнил че моделът тогава беше най-продавания в света. Мисля че, тази популярност не е случайна.
Запоследно променено от mi11er : 05-10-2009 в 22:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() dimo, притежавам Ortovox X1, с който доста съм потренирал. Нерядко ме е послъгвал, но само един път го е правил толкова грубо, че тотално да се "омотам". Имам и две, три тренировки с BCA Tracker и от тях съм мега очарован. Включително случая, когато X1 ме излъга лошо, гледах реакцията на BCA-то на miller - беше пъти по адекватна. Препоръчвам го смело въпреки, че все още не съм с такъв. Определено обмислям upgrade към BCA скоро. Мисля че си заслужава да "skip"-неш мойта грешка и направо да "отидеш" на BCA. Много е бърз и адекватен - има защо да е най-разпространеният в света. За съвместимост с уреди на другите производители не трябва да имаш притеснения.
"Nothing is fucked here Dude, nothing is fucked. They're bunch of fucking amateurs!" - Walter Sobchak "Fuck it Dude, let's go bowling!" - Walter Sobchak 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() как точно те е "излъгал" Х1?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() На около метър от заровения уред показваше 0.3 и с приближаване към уреда показателят за разстояние се увеличавашне. Ще кажеш, че е имало два максимума ама не.. Или поне аз не успях да ги намеря. В абсолютно същата ситуация намерихме заровения уред с BCA-то почти веднага и там показанията за разстояние бяха абсолютно адекватни...
После проверих моя да не е нещо повреден - нямаше проблем. Изглежда много куцо е бил завъртян заровеният уред.
"Nothing is fucked here Dude, nothing is fucked. They're bunch of fucking amateurs!" - Walter Sobchak "Fuck it Dude, let's go bowling!" - Walter Sobchak 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Капи, според мен това е било единичен случай на кофти разположение. Все още нямаме наблюдение в някаква друга кофти ситуация върху ВСА-то. Дано и да нямаме, но трябва пак да организираме една тренировка да припомним преди сезона.
Димо, аз също съм с Х1-ца. В случаите, когато съм тренирал не съм имал забележки. Който и да избереш няма да сбъркаш. За мен и едното си има предимства и недостатъци и другото. Лично, нещо, което не харесвам на ВСА-то е, че трябва ръчно да го включиш преди да излезеш в планината. А това е предпоставка за "забравяне". При Х1-цата няма как да го забравиш. Там със слагането на кръста той вече е включен. Разбира се това е субективна причина. Всеки преди да тръгне е длъжен да си прегледа екипировката. Лично аз не мога да реша, ако сега трябваше да купувам, кое да взема. Много ги хвалят и моделите-Фрирайдер на ПИПС. Малки, компактни...но никога не съм работил. Видях ги на последната лавина лекция, изглеждаха ми приятни. Един съвет. Купувай комплект. Пипс, лопата и сонда. Тогава всеки прави намаление и нещата излизат много по-изгодни.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() PIEPS Freeride, го забрави - това е с една антена и за търсене - как да ти кажа, не бих искал човека с който карам да е с такъв пипс. Много бюджетно решение.
Ей тука може да прочетеш ревю-та, доста добри: http://www.wildsnow.com/1476/avalanc...-review-intro/
![]() |
![]() |
Ентусиаст
|
![]() ТУК можеш да намериш подробни ревюта на всички лавинни утреди излизали на пазара послените 10-на години. Човека е пишман планински спасител и явно е очарован от идеята да тества уредите. Има и много статии как работят и как трябва да се използват.
Моя опит е твърде скромен. От една година ползвам БЦА Трекер и единственото негативно нещо, което мога да кажа е че се използва трудно при няколко активни "заровени" пипса, но това е обща черта за всички двуантенни модели.
We skiers are a strange breed. When most of society is running for cover, we find ourselves rejoicing at the sight of a cold low pressure system circling on the Satellite loop. We yearn for the feeling of cold powder snow blowing in our faces. Inside a swirling maelstrom of snowflakes, we feel most free. Запоследно променено от orlincho : 06-10-2009 в 09:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() мисля че всеки пипс има някакви редки единични случаи, в които от странно разположение комбинирано например с близки скали до заровения пипс да дава "неадекватни" резултати ... все пак е техника и няма как да е безгрешна ... това е просто още една причина да се тренира редовно.
аз също май бих се насочил към БЦА ако трябваше сега да си купувам ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ако мога с две думи да перефразирам думите на f2f от първия му пост в темата "Не е толкова важно с какво, а как". И ги подкрепям. Иначе бих препоръчал BCAто. Миналата пролет пробвах едина тестова бройка от модела за настоящия сезон и останах очарован от прецизността и бързодействието му.
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Oct 2009
|
![]() A някой ползвал ли някой от тези уреди:
http://getx3m.com/index.php?page=sho...emart&Itemid=3 http://getx3m.com/index.php?page=sho...emart&Itemid=3 и какво е мнението ви за тях? Иначе се вписват в определения бюджет. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
странно е че са на 1 цена, тъй като Адвансед-а е по-добрата и принципно по-скъпата машинка. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Такааа...
Значи, везните клонят към ВСА Tracker DTS. Все пак имам още малко време да помисля. Ако правите тренировки на Витоша, надявам се, ще обявите по-рано във форума. Благодаря на всички за мненията ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() тъй като и аз съм на тази вълна - пазаруване на лавинно оборудване , искам да питам някои знае ли кога ще се появи Tracker2 на BCA при нас.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() то това принципно важи и за други стоки, но някак за пипсовете е по-важно и в този ред на мисли ... тествайте си пипсовете с хората, които карата всеки ден !!! може да е работил 2 години и пак да спре ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|