![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Sep 2017
|
![]() Здравейте,
от известно време ви чета като гост, но стигнах до момента, в който търся мнението на опита. Избирам обувка за точки, обаче съм с проблемен крак. Миналата година търсих алпийски и беше адска мъка, като резултата беше една мекица 60 на хед, която на буутфитинг ми казаха, че с леки промени (засега само стелка) ще заспи. Та проблема е следния: 27.5, широко стъпало 106 и 46см прасец с висок надлъжен свод и кекаво дясно коляно. Пробвах всичко, което в този сезон може да се намери по магазините. Единствено мъжкия Movement Alp track беше що-годе удобен, но все пак тесен на прасеца и нисък на свода. На всички обувки езиците ме прищипват, а скарпата направо ми остави синина за 5минути тест. В Stormshop пробвах един Full Tilt - най-удобния чорап досега, без език, а засукан като спирала така, че да завърши в ямката над костта и да не убива. Но нямат за точки. ![]() Миналата зима за едно качване до Черни връх тествах Скарпа Вектор, но единствените наемни, които ми бяха ок на глезена и свода бяха 29. Говорих с буутфитъри от Конрад и те предложиха няколко чифта, които да поръчам и пробвам, което харесам ок - другото го връщам. Scott Celeste https://goo.gl/v9XBqN Dynafit Radical https://goo.gl/1VPNAA Dynafit Neo https://goo.gl/8Lm2L1 Dynafit Beast https://goo.gl/ZDdEqM И понеже загледах - https://www.sport-conrad.com/en/prod...q916fdhkji55b5 предшественика на Beast, че е доста по-евтин. Четох из разни ревюта на жени, които тестват панти и са с подобни проблеми, там препоръчват още Scarpa Gea3, Fischer Transalp vacuum W TS Lite и Atomic Backland W като широки и удобни за големи крака. Някой има ли впечатления или близки познати с подобни обувки? Никъде в България няма избор и размери за женски обувки, Максспорт директно ме отрязаха, че няма да внасят. А ако не пробвам не мога да дам толкова пари за обувки, които не знам дали въобще ще мога да закопчая горния щраймер. Ако действам по системата на поръчка-проба-връщане ще се разоря от куриерски такси само за проби. Отворена съм към всякакви идеи и мнения. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2013
|
![]() хахаха, дай ни проблемни женски крака ....
и ще видиш какво давае на съвети ще започне : - ) щом следиш форума, знаеш магазините и буутфитърите в бг. Обикаляй, пробвай и се консултирай с тях, най-добре като дойдат новите модели преди Коледа. Идеалният вариант би било да комбинираш едно ходене на ски до Алпите тази зима с пробване на обувки в Конрад или друг голям магазин (Конрад в Гармиш и Пенцберг имат най-голям избор) Фул Тилт щели да пускат пантаджийски модел, ако правилно съм запомнил за 18/19. Междувременно ако компанията ти не подържа бясно темпо, можеш да си пантиш с пистовите обувки и рамкови автомати, така и коляното ти ще се стегне, и обувките ще улегнат : - ). успех |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Идеята ми беше да направя един Капрун или Гармиш, обаче с алпийските няма шанс да пантя, тежки са. Освен това от това дали си намеря обувка зависи и това какьв автомат ще взема, понеже миналата зима разлепих старите ски, та сега е пълен екип на ред. Иначе казано избрала съм ска, автомати за двата варианта, но без обувка за никъде.
За фул тилт, момчето в Стормшоп каза, че очаква да му докарат тая година. Бях много учудена, никъде не намерих да са пуснали за тая година тех. Запоследно променено от deadsmurf : 15-09-2017 в 08:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2015
|
![]() Здравей,
С подобни "проблеми" съм и аз... макар, че ти като жена, "немаш стигане". Един вариант, за който се сещам е новия Atomic Hawx XTD, който излиза този сезон. Хоукса пасва на такива крака а сега с тех инсъртите може и да реши загадката (ни). На Капрун и Цел Ам Зее, в Интерспорт магазините и сервизите работят основно с Атомик. Ако се случи да ти стане нещо ... За друг вариант не се сещам |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Salomon QUEST Pro. Сменяеми подметки за точки и алпийски. Черупката се пече. Едва ли тука има някой с по-крив крак от моя. Ширина 106 не е нищо
![]()
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() От кога си с този Salomon? Че из нета гледам оплаквания, че къфа се троши.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() За 2 г при мен не мръднаха. После ги продадох, защото отрекох пантенето.
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Тъй, ходих до спортбокс, пробвах всичко което имаха и един Саломон MTN Explore 100 беше доста удобен. Лека относително, за точкови несменяема подметка, не е най-големия ротационен градус, но доста приличен. И стигат до момента, в който с намалението, което хич не е малко, пак са 800лв.
Някой има ли с такива обувки да сподели впечатления, че не мога да преценя заслужават ли си парите в дългосрочен план. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2009
|
![]() Жената, Злати, е с подобна геометрия на плавниците(26.5-27 mondo) и миналата година ѝ взехме Scarpa Freedom SL 27 и казва, че са ѝ мега удобни. Аз карам също със Freedom SL 27.5, което си е 28, но малко ме стягат на сводовете защото са ми по-високи като в твоя случай, но това подлежи на фитване...
Все пак препоръчвам да ги пробваш, доста са удобни, макар и да имат леки забележки по качеството на пластмасата и гумата на подметките ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() След много чудене си поръчах Саломон мтн експлор от испания, че пак ми излиза по-евтин, чакам го в петък да дойде и ще докладвам как пасва.
Междувременно се издирват детски обувки за пантене 22MP за точки. на прилични пари, моля. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ski Bum
|
![]() Съвсем скоро ще има FT за точки
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Скоро, колко да е скоро - евентуално догодина.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2005
|
![]() Можеш ли да дадеш линк на сайта? Ако не е тайна на какви пари?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
Всъщност въпреки тази ми несполука, съм доволна от магазина - поръчах и един борд от тях и нямах ядове. Относно съпорта им - много съм доволна от тях, добра комуникация и всячески се опитват да ти помагат и спестят разходи. Оригинално стария модел ми излезе 358€ с доставка и ддс, като ми върнаха ддс-то, че ги взех с фактура. А новия с 60€ отгоре. Абе, в крайна сметка всичките ми планове стигнаха до Dynafit : Zzero4+Guide 170cm+Vertical и оригиналния колани, които чакат снега нетърпеливо в ъгъла. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|