![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2018
|
![]() От тази година имам нови апарати Marker Kingpin 13, до сега автоматите ми за пантене бяха Marker Duke 16. Та това са ми първите точкови автомати и съответно имам малко въпроси и притеснения. Та проблема ми е следния: при каране и събиране на сняг, не винаги успявам да отворя единия апарат, дори и хубаво да съм изчистил снега. Дали проблема е в замръзването или автомата си има проблем. Апаратите са гресирани, като аз съм напраскал и пружините с тефлонов грез против замръзване.
Ще се радвам да ми дадете съвет какво да правя и как се процедира в такива ситуации, защото понякога ми отнема време да "откопчая" единия автомат. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Проблемът с отварянето се е появявал и при мен, но изключително рядко (при много сняг, много студ и многократно откопчаване и закопчаване). Дължи се на замръзване на снега под лостчето за превключване на walk и ski mode (това, което натискаш с щеката за да ти отвори предницата). Отстранява се за секунди като го почистиш с ножче, туулче или какъвто и да е остър предмет.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Като цяло изчиствам снега под лоста за превключване на режима, но дори и тогава когато лоста се натисне до край не винаги се отварят "страничните държачи" и по точно винаги единия се разтваря , но другия не. Най-странното е, че въпреки смяната на ските лява и дясна, този ефект се наблюдава винаги на левия ми крак. Явно така карам, че все там се образува натрупване на сняг и замръзване. За сега се справям с изчистване на снега около "държачите" и многократно пробване за отваряне, но това понякога отнема повечко време и малко е дразнещо. Не знам как е при другите, но не може почти при всяко сваляне на ските независимо от условията да имам проблем и то все с левия крак, без значение коя ска е на него.
Ако дадете още полезни съвети ще съм благодарен. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Тефлоновата грес има малка нискотемпературна устойчивост. Стандартно я дават до -20, но като се има предвид качествата на продаваните продукти в Бг, е много вероятно тази температура да е по-висока. Отделно тефлоновата грес не е подходяща за метални изделия, а е предимно за пластмаса.
Пробвай в къщи да почистиш хубаво предниците и гресирай с Литиева грес. Нещо подобно: http://pharmco-shop.com/CIATIM-nisko...res-p-208.html И след смазването затвори и отвори поне 20-тина пъти в къщи автомата да навлезе хубаво смазката по труднодостъпните места.
Футболът остана единствения легален начин да си купиш негър. Запоследно променено от Ники : 22-02-2018 в 11:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Ники,
литиевата грес не се разбира с вода, защото сгъстител са литиеви сапуни. Аз бих ползвал силиконова грес или грес направена за автомати (като тази на G3). |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
Иначе, че има специализирани смазки е ясно, ама едва ли са 12 лв 800 гр. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() Ники,
производител да напише, че литиевата грес е водоустойчива е откровена лъжа. Да, добавят им полимерни добавки, които им подобравят устойчивостта, но пак е лъжа. Драмата за мен лично не е, че ще трябва да мажеш малко по-често, а че цапа като се намокри. Т.е. нямам желание да изцапам с грес гортекс за 1000лв, за да запестя 20лв. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Както писах, апаратите са чисто нови, и си бяха гресирани още като дойдоха. Даже по пружините още си се вижда грестта. Иначе аз имам и една бяла грес с тефлон (Motip), с която съм си смазвал пружините на предишните автомати. Може да пробвам и с нея, поне е лесна за нанасяне - просто се напръсква.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() "Тефлоновата" грес не е добра идея за автомати, защото реално е неизвестна грес с частици тефлон (PTFE), на която вероятно не знаеш каква е базата. Може да става, може да не става. Също така гресите на спрей като цяло не стават, а само си мислиш, че правиш нещо.
Купи нещо читаво и пробвай: Dynafit позлват Molykote EM-30L, G3 си имат своя грес, която се продава в Basecamp. Ако не ти се дават пари и имаш време, прочети спецификациите на EM-30L и намери нещо сходно. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() За парите няма проблем, след като съм дал толкова пари за екипировка не бих си правил експерименти и да минавам тънко. За това и търся съвет тук. Ще мина през Adventure след като те са представители на Marker и ще ги питам, ако нямат ще пробвам това от Basecamp-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2009
|
![]() Цитат:
Моят съвет - пробвай 10 метра по-надолу в магазина с оранжевото флагче ![]() Запоследно променено от MrPilly : 22-02-2018 в 13:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Казвам представители, не защото знам със сигурност, но когато си купих Kingpin-а от Sport-Conrad те ми ги монтираха, защото където и да проверявах те единствени имаха фабричния шаблон за монтиране на такива апарати и майстора им(външен човек, който идва определени дни там) съвсем коректно и по стандарт ми монтира апаратите, както си описват от Marker.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() Иначе доколкото знам официален вносител на Маркер е #КЗЦ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() ![]() Темата е съвсем друга и се надявам съветите на всички да са ми от ползва. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |