![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
Дата на присъединяване: Mar 2008
|
![]() След 3-4часово пантене съпроводено с мъка и използване на места мачете GERBER резултата е следният-сняг пудра40см с основа около 20-30см има над 2100 м н.р.,под тази височина има около 30см пръхкав с основа 4-7см заледена.Ски се карат много ОСТОРОЖНО,снимки нема оти си бех сам и в х.Беговица ме чекаше кило вино и суджуци.Молете се за още студ и сняг иначе и този трудно ще устиска на идващия юз ветър.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() Прогнозата за съжаление е от грозна по-грозна....
![]() |
![]() |
Ski Bum
|
![]() Румба, тия дни ще ходя по Рила, заради влошеното време в София, та да ми кажеш да нося ли ските или не. Ще ме водиш ли някъде?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
|
![]() Ке те вода на Ощавската баня,ама земи некоя да ни изтръка
![]()
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
|
![]() За сведение на тези,който искат да карат в пудра из Пирин-вчера заваля сняг към 11ч. и когато аз си тръгнах от з.Сп.поле след 15ч. вече имаше около 5-7см пудричка
![]()
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() Румба Тевно езеро в тази тема ли да го включим? Ей сега слизам оттам, 4 дена горе бяхме сумарно 6 души, слънце и безветрие, снежец под формата на лека пудра ( където няма камънак).. изобщо.. рай.. лавинна опасност още няма, няма сняг за целта..
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
|
![]() Аз бях отсреща на Бег.чукар на 30ти-що не се обади,иначе покарахме в 4-5см пудричка.Тевно е към тази част и неразделно от региона
![]()
![]() |
![]() |
Комплексар
Дата на присъединяване: Mar 2010
|
![]() Митак, аз ходих на 31.12.2010 на Малка Тодорка, а днес бях на Църна Могила, на почти всички склонове със СИ изложение видях спонтанно паднали дъски (на Дончови караули, Муратов връх, Малка Тодорка, Кутело)! Има и доста големи козирки. Въпреки че няма много сняг, вятъра е пренесъл доста големи количества в подветрените склонове. Не знам как е около Тевното, ама предполагам, че не е много по-различно...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
|
![]() СЗ и СИ склонове на Яловарника и Куклите също имат малки козирки,но поне нищо не беше падало,сн.покривка е 40-60см над 1900м н.р.в. а в длъбнатите форми на релефа на места лав.сонда потъна и до 85-90см.Требва още търпение и надежди за сняг
![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Запоследно променено от viik : 03-01-2011 в 09:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Комплексар
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Señor Member
|
![]() Цитат:
Та явно в различните части на Пирин снегът е различен, за съжаление все още е твърде малко за някакво сериозно каране. Има все пак 2-3 склона в района на Попово езеро, които си струва да се посетят в скоро време! Ако има желаещи, може да измислим нещо уикенда.. viik.. напиши 2-3 реда за снежните условия на местата, на които си бил, на ПСС не им е работата да оценяват лавинната обстановка..
"Shut the fuck up Donny" 97 20/21-70; 19/20-45(fkccorona);18/19-66;17/18-68;16/17-54;15/16- 42; 14/15-50;13/14-44+15;12/13-38;11/12-47*!;10/11-45;09/10-44 Запоследно променено от Mitko : 03-01-2011 в 12:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Комплексар
|
![]() Да, това показва колко различни могат да са условията в планината на относително малки разстояния.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
![]() Привет,
случайно успя ли да дупнеш малко снега (евентуално да копнеш), за да знаем върху какво и защо са падали тези дъски? Или лично наблюдение - дъските върху какво лежаха - леден слой, имаше ли между него и дъската нещо (скреж, суграшица). Знам, че може да не си имал възможност да видиш, но ако все пак си успял може да е от полза и за други хора в този форум да знаят. Месрси предварително ![]()
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
|
![]() Момчи на бег.чукар,който спусках на 30ти копнах едно в името на спорта-директно върху тревата имаше 24-30см много твърд,почти замръзнал сняг,следваше 15-17см плътен(върхът на щеката влизаше след натиск с двете ръце до перцето),най-отгоре имаше 8-10см пръхкав снежец и се караше прилично.Склонът е изцяло източно изложение и го грееше слънцето още от 10часа,мястото -2380м н.р. спуснах се около 14ч.Дано са ти от полза тези неща ,а и температурата на въздуха беше -2.4гр. мерени от часовник.
![]() |
![]() |
Комплексар
|
![]() И аз да се изкажа. Споменатите склонове ги видях от разстояние и не съм копал, защото не носех лопата в мен. Но докато ходех със ските на едно малко склонче с подобно изложение и наклон най-горните 10-ина см се плъзгаха върху по-твърд слой сняг.
Най-голямата дъска, която видях беше непосредствено вляво (гледано отдолу) от Бъндеришката порта! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
|
![]() Снегът изчезва,остана само над 1800м н.р..Не може даже лав.курс да се проведе дори за начинаещи
![]()
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
|
![]() Нова снежна покривка над 1400м н.р.-30см.Най-лошото е че на границата с горския пояс около 1900-2100м н.р. по склоновете с ЮЗ,З и И изложение снегът "издишаше" и се цепеше дори при пантене,в едно малко улейче дълго 130м и с наклон около 35 на пътеката от Х.Беговица за Т.езеро след два завоя се свлече цялото.Сняг продължава да вали слабо,лав.обстановка се усложнява.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() днес, малко преди заслон Спано поле имаше към 40-50 см нов сняг. Това на 2000м.н.в. По-нагоре сигурно е и по-арно Тевно, Беговица...
![]() Вече откъм лавинна опастност - ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
|
![]() Положението е ОСТОРОЖНО-след снеговалежите през последните 24ч.1200-1400м н.р.сняг 5см,1400-1800м н.р.сняг 12-15см,над 1800м н.р.сняг до 30см.Траверсирайки склон на около 2000м със зап.изложение под циркус Куклите се слушаше познатото "вууп".Имаше мъгла и температура +2гр.-буквално се свари новия сняг.Скоро ще пусна таблица от лав.профил направен в подножието на Бег.чукар.
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|