![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Здравейте, имам нужда от съвет за подходящи автомати за Atomic Bent Chetler 120 184см 19/20 . Сета ще се използва 80/20 - каране/пантене.
Запоследно променено от the usual suspect : 05-09-2019 в 08:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Щом предимно ще караш сложи Саломон Гардиън 13/16, Маркер Барон/Дюк или Тиролия Адреналин 13/16(в зависимост от теглото ти) или си намери адаптери и си карай с алпийски автомат.
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2018
|
![]() Абсурд! Учудвам се, че точно Пеков дава такъв съвет...
Да бяха някакви стари ски, без флекс в среда, разбирам, ама да сложиш рамков автомат на Bent Chetler 19/20 (та и 17/18 да беше- пак) е все едно да си заковеш вратата на кенефа с пирони, веднага след като си изял две паници шупнал боб! Вземи си Salomon Shift и не се занимавай с глупости. Или ми продай Bent Chetler-a, че искам да го карам тази зима. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Пеков никога няма да даде съвет да се сложи такъв автомат на ска с талия 120. Отделно на Шифт-а цената е скандална.
А и пак отделно - Гардиъна НЕ втвърдява ската. Както и Адреналин-а.
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Шифт се намира лесно за 600-650 лв из Европа, което не ми изглежда особено скандално. За мен лично мястото на Барон, Гардиън, Адреналин е в историята.
Ако Шифт е слаб за ска/скиор и не иска точки поради една или друга причина, алтернативата е една и се казва CAST. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Хайде, че и мен ме хвана.
Барон/Дюк имат централен винт, който блокира цялата конструкция. При Адреналин/Гардиън, такъв винт няма. Задниците и на двата са на пружина упора, която има движение. И като се сметне, че алуминият(в Гардиън) е пластичен, се получава по-малко втвърдяване. Пак го има, но не е толкова осезаемо. Карал съм и 3-те автомата и впечатленията са от 1-во лице. ![]() Разбира се, никой от тях не се доближава до чисто алпийски автомат. Но Гардиън-а едно, че е достатъчно нисък, има и известна доза пластичност.
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() “Нядървя се, но не толкова осезаемо” е справедливо.
Запоследно променено от Madafaka : 29-10-2019 в 06:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Ти мани, ама и с различни алпийски автомат, поведението на една и съща ска е коренно различно.
Опитно установих, че като поведение, сигурност, усещане няма нито един автомат, който дори бегло да се доближава до съвършенството, което предоставя FKS/PIVOT автоматите. Нито един.
![]() |
![]() |
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Цитат:
при Пивота разликата в усещането идва от вертикалната еластичност на задницата. Няма друг автомат, който да ги бие в това отношение. ( + близки дупки) П.П. Ето малко материал за размисъл също: Look Pivot heel elastic travel - 28mm Salomon STH/STH2/Warden.. heel elastic travel - 16 mm Marker Jester/Griffon/.. heel elastic travel - 16 mm Salomon Shift MNC heel elastic travel - 9 mm / 11 mm (според различни източници) Запоследно променено от batAssen : 29-10-2019 в 10:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Е да де. То е ясно от къде идва. А и защо струва толкова. :-)
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Aug 2014
|
![]() Монтирах Salomon Shift на този модел ски 18/19 и съм предоволен, както при ходене нагоре, така и спускане надолу.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Aug 2014
|
![]() Монтирах Salomon Shift на този модел ски 18/19 и съм предоволен, както при ходене нагоре, така и спускане надолу. Но тук идва и другият момент, че ако нямаш подходяща обувка ("пантаджийска), то тогава мисля, че Salomon Guardian също ще свърши добра работа.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|