![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() Честно казано останах с впечатление че са много "сбъркани" в тоя магазин...
Трима души седят и се тюхкат има ли такава грес или не... Аз им обяснявам, че на сайта им седи таква и таква грес, на такава и такава цена - а те отварят некви чекмеджета, цъкат с език и се опитват да ми пробутат некви други неща.. Накрая дойде още един продавач - отвори некво тайно чекмедже където имало грес на друга марка ама със същите параметри и "О Чудо" вади от там кутийка с точно тая грес от сайта.. ама отворена и от нея гребнато съвсем малко... Дадоха ми я на половин цена и тва беше...
Fuck it Dude, let's go skiing! 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28 12 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Attorney-at-ski
|
![]() Един въпрос:
Някой вижда ли проблем да се държат ски на балкона? :readbook2: (освен това, че ако струват $ 1000, някой може да ги гепи) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Attorney-at-ski
|
![]() Цитат:
лятото е ясно, а зимата? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() Искам да ви питам тъй като си купих нови ски обувки - Саломон X-wave space нещо си 85твърдост трябва ли да им правя нещо сега докато не карам? Ще се качвам най-вероятно от 2ри на Банско, но може и тези дни още веднъж да се кача на Витоша.
П.С. Никога не съм карал с тях ![]()
Не позволявай на огъня да изгасне, разпален от незаменима искра в безнадеждните замени на : не съвсем ;все още не; и не съвсем.Не позволявай на героя в душата ти да изчезне в самотното осуетяване на живота,който заслужаваш и никога не си могъл да достигнеш. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() Мерси
![]()
Не позволявай на огъня да изгасне, разпален от незаменима искра в безнадеждните замени на : не съвсем ;все още не; и не съвсем.Не позволявай на героя в душата ти да изчезне в самотното осуетяване на живота,който заслужаваш и никога не си могъл да достигнеш. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Jan 2008
|
![]() Новак съм в сайта . Има наистина много полезна информация :readbook2:
искам да питам някой знае ли кои са подходящите обувки за блейдове (Fischer web XXL 2005), и дали Nordica Dobermann pro 130 стават ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
разбира се ако тези си ги имаш отпреди ходи и пробвай, но няма да останеш очарован на скачане с тях ... ако се чудиш дали да ги купуваш ... недей ... търси фристайл обувки .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Jan 2008
|
![]() ами обувките ги имам отпреди и съм много доволен сега няма да обсъждам качествата им. Може би са прекалено тежки незнам утре ште ги пробвам
![]() а за freestyle обувка ми трябват бая парички. Един човечец ми предложи като марка Dalbello, но цената ме изплаши ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() така. ето нагледно как се поправят ски в сервиз "При Вальо и Жоро"
започваме от получилата се "Банска екзема" върху Големия Проблем: почиства се базата със Wax Remover: изрязват се стърчащи остатъци от базата, така че да не стърчат над нивото на базата. Швейцарското ножче е идеалния инструмент за това. зашкурва се с финна шкурка - почиства още някакви стърчащи неща и много подпомага захващането на пластмасата към базата, особено на местата където идва по-тънка слага се пластмаса (P-tex) на мястото. С пластмаса на гранули (като на снимката) става по-добре, но може и със свещички. Не палете свещичките ... топете ги с ютия ... може да накълцате свещичката със швейцарското ножче и по-лесно ще я разтопите директно на място на дупката с помощта на ютия. след това се топи пластмасата с ютия. Градусите са от порядъка на 120 ако ползвате ютия за вакса, на която си пише градусите или 2 точки и нещо ако ползвате обикновена ютия (не трябва да има дупки за пара). Пластмасата на базата се топи на по-висока температура, но не прекалявайте с нагряването, защото създава проблеми за смолата, с която е слепвана ската (базата е залепена за сърцевината). Техниката е следната: Долепва се ютията върху цялата площ на дупката. Задържате натискайки 2-3 секудни и изглаждате в посока към задницата и към канта (да кажем под 45 градуса). Много е важно да се натиска, и да се глади натискайки, не вдигайте ютията преди да излезе от ската, защото пластмасата ще остане на ютията а не в дупката. Повторете колкото пъти е нужно. Обикновено не става с едно нанасяне на пластмаса, дупката остава запълнена но леко хлътнала. Оставете да истине добре (да можете спокойно да си държите ръката на мястото), след което сложете отново пластмаса и повторете процедурата. Същото ако трябва и трети и четвърти път докаго дупката стане на нивото на базата и дори малко отгоре след това взимате една остра метална цикла (моята е Токо, към 15 лв струваше в СЛС) и циклите в посока от носа към опашката. Циклата ляга добре на базата и след 15-20 движения ще сте изциклили ненужното и ще е изравнено. нещо такова: след това се взима фината шкурка и се изглажда добре: готови сме да слагаме вакса. взимате блокчето с вакса, лепвате го за мъничко на ютията (която държите над ските) и после намазвате малкото разтопено количество на ската на колкото дойде по-голямо място. след като вече има вакса по цялата ска. следва да се изглади, ваксата се топи значително по-бързо, така че просто движите ютията с умерен натиск с такава скорост че да се разтапя ваксата: тази вакса обаче става доста неравна, затова се взима пластмасова цикла и се маха излишното. То не става за повторна употреба, просто го изхвърлете: след това се взима четката с твърд косъм (прилича на меден) и от върха към опашката се минава с умерено движение успоредно на кантовете: след това се взима меката четка (с найлонови косми) ... пръска се малко вода (намокряте си ръцете и ги изтръсквате над ските) и доста по-интензивно с лъска ската отдолу. Продават се дори и роторни найлонови четки за тази цел, които се слагат на дрелка ами това е ... тази процедура ни отне от порядъка на 30-40 минути ... време за което дори не може да се стигне до най-близкия сервиз, а какво остава за чакането да ги направят, второ посещение да си ги вземе човек ските и така. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() ейй.. много подробни съвети сте изписали, явно сте се чудили кво да правите
![]() Вальо колко горе долу ти е струвал целия комплект инструменти, ютии, вакси и п-тексове които използваш?
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() ако вземеш наистина всичко (лошото е че не съвсем всичко се продава в БГ) ... може би към 200 лв ще излезе (90 е само ютията) за по-непретенциозен комплект без стойки. Може да се отиде и на доста повече - например има пистолети за свещички с които директно се топи и заглажда - от порядъка на 100 евро. трябва да отбележа и че така ремонтите стават добре (имам деруги на фоила, които не са мръднали от миналия сезон), но не е зле и един път годишно - лятото да минават и през машина да се изравни хубаво базата. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Филти Мадафака
Дата на присъединяване: Oct 2002
|
![]() Евала момчета!
Много полезно! Само една лека "критика" от моя страна. Знам че е хубаво преди да се изцикли положената топла вакса върху ската, да се остави мининум час-час и половина да изстива. Аз моите като ги ваксирам - цикля на другия ден сутринта ![]() :chrs: |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
![]() В Спорт2000 имаше комплект:
Три ъгала 86,87,89,щипка,двете пили,две четкки(месинг и пластмасова),две цикли,гъба и 6 свещички за 70евро.Ако някой има път на там може да се възползва
![]() |
![]() |
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() Майстор Пеков не се шегува
![]() Днес чиракувах малко при него и резултата е че Леджендчето ми е като ново, а аз вече ще си правя сам ските ![]() ![]()
Fuck it Dude, let's go skiing! 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28 12 |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|