![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
ski driftar
|
![]() ето сайт за настройка и избор на саломони (автомати и ски 2005-06)
http://www.ian-staniforth.org.uk/sec...ech/manual.pdf - 22 стр. са автоматите
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() бе май 12 ... и като го карах отвори на едно зачукване
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2008
|
![]() ще пиша в тази тема за да не правя друга. та въпросът ми е следният: като си купих scratch и автомати rossignol 140 ми настроиха автоматите на 5DIN а според тази анимация http://befsa.com/?q=node/view/10902 трябва да са на 8DIN аз тежа 77 кг. и съм висок 185см, обувката ми е 29см. от магазина ми казаха че ти трябва да ми ги нагласят по определена таблица, а аз допълнително да ги коригирам ако има нужда. според вас 5DIN не е ли малко? най-добре ще ги наглася като покарам и видя дали се откачат, но просто нямам търпение
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ski driftar
|
![]() ем аз мисля че са си доста малко 5 дин... буташ ги 8-ци според мене. Та аз съм 68 кг. 175см със 325 мм обувка и карам на 8 на предниците и 7 и малко на задните. Зависи и колко ги товариш де ама колкото и да ги товариш просто 5 е малко...
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Ами на същият автомат Скрач 140, навремето карах на 7, а бях 90 килограма. Ако съдя по собственият си опит с такива автомати, при такава обувка и такива килограми не трябва а ги слагаш над 7! Тази анимацийка е за ориентир, но не е правило.
![]() |
![]() |
Сатвер голяма...
|
![]() Аз също съм 66 кг и карам мойте на 8 , но разликата е че съм с по-слабия автомат 110 . По мое мнение на 5 си е малко и при по-рязко закантване ще ти откачи ...
no pow left boyz! Запоследно променено от pe` : 18-12-2008 в 13:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ski driftar
|
![]() да ви питам една работа че не ми е ясна. В момента автоматите са за 325 мм обувка, а се очертава следващата да е 316, 317мм, автомата е монтиран на +1 и тва че ще се събере малко означава ли че ще отиде почти на +2 или местенето на петата не играе роля в монтажния център? (само петата се мести на моя)
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ще отиде напред с разликата между двете обувки, делено на две - или към 5мм. За да няма ефект, трябва да се мести и предницата. Споко, нищо страшно просто няма да слизаш от задната седалка....
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Ще се премести напред точно с 5 мм. Което е нищо.
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Jan 2008
|
![]() аз моите автомати съм ги настроил на 13 дина от 14 и никога не откачат освен ако не удара ските челно в некой камък или дърво вие ми карате с по 5-6-7
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Що не си завариш направо обувките за ските?
![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
снежинка
Дата на присъединяване: Jun 2007
|
![]() моите са на 5 и благодарско на Къртача че добре ми ги настрои.
![]() ![]() PS обаче много ме впечатли switch mode...та следващата зима като спра да падам,мисля това да уча.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PPS първа пудра,първи ски,първа травма на ляво краче..ските са обаче вафла трепач..барбар с автоматите PX 12 ![]() ![]() Запоследно променено от snowhite : 09-02-2009 в 18:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fancy Noddle
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() Я и аз да се включа тука!
Днес цял ден имах напрежение в главата, защо аджеба автомата, който си сложих на Скрача(саломон 957 тоя стария металния) като го сложа на 12 и ударя странично ската у снего(на място) предния мърда немалко, а като я изшия здраво(ама наистина здраво) отваря...!Предполагам, че вече 12-та не е толкова, щото умора на материала и т.н.Решението сменям предните със същите от другите ми ски, които са по-запазени и май ДИН-а им е по-силен иначе кво на 14 ли да ги закова...май не все пак накрая прижината не работи оптимално!!! П.С. Точно съм си настроил дължината на обувката, даже леко по-скъсено и настройката, която натиска предната част на обувката също на макс!!! Тва само го споделям!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Пружината е заминала. Казах ти за тебе, кое е автомата. Другото е един Маркер Грифон. Има го наличен тука в БГ. Няма нищо общо с другите маркери!
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Jan 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() може и един в каската да си заковеш, или квото там използваш да покриваш скиорската си кратуна
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: May 2009
|
![]() Само да питам за повторно монтиране на автомати в старите дупки които май не са разлувтени трябва ли да капвам вътре някакво лепило и какво.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Да. Ц200.
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|