![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2017
|
![]() Здравейте, да ви попитам дали някой се е сблъсквал със следния проблем на горепосочения автомат.
Та, при настойване на AFD (anti-friction disc, май, или сиреч плочката под пръстите на обувката) се върти един централен винт отпред на автомата и съответната плочка се мести нагоре/надолу по направените улеи. Това е факт, доколкото имам опит и съм гледал настройването на този вид автомати. Хубаво де, но взех още един такъв автомат за нови ски и след като го монтираха и се опитаха да го настроят за обувката, се оказа, че тази плочка се премества около 2мм в двете посоки, но за повече не иска и да чуе. Болтът сякаш превърта във винта и не иска да продължи (само с думи сигурно звучи тъпо, но някой с опит ще разбере какво имам предвид). Странното е, че уж автоматите са нови, но и на двата е по един и същи начин. Някой имал ли е такъв проблем? По монтажни иснтрукции показват, че обувката трябва да е стъпила върху тази плочка, но реално в случая остават доволно милиметри разстояние. Мисля си, че е проблем това за ползване на авомата? Някакви мнения? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Проблем е. Иди при Къртача да ги погледне. Така по нета няма да стане.
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Аз ги закупих за "нови" от шиндлера. Монтирах ги другаде, но се върнах при него да види дали не може да ги оправи. Той рече, че не е и чувал за такава настройка на автоматите. Върнах му ги и пихме по една студена вода, но тъй като ми трябват, а не се намират много лесно, се чудя какъв може да е проблемът.
Кой е Къртача, за инфо? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2005
|
![]() А каква е обувката?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Lange XT110 W LV
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2005
|
![]() Пробвахте ли да пръснете някаква смазка на този винт и повърхностите, по които се плъзга плочката? Може да е запекъл или да се е прецакала резбата, в плочката (най-вероятно е пластмасова).
Аз имам Griffon, предницата е на същия принцип. ![]() Другото, което се сещам е да се махне едната предница и да се погледне, като въртиш какво се случва, ако се вижда от долу. Ако се върти безконечно и не се мести плочката, резбата е заминала ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|