Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Видео, музика и снимки

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 02-03-2014, 08:47     #21
kalintry
Senior Member

Дата на присъединяване: Feb 2010
Начално

извинете

Запоследно променено от kalintry : 02-03-2014 в 14:10.
kalintry Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 02-03-2014, 09:54     #22
moridinbg
CEO of Shred

Изпрати съобщение чрез skype; на moridinbg
Начално

За съжаление, поради количеството пудра, твърде малко от същинското каране е видимо
Видеото е от 6.02, бурята беше от 3.02 до 8.02.

Днес си кацнах в Лондон, най-после ще имам голям екран и бърза машина, така че ще мога да отсея видеото и снимките и да напиша няколко поста за снега, планината, храната, местните, етс (:
Стари 02-03-2014, 10:01     #23
moridinbg
CEO of Shred

Начално

Прибиране през Делхи

Циганката, циганчета ражда
циганския род за да възражда
Оооой, циганино
Да живее всичкото циганин, аркадаш

Централна гара:

Стари 02-03-2014, 21:26     #24
Motko
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2011
Начално

Motko Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 04-03-2014, 14:15     #25
moridinbg
CEO of Shred

Начално

Ще си счупите клавиатурите по разни други малоумни теми, ама тука няма кой да ме напсува...

Няколко думи и за снега и валежите (:

Както обикновено, аз имах страшно каръшки късмет със снега и хванах една от най-слабите от към валежи години. Средногодишно падат 10-15м на междинна станция на гондолата, почти всичките от Декември до Март. Обикновено има снежни бури през 10-14 дни, които изсипват по 1-3м сняг. За моя престой имаше един наистина сериозен 5-6 дневен снеговалеж, който натрупа измерени 215см и няколко по-слаби от по 10-20-30см. Почти на половина от очакваното.

Мястото е доста високо - самият Гулмарг е на 2600м, средна станция е на 3060м, горна на 4000м, а върхът е 4200, но пък е много на юг към екватора и слънцето пече на ужас. При облачно време температурите са около -5 за междинна и -10-15 за върха, но покаже ли се слънцето, особено в ниското, нещата отиват до +5-6.

Когато вали много сняг, гондолата затваря поради лавинна опасност, тогава се кара между 2100 и 2600м - от Гулмарг до местното мюсюлманско светилище Баба Реши. Със затихването на бурята, облаците изчезват, слънцето се показва и за буквално 2 дни, от гора с 50-60см пудра, мястото се превръща в адски пластелин и е практически некараемо до следващия снеговалеж и облаци.
2500-2600м изглежда е критична граница, защото под тях нещата доста бързо стават неприятни за каране, а над тях се ззапазват значиително по-дълго.

Самата планина е едно 6км било от север на юг, леко изтумбено по средата, където е и гондолата, което го разделя на две половини - северна и южна.
За няколкото седмици, които бях там, забелязах закономерността, че дори 17-18 дни след последния значим снеговалеж, северните склонове запазват съвсем автентична пудра, докато южните за 3-4 дни се опичат от слънцето и хващат кора. За буквално 1 час преход може да се премине от типични за България априлски условия до февруарски с пръхкав сняг до кръста.

Цялото това нещо обуславя и феноменът наречен curry powder - влажна и сравнително по-тежка пудра.

Поради това и последните 10 дни карането беше 2, до 3 спускания на ден - 1 или 2 по-близо до гондолата в понякога посредствен сняг и след това един едноюасов преход до северния и изключително слабо каран край на планината. За да се стигне до там е нужно да се изкачи върха, който е само на 200 вертикални метра по изключително полегат слойн, но в разредени въздух това отнема около 40 минути и е не-малко трудоемко, което отказва много от хората. От друга страна, въпросната част е широка около 2км, разделена е на множество склонове с вертикал между 800 и 1100м и се огрява от слънцето за 1-2 часа рано сутрин. Резултатът е снимката, която е направена 18 дни след последния голям снеговалеж.

Стари 04-03-2014, 18:12     #26
bob_beliata
Senior Member

Дата на присъединяване: Jun 2004
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmoridinbg Разгледай мнение
Ще си счупите клавиатурите по разни други малоумни теми, ама тука няма кой да ме напсува...
Ванка, ако имаше за какво да те псуваме да сме го направили отдавна...

Иначе четем темата с огромен интерес и чакаме още фото, видео и текстов матрЯл. Мисля, че няма да е лошо да направиш и една галерия или разказ за сайта, ама предполагам, че за това и сам си се сетил...
Стари 05-03-2014, 10:15     #27
batAssen
чичка

Дата на присъединяване: Mar 2012
Начално

Това ми е любимата тема за този сезон
batAssen Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 05-03-2014, 10:18     #28
kuzatameduza
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2007
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbob_beliata Разгледай мнение

Иначе четем темата с огромен интерес и чакаме още фото, видео и текстов матрЯл.
+1
Стари 05-03-2014, 13:02     #29
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmoridinbg Разгледай мнение
Спокойно, тука е така.... Иначе се чете.....
Стари 05-03-2014, 18:54     #30
dkraev74
Senior Member

Дата на присъединяване: Feb 2014
Начално

Бахти якотоооо. Браво. И снимката с оня заспал на улицата я бива. Видяхте ли как е опънал палатката :-)))))))))))
dkraev74 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 06-03-2014, 03:35     #31
moridinbg
CEO of Shred

Начално

Едно качване с хелито е $250, цял ден е $1500. Като отидох там си мислех, че ако успея някак си да намеря някаква далавера ще яко да се кача. Е, това че спечелих безплатно беше неочаквана изненада ((:

Полуфинал за Gulmarg Heliski Challenge 2014. Предния ден 100-120 човека се състезавахме с едновременен старт на 200м от екипировката от горна станция до междинна на гондолата. Първите 30 се класират за полуфинала - отнасяне с хеликоптер до съседен връх, едновременен старт (този път с екипировка) и първите 10 се класират за финала на другия ден, наградите от който са екипи на Mammut и един/половин ден хели.

На квалификациите под гондолата бях 10ти. На полуфинала се разбих мощно, след като една скрита гърбица в терена ме изхвърли с пълна скорост на десетина метра във въздуха. Резултатът е изкъртен заден автомат и счупен (отново) сплитборд.

Бонусът е, че това е районът на Sunshine Peak. Хелито стоварва наоколо. За бедните вариантът е 16 часов преход с пренощуване.
Тук сме на около 4030м, с малко въображение може да се качи до 4600, селото в дъното на долината е на около 1900 ((:

Запоследно променено от moridinbg : 06-03-2014 в 03:43.
moridinbg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 06-03-2014, 07:01     #32
Junglist
Senior Member

Дата на присъединяване: Jul 2008
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на Junglist
Начално

Mighty Mighty !!!

Съжалявам за сплита, ама като гледам си е струвало..
Junglist Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 09-03-2014, 04:15     #33
moridinbg
CEO of Shred

Начално

Ами финансово погледнато не съм сигурен, дали си струваше. 1 качване с хелито, колкото направихме, е $250. Дъската ми струва $999. Мога да отворя безкрайна тема за това коооолко е преоскъпена екипировката за зимни спортове... В темата за ABS-ти съм снимал какво струва 90% от хилядата долара за раница - 2 торби с 3 маркуча... Направата на един борд в домашни условия, като изключим пресата и инструментите е около $150-180, с все карбон и фибростъклото... За това по-натам

И един data disaster - един от дните форматирах картата на апарата (не на GoPro-то, слава богу), мислейки, че съм свалил снимките и клиповете. Загубени са 6 или 7 дни, включително моята част от следния епизод, за който снимката на Майк дава представа

Определено единият месец прекаран на това място и с тези хора повиши нивото ми на каране с измерения... Карам борд от 9 или 10 сезона, почти само фрийрайд от около 4. Определено сега напреднах много повече, отколкото през тези 4 години...

Смея да твърдя, че това е едно от може би най-подходящите места за по-продължителен bootcamp по екстремен сноуборд/ски. Комбинацията от гондола, снеговалеж и терен позволява в рамките на половин-един час да се достъпят почти всички форми на терен - от безкрайни отворени склонове, през 50+ градусови ужаси, които едвам задържат сняг, тесняци по 400-500м, в които едвам може да се направят два завоя до гори от борове на по 5-6м до безкрайно гъсти брези....

Един от хората, с който се запознах там се учеше да кара борд. Преди това не е карал нито ски или борд, само лонгборд. На края на десетия си ден спускаше 1000 метровата денивелация, която е втората част на гондолата... Този човек ще има един от най-интересните отговори на въпроса "Ти как се научи да караш?" през останалта част от живота си (:

Едит: Може би споменах, но се случи да живея в къщата на един от по-известните местни водачи, която пък си уредих през може би най-легнедарния местен. Във всеки случай, това са хората, които са създали планинарството наоколо, далеч преди французите да построят гондолата. Поразказах им, че в България си имаме асоциация по екстремни спортове, показах им малко материали по темата.
Другата година мисля да се връна за 2 седмици там по пътя към едно друго интересно място. Говорил съм, че ако заведа хора и го организираме от няколко месеца предварително, може да се направи доста добро предложение на тема настаняване и водачи, което при мен беше повече от 1/3 от целия разход... Така че имате тема за размисъл за идните месеци

Запоследно променено от moridinbg : 09-03-2014 в 04:29.
Стари 10-03-2014, 12:06     #34
vga
Ski Bum

Дата на присъединяване: Oct 2008
Изпрати съобщение чрез skype; на vga
Начално

А след това снима на картата, така ли? Ако не си, или си снимал по-малко има начини да си върнеш форматираните снимки
vga Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-03-2014, 14:44     #35
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

ето от тази програмка съм най-доволен: http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

единствената с която съм успявал да спася 100% от нещата и то като RAW файлове ... да не говорим, че извади снимки от преди месеци
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-03-2014, 15:36     #36
moridinbg
CEO of Shred

Начално

Е поснимах, да. Иначе знам, че може да се възстановяват (:
То това стана някъде около 25тия ден. През деня видях, че е пълна картата, предната вечер бях преглеждал снимките и мислех, че съм ги копирал, набих й формат и почнах да снимам. После видях, че старите ги няма и така. То не са кой знае колко загубите - тоя покрив, макар че тука беше сигурно най-епичната снимка от целия трип, малко манджи и малко местни....

И да не кажете, че нямало стръмно...

"SPot ivan the crazy bulgarian"

Стари 22-03-2014, 01:20     #37
moridinbg
CEO of Shred

Начално

Баси, най-после клипчето от състезанието и разбиването.

И мястото на провеждане + височинен профил:

С голяма тъга установих, че съм записвал GPS траковете с точки през 4 секунди, което за каране е краайно недостатъчно... За другия път мисля да си взема истински GPS.

Във всеки случай, усреднената скорост непосредствено преди разбиването е около 60 км/ч. Самото разбиване е на 0:55 и съдейки по звука, полетът е около секунда, за което време с тази скорост се прелитат 16.66м

Ситуацията е, че слънцето светеше доста неприятно точно в гръб и тази гънка в релефа изобщо не я видях, докато не осъзнах, че летя.

Резултатът е разбити плочи, които държат задния автомат и пречупена половината на сплита, откъм петата, под автомата. По принцип карам с автомати 20 градуса отпред, 15 градуса отзад (\\, не \/ ). След разбиването задният стана на 0, но все още беше прикрепен към дъската и продължих още малко. След това се обърна на -15, малко след което се разбих повторно и автоматът се отдели напълно.

Феноменално е, че на мен абсолютно нищо ми нямаше и дори нямах представа колко много съм летял! Просто в един момент бях във въздуха и имах време да го осъзная, както и че май съм твърде бързо и високо...
На финала сноубордистът непосредствено зад мен ми каза, че пред очите му просто съм изхвърчал педесетина фута...
Приземих добре, доколкото може да се прецени по видеото (оригиналът е 60fps), просто дъската и автоматът не издържат и се пречупват под мен

Тук трябва да кажа и много голямо евала на X-Rescue - тая дъска вече веднъж беше чупена, при това същата половина. Момчета там направиха чудеса и я възстановиха до степен, че като хванех двете половини на сплита да ми е трудно да преценя коя е ремонтираната само по огъването!
След разбиването дъската се пречупи в другия край, далече от ремонта!

Възможно е дъската да е била отслабена заради ремонта. Факт е, обаче, че се пръсна и масивният автомат, така че предполагам дъската си е била обречена по начало.

Запоследно променено от moridinbg : 22-03-2014 в 21:42.
Стари 10-12-2015, 22:28     #38
moridinbg
CEO of Shred

Начално

http://www.tetongravity.com/story/sk...e-in-the-world

Цитат:
It’s like Hokkaido, but steeper.
Репортажче от curry powder мястото (:

Tags
bukake facial, double penetration, gangbang, triple penetration

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 17:29.