Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Ски терени и условия

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 08-12-2007, 13:20     #41
bleky
Member

Дата на присъединяване: Dec 2007
Начално

Какво ще се случва .....
http://www.capital.bg/show.php?storyid=405274
bleky Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 08-12-2007, 17:32     #42
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Днеска стана добро каране. Ще има и некоя снимка, само Данван да ги качи.
Защо още не работят съоръженията? Не бачка още системата на Ски-Дата. Хората са си пуснали оптика навсякъде и некви пишман педалчета еколози(пишман еколози, иначе са си педалчета) са нарязали навсякъде през 2 м. оптиката(оставили са бележка, за това се знае и точно, коя "еко организация" седи зад това). Предполагам, че ще тръгнат на 15-ти вече. Сняг има бая, но трябва още. Докарали са трак от Банско с фреза, така че предполагам буците и леда по ледето ще са само лош спомен. Защото днес цялото беше на ледени буци в долната част.
Много прилично каране по новите сечища. В началото си беше екстра, после се сазора.
Стари 08-12-2007, 18:06     #43
ltsharky
Senior Member

Дата на присъединяване: Jun 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Перфектно откриване на сезона стана днеска за някои
ltsharky Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 08-12-2007, 18:09     #44
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

Цитат:
Originally posted by Ники@Dec 8 2007, 05:32 PM
Днеска стана добро каране. Ще има и некоя снимка, само Данван да ги качи.
Защо още не работят съоръженията? Не бачка още системата на Ски-Дата. Хората са си пуснали оптика навсякъде и некви пишман педалчета еколози(пишман еколози, иначе са си педалчета) са нарязали навсякъде през 2 м. оптиката(оставили са бележка, за това се знае и точно, коя "еко организация" седи зад това). Предполагам, че ще тръгнат на 15-ти вече. Сняг има бая, но трябва още. Докарали са трак от Банско с фреза, така че предполагам буците и леда по ледето ще са само лош спомен. Защото днес цялото беше на ледени буци в долната част.
Много прилично каране по новите сечища. В началото си беше екстра, после се сазора.
ма да бе, той Романски от 40 години без ски дата не тръгва ....
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 08-12-2007, 19:12     #45
kro_ride
free spirit rider

Дата на присъединяване: Jan 2005
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на kro_ride
Начално

Вместо да опъват оптика за ски дата, да бяха сменили романски. Аз на тая антика не се качвам без въже в раницата. И без това с пантите издрапвам за същото време до горе.
Стари 09-12-2007, 20:33     #46
tdrome
Guest

Начално

Цитат:
Originally posted by kro_ride@Dec 8 2007, 08:12 PM
Вместо да опъват оптика за ски дата, да бяха сменили романски. Аз на тая антика не се качвам без въже в раницата. И без това с пантите издрапвам за същото време до горе.
Панти панти... аман от глупави постове, що не го смениш ти тоя лифт... или може да измислиш некав друг начин за свръзване вместо оптиката Това даи му на българина тема за размисъл и ще ти истропа милиярди глупости... :angry:
  Отговори с цитат
Стари 09-12-2007, 21:00     #47
kro_ride
free spirit rider

Начално

Е, хайде нека не се обиждаме!
Всеки си има право на мнение. Нали така?

И аз искам съоръженията на Витоша да са модерни и пистите да са добре обозначени, персонала да е любезен, да има скидата, така че да не се налага всеки път да си търся картата из джобовете...

Един истински сериозен инвеститор щеше да се замисли на първо място, как може да оправи съоръженията, паркингите (вместо колите да се качват по преспите пред алеко, а по смелите мутри да се разхождат с джипове до меча поляна) и инфраструктурата, преди да тегли кабели за модерна пропусквателна система. Това е като да ти сложат магистрална такса на пътя Перник-Радомир

А относно състоянието на Романски можеш да идеш да си поговориш с някой от лифтаджиите. Помагала, заека, боби, спас са в също толкова окаяно състояние, но поне човек не рискува да падне от високо или да замръзне чакайки да дойдат да го свалят отгоре.

Тъй че, ако имаш контрааргуметни би ми било изключително интересно да ги чуя.
Стари 09-12-2007, 21:28     #48
tdrome
Guest

Начално

Ами като за начало може да започнем от това, че нещата вървят бавно или не така както трябва защото човека който е началник горе май не е много подходящ за там, бивш военен... Нищо общо няма с зимните спортове и т.н. Абе труден тип да ви кажа честно, защо е там и на този пост... Не решавам аз нито вие явно си го е заслужил по какъвто и да е начин. Цеко няма вина за неразборийте горе. По въпроса с паркингите и пътищата... Господата ЕКОЛОЗИ се раздуднаха точно когато се появи един план за правене на паркинг на две нива с плац отгоре на Лале 1 и подобен до Алеко... Както и да се направи пътя до Лалето така, че да могат 2 коли да се разминават на читав и нов асфалт, да има каде да се върви отстрани и да има мантинели.. Но се оказа, че това е невъзможно заради ЕКО ОБЩЕСТВОТО. Според тях това би било убииствено за парк Витоша. Но това, че може да се пребиеш заради това, че няма када да се разминеш... На кой ли му пука. По отношение на лифтовете... това за 1 ден нестава незнам защо си мислите, че щракането с пръсти и парите ше направят лифтовете за 1 или 2 сезона... Нямате си идея за колко документация и разрешения трябват за да се случи това... От тук на татака можете да бъдете сигурно, че всичко ще върви към по-доброто... връщане на зад няма. Който смята, че не съм прав и това което се случва горе е лошо, мога да го посъветвам да направи нещо по-добро и тогава да коментира това...
  Отговори с цитат
Стари 09-12-2007, 21:58     #49
kro_ride
free spirit rider

Начално

Не ги знам какво правят еколозите, ама има закони в тая държава, които трябва да се спазват. Паркингите няма нужда да се разширяват, или поне не много, като за начало е необходимо да се въведе ред в съществуващите.
Не знам дали си наясно, но на Витоша в почивни и празнични дни е забранено качването с кола. А според мен трябва да се забрани изцяло, като разбира се се осигурят целогодишно работещи лифтове.

Към по добро с Ц...!?! Е как ще стане тая работа. В Банско за шеф на курорта назначи бившо операторче от БНТ, което през живота си не беше виждало модерен ски курорт. Ама като си пият ракията заедно. На Витоша не вярвам след военния да дойде някой по читав, ако чакаме на Ц...

Съсипията в Бансчо я видяхме, а вече и в Европа говорят (даже и в хамерика се чу), стана пример за невежество и некомпетентност. А ти ми викаш напред към Витоша със същите неграмотни парвенюта.

Щях да съм искрено щастлив ако концесионера на Витоша беше организация с опит в тази дейност, с експерти и читави мениджъри. Ако имаше цялостен план за развитие на зоната, краткосрочен 5-10 г. и дългосрочен 25г, който да е публикуван официално...

Само дето планът ще е като на Банско... гигантска далавера, от която нито един скиор или гражданин на София няма реално да спечели.

Карай нали ще се развива ски зоната, за добро.
Стари 09-12-2007, 22:55     #50
Cloun
Fancy Noddle

Дата на присъединяване: Nov 2004
Начално

Роска, много ясно Бате!!!Тия копеленца направиха от красивите ни планини едни ограмни перачници на пари и после ходят да ги сушат тия пари на морето, за да може да си ги внесат у Швейцарските банки чистички и хубавичко изгладенки...!
предполагам, че знаете и за никой не е тайна, че над Цеко има още един двама и единият е господина Милен Велчев, на който никой вече не може да му хване спатиите...лошава работа, но за съжаление в България правилата или законите за едни са едни, а за други са си други..... :stars:
Cloun Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-12-2007, 01:14     #51
tdrome
Guest

Начално

Абе кога ще разберете, че съсипването на Банско дойде от нахални лапачи на кинти... Пак казвам за 10000 път Цеко няма нищо общо с хотелния бизнес... ама нищо... !!! Той им създаде условия горе.. и те решиха да си насерат града.

А колко до забраната за качване на Витоша. Изобщо не съм съгласен, че трябва въобще да я има... имам кола карам я каде и как си е моя работа... Понякога ми е по-добре да ида до горе с кола... представиси и нощно ми се кара...

И Ако някога си ходил някаде по света... можеш да ги питаш дали поне имат нормален път по който да стигнат до дадения курорт... И те си имат закони и те си имат Мега Курорти... Ама никой не се оплаква а тука всеки дудне занещо. Хората са си го казали БЪЛГАРИНА УГОДИЯ НЕМА !!! Се ще се намери нещо да не е доволен, нещо да му пречи... и т.н. мисля, че това ми беше последното мнение по тази тема, просто защото ми писна да пиша едно и също. Всеки да си мисли каквото иска... все ми едно B)
  Отговори с цитат
Стари 10-12-2007, 10:00     #52
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

Цитат:
Originally posted by tdrome@Dec 10 2007, 01:14 AM
Абе кога ще разберете, че съсипването на Банско дойде от нахални лапачи на кинти... Пак казвам за 10000 път Цеко няма нищо общо с хотелния бизнес... ама нищо... !!! Той им създаде условия горе.. и те решиха да си насерат града.

А колко до забраната за качване на Витоша. Изобщо не съм съгласен, че трябва въобще да я има... имам кола карам я каде и как си е моя работа... Понякога ми е по-добре да ида до горе с кола... представиси и нощно ми се кара...

И Ако някога си ходил някаде по света... можеш да ги питаш дали поне имат нормален път по който да стигнат до дадения курорт... И те си имат закони и те си имат Мега Курорти... Ама никой не се оплаква а тука всеки дудне занещо. Хората са си го казали БЪЛГАРИНА УГОДИЯ НЕМА !!! Се ще се намери нещо да не е доволен, нещо да му пречи... и т.н. мисля, че това ми беше последното мнение по тази тема, просто защото ми писна да пиша едно и също. Всеки да си мисли каквото иска... все ми едно B)
абе пич, на кой му пука долу в банско какви бункери строят???? под осирането на банско всички имаме предвид осирането горе в планината, на което ти казваш "направил условия" ... горе е свинщина ... и баш Цеко Минев (който явно ти е или роднина или приятел или работодател .... ) е виновен за тая свинщина ... той е платил да се отрежат дърветата, той не е платил да се култивират и затревят пистите и т.н. и т.н. ... заради него банско лятото изглежда отвратително ... а долу ако искат и бомбоубежища да строят на никой не му дреме...

а росене, това с качването на витоша с кола през почивните дни ... повтаряй го по-често на който се сетиш, щото половината бассес се качва с кола до горе събота и неделя, нищо че има два лифта работещи ... но иначе на протестите сме първи ...

трудно ще се забрани качването и през работните дни ... но може да се забрани за всички случаи когато лифтовете работят.
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 10-12-2007, 10:53     #53
kro_ride
free spirit rider

Начално

Честно казано и аз се качвам нагоре с кола, когато не работи симеоновския или бай кръстьо! Често и пеша, но със ските няма как.

Искрено се надявам да има достатъчно съвестни граждани в София, които не е нужно да се противопоставят или да се опитват да спират проекта, трябва да го контролират, тъй че да не излезе от разумните граници! За да не се събудим един ден с подземни и надземни паркинги на 8 нива на Долно лале, Алеко и Конярника, нова писта през Меча поляна и хеликоптерна площадка на Голи Връх.

Ае, за чиста и свята република!
Стари 10-12-2007, 11:19     #54
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

за паркинга на долно Лале-> ако вечерно време пускаха кабинката, нямаше да има нужда от по-голям паркинг, нито щеше да има проблеми с тесния път към него. Сега когато собствениците на всички лифтове са едни и същи, проблема е решен - просто трябва да пускат кабинката вечерно време. Има ред причини това да е по-доброто решение - долу има голям паркинг, който няма нужда от разширение, няма да се налага хората да карат в тъмното по заснежения и леден път нагоре, а и съм сигурен , че повече хора ще се качат ако има кабинка за нощно каране.
Росен е много прав, ако тези нови собственици наистина имаха идея какво искат да правят с Витоша, щяха да напишат един 5-10 годишен план за развитие на ски-зоната на Витоша, щаха да го пуснат и да оставят гражданите на София да го обсъдят преди да почнат да строят. Сега пак ще трябва някой да се опитва да разгадава тайните планове на Юлен и да се опитва да информира обществото за ползите и вредите от недоизмислените им проекти..
Стари 10-12-2007, 12:17     #55
Nastia
Senior Member

Дата на присъединяване: Apr 2005
Начално

какво ли ни чака... монополизиране на ски училищата, свързано с голямо повишение на цените им, монополизиране на заведенията, строеж на нови такива... строеж на хотели... опитвам се да нарисувам за себе си бъдещето на Витоша. Все пак досега тя си беше инкубатор на скиорчета, ще е жалко родителите да с еотказват да дават децата си на ски училище заради цените...
Стари 10-12-2007, 13:37     #56
Cloun
Fancy Noddle

Начално

Преди малко слязох от Алеко!Горе сутринта валеше сняг, но доста мокър и пътят е отвратителен едва се качихме, направо се е гланцирало от мокрото, духа силничък южняк и е топло....Сега вече не вали, слънцето се опитва да пробива, давали го да застудява...

По отношение на училищата, горе "Марина" си работят, а имайте предвид че Витоша не е само Алеко, нашите деца(състезателите) карат на Офелиите(малко над Ветровала) още от по-миналата седмица...ние си работим вече...

А тия дупедавци в Капитал ще ми пишат, че ски-училището на Алеко щяло да е едно....
Стари 10-12-2007, 15:57     #57
gilgamesh
Member

Дата на присъединяване: Aug 2006
Начално

Клоун - дай някакви координати на това ски училище - една приятелка иска да се учи от нулата, а тази неделя горе в ски гардероба на Алеко ми казаха, че няма никакви учители които да работят още, цените не били ясни и т.н. Та ако този клуб (до колкото разбирам имаш нещо общо) предлага и индивидуално обучение - пиши моля те какви са цените и т.н.
Стари 10-12-2007, 21:47     #58
Cloun
Fancy Noddle

Начално

Ще ти пусна сайта на лично съобщение, за да не е реклама....
Въпреки, че не са малко хората в Бассес с деца, даже ме питаха как е ще но не е тук мястото да ги пускам тези неща си мисля!
Стари 12-12-2007, 21:14     #59
skior4ety
Junior Member

Дата на присъединяване: Dec 2007
Начално

zdraveite . nqkoi da ima informaciq za vito6a na 15 i 16.. 6te pusnat li suorajeniqta nai setne ili pak 6e ima otlagane poradi nedostik na snqg (75 -80 sm ako e malko...) Blagodarq predvaritelno
skior4ety Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 13-12-2007, 09:21     #60
sash0
Member

Дата на присъединяване: Nov 2007
Начално

едни познати които работят там ми казаха че на 15 е официалното откриване на витоша
ПП. откриване, а не гаранция за ски условия
sash0 Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 16:57.