![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
джуниър мембър
|
![]() Аз мисля, че трябва още едно парти да се помолим
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Celo Selo Smrce Belo
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
![]() Аз бях на Банско от 25 до днес, само съботата беше добре като цяло, но все пак се вижда как си отива снежеца. Днес не карахме, защото валеше дъжд и тръгнахме към София. Нямаше камъни и голи места само на места, но снега беше тежък и не беше много добре. Очаквам нови снеговалежи...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Днес не издържах и хванах гората!
От 24 съм си в Банско и само един път карах - в най големия дъжд. Днес реших, че мечка стах мен не и скочих в кабината. Горе в 8:50 нямаше никой на изходното лифтче към шилигарника - малко след това имаше опашка поне 50м. Пистите: Номер 5 - много приятна, няма камъни, до 10 часа е хомогенна, след това се появяват участъци "синеещи" от лед и такива в които е насъбрана остърганата от скиорите мека част (4-5см) "разровена" от фрезите на траците. Номер 10 - същата работа, но поради по-малкия наклон до към 11 може да се ката що годе по спокойно, но има доста ученици и е опасно! Старите писти - Балканиада и Тодорка - първата е ледена ![]() Ски пътя работи - има доста откачалки ![]() Заключение: Караш до обяд, след това пласираш картата и отиваш да релаксираш. Снимки няма, щото нямам кард риидър ![]() Поздрави на Всички работещи! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
мерджан драйвър
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
![]() А как не сте пробвали хеликоптера още
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() nafta не оспамвай темата
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Носят се слухове, че част от оръдията за сняг в Банско са ги преместили. Знаете ли дали е вярно и ако да - то каква са махнати. Казаха ми че по цялата Балканиада няма нито едно оръдие
![]()
![]() |
![]() |
|
плешиф лифтар
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
28.01.2009г. "Дирекция Национален парк Пирин предупреждава всички любители на зимните ски спортове, че карането на ски и сноуборд извън трасетата на ски пистите е опасно, крие много рискове и е забранено съгласно Плана за управление на Национален парк Пирин." да ама в чл. 1.16.7.4. пише - "Видове спорт, които могат да се развиват в парка: Зимни преходи (ски с панти) и Ски преходи с ползване на алпийска екипировка"! ![]() 04.10.2010г. "Шефът на парк "Пирин" подава оставка заради близки връзки с "Юлен"" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2007
|
![]() Повечето оръдия са мобилни и ги слагат там, където има нужда в момента. Друг е въпросът, че в тая жега с оръдията само тропически бури могат да правят
![]() Да идва 15-ти, да се разкарат гърците, и всичко ще си дойде на местото ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() То навсякъде имало нужда, най-вече по Балканиада. Но да приемем че оръдията не са пренесени на Витоша, то тогава къде точно са сложени ?
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Oct 2009
|
![]() Здравейте,
Някой ходил ли е днес на Банско? Какво е положението? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() незнам, ама аз утре отивам...
Доколкото знам почти всичко работи, сняг основно изкуствен... като гледам го дават леко да превали тия дни.... В най-добрия случай ще се возим леко по пистичките... .. Е .. в най-добрия случай ще натрупа през нощта 50 сантиметра, ама не ми се вчрва ![]()
"They always say time changes things, but you actually have to change them yourself." Запоследно променено от sunny_day : 01-01-2010 в 19:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Oct 2009
|
![]() И аз мисля да ходя утре.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Aug 2005
|
![]() Най-хубавият ден за ски за мен е 1 януари сутринта. Тази година не можа да се осъществи по традиция на Витоша и по тази причина първия изгрев на 2010 ни огря на път за Банско.
Курортът се оказа пълен до козирката. За щастие повечето още спяха. Въпреки, че не очаквах да има кой знае колко навалица сутринта процентът луди от токлова много народ не беше малък и комбинирано със системните проблеми при стартиране на работа на билетопродавачките аха да се изнерви обстановката. Все пак се класирахме чудесно и ето ни на пистите. Респект към хората правещи пистите на Банско - за тях глобалното затопляне сякаш не съществува - всички писти (всъщност тези с инсталации за изкуствен сняг) бяха в отлично състояние. Най-голямата перверзия е ски пътят от Бъндеришка поляна до Банско - особено долу е една бяла алея сред околните поляни. Четириседалковият лифт от Шилигарника беше пуснат на max и въпреки огромната тълпа чакането беше кратко. Дори за известно време работеше и котвата на платото, но после вятърът се усили доста и я спряха. Единствено перфектнуте условия се помрачават от идиотите каращи с 200 по писти тъпкани с деца. Това беше единствената причина да не се чувствам комфортно този ден. Като слязохме в 13:30 опашките за кабината бяха огромни. Въпреки късния час продадох картите. Това е. Запоследно променено от ivorpetkov : 01-01-2010 в 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ей сега се връщам от Банско. Вчера духаше доста и имаше мъгла, работеше само лифта шилигарник-плато и беше доста твърдо и заледено на места, но беше забавно. Днес беше поваляло през нощта и беше по-приятно. Също почти цял ден валеше
![]() Опашките бяха огромни, разбира се, покрай празниците.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Преди малко слязох и бързам да драсна два реда инфо:
Ужасно твърди писти ![]() Поради вятър работеше само четириседалковият лифт от Шилигарника до Платото и лифта на Томба. Писта Томба е стъкло и е затворена, а също така и Балканиада. Писта Тодорка има неприятни камъчета. 5 и 10 обират цялото натоварване - 30 мин опашка на лифта. Ами това е за сега. Аз лично мисля да наточа ските и да чакам следващия сняг сега просто не си заслужава. Поздрави! п.с. или направо Вал Гардена ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2009
|
![]() начи и аз мога да потвардя че не си засложава
на саита пише ВСИЧКО РАБОТИ типично по нашенски |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() princa, днес дано си ходил да караш - тотално различни условия от това което си описал - 10-15см пудра, всички лифтове работеха, никакви опашки. Почти цял ден валяха някакви снежни топчета, които доста бързо трупаха - сутринта хората бяха поизровили малко Бъндерица и Балканиада, към 14:00 всичко беше заравнено все едно е 9 сутринта. Най-вече циклихме в клека горе, долу не си заслужаваше.
http://xuxu.snimka.bg/sports/bansko-...61992.16869103 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ![]() ами пропуснах ... мисля да позапазя ските за истинския сняг ![]() Дано тази седмица се оправдае прогнозата за превалявания и понижение на температурите ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Apr 2005
|
![]() Princa, по кои писти според теб няма да си ударя ските към момента, остави леда, той не ме притеснява, само камъните.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Vlado ами към момента вариантите са 3 - писти номер 5 и 10 (внимавай само щото има доста ученици) и "Балканиада" - която онзи ден беше затворена заради лед
![]() Последната аз лично я пусках (с все още острите кантове) и беше добре, но онзи ден имало сериозни инциденти и е затворена. Както писах по - горе - по добре изчакай новия сняг. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
банско, ски, сняг, условия |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|