![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: May 2023
|
![]() Здравейте!
Пиша темата, защото не намерих подобна от последните години. Какво е мнението Ви относно различните сгъваеми щеки. Искам да взема за ски туринг, но се колебая между щеки с кабел в средата и тези, които се събират в себе си. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Feb 2007
|
![]() Снощи гледах състезание по ски-алпинизъм. Нито един от състезателите не беше с сгъваеми щеки. Според това което се видя е - да са здрави и леки. Така или иначе те трябва да отговарят на височината на скиора а височина на щеките +/- 5-10 см не е толкова фатално при наличието на риск да се счупят на сглобката при някоя по-тежка ситуация в необработени снежни терени.
Запоследно променено от misho2003 : 13-05-2023 в 07:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Mar 2023
|
![]() Цитат:
Според мен е изключително важно щеките да са телескопични, за по-лесно преминаване на технични терени, където се налага слагане на котки, прибиране на щеките и ските, или работа с пикел. В такъв момент дългите щеки ще са изключително непрактични. Важно е да имат удължени ръкохватки. Сгъваемите с въжета не би следвало да са регулируеми? Ако е така - не бих ги предпочел. Лятото ще ползваш щеките и за туризъм, там ти трябва нагласяне до сантиметър според условията. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Говориш за инцидент с оборудване. Проблемът не е в типа оборудване. Всяка част от оборудването може да се счупи във всеки момент.. Но ако си забиеш щеката в прасеца, докато катериш с котки, защото си закачил фиксирана щека на раницата си - това ще е инцидент заради грешен избор.
За мен разликата между телескопична щека от 3 части и такава с въжета е само във възможността за нагласяване на дължината. Щека от две части ми се струва лош избор,, и за зимата, и за лятото, защото ще се наложи да окачиш на раницата си 70-80см тръба… вместо 45-50см. Разликата в огромна. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
Лично аз ползвам карбонови цели щеки, които са 125 см дълги , при височина 176 см и се подпирам доста тежко на тях. ![]() Запоследно променено от misho2003 : 14-05-2023 в 21:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
|
![]() Цитат:
Успоредно на ските съм носил фиксираните щеки, точно както го описа, но ме притеснява, че трошат автоматите така. Допускам че може и да не създават проблем. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|