![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2013
|
![]() Здравейте, хубаво беше да пиша по някакъв добър повод, но
![]() Не смятам да сигнализирам органите на реда, защото не се надявам да свършат някаква работа... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
Първото нещо е да идеш и да подадеш сигнал. С документите, които имаш. Защото и да ги намериш някога, шанса да си ги получиш е 0-лев. Следи и на ски пазара. Но задължително в полицията. Иначе ги пиши фира. Те и да не направят нищо, но някой ти помогне и ги откриеш, ще си ги вземеш с тяхна помощ. Иначе никакъв шанс. Утре аз мога да кажа, че са ми откраднали Бугатито, ама не съм пискал жалба, щот няма смисъл. И да си харесам едно Бугати и да кажа, че е моето. После иди доказвай, че е така.
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Ники, да, има резон и в това, погледнато и от този ъгъл. Благодаря.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() На Боян Бронята му бяха откраднали ски обувки и беше регистрирал кражбата. Намериха се в OLX, една заложна къща ги продаваше.
Получи си обувките сравнително бързо и крадеца беше осъден. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Така, да разкажа как се разви сагата с откраднатите ски и обувки до сега.
Отидох, подадох жалба както си му е редът в РПУ-то. Хората бяха много любезни и в крайна сметка - надежда никаква. Това добре, но на 22.12 ровейки в eBay намирам две последователни обяви от един и същи продавач (carmel12321) , предлагащ обувките - Garmont Helix и автоматите Radical ST. И локацията на продавача е Essex, United Kingdom. Много добре написани и двете обяви с много интересни условия за bidding, посочени на края в първоначалните обяви с цел предваритено филтриране на доставка до BG вероятно (или от БГ до БГ ![]() I CAN POST INTERNATIONALLY BUT CHECK WITH ME THE EXTRA COST FIRST. I RESERVE THE RIGHT TO CANCEL BIDS FROM COUNTRIES I DO NOT POST TO ,SO PLEASE EMAIL ME FIRST TO AVOID DISAPPOINTMENT. IF YOU WIN FROM ABROAD I WILL NEED THE TELEPHONE NUMBER AND A EMAIL OR I WILL NOT POST. IT IS REQUIREMENT OF THE COURIER. и след редакция и на двете обяви: I CAN POST INTERNATIONALLY BUT CHECK WITH ME THE EXTRA COST FIRST BECAUSE I DO SEND ONLY TO FEW COUNTRIES. I RESERVE THE RIGHT TO CANCEL BIDS FROM COUNTRIES I DO NOT POST TO ,SO PLEASE EMAIL ME FIRST TO AVOID DISAPPOINTMENT. IF YOU WIN FROM ABROAD AND I HAVE APPROVED YOUR PLACE ,I WILL NEED THE TELEPHONE NUMBER AND AN EMAIL OR I WILL NOT POST. IT IS REQUIREMENT OF THE COURIER SO PLEASE PROVIDE ONE WITH THE PAYMENT. Отидох аз с тази информация в РТУ-то и там вдигнаха рамене: Подай сигнал в ГДБОП - компютърни престъпления. Така и направих - имат някаква онлайн форма за сигнали и дотук - ни вест, ни кост от тях след това. Опитах се да бидвам за обувките с адрес за доставка в UK, но продавачът ме отряза и ми изтри два последователни бида, вероятно съдейки по името ми в eBay къде в крайна сметка ще пътува стоката. След което му написах едно пространно писмо по въпроса откъде имам обувките и автоматите, какви са ми подозренията и т.н., и той ми отговори с още по-пространно писмо, в което ми обясняваша как си бил купил обувките в Савой, Франция, автоматите били монтирани на Dynastar ски и т.н. Равносметката: продадени автомати и непродадени обувки от този келеш. От двата Фишера следа няма. Та сега ще трябва да събирам нов сет, но сезона пропадна... ![]() ![]() Запоследно променено от vava : 13-01-2019 в 20:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Как позна, че са твоите?
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Ха, резонен въпрос! За автоматите, разбира се, не мога да твърдя със сигурност, но за обувките твърдя, че е така. Прекалено много съвпадения и най-важното - на две от снимките от обявата в близък план: характерни белези по пластмасата около предните инсърти, получени от закопчаване в автомата. На другата снимка са в много близък план подметките с останали две камъчета между грайферите. Е те това си го спомням отлично, защото в крайна сметка ме мързеше цяло лято да си измия подметките
![]() За съжаление и двете снимки ги запазих на компа със страницата на обявата в размер thumbnail вместо да сейвна всяка снимка от галерията в голям размер. Опааа, успях да ги извадя от оригиналната обява от еBay: ![]() ![]() Запоследно променено от vava : 13-01-2019 в 21:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Според мен пиши до ebay. Може би дори и до полицията в Есекс. Ясно е, че няма да си върнеш екипировка, но поне да им направиш ядове.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Да, със сигурност ще пиша до eBay, въпреки че вече проверих и има за всяка предложена продажба докладване за открадната стока в продажба. Проблемът е, че доклад се изисква и допуска от оторизиран орган само - полиция, прокуратура и т.н. Тоест, пътят е евентуален контакт с местната полиция и въпрос към тях какво може да се направи. Би трябвало да е възможно отваряне на акаунта на продавача с проверка на данните за регистрация - локация, мейл и т.н.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|