Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Общи дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 26-11-2018, 09:01     #1
vava
Junior Member

Дата на присъединяване: Feb 2013
Начално Откраднати ски Fischer

Здравейте, хубаво беше да пиша по някакъв добър повод, но... тази сутрин отивам към гаража (във вътрешен двор, район Оборище) и виждам отключена ключалката на вратата без да е разбиван патрона. Открадани са чисто нови ски Fischer Ranger Ti 90, 172см. модел 2016, още не дупчени и Fischer Watea 88, 168 см, модел 2014 с монтиран Dynafit Radical ST, 90 mm стопер, много запазени. Знам че шансът да се появят някъде е много малък, но ако някой попадне на ски с подобно описание ще се радвам да се обади - 0888 953 090. И двата чифта са купувани от eBay.
Не смятам да сигнализирам органите на реда, защото не се надявам да свършат някаква работа...
vava Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 26-11-2018, 09:17     #2
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvava Разгледай мнение
Не смятам да сигнализирам органите на реда, защото не се надявам да свършат някаква работа...
Това е най-голямата глупост, която ще направиш.
Първото нещо е да идеш и да подадеш сигнал. С документите, които имаш.
Защото и да ги намериш някога, шанса да си ги получиш е 0-лев.
Следи и на ски пазара.
Но задължително в полицията. Иначе ги пиши фира. Те и да не направят нищо, но някой ти помогне и ги откриеш, ще си ги вземеш с тяхна помощ. Иначе никакъв шанс.
Утре аз мога да кажа, че са ми откраднали Бугатито, ама не съм пискал жалба, щот няма смисъл. И да си харесам едно Бугати и да кажа, че е моето. После иди доказвай, че е така.
Стари 26-11-2018, 09:22     #3
vava
Junior Member

Начално

Ники, да, има резон и в това, погледнато и от този ъгъл. Благодаря.
Стари 26-11-2018, 11:35     #4
geleto
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2007
Начално

На Боян Бронята му бяха откраднали ски обувки и беше регистрирал кражбата. Намериха се в OLX, една заложна къща ги продаваше.
Получи си обувките сравнително бързо и крадеца беше осъден.
geleto Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 13-01-2019, 20:28     #5
vava
Junior Member

Начално

Така, да разкажа как се разви сагата с откраднатите ски и обувки до сега.
Отидох, подадох жалба както си му е редът в РПУ-то. Хората бяха много любезни и в крайна сметка - надежда никаква. Това добре, но на 22.12 ровейки в eBay намирам две последователни обяви от един и същи продавач (carmel12321) , предлагащ обувките - Garmont Helix и автоматите Radical ST. И локацията на продавача е Essex, United Kingdom. Много добре написани и двете обяви с много интересни условия за bidding, посочени на края в първоначалните обяви с цел предваритено филтриране на доставка до BG вероятно (или от БГ до БГ):
I CAN POST INTERNATIONALLY BUT CHECK WITH ME THE EXTRA COST FIRST.

I RESERVE THE RIGHT TO CANCEL BIDS FROM COUNTRIES I DO NOT POST TO ,SO PLEASE EMAIL ME FIRST TO AVOID DISAPPOINTMENT.

IF YOU WIN FROM ABROAD I WILL NEED THE TELEPHONE NUMBER AND A EMAIL OR I WILL NOT POST. IT IS REQUIREMENT OF THE COURIER.

и след редакция и на двете обяви:

I CAN POST INTERNATIONALLY BUT CHECK WITH ME THE EXTRA COST FIRST BECAUSE I DO SEND ONLY TO FEW COUNTRIES.

I RESERVE THE RIGHT TO CANCEL BIDS FROM COUNTRIES I DO NOT POST TO ,SO PLEASE EMAIL ME FIRST TO AVOID DISAPPOINTMENT.

IF YOU WIN FROM ABROAD AND I HAVE APPROVED YOUR PLACE ,I WILL NEED THE TELEPHONE NUMBER AND AN EMAIL OR I WILL NOT POST.

IT IS REQUIREMENT OF THE COURIER SO PLEASE PROVIDE ONE WITH THE PAYMENT.

Отидох аз с тази информация в РТУ-то и там вдигнаха рамене: Подай сигнал в ГДБОП - компютърни престъпления. Така и направих - имат някаква онлайн форма за сигнали и дотук - ни вест, ни кост от тях след това.

Опитах се да бидвам за обувките с адрес за доставка в UK, но продавачът ме отряза и ми изтри два последователни бида, вероятно съдейки по името ми в eBay къде в крайна сметка ще пътува стоката. След което му написах едно пространно писмо по въпроса откъде имам обувките и автоматите, какви са ми подозренията и т.н., и той ми отговори с още по-пространно писмо, в което ми обясняваша как си бил купил обувките в Савой, Франция, автоматите били монтирани на Dynastar ски и т.н.

Равносметката: продадени автомати и непродадени обувки от този келеш. От двата Фишера следа няма. Та сега ще трябва да събирам нов сет, но сезона пропадна...

Запоследно променено от vava : 13-01-2019 в 20:50.
Стари 13-01-2019, 21:06     #6
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Как позна, че са твоите?
Стари 13-01-2019, 21:32     #7
vava
Junior Member

Начално

Ха, резонен въпрос! За автоматите, разбира се, не мога да твърдя със сигурност, но за обувките твърдя, че е така. Прекалено много съвпадения и най-важното - на две от снимките от обявата в близък план: характерни белези по пластмасата около предните инсърти, получени от закопчаване в автомата. На другата снимка са в много близък план подметките с останали две камъчета между грайферите. Е те това си го спомням отлично, защото в крайна сметка ме мързеше цяло лято да си измия подметките.
За съжаление и двете снимки ги запазих на компа със страницата на обявата в размер thumbnail вместо да сейвна всяка снимка от галерията в голям размер.

Опааа, успях да ги извадя от оригиналната обява от еBay:

Запоследно променено от vava : 13-01-2019 в 21:58.
Стари 14-01-2019, 06:43     #8
batAssen
чичка

Дата на присъединяване: Mar 2012
Начално

Според мен пиши до ebay. Може би дори и до полицията в Есекс. Ясно е, че няма да си върнеш екипировка, но поне да им направиш ядове.
batAssen Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 14-01-2019, 10:53     #9
vava
Junior Member

Начално

Да, със сигурност ще пиша до eBay, въпреки че вече проверих и има за всяка предложена продажба докладване за открадната стока в продажба. Проблемът е, че доклад се изисква и допуска от оторизиран орган само - полиция, прокуратура и т.н. Тоест, пътят е евентуален контакт с местната полиция и въпрос към тях какво може да се направи. Би трябвало да е възможно отваряне на акаунта на продавача с проверка на данните за регистрация - локация, мейл и т.н.
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 06:29.